Last news in Fakti

3 Януари, 2012 17:33 955 1

Пет температурни рекорда

  • софия-
  • температурни рекорда

Застудява и ще вали сняг четвъртък срещу петък

Пет температурни рекорда са измерени днес в страната, съобщиха за Факти.бг от НИМХ. Най-топло е било днес във Видин, където са измерени 17 градуса. Термометрите са чукнали рекорди и в Ново село – 15,3 градуса, Лом – 15,6 градуса, на връх Рожен – 12,5 градуса и на Мусала – 2,2 градуса.
Според синоптиците, най-ниска температура днес е измерена в Пловдив – 2,6 градуса. В София термометрите са показвали 5,2 градуса.
През нощта над страната времето ще бъде ясно. Минимални температури между минус 10° и минус 5°, по Черноморието до минус 1°. В района на София около минус 8°.
На 4 януари времето ще запази своя характер слънчево и тихо, с мъгли в Тракийската низина. Над страната времето ще бъде слънчево. В сутрешните часове само на отделни места в котловините и Горнотракийската низина ще има мъгла или намалена видимост. Почти тихо. Максимални температури между 4° и 9°, в София около 5°. През нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличи, но съществени валежи не се очакват. Ще се усили вятърът от запад-северозапад.
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 5°, а на 2000 метра – около 2°. Привечер в масивите от Западна България вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и облачността временно ще се увеличи.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Максимални температури на въздуха около 7°, толкова е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.
Промяна на времето се очаква четвъртък срещу петък. Ще нахлуе студен въздух, ще има и валежи от сняг, прогнозират още синоптиците.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладиола

    0 0 Отговор
    След време ще кажат,че зимата била студена и затова сметките за парно са космически.