15 Януари, 2018 17:59 2 772 36

Северозападът се вдига на протест

  • северозапад-
  • протести-
  • пътища

Няма и седмица след заплахите на граждани от Северозапада, че искат автономия на общините Видин, Враца и Монтана и присъединяването им към Румъния, Гражданско обединение „Единни за промяна“ обяви, че започва протестни действия в защита на правото на жителите на Северозападна България за достоен живот.

За това предупреди пред БНР Росица Кирова от движението. Тя обясни, че за всеки в Северозападна България основният проблем е инфраструктурата:

Най-потърпевши от състоянието на пътната мрежа и натовареността са гражданите на област Видин - крайната точка - най-отдалечена от София. Естествено, всички там са най-потърпевши както поради състоянието на трасето, така и поради тази натовареност, която през последните 4 години е изключително висока поради изграждането на Дунав мост – 2.

От движението организират протест на 27-и януари, събота. Шествието им започва в 10 часа от единия край на Видин и ще завърши на другия. Възможно е да бъде спряно движението при входа на Дунавци.

Депутатът Искрен Веселинов, председател на Комисията по регионално развитие е категоричен, че липсва политика за развитието не само на Северозападна България, но и политика за регионално развитие на страната.

„Има системно насочване на публичния ресурси само в един определен малък брой региони, най-вече София. Има оттласкване в развитието на тези региони за сметка на всички останали”, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Граф Столнилпв

    4 40 Отговор
    Да хванат за мотиките. Най добре да станат Задунайската Губерния!

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Варна

    45 0 Отговор
    Браво! - Само така!
    Който е ходил в района добре знае, че там пътища няма! - Особено в района около Кнежа положението е повече от трагично! Там има дупки по 8-10 метра, дълги с дълбочина по половин метър.
    Дано всички общини се вдигнат защото така не може да продължава!

    Коментиран от #33

  • 3 ББ5

    29 4 Отговор
    ДС-тата си присвоиха държавните активи след 89г, после Костов довърши каквото беше останало и държавата няма нищо - ни за пенсии, ни за дупки и сега почваме от нула
  • 4 ББ5

    28 5 Отговор

    До коментар #1 от "Граф Столнилпв":

    То там само роми останаха а те не хващат мотиката освен да бият българските данъкоплатци, наиш какви хубави охранени роми има в северозапада - еталон за ром
  • 5 München

    6 9 Отговор
    Пътя София-Самоков, Бъдни вечер, към 20:00 часа карам с около 60 км/ч. Паднали камъни от южната страна на пътя, при опит да ги избегна влизам в ЯМА, която сцепва гумата на GL AMG (с твърд борд) на две места. Резервна нямам. Пътна помощ никаква, “асистъни” и там, каквито ги наричат не отговарят на телефоните, било по време на празниците. Ужас! На кого да се оплачеш, кой да те защити при такава ситуация?

    Коментиран от #10, #12

  • 6 Парадокс

    14 34 Отговор
    Да спрат да гласуват за комунисти! Не може да гласуваш за комунисти,а да искаш икономическо развитие!

    Коментиран от #7, #13, #14

  • 7 ВМОРО

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Парадокс":

    В повечето партии е бъкано от бивши комунисти или свързани с тях лица. Избор измежду еднакви. Голям "избор", няма що.
  • 8 😀😀😀

    4 12 Отговор
    Как да има? Онези крадат като разпрани. За тях още е комунизъм и нищо друго освен да реват и крадат не умеят.
  • 9 jambazina

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Граф Столнилпв":

    Графе, региона е неглижиран умишлено от централните власти години наред. А хората там са като навсякъде -- едни не пускат мотиките, други не ги барат.
  • 10 Как ги открадна

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "München":

    Ти за да караш ГЛ АМГ се предполага че татка ти е присвоил държавни активи или ?

    Коментиран от #11

  • 11 München

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "Как ги открадна":

    За съжаление баща ми почина през далечната 1981 г. Бях в 3-ти клас, от училището, където работеше какво можеш да откраднеш? От мен запомни: - за да успееш, за да се задържи успехът ти, трябва да бъдеш честен, към себе си, семейството си, приятели, дори и към враговете си!
  • 12 Варна

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "München":

    Мисля, че можеш да осъдиш общината или държавата според това кой стопанисва пътя. Само че трябва да заведеш дело, да платиш хонорари за адвокат и разбира се да докажеш че заради дупката си претърпял инцидент. Това означава на практика свидетели, вероятно КАТ, които също трябва да удостоверят причината ...
    Тоест, не че не можеш, но ще ти коства усилия и средства

    Коментиран от #26

  • 13 Варна

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Парадокс":

    Последните 10 години управляват ГЕРБ... - Някак странно е да занимаваш хората с претоплена манджа!
  • 14 Видинчанин

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "Парадокс":

    Вече Видин бе управляван от 2-ма кметове на ГЕРБ, или може би и те са комунисти? Комумисти са само бръмбарите в главата ти платени драскачо...
  • 15 Въпрос

    4 5 Отговор
    Искрен Веселинов не е ли от управляващите?! Те управляват, те протестират... Оная вечер гледам Валери Симеонов също протестираше - те ни изземват дори правото на протест ли?!!! Нещо се обърках...
  • 16 Позор

    8 0 Отговор
    Да си в управлението и да нямаш доблестта да си понесеш отговорността - позор!
  • 17 Провокация

    8 4 Отговор
    Тази статия ако е провокация, веднага да се опровергае от хората на северозапада. Ако е вярно, някой трябва да призове към разум. Всички трябва да се обединим в исканията си за европейски стандарт. Това е националната кауза!
  • 18 Патриот

    9 2 Отговор
    Земя като една човешка длан,
    но по-голяма ти не си ми нужна...
    Хора, дайте да се концентрираме върху важните проблеми с разбирането, че нещата зависят от нас и можем да се справим обединени, а не разделени и разединени!
  • 19 Реалист

    8 6 Отговор
    Севера да се присъедини към Румъния, югозапада към Гърция, югоизтока към Турция и всичкитени проблеми ще се оправят.
  • 20 Патило

    9 0 Отговор
    Не питай старило,... Разделението ни прави слаби и скоро може да нямаме проблеми, защото няма да ни има...
  • 21 Кой

    1 5 Отговор
    Кой води това сдружение? Как така се появява от нищото и започва протести?!
  • 22 Въпрос

    2 3 Отговор
    Това ли е новата партия на Слави?
  • 23 Предложение

    1 1 Отговор
    Нека да чуем Росица Кирова какво предлага, да го дадем на Искрен Веселинов да го изпълни.
  • 24 ЧЕРНО МОРЕ

    5 1 Отговор
    Аз ги съжелявам тези хора. Най добре е за тях да се женят за румъния . Веднага ще си оправят пътищата и пенсийките си. Какво се молите още ? Вие сте отритнати от тази държава, има да чакате и мизерствате. О време се присъдинете с румънещи и си живейте нормално. Варна бургас и добруджа ставаме ОНД , или ЕВАЗИЯ . Така че кой както може да се оправи.
  • 25 Съвет

    4 5 Отговор
    Вместо да викате по улиците, повикайте Неволята, па си направете проект, кандидатствайте, правителството може да го одобри. Не е ли това начинът?!

    Коментиран от #27

  • 26 München

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Варна":

    Казаха ми, че гумата трябва да стои на джантата до първия работен ден. Т.е. 3 дни, гумата спукана, колата на пътя, роднините чакат питка за Бъдни вечер. На кого да обясняваш?

    Коментиран от #29

  • 27 Реалист

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Съвет":

    Целта на всяко правителство трябва да е блсгоденствието на народа му, но власт имащите се грижат основно и за тях си, така че и проект да имат ще си гушнат парите от евро фонда. Така че братя един референдум и майка Румъния ще ви даде по 500€ пенсийки и пътища ще ви направи и ще живеете по добре.
  • 28 Мислител

    5 0 Отговор
    Седя и си мисля, понякога само седя...
  • 29 Варна

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "München":

    Много добре те разбирам!

    Коментиран от #31

  • 30 Реалист

    6 2 Отговор
    Седя и мисля, що и ние целия народ не се изнесем на запад, та управниците да ги оставим на спокойствие да се разполагат както намерят за добре:)
  • 31 München

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "Варна":

    Благодаря за разбирането! Знам, че в България живеят много състрадателни хора, готови да помогнат и да разделят залъка със себеподобните си. За това и останах да живея тук. От преминалите автомобили покрай мен 90/% спряха да се опитат да ми помогнат. Тук е мястото да им благодаря. Не разбирам тези негативни коментари по форумите. Имам чувството, че "тинята на народа" се е събрал в тях и се крие зад написаното. Вярвам, че доброто и разумът ще надделеят над пошлостта!

    Коментиран от #32

  • 32 Реалист

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "München":

    Проблемът не е в народа а в ГЕРБ,БСП и т.н.
  • 33 ГОСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    може може и ще продължава
    на инициатора на референдума
    му предложиха ранно пенсиониране
    и всичко се размина
    со кротце со благо
  • 34 Е добре

    5 4 Отговор
    Разбирам ситуацията...ама да искаш да присъединиш българска земя към друга държава е меко казано жалко? Като не ви устройва отидете в друга държава...кво ще ми присъединявате ???
  • 35 PlimP

    2 1 Отговор
    на тва му се вика долна сган, някои май са изпуснали часовете по исотрия, цепим ли се, нацепват ни го, алчна нация сме и тва е, всеки продава, разпродава, цепи, подарява, раздава и т.н. и майките си ще продадат, иначе Искренчо е прав, истината си боли, ама не пътищата са им проблем, няма стока, стока няма, само се сглобява и препродава, почти нулево производство
  • 36 Я изкарай Гано

    3 0 Отговор
    Не купувайте Хайер от Технополис - боклуци са!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове