22 Октомври, 2017 20:52 31 542 68

Ужасяващ инцидент в предаването на Мира Добрева

  • мира добрева-
  • предаване-
  • водеща

Нейна гостенка едва не умря, чакайки линейка

Водещата на БНТ Мира Добрева e преживяла ужасен инцидент по време на днешното си предаване. Гостенка на нейното предаване припаднала. След като си тръгва, внезапно й прилошава и се свлича на земята. Мира Добрева вика линейка, но се налага да чака почти час, докато младото момиче умира пред очите й.

Тя разказа историята в своята страница във Facebook.

„Нека Ви разкажа. Тя е на 20. Табасум Махбуб, бежанка от Афганистан. Гостува в предаването и след края му тръгнаха със сестра си. Пред телевизията момичето припаднало. Точно на този момент не съм станала свидетел, но присъствах на случващото се в следващите 50 минути, които бяха едни от най-ужасяващите в живота ми. Защото виждах как пръстите на едно 20-годишно почти дете се изкривяват, жилите й се опъват, езикът й се подува, погледът й се обръща. Не знаех следствие на какво са тези симптоми, и днес не зная. Затова има Спешна медицинска помощ. Която трябва да знае. И да помогне. Навреме, ако е възможно. Предполагам, че всяка минута е важна, независимо дали става дума за инфаркт, инсулт, катастрофа, епилептичен припадък или мозъчен тумор. Чувала съм, че всичко е от значение, дори положението на тялото на пострадалия. Непознавайки симптомите, не смеех да взема момичето в колата си и да го закарам до най-близката болница. Пък и полицаите от телевизията веднага се обадили на 112 да изпратят линейка. Затова освен да подържа ръката на Табасум, която освен изпружена, изстиваше като камък с всяка изминала минута, освен да я завия със сакото си, освен да опитам да й дам малко водичка и да намокря лицето й, не знаех какво друго да направя. Разчитах да го направи Бърза помощ. Час по-скоро. Този час пълнеше минутите си една връз друга, като изсъхнали ненужни клони. Събраха се хора, всеки даваше едно или друго предложение, но всички бяхме единодушни, че трябва да се изчака Бърза помощ. Да се забавят, да се забавят... колко да се забавят?! Телевизията е на Орлов мост, което е на 3 минути от ИСУЛ и на 5 минути от Пирогов. Затова чакахме. На 15-та минута се обадихме да разберем къде се намира линейката и да попитаме не е ли добре ние да закараме момичето до ИСУЛ, например. Срязаха ни. Грубо и арогантно с отговора:

„Ще чакате. Навсякъде припадат хора”. Отнякъде дойде жена с кученце, каза че е лекар. Премери пулса на Табасум. Развика се: „Хора, ще я загубим, няма никакъв пулс!”. Започна и тя да звъни на Бърза помощ. Представи се със „Здравейте, аз съм Доктор ..., обаждам се за един случай пред телевизията.”. И последва опис на случилото се, с повече и професионално обяснение на състоянието на момичето, което вече 40 минути лежи на студената земя. Започнаха да прииждат хора. Един казва: „Дайте да я караме!”, друг – „Не, не бива! Ако умре в колата, какво правим?”. Отказвах да повярвам, че това, което съм гледала по новините за състоянието на Спешната помощ у нас, може да е възможно. Оказа се, че е по-лошо от невъзможното. Хора, то е безнадеждно! На 50 (петдесетата минута) дойде линейка. Слезе сравнително млад, с безжалостен вид парамедик. Разбира се, в трудовия му договор едва ли има клауза „Безразличието е неприсъщо за хора, които спасяват животи”, но и да има, едва ли я е прочел. Пък и урокът по човечност не го пише в нито един учебник. Знаеше, че става въпрос за бежанка. От това или не, не знам, но нехайството му бе завидно спрямо ситуацията. Каза на припадналото момиче да стане. Всъщност, каза на сестра й да й каже да стане. Сестрата с изумление изстена: „Не може!”. Тогава повелителят на човешки съдби отсъди: „Добре, щом казвате, ще изкараме носилката”. Дойде отнякъде друг младок, по-пъргав от преглеждащия, и извади опърпана оранжева носилка. С някакви скърцащи колела. Стори ми се, че ще изтътрузят изнуреното тяло на Табасум. Казаха ни, че ще я прегледат в линейката. Останахме да чакаме навън, но не бяхме подготвени за това, което щяхме да видим – шофьорът на линейката си запали цигара! Вътре. В линейката.
Докато на задната седалка преглеждаха ЧОВЕК. Дете, което едва си поема дъх. Но този здрав, прав и очевидно със здрав бял дроб нечовек, докато разцъкваше нещо на телефона си, пушеше! Пушеше и пушеше! Няколко секунди гледахме с изумление. Все пак е нужно време да проумееш това. Забравих да Ви кажа, че хората от екипа ми бяха с мен, имам едно 18-годишно момиче – стажант. Точно то отиде плахо пред отворения прозорец на нечовека и съвсем (учудващо и за мен) въздържано и възпитано го попита: „Извинявайте, не Ви ли е неудобно да пушите вътре в линейката?”. Оня издудна: „Не`ам къде дру`аде да пуша.” Тръгнах към него, готова да му покажа къде другаде може да пуши. Като ме видя, скри цигарата. Не видях дали я хвърли на улицата. По-важно ми беше състоянието на момичето. Никой не излезе да ни обясни как е, на какво се дължи случилото се. Никой не се извини за забавянето. Закараха Табасум в ИСУЛ. По-късно от сестра й чухме думите: „Жива е. За друго не ме питайте. България е наш приятел и наш спасител. Няма да кажа лоша дума за български лекар. На Вас благодаря за всичко, което направихте за Табасум, докато дойде линейката”... Много ми е неприятно да пиша това. Всичко, което мисля за българския лекар няма да се промени. Няма да се промени и уверението ми, че здравната система спешно трябва да се промени. Много спешно! И понеже нищо от миналото не можем да променим, е добре да знаем, че бъдещето може и да можем. Трябва поне да не мълчим... Дори когато сме свикнали да подминаваме лошото...“, написа Добрева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    127 14 Отговор
    Всеки един от нас го знае, но добре че се е случило пред журналист, дано това помогне и дано този журналист не се откаже, а постоянно да го повтаря и повтаря. Нас не ни чуват, дано поне от екрана на телевизора ни чуят и променят тази лудост
  • 2 С. Г.

    153 12 Отговор
    После се чудят що ги бият.
  • 3 Георг Георгиев

    92 12 Отговор
    Няма медицина
  • 4 Наивници

    23 58 Отговор
    Както няма безплатен обяд, така няма и вечен живот. Дори "Спешно отделение" с вездесъщите Джордж Клуни, Ноа Уайли да се материализира в България, какво, както си се родил, така ще дойде и деня "Х" да умреш...
  • 5 Хихихи

    75 149 Отговор
    Госпожа Мира Добрева защо не си вземе въпросната Табасум в къщи да си я гледа, тъкмо ще отърве държавата от излишни разходи! Парите за тази бежанка да идат при някое БЪЛГАРЧЕ в неравностойно положение! Или и вие госпожо Добрева гледате кучета и котки у дома си и нямате място за още едно животинче от афганистански произход?!

    Коментиран от #10, #64

  • 6 Човек на подходящо място в йерархията

    28 86 Отговор
    Тея да не се надяват НИКОГА повече на екип от Спешна помощ да им дойде навреме! Ще го постна по колегите да си знаят и вадят маркучи по пътя и да имитират повреда - никога повече помощ за журналисти!!!

    Коментиран от #47

  • 7 Ощърбий

    32 79 Отговор
    Ей корави това арабките.
    трудно мрът!
  • 8 За 28

    86 7 Отговор
    години "демокрация" народа тотално се изгуби, озлоби и лекарите ни като част от този народ не могат да бъдат изключение.

    Коментиран от #35

  • 9 Ощърбий

    35 73 Отговор
    И кво е очаквало Мирчето?
    Кат види опружила се и припаднала, доктора от линейката да си оскубе веждите и космите на гениталийте ли?
    Естествено, че ще реагира без излишни емоции.
    Дай пък за всяка гътнала се арабка чудеса от журнализъм да изпишем.
    Айде пийни му едно голямо таз вечер да се успокоиш малко и утре пак на пангаря!
  • 10 Антон

    83 28 Отговор

    До коментар #5 от "Хихихи":

    повечето маймуни са повече хора от тебе !

    Българин съм и ме е срам от такива като тебе !

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хихихи

    37 56 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Ти не си българин, ти си от тези дето задните им части гледат към арабския свят!

    Коментиран от #54

  • 13 Антон

    44 29 Отговор

    До коментар #11 от "Хихихи":

    Добре , извинявай !

    Ти си един истински родолюбец , трезвомислещ гражданин на света !
    Най-вероятно доста образован и с широк мироглед . Обиколил си света и си видял истинските ценности на приоритети на развитите страни !

    Най - вероятно ръководиш хора , които разчитат на твоите мъдри решения и си постигнал етапа в живота си ,когато името което си си създал, работи за тебе !

    Аз охлюва се заблудих ,че става въпрос за обикновен простак !

    Бъди здрав.

    Коментиран от #14

  • 14 Хихихи

    32 50 Отговор

    До коментар #13 от "Антон":

    Ти какво толкова се пениш, я иди в Афганистан и чакай линейка. Или ще ти пуснат един между очите, да не се мъчиш? Какво те боли корема за арабите? Ей от такива като тебе сме на тоя хал!

    Коментиран от #16, #43

  • 15 ангелов

    79 24 Отговор
    аз живея доста години в чужбина и всеки път когато си идвам в България се възмущавам на случващото се там.Струва ми се,че живеете в болно общество и голяма част от населението е бавно развиващо се.

    Коментиран от #17, #20, #42

  • 16 Антон

    33 24 Отговор

    До коментар #14 от "Хихихи":

    Ще ти кажа , че всички които нарушават закона , трябва да бъдат санкционирани !

    Няма , цигани , българи и т.н !

    Все неща , които тук са на нивото на Авганистан !

    Щото тука като крадат от фондове за лечение на деца е много ОК !

    Коментиран от #18

  • 17 Антон

    17 23 Отговор

    До коментар #15 от "ангелов":

    Ами такива сме !

    И аз включително !

    Щом коментирам тук , а не на улицата !
  • 18 Хихихи

    39 5 Отговор

    До коментар #16 от "Антон":

    Афганистан Антоне, пише се Афганистан! Научи се да пишеш и тогава наричай хората простаци! Колкото до законите, винаги за българите законите важат в цялата си тежест, а за цигани и пришълци - НЕ! Хайде направи ти нещо, за да са еднакви за всички!

    Коментиран от #22, #51

  • 19 Антон

    6 18 Отговор
    Афганистан !!!
    Пиша от телефона !
  • 20 Хихихи

    28 11 Отговор

    До коментар #15 от "ангелов":

    Кое е това "там" господин Ангелов? Старата ви майка - България или новата ви мащеха - чужбина? Защо не си стоите тук и да лекувате това болно общество?
  • 21 Лигла

    27 7 Отговор
    с лигаво предаване.
  • 22 Антон

    9 17 Отговор

    До коментар #18 от "Хихихи":

    Благодаря , сега разбрах , че е с “ф” !!

    Законите не са еднакви за българите ! Ти къде живееш ?

    Коментиран от #23

  • 23 Хихихи

    20 8 Отговор

    До коментар #22 от "Антон":

    В шекер махала! Лидер съм на партия ДРОМ!

    Коментиран от #25

  • 24 Бат Мишо

    45 6 Отговор
    мойта баба като е българка и додаха на 3 тия час,
    дъл не ги ритах а
    молете се да не опирате до спешна помощ, не дай боже до очен поч дни......днес пред единствения дежуурен очен в сф- в ИСУЛ
    имаше 20 души като в 16 часа не беше влязла жена от 8.30 чакаща
    БЪЛГАРКА СИ БЕШЕ
  • 25 Антон

    46 15 Отговор

    До коментар #23 от "Хихихи":

    Искам да ти кажа , че българин или циганин няма значение !
    Циганите си позволят много , щото управляващите им позволявят , а управляващите са......българи !
    Продажни , корумпирани , безотговорни БЪЛГАРИ !

    Коментиран от #26

  • 26 Хихихи

    37 8 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Всеки народ си заслужава съдбата! Какъвто народа, такива и управляващите! Не мога да уважавам и обичам хора, които са паразити, било то роми или бежанци! Журналистите пък още по малко! А като нашите управляващи - българи не ги бива, дай на другите избори да изберем цигани. Чакай, не. Те на 99,9 процента са неграмотни. Турци тогава, те поне са работливи и честни.

    Коментиран от #27, #36

  • 27 Антон

    8 21 Отговор

    До коментар #26 от "Хихихи":

    Ами той хумора вече е неуместен , защото истината е ,че наистина само ние сме си виновни !
    Аз в друга държава / а съм бил продължително в три / , не съм виждал толкова хора да се оправдават с положението си с малцинствата или въобще с друг в Държавата !

    Коментиран от #29, #30

  • 28 112

    31 7 Отговор
    Не се чудете защо някои лекари ги бият, напълно си го заслужават.
  • 29 Хихихи

    32 5 Отговор

    До коментар #27 от "Антон":

    Това не е оправдание, това е гняв! Гняв към тези, които живеят на нашия гръб, а за благотворителност убиват деца ни, изнасилват майките ни и незаслужено грабят от трапезата ни. Гняв към такива псевдо защитници на човешките права, като госпожа Мира Добрева. Не случайно направих сравнението с кучетата и котките, но явно хората ме разбраха погрешно. Както и да е. И само да добавя, много съм бил по света, в много повече от три държави. И там хората вече осъзнават, че са допуснали грешка, като позволиха на всички тези бежанци да залеят Европа, но нека и те посърбат малко от попарата на собствените си грешки.
  • 30 Хихихи

    16 1 Отговор

    До коментар #27 от "Антон":

    Лека нощ за сега, в някоя друга статия пак ще кръстосаме шпаги.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Антон

    2 12 Отговор

    До коментар #30 от "Хихихи":

    Лека!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ШмъркАн

    21 9 Отговор
    Чудно ми е тази бежанка дали работи и има ли здравни осигурови?
    Кой ще плати тази спешна помощ?
    По заглавието мислех, че е станало в ефир.
  • 34 Vasik Atanasova

    34 5 Отговор
    ТОВА Е ЖАЛКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ
    НИЩО ЧУДНО
    ТО И ДА ВИКАШ ЛИНЕЙКА И ТЕ ОБВЗЕМА СТРАХ ОТ НЕКАДЪРНИЦИ
    КОЛКО ПЪТИ ЩЯХА ДА МЕ УМОРЯТ С ГРЕШНИ ИНЖЕКЦИИ
    БЯХА ДОБРИ ЛЕКАРИ В КОМУНИЗМА
    СЕГА ТРЯБВА ДА СЕ БЯГА ОТ ТУКА
  • 35 Vasik Atanasova

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "За 28":

    ЕЙ ЧЕ ХУБАВО СИ ГО НАПИСАЛ
    БРАВО ВЕ
    А КАК ДОБРЕ ЖИВЕЕХМЕ
  • 36 Vasik Atanasova

    7 6 Отговор

    До коментар #26 от "Хихихи":

    АЙДЕ ОТИВАЙ СИ В ТУРЦИЯ ДЖАГАЛ
  • 37 То затова е спешна

    8 0 Отговор
    Това е спешна помощ, а не лимузина за парламента? Колкото повече се чака, толкова повече се подобрява народнот здраве
  • 38 onq s konq

    16 3 Отговор
    Е затва е казано-По добре здрав и богат,отколкото беден и болен.
  • 39 Shmeker

    16 2 Отговор
    И аз съм ги чакал 45 минути, при положение, че бърза помощ е на километър
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Шаран БГ

    25 1 Отговор
    Добре, видяла го г-жа Добрева с очите си, описало го трогателно !!Утре ако се случи пред очите на здравния министър, той ще промени ли нещо? И изобщо - това не е случка случайно случила се някъде. За "Бърза помощ" / както и за много още неща / се говори и пише вече 30 години. ЖАЛКО Е, НО ПРОМЯНА НЯМА !
    Когато няма добра организация, няма достойно заплащане на човешкия труд, няма и нужната материална база, учудващо ли е , че докторите ни се пръснаха по света ?
  • 42 OMG WTF

    5 28 Отговор

    До коментар #15 от "ангелов":

    Ако се направи едно проучване колко са рубларастите в България, ще се разбере с точност колко % от населението са бавно развиващи се.

    Коментиран от #48

  • 43 Хари

    31 25 Отговор

    До коментар #14 от "Хихихи":

    Неграмотнико недоучил, в Афганистан няма и никога не е имало араби, живеят над 50 различни етноса, които в голямата си част са от североирански произход, от какъвто са и нашите прадеди! На север в планините Хиндукуш и в Памир по граниницата с Таджикистан се срещат често светлооки хора, по-бели от повечето днешни българи! И разберете, че голяма част от бежанците са наистина такива, а не терористи и че миграцията е единственият начин да спасят живота си, още повече, че в случая става въпрос за момиче на 20 години....Ако беше на нейно място нямаше ли да се опиташ да се спасиш по всякакъв начин?? Оскотели примати....в това сме се превърнали съвременните българи...Срам ме е като чета малоумните коментари на голяма част от подалите.

    Коментиран от #45

  • 44 оня без коня

    20 4 Отговор
    Вие не разбрахте ли най-после, че "бързата" помощ както и всичко друто у нас е част от тоталния геноцид срещу българите? Още ли се правите, че не го разбирате? НИЩО няма да се "оправи" !!!

    Коментиран от #59

  • 45 Зъл

    16 13 Отговор

    До коментар #43 от "Хари":

    Като са ти толкова мили, че вземи си ги у вас тия бежанци!

    Коментиран от #46

  • 46 Хари

    17 16 Отговор

    До коментар #45 от "Зъл":

    Не си схванал очевидно нищо от смисъла на това, което съм написал.....И да, помагал съм на бежанци( майки с малки деца) в нужда и пак бих го направил, никога няма да забравя благодарността в очите им, това ме направи някак си щастлив...но това са понятия и категории непознати са озверели скотове...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Random

    12 3 Отговор

    До коментар #42 от "OMG WTF":

    Написал си хамериканска подлога грешно.
  • 49 Azzzzzzzzz

    15 6 Отговор
    Моля не хвърляйте вината върху лекарското съсловие, те не са виновни за хала на който сме. Първо, в една такава ситуация е нормално лекаря да подходи хладнокръвно - емоции в такъв случай не помагат! Второ, как да реагират от БП като имат 5 изтърбушени линейки и 3 и половина екипа... А това е така, защото голяма част от българите са ЦИГАНИ по душа и манталитет и не си плащат данъците. Докато си подаваме билетчета в градския транспорт и си регистрираме 20 годишната трошка на инвалид, за да е "по-тънко", няма как да имаме и добро здравеопазване... Отидете в чужбина да видите как на 5000 евро заплата взимаш реално 2500-2800 и ще разберете, защо нещата при тях вървят!
  • 50 Росен Златев

    13 3 Отговор
    Най-важнато на което трябва да се намери решение е какво да направим или по скоро как да го направим и откъде да започнем, за да намалее числото на неграмотните с анти-логично мислене хора, зле възпитани и злобни, благодарение на които, България се лута между подобрение и неуспехи!!!
  • 51 BGman

    19 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хихихи":

    Само не разбирам, какво общо има бавенето на линейката с това, че жената е от Афганистан? Ти да не си мислиш, че за теб ще дойде след 5 минути?
  • 52 ТИКВОЧА

    7 3 Отговор
    ЦСМП- СОФИЯ ИМАТ ЕДИН ДИРЕКТОР КАЗВА СЕ Д-Р Г. ГЕЛЕВ ОСВЕН ОТ АЛКОХОЛ ОТ НИЩО ДРУГО НЕ РАЗБИРА ЗАЩОТО ЗАПОЧВА ДА КЪРКА ОТ ОБЯД ТА ЧАК ДО НОЩИТЕ .НАЛИ Е ВРЪСКАР С Б.Б И НИКОЙ НЕ МУ ДЪРЖИ СМЕТКА АМА ЗА НИЩО . НИКОИ НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ЕКИПИ ИМА САМО ШОФЬОРИ КОЙТО И ПО ЦЯЛ ДЕН ИГРАЯТ КАРТИ И КОМАР. ДОКАТО Е ТОВА РЪКОВОДСТВО ДРУГО НЕ ЧАКАИТЕ И ДА НЕ ВИ ДАВА ГОСПОД ДА СЕ ОБАДИТЕ НА 112 ЗА СПЕШНА ПОМОЩ . СПЕШНАТА ПОМОЩ Е МНОГО БОЛНА.
  • 53 ТИКВОЧА

    4 7 Отговор
    ЦСМП- СОФИЯ ИМАТ ЕДИН ДИРЕКТОР КАЗВА СЕ Д-Р Г. ГЕЛЕВ ОСВЕН ОТ АЛКОХОЛ ОТ НИЩО ДРУГО НЕ РАЗБИРА ЗАЩОТО ЗАПОЧВА ДА КЪРКА ОТ ОБЯД ТА ЧАК ДО НОЩИТЕ .НАЛИ Е ВРЪСКАР С Б.Б И НИКОЙ НЕ МУ ДЪРЖИ СМЕТКА АМА ЗА НИЩО . НИКОИ НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ЕКИПИ ИМА САМО ШОФЬОРИ КОЙТО И ПО ЦЯЛ ДЕН ИГРАЯТ КАРТИ И КОМАР. ДОКАТО Е ТОВА РЪКОВОДСТВО ДРУГО НЕ ЧАКАИТЕ И ДА НЕ ВИ ДАВА ГОСПОД ДА СЕ ОБАДИТЕ НА 112 ЗА СПЕШНА ПОМОЩ . СПЕШНАТА ПОМОЩ Е МНОГО БОЛНА.
  • 54 Хахаха

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хихихи":

    Интересно ми е да чуя твоя коментар за човечеството от ролята ти на аутсайдер!
  • 55 Истината

    8 4 Отговор
    Бежанка от афганистан..и какво това се случва всеки ден на българи и никой не пише ревеики.да умира да не е идвала никой нея е канил..скапани толерасти
  • 56 Шофьор на линейка цсмп

    16 3 Отговор
    Не мога да оправдая колегата че е пушил в линейката въпреки че ми е много добър приятел и аз пуша но винаги навън ,но това ли е най голямемият проблем в държавата,а никой не вижда че колегата е стигнал за 8 минути до мястото,питате ли се как се прави това в този интензивен трафик какви професионални умения имаме това не се вижда от обществото което е болно ,знае ли това общество че ако стане ПТП с линейка закона не ни пази отговорността е изцяло наша и е правилно не може да нараняваш здрави хора,но това ни е работата обичаме си я но проблема е че сме малко екипи а нашият директор е най големият професионалист и прави чудеса въпреки всичко ,стараи амортизиранаи автомобили защо никой не повдига въпроса че сме 3 категория труд а трябва да сме поне 2 Ра с уважение Иван Добрински
  • 57 Георгиев

    13 2 Отговор
    Журналистите непрекуснато спекулират с това,че имат достъп до медийте,а Мира днес просто се оля - не спря да говори тенденциозно против един лекар,който е много по-нужен на хората от некомпетентните ни вурналисти,с коите са пълни телевизийте.
  • 58 Уйо

    5 0 Отговор
    ...чшш...я се дръж прилично бе,ало.?! Безжалостния.. :) на такъв хал сме от, крадците и схемаджиите в парламента.... и със сигурност са БЪЛГАРИ!!!!
  • 59 wejdczx

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "оня без коня":

    Много точно казано! Не знам хората дали го осъзнават въобще!
  • 60 Потърпевш

    7 0 Отговор
    Господа защо се заяждате един-друг? То е ясно че здравеопазването има проблеми , надали има друга държава на света в която при преглед от лекар в държавен кабинет да те препрати в частният си кабинет защото " там има повече техника с която да те диагностицирам " Талон от джипито + такса за преглед на частно = доволен лекар
  • 61 Гост

    2 2 Отговор
    Ало по важното е че всяка година се увеличава бюджета на здравното министерство, вече 5 млрд, а резултатът е все полош. Ако тези 5млрд се раздадат на хората, спират се здравните осигуравки и всеки да се оправя както може, ще бъде много по добре. Казвам изцяло частно здравеопазване. В случая, ако не са чакали линейка, а са си поръчали такси и момичето е откарано в частна болница можеби щеше да живее.
  • 62 бай. ГАНЯ селендура с големата пенсия

    2 0 Отговор
    Следващият. може да си ти. Систематааааааа, куца. Системата само усеоява средсвата( парите) без ангажименти. Но нали сме в българия , няма страшно бързо се топим. Тя целта им такава, бързо да изчезнем . СПАСЯВАЙТЕ СЕ ОТ ТАЗИ. ФАШЛИВА ДЪРЖАВА . СПАСЯВАЙТЕ СЕ МЛАДИ ХОРА, ЗАМИНАВАЙТЕ В КАНАДА НА ПРИМЕР. НИЕ СМЕ 99 % дебили , и нищо не става от назе.
  • 63 Ние в България

    2 0 Отговор
    ХОРА ...НЕ СТАВА ВЪПРОС КАКВО Е МОМИЧЕТО ...А ЧЕ НЯМАМЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ...А ТЪРГОВИЯ СЪС ЖИВОТ ...ПРОУМЕЙТЕ ГО НАЙ СЕТНЕ ...
  • 64 На всеки му идва времето.

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хихихи":

    Това е гнусно гадно и долно. Недеи така защото в природата празно няма да не се озовеш в същото положение. Оня от горе гледа и само бави но не забравя.
  • 65 Патриот

    5 0 Отговор
    А тази Тамбукту или както там се пише дали си е платила здравните осигуровки?
    Е кога да идват докторите след като 5-ма човека обслужват цяла София?
    Това да не ви е лошия комунизък когато линейката идваше с опитен доктор, ерудиран и с ентусиазъм за работа до 15-20 минути? Така е сега сте свободни, демократични европейци, които имате право да умрете. Така във времето на просперитета от ГЕРБ - спешната помощ идва до един час, ако не е спешна на другият ден.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бати Злати

    0 0 Отговор
    Аз пък си мисля какво ли ще стане ако българка (или Европейка) припадне на обществено място в Афганистан...
    Знам какво...
    Няколко души ще я изнасилят...
  • 68 Про

    0 0 Отговор
    Диагноза: акушерска ръчичка. Обикновено следствие на стрес.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове