Last news in Fakti

24 Юни, 2024 11:36 3 571 39

Шефът на ГДНП: Вероятно Брендо иска да се скрие в затвора от враговете си

  • брендо-
  • предаване

Той има да изтърпява присъда лишаване от свобода за 6 г.

Шефът на ГДНП: Вероятно Брендо иска да се скрие в затвора от враговете си - 1

Тази сутрин в 7.30 часа Евелин Банев-Брендо се яви на входа на Софийския затвор с неговия адвокат. Същият беше с неговата лична карта. Той има да изтърпява присъда лишаване от свобода за 6 г. Колегите са предприели всички действия да го освидетелстваме в МВР болница, след което ще бъде въдворен в Софийския затвор, за да изтърпи наложеното му наказание. Това каза пред журналисти директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков по повод изненадващото явяване днес пред Централния софийски затвор на обявения за международно издирване и сочен за наркотрафикант Евелин Банев, предаде Novini.bg.

Към момента сме предприели действия по установяване на вероятните начини, по които би могъл да влезе в България. Дали е бил с подправени документи или е влязъл някъде по зелена граница – тази информация ще я дадем на по-късен етап, след като колегите извършат всички необходими действия, заяви Илков.

Той уточни, че на този етап Брендо не е дал някакви конкретни обяснения защо се предава на органите на реда: "Вероятно е размислил по някакъв начин. На този етап колегите не са разговаряли с него, защото върви другата процедура по медицинските прегледи и настаняването му в местата за лишаване от свобода. След това ще започне работа по тази тема, която е важна за нас".

Попитан има ли някаква информация защо Евелин Банев е избрал точно този момент да се предаде, директорът на ГДНП отбеляза: "Не можем за толкова кратко време да направим нашите анализи. Това можем да го кажем на малко по-късен етап, след като съпоставим всички данни, които имаме от неговото издирване в последните 6 г., и на база на това, което той ще каже, ще може да направим някаква преценка какво е наложило да се появи тази сутрин през затвора в София".

В отговор на въпрос може ли предаването на Брендо да е свързано със скорошните случаи на провалени пратки с големи количества кокаин, включително и през България, Атанас Илков заяви: "Не изключвам и това като хипотеза. Местата за лишаване за свобода са добро място някой да се укрива, така че да не бъде достигнат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения. Това е твърде вероятно, но към настоящия момент не можем да кажем, че това е причината".

Припомняме, че Евелин Банев, по прякор Брендо, изчезна малко, след като получи 6 г. затвор за пране на пари. През 2018 г. той беше обявен за международно издирване от българските власти, които не го откриха на адреса му, за да го отведат в затвора. Още тогава Румъния го издирваше заради 10-годишна присъда за наркотрафик, а в Италия го чакат 20 г. затвор отново заради дрога по аферата "Кокаинови крале".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    38 5 Отговор
    мафията ще очисти господин Банев за да мълчи мъртвите не говорят но понякога може да свидетелстват
  • 2 да де

    41 4 Отговор
    Странна работа как уж издирвания брендо е минал границата без никой да разбере укранското тескере ли е показал.

    Коментиран от #7, #22, #39

  • 3 Южно крило

    21 6 Отговор
    Надява се да го екстрадират обратно в Италия.
  • 4 те ми да да ама не

    38 2 Отговор
    Договорил се е с нашето "правосъдие" да полежи малко и да отбие номера? Щом Дон Тиквоций е отново на власт ясна е работата, след година в новия курорт Затвор Самораново във ВИП килия, ще излезе изпран с чисто съдебно минало!
  • 5 Град Козлодуй

    34 1 Отговор
    в Бг Няма Закони а и Прокуратурата в Бг е корумпирана

    Коментиран от #10

  • 6 ясно виждащ

    22 1 Отговор
    Бредно явно е дошъл за нови сглобки , както беше Алексей .....тук Величие май им лъсна всичко
  • 7 те ми да да ама не

    49 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Помните ли един малък самолет дето долетя някъде откъм Украйна, навлезе и кацна без разрешение и не откриха пасажерите, а после всичко покриха еми вероятно така?
  • 8 дом

    44 1 Отговор
    Никога не сте го търсили, КАКТО НЕ ТЪРСИТЕ живия Галев, Таки, Пепи Еврото и други.

    Най-вероятно си е бил тук през цялото време.
  • 9 🍊🍋🇧🇬

    40 7 Отговор
    Като Украински Гражданин на Брендо му е дошла Повиквателната за Донбас, тва е с две думи.
  • 10 дом

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "Град Козлодуй":

    Не можеш да корумпираш нещо, което е превзето от мафиоти.

    Коментиран от #14, #32

  • 11 Боруна Лом

    11 1 Отговор
    НЕ ОСТЪР МИЛИЦИОНЕР! МЪКАА! КАТО ВЛАКА ЗА БУРГАС!
  • 12 ШАРКО ПАРКО

    30 2 Отговор
    Хванаха 35 тона и вече дърпа на вратата на затвора да влезе,,да не спре някоя кола зад него с тъмни стъкла🫣
  • 13 Поаро

    18 2 Отговор
    Трябваше де изчезне в Аржентина,Бразилия.Тук ,ако решат и в затвора ще го убият.Но защо са му тези пари когато няма живот?Може пък това да му харесва.
  • 14 Град Козлодуй

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "дом":

    Моля Вие сте във Грешка
  • 15 пик

    23 1 Отговор
    Гледай ти ситуация . Ивелин Михайлов от Исторически парк (Величие ) има учаситие в Хоум 2 Ю , което пък е на Брендо
  • 16 БРЕНДО СИ БЕШЕ В БЪЛГАРИЯ

    26 1 Отговор
    И ДАНС ЗНАЕШЕ ТОВА ! СЕГА ЩЕ ИМА ОФИС И В ЗАТВОРА , АКО ТОЙ РЕШИ !
  • 17 И БРЕНДО ИГРАЕ ДЖОБЕН ТЕНИС КАТО

    15 4 Отговор
    КОЛЕГАТА СИ ОТ БАНКЯ !
  • 18 Град Козлодуй

    13 2 Отговор
    Евелин Банев Брендо във Момента се намира във МВР Болницата към затвора където ще му направят пълни Здравословни изследвания
    Бг Днес
    и Интернет
  • 19 Гандалф

    12 1 Отговор
    Или другия вариант....разбрал се наши хора от съдебната система...за по лека присъда...да се скрие от враговете си в български затвор..звучи малко несериозно...че там всеки може да му види сметката...очаквайте продължение...и цветан василев пред вратата на централния..
  • 20 ДОШЪЛ СИ Е ДА СЪСТАВИ НОВОТО ПРАВИТЕЛСТО

    14 6 Отговор
    НОВАТА СГЛОБКА !
  • 21 Ранбо

    21 1 Отговор
    В български затвор и от балкона на килията може да падне, и трамвай да го блъсне. И ако тоя шеф на ГДНП това не го знае, Брендо със сигърност е наясно.Така че, друг цел има предприемчивият бизнесмен, който винаги и във всичко е разчитал на пълна подкрепа от българските служби, съдилища и прокуратури
  • 22 Гандалф

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Нормално...както се е измъкнал..така и е влязъл...пари на правилните хора..и в българия всичко е възможно..където не става с пари...става с много пари..

    Коментиран от #23

  • 23 Град Козлодуй

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гандалф":

    Логичен Факт
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БОЙКО И ШИШИ СЕ ВЪРНАХА

    23 0 Отговор
    И БРЕНДО И ТОЙ СЕ ВЪРНА ДА ОГЛАВИ ПРАВОСЪДИЕТО ,,КАТО НАЙ ОПИТЕН"
  • 26 А стига , бе !

    7 12 Отговор
    Брендо е украински гражданин , бре ! Путинофилите арестуват личния дилър на господин Зеленски ! Гадове !
  • 27 е много босове се пенсионират

    12 1 Отговор
    и ги избиват . Баретата , Очите, Кравата , Брендо , Ланеца , а всеки има мрежи и работи с някой . Скалъпка е когато те пушнат та да те осветят и гонят ченгета . А като го натопят боса и го осъждат с погалваща присъда . споразумение , по малко години . Няма как да си с 3 големи присъди - рецидивиз , пандизчия , а да ти се подмазват като на Кръстника . Нормално е . Тук така си живеят . Павлов е натрупал 1,5 милиарда лева до 2003г . Да не е продавал сателити . Борец кат брендо . Правят го защитаван наркоман и го пазят .
  • 28 Банкята

    14 2 Отговор
    Не след дълго време и Буци така ще се предаде, защото неговите врагове са много, и то заслужено. Йоца Амстердама само чака да го пуснат на есен. Все някога идва и Видов ден. Същото важи и за Шиши, Доган и всичките им "приятели", които много добре си поживяха на наш гръб и то за много дълго време ненаказани. Затова са доста уплашени.
  • 29 Серсемин

    15 4 Отговор
    Нали е украински гражданин. Получил е призовка за фронта и е решил, че е по-добре в български затвор отколкото пушечно месо на фронта.
  • 30 Залар

    12 0 Отговор
    Най сигурното място за живота на тоя престъпник е в затвора.Защото знае че в затвора нищо няма да му липсва и корумпираните са му на разположение. Освен това няма да бъде съден в други няколко държави.
  • 31 Тома

    13 0 Отговор
    Видяхте ли къде се е явил първо брендо при бай Ставри който го чака и най после го дочака.Нека и бати Бойко последва примера му
  • 32 Неподписан

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "дом":

    Разсъждаваш.Би могъл да застанеш до Хан Фей Дзъ и Макиавели като напишеш някакъв аналог на "Пътя на владетеля" във връзка със завръщащият се Б.Б.
  • 33 Чиновници!

    11 0 Отговор
    И в същото време, когато нашите уж го търсят, той си е в България и като че ли не се и крие. Спомням си, преди около 40 години, след първия грабеж на инкасо, в Стара Загора, в рамките на месец извършителите бяха разкрити и арестувани. И тогава нямаше ТВ, системи за гласово и видео разпознаване. Имаше само агентура и резултати. Сега? Много техника, никакви резултати! Още от преди Бойково време. Няма да е чудно, ако е имал защитен чадър.
  • 34 Пешо

    10 0 Отговор
    След като от Италия ни изпратиха арестувания Брендо да бъде съден тук, корумпираните го пуснаха да избяга и да се укрие в чужбина. След като се увери че живота му е в опасност се предаде за да бъде жив в затвора. Освен това ще бъде съден само в България и няма да му липсва нищо.
  • 35 Весо

    13 1 Отговор
    Корумпираните в България считат престъпника за Национален герой.
  • 36 Предната

    9 0 Отговор
    сглобка стана в манастир, тази ще стане в ЦСЗ.
  • 37 Нако

    10 0 Отговор
    Ако и тиквата се предаде и се признае за виновен, хората ще забравят че е мутра.
  • 38 Бойкот на О.Л.Х.

    8 3 Отговор
    Може пък ББ да му е обещал да го направи министър на здравеопазването в новото правителство...
  • 39 мнение

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Ако се е мотал из украина или Турция, нищо не му пречи да си дойде по море с някоя лодка. Те стотици мигранти си минават я през някоя дупка в оградата я през водата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове