Last news in Fakti

11 Януари, 2012 14:03 2 546 4

Прошко Прошков: Оставката на Андрей Иванов е фарс

  • андрей иванов-
  • елен герджиков-
  • прошко прошков
Прошко Прошков: Оставката на Андрей Иванов е фарс - 1
Снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няма политическа логика. Промените в Столичния общински съвет (СОС) са свързани с разрешаването на вътрешната борба за надмощие в ГЕРБ. Така коментира пред Факти.бг общинският съветник от ДСБ Прошко Прошков обявеното оттегляне от председателското място в СОС на Андрей Иванов.
На свое заседание, което се проведе късно във вторник вечерта, Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши да приеме молбата на Иванов за оттегляне и той да бъде заменен от Елен Герджиков.
Прави неприятно впечатление, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ явно се е превърнала в орган на местното самоуправление, защото вече предрешено обявиха за смяната на председателите в СОС все едно това не зависи от общинските съветници. Обидно е ако общинската група на ГЕРБ е функция на партийното ръководство, заяви Прошко Прошков и машина за гласуване.
От една страна се заявява, че няма никакви нарушения не са извършени от Андрей Иванов и това е личен акт за подаване на оставка. От друга страна се посочва, че той трябва да се съсредоточи върху партийната работа, която изоставала за сметка на общинските дела. В същото време се казва, че в София изборите са минали много добре за ГЕРБ. Няма много допирателни между тезата на Андрей Иванов и тази на Цветан Цветанов.
Очертава се фарс с тази оставка и опит на ГЕРБ да си направят PR. Не вярвам оставката на Иванов да е индивидуален акт. Той е следствие на политическо решение за разрешаване на вътрешно-политическо напрежение, провокирано от решения на бившия шеф на СОС.
Аз още по време на моята кампания за кандидат за кмет подчертах, че много от проблемите на София за заложени в работата на предишния общински съвет под ръководството на Андрей Иванов. Критиките тогава към неговото управление бяха много като неефективна работа и бавене на доклади. Самият аз като районен кмет на Лозенец имах много забавени доклади, които още не са придвижени. Един от примерите е забавянето при решаването на проблема с Общинска банка. Ние искаме ревизиране на всяко нещо свързано с политиката на управление на София.
Общинският съвет трябва да подобри своята отчетност и прозрачност. Трябва да има подробен отчет за работата на комисиите. В интернет трябва да е ясно как е гласувал всеки един общински съветник и какви аргументи е посочил той в защита на своята позиция, за да е ясно какви интереси защитава.
Трябва ни ефективна деловодна работа, за да могат общинските съветници да получават навременно цялата им нужна информация. По този начин неща, които могат да се решат в един месец няма да се разтакават половин или една година. Кметската администрация показа,  че не може да се справи с разрешаване на проблема с детските градини. Имаме ясно очертана неспособност на кмета да се справи с дефицита на места и не може да се обвиняват непрекъснато приходящите граждани. Заводът за боклук не може да се нарече приоритет след като седма година е на дневен ред и нищо не се случва с него. И сегашният бюджет на София прилича на бюджетите на Минко Герджиков.
Ако и Елен Герджиков има същите приоритети, едва ли ще го подкрепя, отбеляза Прошко Прошков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 2012

    0 0 Отговор
    Наистина смятат хората за глупаци. Слагат си една марионетка с името Елен, за да може другаря Андрей да си вее копитата и да командори парите и рушветите. Че то е повече от ясно, че има далавери!
  • 3 Светла Добрева

    0 0 Отговор
  • 4 Светла Добрева

    0 0 Отговор