21 Септември, 2017 15:55 3 580 28

Пак каним Русия да ремонтира МиГ-овете ни

  • миг-
  • русия-
  • ремонт-
  • изтребители

В сряда се е провело редовното заседание на междуведомствения съвет между България и Русия

Разчетите са до средата на ноември да имаме готовност с предварителни цени, на базата на които да разговаряме с РСК МиГ за ремонта на МиГ 29. Това разясни пред журналисти в парламента вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

В сряда се е провело редовното заседание на междуведомствения съвет между България и Русия, на което Каракачанов е потвърдил пред представителите на РСК, че най-разумно е да няма посредници, а пряко договаряне между министерството на отбраната и руската страна за обновяване на миговете.

Военният министър държи всички 15 самолета, с които разполагаме, да бъдат ремонтирани по възможност в "Аивионамс".

За целта икономическото министерство вече е предприело мерки, е отделна работна група да отиде в завода в Пловдив, за да види дали има нужната технологична и кадрова възможност за ремонтите, да се лицензират някои дейности, да се актуализира техническата документация.

Мисля, че до началото-средата на ноември, ако се движим с тези темпове, ще имаме офертата колко би ни струвало това, и после да се пристъпи към сключване на договори, посочи Каракачанов.

Имаме подписан меморандум, те ни изпратиха писмо, с което са определили работната група, която трябва да дойде. В рамките на 30 работни дни тя трябва да обследва състоянието на самолетите, на двигателите, след което да се изготви оферта, очерта процедурите министърът.

Все още не е ясно как ще продължи процедурата по избор на нови изтребители. Задължително условие е те да са нови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    14 27 Отговор
    Ще трябва да ги настроят по стандартите на НАТО. Иначе няма да стрелят срещу руските ако се наложи.

    Коментиран от #2

  • 2 Олеле

    43 11 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Това ли са стандартите на НАТО - да могат да стрелят срещу руснаците?

    Коментиран от #3

  • 3 antimediator

    14 46 Отговор

    До коментар #2 от "Олеле":

    Това са стандартите!Да не очакваш , че руснаците са приятелски настроени.
    Сега ще ги ремонтират на възможно най-ниската цена само и само да покажат , че това са " надеждните партньори".
    Москва не я интересува ,че сме славяни, че много хора тук имат необосновани симпатии .
    Идеята е ако може да пробие някъде Европейския съюз , да намери слабо място и да се възползва.

    Коментиран от #6

  • 4 Obay

    27 9 Отговор
    Пародия на държава!
  • 5 ЗЕВС

    34 12 Отговор
    Как не ви е срам бе, вчера писахте декларация, че Русия е враг номер 1, сега тичате да ви ремонтират изтребителите. Нали приятел в нужда се познава, над...те се на НАТО!

    Коментиран от #27, #28

  • 6 Bond

    35 12 Отговор

    До коментар #3 от "antimediator":

    Това в Краткия курс на начинаещия соросоид ли го пише?
  • 7 Gost

    14 25 Отговор
    Не мога да повярвам !!! Безродниците бързат да влачат към русия !!!
  • 8 прост народ слаба държава

    11 1 Отговор
    Така ще спрат да се карат за пари двама видни мъже в държата.
    Ще се избегне корупцията и патриота ще набере скорост.

    Коментиран от #10

  • 9 вужъст

    27 1 Отговор
    Аууу как така, ами ако руснаците сложат в самолетите нещото, дет да издава всичко за НАТОто ??? Хаха до вчера викаха, че ни били враг и заолаха номер едно, а сега "може ли да ни вдигнете самальота" хаха
    Еййй тоя Боко само и само да направи сечено на пилота е готов на всичко хаха
  • 10 ЗЕВС

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "прост народ слаба държава":

    На патриота скоростта му е като на МИГ 29 преди ремонт, а курса, същия като на Реформаторския блок!
  • 11 Сандо

    28 3 Отговор
    Това е не само най-добрия вариант, а това е реалноста. Толкова си можеме, толкова ни са финансите, пък и тези самолети сигурно са добри.
  • 12 Така е!

    24 2 Отговор
    Нали Русия вече ни е враг, а сега ги молим да ни вдигнат самолетите?
  • 13 гхг

    8 26 Отговор
    Каракачанов е руско л..но , това е отдавна ясно. Борисов и той е същото л..но. Врага ще ни ремонтира самолетите??? Най смешното че щели да ги ремонтират по стандартите на НАТО?? И как ще стане това? И накрая сделката ще е повече от грипените. А Каракачанов ще вземе едни 2 милиона комисионна.
  • 14 ГОСТ

    16 0 Отговор
    По добре да ремонтираме самолетите, които имаме. Имаме обучен персонал за тази техника и поддръжката ще е по лесна. След това да пазаруват други самолети и да обучават хора.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ghost1

    5 21 Отговор
    Ако този агент от ДС го оставим да дърпа все към руснаците да знаете че ще ни влачи към дъното. Поляците могат да ги ремонтират мноого по изгодно защото са конкурентноспособни, но агент Иван продължава начело на отбраната на НАТО-вска държава. ВЪН НА ЧЕНГЕТАТА ОТ ПОЛИТИКАТА.Това са хора които извършват подривна а не държавническа политика служейки на народа от който са избрани.
  • 17 Мъко мила

    4 7 Отговор
    Каква мъка има във България, каква мъкааааа. Хем купуваме Грипен, хем нанайси Мигове. Хем охххххххххххх
  • 18 Гост

    4 21 Отговор
    Да си вземат боклуците, ще си купим американски.

    Коментиран от #25

  • 19 Авионамс

    3 4 Отговор
    Това е целта,да си ги ремонтираме сами ТУК с тяхна помощ!Ако откажат,е къде е Полша и завчера бяха тук!
  • 20 3395

    12 2 Отговор
    Някой върти далавери и комисиони, а други тук се делят на русофили и русофоби и лапат мухите
  • 21 Хасан

    4 0 Отговор
    Обяваме Русия за заплаха и се ако НАТО поиска ще воюваме,след това искаме да ни рнмонтира МИГовете,за да има с какво да воюваме ,,,комедия
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пешо

    1 7 Отговор

    До коментар #22 от "Цар Вул":

    Ти как разбра че МИГ 29 са най-добрите? Понеже харчат най - много гориво и един час на него струва 25-26 000 долара. МИГ-а е съветски трошляк, лошо копие на F16 но с два двигателя ( в случай, че единия изгасне). Мига е москвич с крила,морало острял и с примитивна електроника. Просто трябва да напълним гушата на некадърните руснаци.
  • 24 OMG WTF

    1 1 Отговор
    е*аси държавата, щом тоя ѝ е министър...
  • 25 Боби 62

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    .........БО..КЛУ..ЦИ !!!!! Ама Хамерикански !!
  • 26 Fay

    1 0 Отговор
    Всеки Руски самолет е по добър американските бараки ако имат по добри защо купуват реактивни двигатели от руснаците за техните ракети и интересувайте се и четене повече за да не пишете глупости .
  • 27 ухаха

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    Хей не се ядосвайте! Каракачанката е от стара коза яре. Доклада за националната сигурност е писан от хора, с големи листа и звезди на раменете..., за да си оправдаят заплатките пред висшите в НАТО. Затова там пише, че Россия ни била враг намбър Уан. Е, това са си дивотии, но така пишело казват. От друга страна, ремонта на МИГ-овете е вече бизнес. Тук вече военните хийр и брадърите от север имат общ интерес - нашите да ремонтират бараките тук за да пополетят още малко, а от север - да ни вдигнат кочините във въздуха срещу ен Мъней. Така ще скрепим приятелството с полезното, а и НАТО ще е доволно, понеже ще можем да се отсрамим при ученията с няколкото стари самолета след основен ремонт. Всички доволни. Ако купим и Грипени и шведите доволни. Не виждам причина да се ядосвате. Само луд би повярвал, че Россия би нападнала България. Че ние сме разграден двор, при това имаме няколко бараки за ремонт, почти никаква армия, съсипвана и невъоръжавана съзнателно от политиците с годините. Че ние и без някой да ни напада сме си живи умрели. Всеки ден умират поне по 4-5 човека от автокатастрофи, отделно от битови престъпления, отделно от старост и болести. Загиваме и без и с армия. Но за тренировки трябват самолети - то ще е резил да имаме ВВС, а да няма самолети.... Освен това въпроса с лицензите е открит. Полша има лиценз за ремонт, но дали важи и за външни поръчки не зная? Може би? Няма лошо и русснации да ремонтират МИГ-овете, няма какво да ви притеснява. Нали са
  • 28 ухаха

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    Няма лошо и русснации да ремонтират МИГ-овете, няма какво да ви притеснява. Нали са тяхна изработка. А, тайните на НАТО са надеждно защитени от самото НАТО. Те са толкова секретни, че дори в Уикилийкс се появяват понякога. Най-тайното е, че България щяла според Ванга да се оправила някога?? Тази твърде фантастична и чудата идея мен лично ме шашардиса, като гледам реалността. По-скоро маймуната би станала човек, отколкото тая кочинна да се оправи някога според мен? Ала и чудеса стават понякога, знае ли се? Аз бих се шашардисал, ако тук се оправят нещата. Тогава бих паднал на колене и бих станал вярващ. Но засега вярвам на сетивата си.... Какво лошо има създателите на МИГ да ремонтират бараките ни? Все пак те са го произвели, лиценза си е техен, частите също. Колкото до страха ви, от русназците мен ме учудва твърде много. От какво се страхувате е въпроса? От военно естество? Че ние сме си ясни.... От икономическо естество? Че ние сме слуги на мафиоти тук и на чужди собственници, на които помияри на постовете ни подариха активите.... Тогава какво ви плаши в Россия? Ако са искали да ни смачкат и да са го направили. Но как да смачкат такива лукави продажни лекета тук на власт, след като тия се въртят насам натам като рулетка и винаги казват "Да!" на всеки, който ги срита отвън? На нас се пада духането на супата.... Аз лично се гордея, че руснаци ще ни ремонтират бараките - това гарантира оригинални части, не произведени другаде, а русски.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове