6 Януари, 2012 16:27 1 160 4

Пак ромски екшън в ямболската болница

  • роми-
  • ямбол-
  • болница

Заплашиха лекар и санитарка, защото те приели бебе

Лекар и санитарка от ямболската болница са били заплашени с физическа разправа от тубма роми, предаде БНР. Инцидентът е станал в четвъртък малко след 18 часа.

В детското отделение е доведено за преглед 7-месечно бебе от елховското село Бояново. Дежурният лекар д-р Ваня Косева го прегледала и предписала рецепта за лечението му. Тя обяснила на майката, че не е необходимо детето да бъде настанено в болницата и може да продължи лечението в къщи

„Детето не беше за прием в болница. Обясних на майката, че има изписани лекарства, няма температура и може да се лекува вкъщи“, обяснява д-р Косева.

Недоволната от лечението майка обаче се оплакала на мъжа си, че лекарите не искат да приемат детето им в болницата и това предизвикало агресия сред роднините. Бащата влязъл  в отделението, грабнал ключа от саниратката и й срязал ръката с ключодържателя.

Въпреки обясненията на лекарката той грабнал направлението, скъсал го, дори предложил да даде пари, за да приемат детето му. „Започна да ме обижда и да заплашва, че ще отиде по-нагоре, защото аз не съм искала да приемам детето“, разказва д-р Косева.

Единствено адекватната реакция на охраната е предотвратила по-сериозен инцидент, понеже докато лекарката говорела с бащата, в отделението нахлули още 7-8 от роднините, някои от които - в нетрезво състояние.

Това е поредният опит за саморазправа в ямболската болница, но досега мишена на агресията бяха медиците от спешното отделение.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миндила

    0 0 Отговор
    Ромски или цигански?
  • 2 The Big Boss

    0 0 Отговор
    Ямбол го знам, само цигани...

    Сливен е друга работа
  • 3 Само Хитлер

    0 0 Отговор
    Тия м.....ли данъци и осигуровки не плащат.
    Нагли отвсякъде. Как не се върне Татовата народна милиция да ги превъзпита.
    Какво са им виновни докторите.
  • 4 кбжгхйк

    0 0 Отговор
    само боя ще ги оправи,те и полицайте бият ко остава за някой друг.