Last news in Fakti

11 Януари, 2012 14:38 945 0

Андрей Иванов не е виновен за Общинска банка

  • фандъкова-
  • андрей иванов-
  • общинска банка

Фандъкова отрече да е лобирала в ГЕРБ за назначения

Андрей Иванов не е виновен за Общинска банка - 1
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отрече лично Андрей Иванов, който се оттегли от поста председател на СОС, да е забавил връщането на контрола върху Общинска банка. Тя посочи, че за забавянето има наказан служител. „Важното е, че върнахме контрола върху Общинска банка и то с много ясната политическа воля – както моята лична, така и на ГЕРБ като управляващ“, каза Фандъкова.

Кметът на София отрече да е лобирала в ГЕРБ за назначения. „Политическите решения са въпрос, който се коментира в Изпълнителната комисия. Аз съм кмет и отговарям за кадровите решения в Столична община, но не участвам в Изпълнителната комисия на ГЕРБ“, каза тя.

Фандъкова заяви, че не е имало напрежение в групата на ГЕРБ в общинския съвет. Тя обясни, че е имала спорове както с Андрей Иванов, така и с много от останалите общински съветници от ГЕРБ и това е нормално в хода на работата.

Относно Елен Герджиков, който ще замени Андрей Иванов, Фандъкова заяви, че той е един от най-активните общински съветници в Общинския съвет, работят заедно добре и смята, че той ще се справи много добре с тази задача. „За мен е важно да има успешна работа в общината, която при всички случаи изисква един добър диалог между кмета и Общинския съвет какъвто аз съм имала и досега, вярвам, че ще имам и с новия председател“, каза тя.

Според Фандъкова – медийните атаки към Андрей Иванов през последните месеци са били доста сериозни. В края на краищата се доведе до лично решение, което смятам, че съвсем основателно, напълно го разбирам в тази ситуация, каза тя.

Столичният кмет заяви, че не коментира и не работи по слухове и проверява конкретни сигнали, които получава. „Сериозният политик, сериозният човек, когато има някакъв сигнал, го подава“, каза тя и посочи, че са направени над 40 проверки и където има основания, компетентните органи са сезирани.

„За мен това е отговорното поведение и начинът да се борим срещу корупция и всякакви негативни явления. Приказки и слухове, това наистина не е сериозно“, заяви столичният кмет.

„Имахме успешен четиригодишен мандат, с много видими и ясни резултати, за които хората ни гласуваха доверие. Това се дължи, разбира се на работата и на Борисов като кмет в първите две години, надявам се и аз да съм допринесла във вторите две години, но, разбира се, и на Общинския съвет и на групата на ГЕРБ“, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА