Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 10:30 2 647 12

ГЕРБ: Йончева лъже, че не е взела държавни пари

  • хасково-
  • елена йончева-
  • бнт-
  • филми-
  • делян добрев

Депутатът от БСП е била на щат в БНТ

Прочетох, че Елена Йончева не е ползвала държавни средства за нейните прекрасни репортажи. Това не е вярно. Заради нея бе измислена една схема с националната телевизията.

Това заяви в сутрешния блок „Здравей, България“ по Нова телевизия продуцентът Александър Методиев, който участва заедно с депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева. Нещо повече, водещият Виктор Николаев обяви, че условието на партията тя да участва е било той също да говори.

Така ГЕРБ отвърна на удара на Елена Йончева по "Кум гейт", като извади "свидетел", който твърди, че тя лъже, че репортажите й за БНТ не са платени с държавни пари.

Твърдението на Методиев не е ново, той заяви същото и когато преди няколко месеца лично премиерът Бойко Борисов обвини Йончева, че държавата е платила над 2 млн. лв. за репортерстването ѝ, заложени в бюджета от тогавашния премиер Сергей Станишев, с когото тя съжителстваше тогава, но платени по-късно от правителството от ГЕРБ. Сама тя, вече в качеството си не на журналист, а на депутатка от БСП, отрече да е вземала пари от държавната телевизия и заведе дело срещу Борисов.

Днес обаче продуцентът отново потвърди думите си, като подчерта, че разполага с документи, които уличават Йончева в лъжа. Александър Методиев е бил съдружник с инж. Иван Ковачев в продуцентската фирма "Радио вижън" в периода 1993-1995-та година. Тази фирма е направила няколко филма с нея.

"Прочетох, че Елена Йончева не е ползвала държавни средства за нейните прекрасни репортажи. Това не е вярно. Заради нея бе измислена една схема с националната телевизията. Тя ни възлагаше филм или репортаж. Поемахме всички разходи по производството на тези филми, говоря за снимачния период, но постпродукцията се извършваше в телевизията. След което телевизията ни даваше рекламно време, ние имахме рекламодатели, които пък ни покриваха нашите разходи. Всички знаят, че телевизиите нямат пари кеш. А ние имахме техниката", обясни той, като подчерта, че тя е била на щат в телевизията.

Заради това той твърди, че по тази схема Йончева на практика е получавала държавни пари, макар фактически хонорарите да са били получени от фирмата на продуцента.

Всичко било по договор с тогавашния директор на БНТ Хачо Бояджиев, като ставало дума за около суми от около 4-5000 лева, което за тогава - през 90-те години на миналия ХХ в., били много пари.

Водещият обяви още, че Йончева е била потърсена за коментар, но е отказала да се включи. Тя дори заявила, че не познава Методиев и че има информация, че е бил подсъдим за измами в Италия. В отговор продуцентът категорично отрече това и заяви, че има документ и за това.

"Да, наистина имаше дело срещу италиански продуцент в Италия, което приключи и аз нямам нищо общо. А да твърдиш, че не ме познаваш, нека види какво написа нейният оператор на почти всичките й предавания Иван Обрейков във Фейсбук - че не е почтено да се говорят такива неща. Не мога да кажа, че е живяла в офиса ми, но е идвала поне три пъти седмично", допълни той.

Цвета Караянчева пък попита - може ли да се вярва на такъв човек като колежката й от БСП, който очевидно лъже.

Обвиненият от Елена Йончева в незаконни назначения в община Хасково депутат от ГЕРБ Делян Добрев ще депозира оставката си в парламента. От партията обаче заявиха, че няма да я приемат. Все пак, ако той категорично реши да напусне Народното събрание, е възможно да остане председател на партията в Хасково, където получи пълна подкрепа.

"Деляне, аз съм ти приятел, ще победим, ние сме силен отбор", заяви вчера в града заместник - председателят на партията Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    13 12 Отговор
    ГЕРБ успяват да намерят помияри винаги след като излезе наяве някой скандал за тях !
    Народа трябва ясно да се обедини срещу тях в единен юмрук и да ги смаже, иначе те ще го смажат !
  • 2 кирил

    10 7 Отговор
    персоната от задната седалка на мотора е агент на гру.като такава беше махната от президентството.атаката срещу добрев е защото е решително против заробващите корупциони руски енергийни проекти
  • 3 Гришко

    12 9 Отговор
    Един от важните критерии да те примат в стадото на руската столетница е да можеш да лъжеш без да ти мигне окото. Лъжата като основен интрумент за въздействие върлува от времето на желязната завеса до ден днешен. Целта е същата, средствата са различни. Армията от тролове е пред клавиатурите. Ден след ден.
  • 4 ПИЧ

    13 7 Отговор
    Такава е била договорката със серГЕЯ - тя получава 2 мил. държ. пара за репортажи ....и лигитимира серГЕЯ като мъж . ставаики му офиц. гадже !
  • 5 Azazel

    10 5 Отговор
    Добрата стара стратегия, която ГЕРБ (и Пеевските медии) използват всеки път - ако не можеш да обориш фактите, дискредитирай приносителя им... Но как я "дискредитират" Елена Йончева - като я обвиняват, че била правила репортажи в БНТ, когато работила като репортер в БНТ (о, какъв скандал, някой на държавна заплата наистина си е вършил работата!..)??? ... Пък един всезивестен мошеник (всеки, който е работил по-дълго в кино индустрията в България, може да ви потвърди, че Александър Методиев е такъв!), твърди, че през 1993-1995 Елена Йончева работила по еди какъв си начин... Ами, може, но обвиненията на ГЕРБ към нея са за периода 2005-2009, така че за какво изобщо говорим?...

    Коментиран от #11

  • 6 KGB

    9 8 Отговор
    Много хора забравят, че Ленчето е рускиня, учила е в Москва и най-вероятно е вербувана от КГБ и затова изпълнява поръчката да свали неудобния за руснаците Борисов.
  • 7 любопитен

    9 7 Отговор
    Кога в последните 30 г. 4000 лв. са били огромна сума, особено в продуцентския бранш? А през 93-95 инфлацията беше тръгнала и 5000 лв. беше заплата на що-годе квалифициран работник.
    А на описаната схема и се вика бартер. Нали все пак телевизията трябва да има и собствена продукция.
    Герберастите пак домъкнаха някакъв смръдлив помияр да лае :)
    А и едно разминаване с 10 години във времето е "дреболия"
    Тия герберасти явно имат таланта да подушват помиярите през девет баира - справка Антон Тодоров.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Глупак

    3 5 Отговор
    Гнусната ГЕРБ трябва да бъде изметена до края на годината
    И ще изчезне като НДСВ
    ВРЕМЕ Е ЗА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА

    Коментиран от #10

  • 10 Секретарка

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Глупак":

    ГЕРБ са във властта до 3 000 год. - свиквай !
  • 11 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Azazel":

    Тролчеее, говорим за едни 2 млн лева които оная със змийския поглед е получила от Пловдивския панаир и другаря Гергов. По поръчката на другаря СерГей. И тая същата, минала през нечии креват за да влезе в политиката се прави на морален съдник. Когато вече не ставаш за журналист, ставаш дупетат...
  • 12 Гостенин

    0 0 Отговор
    Пак ли се почна.Тоз филм сме го гледали,дайте нещо ново
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове