Last news in Fakti

3 Ноември, 2017 20:30 2 357 55

Външно: Не съветската армия е спасила българските евреи

  • евреи-
  • русия-
  • мария захарова

Червената армия е на хиляди километри от границите на България по това време

Външно: Не съветската армия е спасила българските евреи - 1

Пресцентърът на Министерството на външните ни работи опроверга изявлението на говорителката на Външното министерство на Руската федерация Мария Захарова, че съветската армия е спасила българските евреи от нацистите през Втората световна война.

Ето какво пише в позицията:

Когато български граждани застават на релсите пред влаковите композиции, пътуващи към нацистките лагери на смъртта, когато представители на българския политически, икономически и интелектуален елит пишат протестни писма в защита на българските евреи, а висши йерарси на БПЦ се присъединяват към събраните за депортация евреи, заявявайки, че сънародниците могат да бъдат откарани в лагерите само заедно с тях, Червената армия е на хиляди километри от границите на България.

Без да омаловажаваме значението и ролята на Червената армия за ликвидирането на нацизма в Европа в хода на Втората световна война, държим да подчертаем, че подобни опити за подмяна на историческите факти не допринасят за общочовешката кауза на борба с възраждането на антисемитизма, расизма и нетолерантността и за категорично осъждане на нацизма и неонацизма в съвременните му прояви.

Министерството на външните работи е последователно в позицията си по въпроса за оскверняването на паметници и проявите на антисемитизъм в страната: категорично осъждаме подобни прояви, осъждаме актове на нетолерантност и расизъм във всичките им форми и работим с други институции и правоприлагащите органи в България за разкриване и търсене на отговорност от извършителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    29 9 Отговор
    Поредната руска простотия. 😂
  • 2 Бесен Язовец

    6 25 Отговор
    БГ.партизаните ги спасиха влаковете бяха тръгнали и партизаните срезаха релсите и освободиха евреите и царя омря от яд че неможа да се сложи на Хитлер

    Коментиран от #15

  • 3 filo

    29 14 Отговор
    Съветската армия не спасява. Тя убива краде и изнасилва.

    Коментиран от #11

  • 4 Скорпион29

    16 17 Отговор
    Армията на САЩ трепе невръстни дечица за петрол

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Скорпион29

    5 15 Отговор

    До коментар #5 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Мн.си стар за тя работа за тая работа се иска тояга и макари а ти нямашшшшш
  • 7 юрист

    20 11 Отговор
    Не мога да повярвам - най- накрая ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ да защити достойнството и честта на българският народ и то от руските лъжи! Има още надежда за България като държава и за българският народ!

    Коментиран от #46

  • 8 Скорпион29

    9 20 Отговор
    Смеят ли да депортират евреите като знаят че Червената Армия пристига нямаше да живеят и минута ако ги бяха депортирали и Ч.А ги пипне уж застраховка живот си напрвиха със тоя акт ама ядец народния съд си свърши работата.

    Коментиран от #10

  • 9 Данил

    13 3 Отговор
    Стига с тези евреи .
  • 10 стоян георгиев

    16 10 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпион29":

    я ми обясни що червената армия не успя да спаси съветските евреи?нали са били много страшни!и защо спасените евреи до един избягаха в израел ,а не останаха при своите спасители от червената армия?очаквам конкретни отговори !

    Коментиран от #13

  • 11 верваш ли

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "filo":

    Май този с вагината си ти.Бая червена и космата
  • 12 ВЕРВАШ ЛИ

    16 6 Отговор
    Извинявам се на filo Репликата ми беше към онази совецка проститутка дето се зове Скорпион.Класическа руска разпоретина.

    Коментиран от #14

  • 13 Скорпион29

    7 14 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    1-Никой не избягал в Израел а просто си създадоха държава и най логично е да се съберат там не само от Русия а и от целия свят 2- червената армия не можа да спаси част от евреите и не само тях а и доста руснаци 22 мил на брой щото не беше подготвена за гернанските войски както и никоя др.държава в света. И що не са ли страшни че оспяха да освободят половината свят от фашизма. А я ти ми кажи САЩ какво чака до 1944г.че не помогна на Европа? И не ми излизай с номера с Японя. Чакаха СССР да пдне и на връщане да ступат Швабите и да завладеят света това чакаха ама пак дървото взеха

    Коментиран от #18, #22, #55

  • 14 Скорпион29

    6 10 Отговор

    До коментар #12 от "ВЕРВАШ ЛИ":

    Пути вика на пути сори хахаха ти така и със брат ти / сестра ти ли ха-ха-ха
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Човек

    6 2 Отговор
    ИСТИНАТА за спасяването на българските евреите е, че не са ги спаили нито партизаните, нито комунистите, нито който и да било друг...
    Спасява ги Петър Дънов (Беинса Дуно), основателя на Бялото братство...
    " Все още в България мнозина хора не знаят истината за това, че българските евреи са спасени по време на Втората световна война, благодарение на това, че Учителя Петър Дънов нарежда на царския съветник Любомир Лулчев да каже на Цар Борис III, че "ако един евреин бъде депортиран от България, няма да остане и следа от царската династия. "

    И сега в Израел , български евреии преселили се там имат снимката му закачена на видно място !
    Това е ИСТИНАТА.
    Неоспорима, неопрпвержима и доказуема с ФАКТИ !
    http://www.zdravjivot.org/5031/%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B8/
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Toho

    8 6 Отговор
    От русофил полека лека ставам русофоб
  • 20 Бесен Язовец

    3 4 Отговор
    Айдееееее и сектанта вече спасил Чифутите
  • 21 Муше

    5 0 Отговор
    Четете талмуда за да разберете кой кой е.
  • 22 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Скорпион29":

    никои не е избягал????избягаха до един!!останаха 200-300 евреи комунисти другото избяга в наи-враждебната на ссср държава в света.ссср не призна израел до края на съществуването си и ни един евреин там не е изразил любов към уж спасителите си от червената армия!!!тва показва отношението на самите евреи към въпроса за тяхното спасяване!
    не успяла да спаси евреите и руснаци казваш...ама нали бяха много страшни и в предния си пост обясняваше как изплашили тия дето е трябвало да ги депортират.явно не си учил в час по математика и логиката не е силната ти дисциплина :).веднъж се уплашили и не депортирали българските евреи ,а в друг момент не им пукало и избили съветските барабар с маса руснаци!!!и как така в българия ги уплаши червената армия ,а в украина не?сащ помагаха на европа от началото на воината разбираи от 1939 година,когато сталин и хитлер почнаха да окупират заедно.дори помагаха на сталин след есента на 1941 година без да са принудени,а също така възпряха япония да не нападне ссср в гръб,а откриха фронта 1944 година щото трябваше да оставят двамата диктатора да се изтощят взаимно.сащ се пак не са идиоти,да оставят сталин във форма!и не лъжи червената армия не е освободила никого ,а окупира териториите потвластни над хитлер!

    Коментиран от #23

  • 23 Скорпион29

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Тая па, ти ходила ли си до Израел? щото аз съм, и може да чуеш повече руска реч от колкото иврит по улиците на Израел . Мереберет иврит?

    Коментиран от #25

  • 24 Дедо Гошо

    7 4 Отговор
    Епа евала на руснаците през ВСВ ама тоз пат май нещо се объркаха.Ама нищо днеска съм с големото сърце и ке им проста.Само дека да не им става навик.
  • 25 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "Скорпион29":

    тва е показаателно,чуваш руска реч от хора дето мразят русия:)))!а уж са ги били спасили!затова и всички дето се страхуват от кгб се заселват в израел наи-сигурното място за тях.
  • 26 Пазарен Либерализатор

    13 7 Отговор
    Там, където е имало комунизъм е потъпкано всичко човешко от ушанки и землянкаджии. Спасител на българските евреи е Димитър Пешев.
    Цитирам:
    "Въпреки приноса на Димитър Пешев за спасяването на българските евреи, през 1945 г. Народният съд го осъжда на 15 години затвор – „за фашистка дейност и антисемитизъм“.

    Генерал Владимир Вазов, победителят от Дойран, единственият българин, вписан в британската история също попада под червения терор.
    "Непосредствено след 9 септември репресиите се насочват и към победителя от Дойран. Заедно с вярната му съпруга Мария Горанова и сина Иван са принудени да напуснат София, като се установяват в Тетевен, откъдето е родом Мария. На 20 май 1945 година след сърдечен удар генералът склопява очи. Погребението му е почти нелегално. На гроба му е поставен обикновен дървен кръст само с името му. Години по-късно гробището е унищожено с багери."

    Вмирисана неграмотна сволач, терористи-землянкаджии и руски подлоги унищожават цвета на нацията. В България ще има мизерия да като не бъде ликвидирана сянката на комунизма, до 9-то коляно.
  • 27 OMG WTF

    8 7 Отговор
    наСССРаният съюз е най-големият фалшификатор на българската история. А българите-русороби са долни и продажни предатели, които са се продали за някоя и друга копейка на третите и най-жестоки поробители на българският народ!
  • 28 Скорпион29

    8 6 Отговор
    !!!!!!!!!!!!!!Абе мишлета каквото повикало такова се обадило май не схващате по оста София- Москва и не се дървете щото газта може да скочи за БГ.със 200% и Лукойл да дигне тунджата на 5 лв. и тогава ще разберете каде зимуват раците!!!!!!!!! Терикатчета с нас...ни гащи и ,,европейсли" ценности

    Коментиран от #29, #31

  • 29 Пазарен Либерализатор

    9 5 Отговор

    До коментар #28 от "Скорпион29":

    Слънцето грее безплатно за всички. Лукойл като направи тунджата на 5лв. може да преструктурира обектите си в шахматни клубове, вече СИВ няма, Рафинериите в Гърция и Румъния това и чакат, да се разкарат рашките със скапаните си горива.

    Коментиран от #30

  • 30 Скорпион29

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "Пазарен Либерализатор":

    Нещо носът ти увисна а? И още ще овисва прочете ли раците как изкарват зимата?

    Коментиран от #34

  • 31 Гаргамел

    7 3 Отговор

    До коментар #28 от "Скорпион29":

    нека позная бе умник, караш лада или москвич и пиеш само руски одеклон тройной, ходиш на море само в крим и си държиш мизерните спестявания в рубли???
    ИЛИ???

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Скорпион29

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Гаргамел":

    Не точно,обаче ако си копувам танк ще е руски адаптирам се

    Коментиран от #35, #41

  • 33 Скорпион29

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Гаргамел":

    Аз копувам ти купуваш

    Коментиран от #43

  • 34 Пазарен Либерализатор

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Скорпион29":

    Скоро ще ми монтират фотоволтаиците. Карам на гръцка или румънска нафта, ако зареждам в БГ ходя на OMV. Наредил съм 20 кубични метра бук и ме боли дедовия за Лукойл и рашката газ. Така че ушанките колкото да надуват газта и тунджата толкова по-малко ще изкарваш жигулито от гаража.

    Коментиран от #36, #38

  • 35 Пазарен Либерализатор

    8 2 Отговор

    До коментар #32 от "Скорпион29":

    КОПуваш, от КОПейки произлиза.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Руски тролак

    8 2 Отговор
    Руснаците трепят македонците по фентъзи-пропаганда.
  • 38 Бесен Язовец

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Пазарен Либерализатор":

    Печели 1 награда по патриотизъм и един задрав Бук в з...а ама мн.здрав руски Бук
  • 39 Пазарен Либерализатор

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "Скорпион29":

    Точно заради патриотизма НЕ зареждам на руските бензиностанции. Неграмотен си, живота те унижава всеки ден. Е, вече си свикнал. Чети жълти медии и възвеличавай ушанките. Между другото, и на 5 кинта дизел ще се возя както до сега. Ами ти?

    Коментиран от #40

  • 40 Скорпион29

    4 6 Отговор

    До коментар #39 от "Пазарен Либерализатор":

    Щом ще ги плащам на руснаците и 10лв. ще давам, а ти 10лв. за капиталистите ще дадеш ли скъпернико ? И живота мене не може да ме очука ама тебе май те е смазал
  • 41 Откачен Борсук

    8 3 Отговор

    До коментар #32 от "Скорпион29":

    По-добре си кОпи един буквар...
  • 42 Юбряяяяяя

    0 0 Отговор
    Ама не и цар-фашиста от саксите. Българската интелигенция и народа имат заслуга за това.
  • 43 Жужу

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Скорпион29":

    Правилното е "купувам" - произхода е от "кауф" - покупка, стока, придобивка. Прави са, че не червената армия е спасила конкретно българските евреи, но е факт, че тя обърна основно хода на войната и бе разгромен Райха - СССР изнесе основната тежест на войната, ако не бе спрял Райха, щеше да е Трети Райх...ад за повечето хора. Не знаете зверствата на есесовците - като джихадисти и други варвари са. Да се оплюва Червената армия е повече от тъпо и недостойно! Но Петър Дънов се застъпва за беге евреите, както и много други хора. Царя отказва депортирането им. С което си навлича гнева на Хитлер и обкръжение. Определено всеки от пишещите е казал частица от цялата истина фактите. Червената армия е била далеч от България по това време още. Но ако говорим фактите, нейното контранастъпление спасява не един човешки живот, включително и на много евреи.

    Коментиран от #45

  • 44 Политолог

    2 0 Отговор
    Българските евреи бяха спасени по нареждане на другаря Сталин с активното съдействие на другаря Путин, КГБ, КПСС
  • 45 Скорпион29

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Жужу":

    Бг.евреите са били в трудиви лагери и е било въпрос на време да бъдат депортитрани в Полша само настъплението на Червената Армия е осуетило гибелта им а българските фашисти се опитват да се изкарат защитници самоче номера на минава ФАКТ

    Коментиран от #47, #48, #49, #52, #53

  • 46 Геро

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Така е.
    Но замисли се само, какво ли щеше да стане, ако БСП бяха в момента на власт.
    Дали щеше да има опровержение от Външно?
    Най-вероятно нямаше и да разберем какво е казала товарищ Захарова.
  • 47 Жужу

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Скорпион29":

    Съветската армия, по-точно югозападния фронт, като настъпление срещу Райх-армията, в чието направление влиза и България, е още далеч от границата ни. Но след битката при Сталинтрад, а впоследствие и при Москва, проеса на контранастъпление на Съветската армия е необратим. Петър Дънов, редица български генерали и много други хора, са против депортирането на евреите, защото това ще лепне срамно петно върху България. Повечето евреи носят жълти звезди и са в лагери. Царя се колебае, дали да изпълни нареждането от Берлин за депортация с влакове на евреите. Петър Дънов му пише, че ако го стори, ще сложи край на царската династия и ще донесе много нови беди над България. Генерали също отказват да изпълнят депортирането. Еврейски висши духовници се срещат с Дънов. Той им казва, че Бог ще предотврати това зло за евреите, но трябва и да приложат символичен дар пред Бога. Те събират неколцина диаманти и ги предават на Дътов, а той ги закопава нейде из планината и ги обрича пред Бог, като дар, за спасението на евреите от тях. Царя отказва депортирането на евреите и влаковете не заминават за концлагерите. С това, Хитлер и елита му намразват царя и той вече е в немилост. Но Съветската армия настъпва и събитията са известни. Не само Дънов, Денев, Пешев, а много хора са се застъпили за евреите и ако не бяха те, евреите щяха да бъдат депортирани, далеч, преди Съветската армия да приближи България. Което не омаловажава факта, че без Съветската армия да разгроми най

    Коментиран от #50

  • 48 Жужу

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Скорпион29":

    Факта, че българи тук са предотвратили депортацията на евреите с влакови ешалони през Румъния, за концлагерите, не омаловажава факта, че без Червената армия основно да спре пълчищата на Третия Райх, като изнесе и най-голямата тежест от тази война, реално Райха нямаше кой да го спре. Затова, не бива никой да подиграва и оплюва приноса, а и жертвите на Червената армия, която спря този световен тоталитарен ред. Джихадистите искат същото, но вместо "Майн Кампф", използуват "Джихад" като лозунг. Червената армия реално разгроми елита на Райха, а контранастъплението и донесе активиране и на местните патриотични движения. Нейното контранастъпление, активира и американско участие. Все пак, не може да оставят задкулисни кръгове там, Сталин да определя играта, след победата над Райха. Нали трябва разпределение на баницата влияние - как ще оставят СССР да определя това? Следва Пърл Харбър и САЩ се нанизва във войната. И там се дават жертви - пионките винаги са на предния фронт, а печалбарите зад завесите.... Но българските евреи не са депортирани, по местни заслуги, а не, защото Червената армия е на прага ни. Но тя пристига още е далеч, но германските части тук, вече усещат загубата на войната и на практита, контранастъплението на Червената армия, също е част от влиянието срещу депортирането на евреите, макар и непряко. Но местните фашистки сили и управление усещат, че войната е обърната като победен ход и скоро може да се наложи да отговарят с живота си и за евре
  • 49 Жужу

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Скорпион29":

    Нежеланието на НЯКОЙ зад кадър, СССР да стигне в Берлин, по петите на Райха, което без помощта на Втория фронт, от САЩ, Англия, би се забавило много повече и с повече жертви, довежда и до десанта в Нормандия. Задкулисно приближени на Химлер, Мюлер, Хайдрих и дори Гьоринг, водят преговори за своето измъкване и укриване, ако извършат услуги на западните съюзници. Щирлиц разобличава преговорите в Берн, но такива се водят и по другии канали и за доста неща успешни. Разконспирирането на германската машина "Енигма", с която в няколко модификации се работи в германската армия - ЛуфтВафе, ВерМахт и Марината-флота, от полски криптографи довежда до факта, че западните сили следят целия радиообмен на Райха и знаят почти всичко, което се готви - затова Ромел бива разгромен в пустинята, от частите на Монтгомъри и тази "велика" победа на практика е едно малочисленно сражение, в сравнение с човекомелачката при Куркската дъга...

    Коментиран от #51

  • 50 Скорпион29

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Жужу":

    Е кво стана от срам че Бг ще бъде опетнена а не от Милосърдие още по долно лицемерие

    Коментиран от #54

  • 51 Скорпион29

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Жужу":

    Десанта в Нормандия е за да се пресече влиянието на СССР в зап.Европа а не от загриженост към руските войници щото първата анти кап.революция е във Фаранция и до ден днешен в Франция ,Италия,Испания,Гърция идеите на Маркс и Енгелс са живи а тогава още повече 1944г.
  • 52 Жужу

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Скорпион29":

    Не е добре да се оплюва Червената армия, защото реално, саможертвата на милиони на фронта, много загинали, отровени, осакатени, избити животни, отровена среда, милиони работили в тила денонощно, на филия хляб, за да има оръжие за войниците на фронта, опустошените съдби, изтровената земя и растения и хора, всичко това е АД, не е достойно някакви си седнали в креслата човечета, зяпайки дисплея, отпивайки от кафенцето да го присмиват и оплюват....! Друг е въпроса, че радни интереси на управляваащи и тук и в СССР и в Уошингтън, Лондон и другаде, решанат по свое усмотрение и интереси съдбите на много хора и преди и по време и след войната... Но света е такъв, скапан от хилядолетия, преди днес, даже от милион и повече години. Българските евреи пряко са спасени, тоест недепортирани за концлагерите, не от Червената армия, а от местни хора. Но пък, реално без Червената армия да спре Райха и да го обърне на отстъпление, до победата е още твърде далеч, далеч, то реално евреите пак щяха да ги депортират, понеже Хитлер и щаба му са издали секретно разпореждане германски части да се предислоцират и да свалят царя и да установят пряк ред под германско командуване.... На практика, всичко е свързано. Едва, при струпването на части на Съветската армия по границите ни, тогава местните партизани добиват повечко подкрепа и започват активна дейност. Но Тодор Живков и приближени си присвояват командуването и представляваането на партизанското движение, а на практика, Живков до
  • 53 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Скорпион29":

    и продължаваш с лъжите а?като ги повтаряш си мислиш че ще се откажа да ги разобличавам ли?българските евреи са спасени пре 1943 година.червената армия в този момент е далеч от победата ,току що е загубила под харков .загубата и там е огромна и гудриан си мисли че отново немците ще тръгнат към централна русия.демек никъв страх не е бил мотива да се спре депортацията.такава се извършва навсякъде в европа и то в доста по късен период.да речем в унгария избиват евреите дори когато руснаците са на границата.евреите ги спасява българския народ и особено близките с двореца кръгове на бялото братство и църквата ни.стига се до там пловдивския митрополит да се качва доброволно в приготвените композиции за извозване заплашваики царя че ще иде с евреите в газовите камери.царя не е можел да си позволи в онова време да загуби и църквата като съюзник,а и дънов му е казал през лулчев едни работи ,дето са го уплашили сериозно,а царя както знаем се е влияел от тях.
  • 54 Жужу

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Скорпион29":

    Защо да не е от милосърдие? Имало е много протести, срещу депортирането на евреите, срещу изпращането на войски, срещу СССР. Друг е въпроса, че политиците често не чуват народа, правят си свооето... Именно от милосърдие, не са искали да се депортират евреите. А всеки подобен акт на варварщина, лепва петно на човек, група, държава.... Нещата са свързани. Ако извършиш подобен акт и изпратиш за изгаряне група хора, ти вече ставаш пряк терорист, съучастник. Славата ти на такъв вече е факт. Затова и присмеха ти е твърде глупавичък... Я да те попитам теб "хуманисте", ако някой непознат за теб съсед умре, ти ревеш ли, ходиш ли на погребението му, правиш ли нещо за семейството му????? Май не? Тогава, с какво право се присмиваш на застъпилите се и спасили бижи евреите от депортация? Аз не мисля, че ти, си по-добър от фашистките власти по онова време, с твоят непукизъм...а и повечето хора са така. Ти изпрати ли дори луканка срещу джихадистите, а руснаците изпратиха и самолети, пехота, флот. Вярно имат и интерес от подкрепата на Асад, но помогнаха и помагат да се спре терора и спасяват живота на невинни по този начин. Ти какво направи, че да се смееш на тях? Аз не виждам, нито да си човек, нито си християнин - помагащ, нито си поне съпричасктен, само се присмиваш? Че ти и човек не си?
  • 55 stukar

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Скорпион29":

    Например изпращаха конвои с оръжие, храна, експлозиви, техника през: Атлантика за Англия, през Ледовития океан и Аляска до Камчатка за СССР (самолети- БОЙНИ, камиони, джипове и машиностроителни машини), През Иран пак за СССР, само през Мурманск- да си приключиш дните там дано, русофил скапан, са пристигнали 1/4 от доставените от Съюзниците експлозиви за Великата Матушка. Без тази помощ диваците болшевики щяха да сгънат чадъра. През 1940г., независимо от размера на САЩ, армията им е джудже, в сравнение с Европейските, а по- елитните им части (морска пехота) се занимават с Япония- единствените дали по- сериозен отпор в Пасифика. ЕЖЕДНЕВНО сриват райха и съюзниците му с тежки бомбардировки. САЩ участват с военни части в битките в Северна Африка още от 1942г., откриват втори фронт в Европа през пролетта на 1943г. в Италия, а след това на 06.06.1944г. във Франция- проверете тези факти, а не само да словоблудствате, с това колко е велика Русия, която сломи Райха, макар, че не тя а СССР и останалите Съюзници го правят. Това че са дали най- много жертви, ги прави по- скоро жертви и обект за съжаление, а после герои. Чети и други книги освен "Четиримата танкисти и кучето", като и тя е чиста фентъзи- пропаганда, че ставаш смешен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове