12 Декември, 2017 10:25 9 775 32

Мъж издъхна в болничен коридор, чакайки с часове

  • първомай-
  • болница-
  • здравеопазване-
  • лечение

45-годишният кърджалиец починал в лечебното заведение в Първомай

Мъж издъхна в болничен коридор, чакайки с часове - 1

45-годишен кърджалиец почина в коридора на болницата в Първомай след като часове наред бил разкарван по кабинети, а след това нямало кой да го настани и да се започне адекватно лечение на двустранна бронхопневмония.

„Да си го докарал по-рано като е зле!”, заявили в отделението по вътрешни болести в здравното заведение в града на бащата на починалия Динко Димов.

Кърджалиецът бил на гости при родителите си в първомайското село Православен. Не се чувствал добре и баща му го закарал с автомобил при личния лекар в града.

„Беше настинал след като дойде от Кърджали. Състоянието му никак не бе добре. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, после до болницата, пак обратно до личния лекар. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му лекар каза, че не чувал дробовете му, но защото явно бил „дебел”, разказа бащата на кърджалиеца Димо Димов, цитиран от 24rodopi.

„След като му направиха снимка в болницата, петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се обратно при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, но никаква банка. Динко ми каза да се прибирам на село. Купих му нещо за ядене. Питах лекари няма ли да го приемат. Всички вдигат рамене. Оставих сина си в коридора и тръгнах. След около два часа ми се обадиха, че е починал. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми казаха, че е починал в коридора и докарали тялото от там. Като влязох Динко бе поставен на легло, гол, само по едни чорапи. Накараха ме да подпиша, че не искам аутопсия”, обясни бащата на починалия кърджалиец.

Човекът е изумен как за толкова часове никой не е започнал адекватно лечение. „Хора вече умират от пневмония след настинка, защото здравеопазването ни е на някакво, не знам и аз какво ниво. 130-килограмов мъж умира в коридора, защото няма кой да му обърне внимание. Страшно е вече”, допълни още покрусеният баща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    95 0 Отговор
    Сега като почнат едни безмислени проверки и най-накрая виновен нямаааа!Това показва състоянието на държавата.Тиквата казва,че има разтеж...ама в смъртността!
  • 2 Отвратен

    72 1 Отговор
    Накараха ме да подпиша, че не искам аутопсия”, обясни бащата на починалия кърджалиец.
    ---
    Ей затова сме робско племе и нещастници в скапаната територия на Мутроландия. За съжаление е прав Иво Христов за 80-те процента, колкото и да му се обиждат някои. Какво значи "накараха ме"?!?! Дори и да си най-бедния човек, удряш по масата "Не подписвам нищо!" и звъниш на 112 и подаваш оплакване в прокуратурата. Искат, не искат - ще трябва да вземат отношение по сигнала.
    А отношението на лекарската мафия е друга тема. Трябваше да бъдат цигани и да се събере махалата отпред за да го приемат за лечение човека. Лека му пръст...
  • 3 gost

    66 2 Отговор
    Време е в затвора да влезнат малко лекари, за да проумеят че в тоя бизнес ако не си вършиш работата пътя е един!
  • 4 CrossFire

    44 2 Отговор
    Докато хората разчитат на държавата да се погрижи за тях ще бъде така. Крайно време е бъгарина да разбере, че ако иска нещо да стане в тая държава трябва да го изкара със сила от нея. Сега този човек отива и одира болницата до кокал, а (без)отговорните лекари ги оставя на улицата. Дори в България няма съд, който да ги оневини.
  • 5 Различен

    54 3 Отговор
    Лека му пръст на човека!
    И след това, защо биели лекарите? Ами малко им е!
    И аз закарах моята майка в болницата, жива и здрава. След 8 часа чакане я прегледаха в бърза помощ, взеха я в отделението и след 5-6 дена "грижи" ми я върнаха умряла!
    В такава ситуация май е по-добре да се запали болницата. И без това полза от нея няма! А само ни вземат парите! И след като изгорят няколко, може да се позамислят лекарите и управляващите ни, за какво вземат заплати?
  • 6 ТФТ

    43 2 Отговор
    После защо ги бият ....неоправдана агресия
  • 7 един

    9 31 Отговор
    Нали искате безплатно,бе! Ей това ви е безплатното!

    Коментиран от #14, #16, #28

  • 8 Пенчо

    29 4 Отговор
    Ама живеем в отвратителна държава, по добре да се съидиним към румъния. Колко скапана е държавата ни .
    За кво ни е такава държава, ПО ДОБРЕ ДА Я НЯМА.
  • 9 ДА ВИ НА НА НА

    20 2 Отговор
    ЕЕЕЕеееееееееееее да ви ....... ......... ...........
    И лекари марод...... ......... ...........
    Е как няма да има бунтове?
  • 10 БЪРЗИ ЯРОСТНИ АДЕКВАТНИ

    34 4 Отговор
    Не се осигурявайте, няма смисъл. Осигировките нищо не знчат в България. Ориентирайте се към сърбия , румъния , турция и гърция.
    За нищо не ни бива,за нас са важни сега единственно евро фондове.
  • 11 някой

    34 4 Отговор
    Тия мизерници лекарите са за затвора, имах подобен случай съвсем наскоро с баща ми, едва ходеше - те го пращат по разни кабинети и си го прехвърляха от болница на болница. Направо щях да ги избия до един веднъж, защото ми кипна. После намерих свестен лекар в Ситиклиник, която е като 5 звезден хотел в сравнение с държавните болници и всичко се оправи.
    Според мен държавните болници трябва да се затворят и да се направят само частни, в които хората да си ходят и да получават качествена услуга и отношение, за което държавата да плаща милиони като поп, добрите лекари в частните болници взимат, предполагам, много добри заплати, за това и има такава огромна разлика между тях и тези в държавните. Щом скапаната държава не може да се справи - да плаща на тези, които могат да се справят, а именно частните, които имат интерес да предлагат качествено лечение и да си взимат парите после от държавата.
    А за бумащината не искам да коментирам, само се пишат някакви направления, амбулаторни листове и глупости вместо да те лекуват.
    Поздрави и пожелавам никой да не му се налага да прекрачва болничния праг.
  • 12 чичо

    28 7 Отговор
    Това е положението, уважаеми поданици на комуноидния Тиквоний! И до кога ще търпим! Ха сега отново ги подкрепяйте, докато не ни уморят до крак! А направихте ли си труда вчера да прочетете простотиите дето ги ръси здравния министър - подведен бил Президента, та за това им наложил вето на мракобесническия бюджет на НЗОК! Само въжето за тая безобразно неграмотна, нагла и крадлива ГЕРБерастка шайка!!!!
  • 13 Антикомунисt 1

    31 1 Отговор
    Наистина съм противник на насилието, но кажете ми какво заслужават тези доктори и сестри?!? За починал човек трябва да се бориш да го върнеш към живот, а те убиват живи хора... Убийци!
  • 14 Гост

    28 0 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    Какво безплатно бе, охлюв?! Нали всеки месец удържат на всички ни здравни осигуровки?! От 40 години не съм бил стациониран /да ме пази Господ/, почти не съм ползвал услугите на здравните заведения, /пак да ме пази Господ/, сумите, които ми удържат всеки месец са доволно високи и пак не достигат средства за адекватно лечение на хората! Крадци!

    Коментиран от #22

  • 15 д-рХаус

    11 1 Отговор
    Хората са безсмъртни. Останалото са лекарски грешки.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БАХ

    14 3 Отговор
    За убийство в катастрофа се дават по 2-3 години. Изчаквам доктора да се излезе и го размазвам с колата. Само се чудя това дали достатъчно болезно ще бъде за него, както загубата на детето ти.

    Коментиран от #18

  • 18 Кого ще смачкаш

    7 10 Отговор

    До коментар #17 от "БАХ":

    бе "умник". То ако имаше доктори и сестри, човекът едва ли щеше да почине в коридора. Даже и санитарки няма. С трън да завъртиш, няма какво да закачиш.
    А на "финансистите", със здравните осигуровки, ще задам елементарно въпросче:
    На кого бе джанъм плащате и знаете ли къде ви отиват парите?
    Ако плащахте на докторите, разбирам да им пилите, ма плащате на "бюджета". Медицинският персонал в болниците, колкото го има, е "умрял от гъдел". За техните пари не бихте си мръднали задниците, ма критикувате и заплашвате. И кого плашите? Те и тези "убитаци" ще утекът, и тогава хептен сеир ще стане.
    А хората умират и от ухапване от мравка.

    Коментиран от #19

  • 19 БАХ

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кого ще смачкаш":

    Я, едно докторче на хоризонта. Като не ти изнася се махай. Стани строител, метач, шофьор и т.н. Ние страдалци не търсим!

    Коментиран от #20

  • 20 Кого ще смачкаш

    1 10 Отговор

    До коментар #19 от "БАХ":

    "Докторчето" е частник и му изнася, но ти не вдяваш къде е проблема.
    Понеже управлението е от "умници" като теб, нещата са на тоя хал.
    Много се изнесоха и продължават да се изнасят. Даже, ако щеш вярвай станаха строители, метачи и шофьори, само че другаде, докато се лицензират.
    И вярвай ми, не страдам, в смисъла който влагаш. Страдат "гении", като теб.
    Докато не си отворите очите, все така ще е, че и по-лошо.
    Аре, със здраве, щото иначе ще трябва да дойдеш да си платиш.
    И ти желая безсмъртие.
  • 21 Vasik Atanasova

    12 1 Отговор
    трагедията е много голяма
    това е истината
    жалко млад човек
    ужас ужас и дори страх
    мамка му защо сме се родили в тази географска ширина
    аааааа ах
  • 22 Един

    3 17 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Какво внасяш,бе. 30 лв месечно.ама искате да се лекувате като Германец който внася 300 евро.Така ще мрете по коридорите.

    Коментиран от #24

  • 23 Plovdiv

    3 0 Отговор
    По-важно е европодмазвачеството от 1 януари...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Мислете

    5 0 Отговор
    Ей другари нещата са далеч по сериозни.Закарах майка ми за прием в болница с бронхопневмония.След 4 часа още не я бяха приели.Нямало свободни легла.Започнах да се замислям за друга болница може би частна. Тя ми отказа защото било неудобно с попълнени документи за прием да се откажем и остана. След 7 дни я изписват в още по лошо състояние с препоръка да отиде на белодробен специалист техен познат. Аз пак за частна клиника тя пак не. Отидохме на специалист няколко снимки 2 рецепти и каза имаш подобрение. Ядосах се и отидохме почти на сила на 3то място. Направиха изследвания снимка и на секундата я приеха. След 5 дни беше почти оздравяла. А третия лекар ми каза че ако е лекувана с тези лекарства дето са написали в епикризата да си е отишла одавна. Направили са и проби от всичко почти е алергична което е описано. Правили са и изследвания и на бъбреците а тя въоще не е давала урина. Сега аз ги тормозя. А те( завеждащият отделение, лекуващият и белодробният)не им се вярва на учите и ушите. Стигнало се е легла в двора ми да им слагам. Случайно ако някой от тях го прочете да знаете няма да прекратя делата въпреки че третия доктор не пожела да свидетелства. Пак ще се докаже че е алергична от глупостите дето сте описали като лечение за по солидно източване на здравната каса. Ще спра да ги съдя когато им отнемат дипломите.
  • 26 Гост

    4 0 Отговор
    Един данъкоплатец по-малко . После да се чудят "хуманистите" ,от къде да им растат заплатите. Поне човека го отърваха рано от шибаната кочина. Ще останат само политици, чиновници , служители, полицаи , военни ,"лекари" , цигани, пенсионери, и схематици-усвоители на държавни пари , и европроекти, малко хотелиери , реститути , проститутки. КОЙ ще ви работи , кого ще стрижете, кой ще ви създава БВП , и вкарва в бюджета? Територия ли разчиствате?
  • 27 Лост

    2 0 Отговор
    Аз имах подобно премеждие с баща ми, само че с друго заболяване. Дълго е за разказване, но успяхме да спасим баща ми и да го закрепим за сега благодарение, на една случайна лекарка дето се оказа съвсем случайно в кабинета на личната му лекарка и ни съдейства за приемане в друга болница, понеже от първата болница го изписаха в тежко състояние под предлог, че не могат да го лекуват, а то се оказа крещяща некомпетентност от тяхна страна. Дори не знаеха какви медикаменти да му предпишат и какво да правят. Истината е, че малките градове и села са на произвола на съдбата и ското ще се върнем към знахарките, шаманите и врачките там. С бясна скорост се връщаме във времената от началото на 20-ти век, където бай Ганьо е цар, организира избори и е депутат.
    Сега основно на болните ако нямат пари им помага Господ, някой съвестен лекар(все още има такива, но са много малко) и роднина, който знае и може да се образова на медицинска тематика, но това важни за не много тежки и остри заболявания, които позволяват домашно лечение.
  • 28 Борис

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    Какво бесплатно искаме бе серсем?Искаме при нужда адекватно лечение,за това плащаме здравни усигуровки,И като се наложи си доплащаме почти във всички случай.Безплатно в тая държава се лекуват само циганите.
  • 29 съдба

    4 1 Отговор
    България стана опасно место за живеене .....Отиваш на магистралата ...можеш да бъдеш блъснат от джигит или ограбен от копоите на Тиквата -ченгетата отиваш на кръстовище ..можеш да бъдеш засечен и пребит от мутра ..и не можеш да се защитиш защото нямаш оръжие ТИквата не дава Нахлуват ченгета в дома ти и ти обират всичко ценно защото не било регистрирано ....по законите на Боко тиквата Влизаш в Болница и не знаеш дали ще излезеш жив или по малкото по болен и с опразнен джоб ......ЛОШО ЛОШО откакто ГРОБ са на власт
  • 30 Гост

    1 0 Отговор
    Аз немога да разбера защо не направят всички болници частни. Да се спрат тези здравни осигуровки и всеки сам да се оправя. Средно статистическия работещ човек отделя около 3000 лв. годишно за здравни осигуровки. Няма как цените да са високи защото болниците са толкова много, и ще се конкурират. Качеството също. А за бедните да се разпределят парите с които непрекъснато се дотира здравеопазването. За година по 2 млрд. Ако бедните са 1 млн. могат да им отпускат по 2хил. лева на година за здраве и ще бъдат 100 пъти подобре от сега..
  • 31 Чичу Ади

    2 0 Отговор
    Някой хора забравят, че всяка монета има две страни. Не оправдавам по никакъв начин лекарите, оставили този мъж да умре от пневмония. Направо звучи невероятно в държава от ЕС в 21 век такова нещо, но е факт. Факт е, че лекарите учат 5-6 години, специализират още толкова... накрая получават заплата колкото една продавачка в софийски мол със средно образование, завършено със среден успех много често на колене под бюрото на даскала. Защо личните лекари трябва да взимат 4-5 хиляди лева на месец, да събират такса за посещение, да дават направления за други лекари..... Тези другите лекари също да събират такси за посещение, да ти искат пари за болнични листи под предтекст, че комисия от трима лекари трябва да ги издават...... Плащаш всеки месец здравни осигуровки, без да ползваш здравни услуги, веднъж на 10 години отиваш и те попиляват от такси. За нито една от тях не взимаш касова бележка. После яда си го изкарвате на лекарите в спешния център, които взимат по 800-900 лева заплата с празничните и нощни дежурства. Виновни има и това са онези, които създадоха тази корумпирана схема, онези които я поддържат и българският сЪД, който доказано е най-корумпираното звено в тази държава. Трябва военен преврат, избиване на поне 10000-20000 замесени в държавното управление през последните години. Друга оправия няма. Преди бяха ВИС, СИК, ТИМ... сега са ГЕРБ, БСП, ДПС...
  • 32 Именно

    0 0 Отговор
    Ей тия доктори да ги строиш в 2 редици и ... бой, бой, бой ... докато се научат как да докторстват!
    Единият ми дядо букв. го убиха с доста по-голяма доза на някакво лекарство за сърце чийто страничен ефект бил че сгъстява кръвта ... отиде си от исхемичен инсулт няколко часа след инжекцията която му биха!
    Другият ми дядо (който по-голямата част от живота си беше административен директор на варненската транспортна болница) си отиде (от рак) до последно със страх от докторите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове