Новини

Преподаватели искат ратифициране на Истанбулската конвенция

Публикувана: 27 Януари, 2018 08:43
58 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2199
Преподаватели искат ратифициране на Истанбулската конвенция
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

С писмо до Народното събрание 107 университетски преподаватели искат Истанбулската конвенция да бъде ратифицирана. Сред заявилите това желание са професорите Александър Кьосев, Александър Шурбанов, Боян Знеполски, Евгений Дайнов, Калин Янакиев, Нели Огнянова, Ивайло Дичев и други. Ето и писмото:

„Настояваме Народното събрание без отлагане да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, която страната ни вече е подписала. Конвенцията задава правната рамка за устойчив ангажимент на публичните институции с подкрепата и защитата „на правото на всеки човек и особено на жените да живеят без насилие в публичната и частната сфера“; за провеждането на политики за подкрепа на жертвите и превенция на насилие, основано на пол; за провеждане на обучение в ненасилническо поведение в междуличностните отношения; за преодоляване на стереотипни разбирания за половите роли, които блокират социални шансове на индивидите.

Ние като университетски преподаватели и преподавателки настояваме решението за Конвенцията да не бъде основано върху страхове и неразбиране, а върху рационални аргументи. Именно за да помогнем на обществото ни в изясняването на базовите понятия и смисъл на Конвенцията, като основа за провеждане на конструктивна и разумна дискусия, заявяваме следното:

Понятието gender, преведено като „социален пол“, следва да бъде интерпретирано единствено и само така, както то е дефинирано в текста на самата Конвенция (чл. 3, в), а именно "социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете" (бел. ред. - един от предлаганите от психолози варианти за превод е "полова идентичност"). Тази дефиниция за социално изградените роли на пола не отрича, нито заплашва съществуването на биологичните полове. "Социалният пол" не е въпрос на свободен избор, напротив, той е зададен от наложени обществени норми. Конвенцията настоява за промяна на тези норми, които нарушават равнопоставеността на половете и допускат злоупотреба с правата на жените.

Бихме искали да подчертаем, че понятието "социална роля на пола" (gender) е част от българското законодателство от 2016 г., използвано в Допълнителните разпоредби на Закона за равнопоставеност на жените и мъжете. Накратко, с Конвенцията не се въвежда ново за законодателството ни понятие, следователно няма как да очакваме нито правен хаос, нито промяна на Конституцията. Конвенцията създава единствено правна рамка за по-ефективна защита на съществуващи вече права с редица законодателни мерки и конкретни политики.

Неоснователни са и внушенията, че Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие задължава ратифициралите я държави да въведат „трети пол“ и да узаконят брака между еднополови двойки. Понятие “трети пол” в Конвенцията не съществува, нито може да бъде изведено от нея. Чл. 4 т. 3, който се посочва като признаващ “трети пол”, няма връзка с подобно понятие. С него се въвежда задължение за недискриминация при прилагане разпоредбите на Конвенцията на база редица признаци, включително сексуална ориентация и полова идентичност. Този текст отново не внася нищо ново в нашето законодателство - Законът за защита от дискриминация не позволява подобна дискриминация. От недопускането на дискриминация срещу хора с нетрадиционна полова идентичност или сексуална ориентация обаче не следва ангажимент за правно признаване на "трети пол", нито за узаконяване на еднополови бракове. Това са теми, които не са предмет на тази Конвенция.

Разтревожилото обществото ни "полово образование" предполага обучение в разбирането за социалните роли на пола като утвърждаващи равнопоставеността, взаимното уважение, правото на лична неприкосновеност и възпитание в ненасилственото разрешаване на конфликти в междуличностните отношения между жените и мъжете. Такъв тип образование би имало за цел да преодолее онези стереотипни роли, които унижават достойнството и принизяват равната ценност на жените, и като такива са сред основните системни източници на насилието над жени.

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Koko
1 Отговор
Има достаъчно добра нормативна уредба за прилагане на тези идеи. Докато обаче закона е с двоен стандарт, МВР, порокуратура, съд и затворите не работят-няма смисъл от още пожелания. Така е тук в най-бедната и най-окаяната страна в Европа. Е, не всички живеем в този свят, вижте ги политиците. Те са добре, живеят в подредена държава и изготвят планове за глобална геополитика.........

Оценка:
-2 +46

Патриот
2 Отговор
Тия продажни гниди вън от България.
Да преподават на запад третополовите си убеждения.

Коментиран от #34


Оценка:
-13 +70

Бесен Язовец
3 Отговор
Добре де в една страна с 80 процента материал защо да слушаме преподавателите а не материала !!?? След като Слави събра 3.250.000 материласки гласа това е Гласът на България и НИЕ трябва да се съобразяваме с него

Оценка:
-10 +46

САП
4 Отговор
В конвенцията има много неща за защита на жените и децата, но има неща, които я превръщат в нещо друго

Лично за мен проблем не е само член 3, а и много други. Примерно:

Член 6 — Политики, отчитащи особеностите на пола
Страните се ангажират да включват перспектива, основана на пола, в изпълнението и оценката на въздействието на разпоредбите на настоящата Конвенция, както и да насърчават и ефективно да внедряват политики за равнопоставеност между жените и
мъжете и за овластяване на жените.

Не знам превода ли не струва или ......

Но на мен ми звучи първо изравняваме двата пола. Което е добре.

След, което даваме повече власт на жените. Демек пращаме постигнатото равновесие по-дяволите. И подлагаме на дискриминация мъжете.
Това ми звучи, като феминистка мокра мечта жените да са на власт.

Такива неща в нея я превръщат, в документ налагащ приемането на ултрафеминистки възгледи. Водещи до обратна дискриминация.

Има още доста такива заровени умрели кучета в текста. Ако е превода да го оправят. Но ако е записано това, което се разбира, тази конвенция не трябва да се приема.

Сигурен съм, че щом има текстове позволяващи двойно талкуване адвокатите ще го направят. А още повече документ, който преди да се приеме трябва да бъде допълнително разясняван с друг документ.

Оценка:
-4 +41

5
Този коментар е премахнат от модератор
джендариада
6 Отговор
Явно, Сорос вече е изпратил траншовете си! Сега, тези, от хранилките му ще започнат да ни убеждават колко е добре да има 31 пола - колкото са въведени в Ню ЙОРК. И ще се налагат глби на всеки, който не ги спазва.

Оценка:
-5 +50

соросоидни кърлежи
7 Отговор
Кой ще ви гледа писмото, искате и ще го получите,защото всичко е пара , а България на автопилот. ББ каза че ще го приемем,дори още сме го видели като документ,така че споко измислени професори и доктори. Всичко ще приемем докато има и последен жив българин,нали това е целта,да се освободи територия на България от българи и да запълним празно пространство с роми,имигранти и др....Браво.

Оценка:
-4 +39

ГНЕВЕН
8 Отговор
Еми така ще е-след като университетите са частни и се спонсорират от фондации като сороските-например Нов Български и т.н..Гнездо на НПО продажници и соросоидни подлоги..Колко преподаватели в университетите има в България-че трябва да се съобразим със мнението на 107 продажници ????

Оценка:
-3 +43

Наблюдател
9 Отговор
В съвета на Европа членуват 47 държави. Последната, която подписа Истанбулската конвенция беше Армения. Единствените страни, ннеподписали конвенцията са Азербейджан, Русия и България. Всеки, който има два грама сиво вещество може да се досети за какво става въпрос. Защо руските БСП, ДПС и Атака са против конвенцията, защо войводите с ушанки скачат срещу нея, защо "Светата" православна църква също скача срещу нея. Това обясняма и всички тролове, които научиха нова думичка "джендър" и с пяна на уста пишат срещу конвенцията. Та такива ми ти работи.....

Коментиран от #11, #23, #24, #29, #54


Оценка:
-49 +4

КуКу
10 Отговор
Както и да я чета конвенцията. В тезите и как поне едно нормално определение не можах да намеря, всеки един текст търси извратяване на хората, превръщането им в нещо различно от целият хилядолетен човешки опит. Убиването на националната култура, на многообразието на традициите, глобализирането на най-вече бедните прослойки в едни безлични стада, които не както сега да бъдат експлоатирани само от материално силните на деня и от назначените си управляващи, но вече и от малцинствените групи, и от тъй наречените НПО-та, аванта за адвокатите, вкарване в семейните отношения на всякакъв род воайори, държавни или неправителствени, които наблюдавайки в леглата или бита на семействата, да решават вместо самите семейни партньори.

Оценка:
-1 +35

Абе Пепинчо
11 Отговор

До коментар #9 от "Наблюдател":


Поредната НПО-лъжа ....Яно ни е вече какъв си и ти...Над 35 държави не са подписали това безумие...

Коментиран от #38


Оценка:
-3 +39

Сталин е бил прав
12 Отговор
Разстрел....

Оценка:
-2 +29

анализатор
13 Отговор
И тия са обратни ! Не конвензията а законите и спазването им задават правилният живот

Оценка:
-2 +25

Анонимен
14 Отговор
Вече е платено на тези, които трябва да приемат конвенцията. След това всякакви извратеняци ще се гаврят с нормалния човек законно. Още не е приета, ама да ви е честита!

Коментиран от #27


Оценка:
-2 +31

Нинов
15 Отговор
''Путьо'' е третополов, инжектират му НА ВСЕКИ 10 ДНИ ботокс за да добие някаква форма на мъж, но не му се получава и заради него правят тази конвенция и то точно в Истанбул, защото само там са му приятелите.

Оценка:
-24 +6

Вуте
16 Отговор
Според тая конвенция жена ми ще цепи дърва на двора а аз ше въртим баници ли ?

Коментиран от #22


Оценка:
-3 +27

психолог
17 Отговор
Не желая по улиците да гледам как се целуват страстно двама мъже.МНОГО МИ Е ГАДНО

Коментиран от #39


Оценка:
-1 +34

толерантен
18 Отговор
На 10 февруари се организира протест против "конвенцията".

Оценка:
-1 +34

Няма оправия
19 Отговор
ЕвгеЙния Дайнова,е първа мома сред колежките си.Само нейното име е достатъчно,за да се разбере че има нещо антиБългарско..

Оценка:
-2 +30

FUI
20 Отговор
НАТЕГАЧИ!
Кога университетски преподаватели защитават "идеите" на властта?
Най-често при диктатури и тоталитарни общества:
- фашистки
- комунистически
- нео - сегашни Турция, Русия, Китай

Натам сме се запътили янво!

Оценка:
-1 +27

сори сорос
21 Отговор
соросоид до соросоида, мила моя майно льо!

Оценка:
-0 +31

Нане
22 Отговор

До коментар #16 от "Вуте":


Не бе Вуте! Докато тя се бръсне сутрин ти ще се гримираш за срещата ти с Пешо в 12 часа ...

Оценка:
-0 +23

KKKKK
23 Отговор

До коментар #9 от "Наблюдател":


Поне си сменяй ника като пишеш,че на всички им стана ясно,какво п.атено тролче си.Защитавай САЩ,педераси,лесбийки,трети,четвърти пол и после се чуди защо света така изперка.Жалко,че не забраняват със закон, такива уж неправителствени организации.

Оценка:
-2 +23

гост
24 Отговор

До коментар #9 от "Наблюдател":


Шуши, ние не пасем трева:

"Истанбулската конвенция влезе в сила на 1 август 2014 г. В момента тя е ратифицирана от 14 държави-членки на Съвета на Европа (Албания, Андора, Австрия, Босна и Херцеговина, Дания, Франция, Италия, Малта, Черна гора, Португалия, Сърбия, Испания, Швеция и Турция).

Други 22 държави са подписали Конвенцията, което е сигнал за общия интерес към по-късно ратифициране на Конвенцията."

,,,а това, че си с хибридно задвижване е очевАдно!

Коментиран от #37


Оценка:
-2 +23

25
Този коментар е премахнат от модератор
ХШЦ
26 Отговор
Професорски подлоги гербаджийски. Само за пори мислят.

Оценка:
-2 +26

И на теб
27 Отговор

До коментар #14 от "Анонимен":


Да ти е честита.

Оценка:
-0 +5

Определено общество
28 Отговор
На 107 преподаватели чавка им е изпила мозъка. "социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете". Това става а дефиниция в научен труд, но за закон вобще не става. Нека да кажат следните неща: Кои са "определени общества" в България: на огатите, на бедните, на престъпниците, на тарикатите, на софианци, на живеещите в северна България. Т.е. ние трябва да загърбим всички национални разбирания, т.к. някой си мисли, че му изнася да бъде друг. Примерно, ОП+ГЕРБ възстановят наборната армия, но изведнъж всички ние станем миролюбци и откажем да ходим в армията. Т.е. никой не може да ни накара да спазваме законите. Така че нещо, което не е добре дефинирано, а и не може да се дефинира, т.к. зависи от променливи неща като "определено общество - приема (днес), но не приема (утре), и приема (вдругиден) ..." отваря вратата за произволна интерпретация в бъдеще. Срещу това въвеждане на задължителни неясноти се изправя по-голямата част от народа

Оценка:
-2 +20

татко Махно
29 Отговор

До коментар #9 от "Наблюдател":


Май имаш проблем със зрението и не ставаш за НАБЛЮДАТЕЛ, ако пък не - явно имаш проблем с психиката, защото да НЕ ЗАБЕЛЕЖИШ, ЧЕ ОСВЕН РУСИЯ КОНВЕНЦИЯТА НЕ Е ПОДПИСАНА ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,САЩ,КАНАДА,ЯПОНИЯ си е проблем. Нима горните държави имат проблем с демокрацията или са по-назад в защитата на човешките права или ПАК Путин е виновен.

Коментиран от #35


Оценка:
-2 +23

Гост
30 Отговор
Това тези преподаватели от медицинския в София, които арестуваха ли са.

Оценка:
-1 +20

Kana
31 Отговор
ХОРА НЕ СЕ СЪГЛАСЯЙТЕ, ТУК ИМА УЛОВКА! АКО РАТИФИЦИРАТ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, И ДОЙДЕ ЕДИН БЕЖАНЕЦ В БЪЛГАРИЯ, И САМИЯТ ТОЙ СЕ ПРИЗНАЕ, ЧЕ Е ОТ ТРЕТИЯ ПОЛ, А ТОЙ ЩЕ СЕ ПРИЗНАЕ ЕСТЕСТВЕНО, ВЕДНАГА ПОЛУЧАВА СТАТУТ ОТ ДЪРЖАВАТА, ЧЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ ТУК! БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ С БЕЖАНЦИ (ИЛИ ЕМИГРАНТИ). ХОРА НЕ СЕ СЪГЛАСЯЙТЕ, ЛЪЖАТ ВИ!!!

Оценка:
-3 +27

впечатлен
32 Отговор
Слава на Бога, че в България има и културни хора! Иначе държавата ни е обречена на войнстваща простащина и дивотия, което наблюдаваме в последно време и това предизвиква желание да напуснеш това място колкото е възможно по-бързо! Напоследък живеем под знака и патронажа на Корнелия Нинова, която се опитва да упражнява диктат, подкрепяна и аплодирана от странните хора, обединени в една партия, наречена БСП, която според членовете си е най-съвършената, най-непогрешимата, най-заслужаващата да притежава държавата. Наблюдава се едно настървение за власт, омраза, злоба, заяждане, крайно грозно поведение и отричане на всичко добро. Такова управление дали би било добро за хора, които не споделят възгледите им? Егоизмът им е пословичен! Насилието и дискриминацията трябва да бъдат преследвани и наказвани. Не оправдавани, както често се случва в държавата ни!

Оценка:
-21 +3

Нямало трети пол
33 Отговор
Има ли общество, което приема третия пол? Има, следователно третия пол е социална роля. Значи Конвенцията го узаконява.
Така че текстът на конвенцията трябва се раздели на две: (1) защита от всякакъво насилие над всяко човешко същество; (2) въвеждане на понятието "насилие". Човек може да се ожени и след първата брачна нощ може да се съдим, т.к. имало насилие. ТОй искал да я целуне по десната буза, а тя искала по левата :) Не достатъните дефиниции в конвенцията я правят на достатъчно точна по отношение на това какво точно защитава. Едно бой над половинката, непрекъснат псиготормоз, друг е нещо извратено, което аз смятам за нормално, но не и другите хора. Но моето общество приема за нормално. Тук е уловката покрай истинските престъпления се пробутват неясни понятия, които позволяват отклоненията да се налагат като нормални. Затова по тази точка трябва да се противопоставим на конвенцията.

Оценка:
-2 +12

един
34 Отговор

До коментар #2 от "Патриот":


Е то бива, бива патриотизъм, ама чак да наричаш професорите гниди, нещо май не говори много добре за "патриота". Всички несъгласни със странния ти патриотизъм са "гниди", така ли? И за какви третополови убеждения говориш? Прочете ли конвенцията? Какво се мъти още в "патриотичната" ти глава?

Коментиран от #48


Оценка:
-20 +2

Наблюдател
35 Отговор

До коментар #29 от "татко Махно":


Защо не прочетеш, русофилче, че съм написал СЪВЕТА НА ЕВРОПА. Великобритания е подписала, а другите не са членове на този съвет. Подписалите 44 държави да не би да са само от соросоиди, третополови и джендъри? Или са по-тъпи и прости от нас, Русия и Азербейджан?

Оценка:
-25 +3

no name no face no number
36 Отговор
Ей много джендъри по тия университети са се навъдили. Дано не го ратифицират, че и без това положението на истинските мъже и семейството като институция е достатъчно зле.

Оценка:
-4 +23

Наблюдател
37 Отговор

До коментар #24 от "гост":


Хибриден ти е мозъка, руска слугиньо. Правиш ли разлика от подписване и РАТИФИКАЦИЯ? Явно не, както не правиш разлика между Русия и Путинистан. А от тревата дето ти я дава руския животновъд явно ти се е подул стомаха и имаш словесни газове.

Коментиран от #52


Оценка:
-23 +5

Наблюдател
38 Отговор

До коментар #11 от "Абе Пепинчо":


Виж коментар 35

Оценка:
-8 +1

Бат Саше
39 Отговор

До коментар #17 от "психолог":


Всеки има право да се целува с когото и както поиска. Ако не ти се гледа, не ги гледай. Но по-добре ги гледай, сочи ги на децата си, научи ги да им се присмиват и мразят, възпитавай ги в нетолерантност. Само така света на педа.......те и всякакви подобни дегенерати ще става по-малък и по скрит. Ако всеки възпитава децата си така, подобни политики, като тази конвенция ще са напълно безсилни.

Оценка:
-2 +18

Ads
40 Отговор
При наличието на Закон за защита от домашно насилие, Закон за защита от дискриминация и Закон за равнопоставеност между мъжа и жената, тази Конвенция е абсолютно излишна. Тя даже е дискриминиращ акт спрямо мъжете, защото целта й била да защитава жените от домашно насилие. А защо не защитава и мъжете от такова?

Коментиран от #43


Оценка:
-1 +24

Нужник
41 Отговор
Кой каза че "интелекта" не може да бъде купен?!

Коментиран от #42


Оценка:
-1 +20

ДС хора
42 Отговор

До коментар #41 от "Нужник":


Като гледам, че в списъка има разкрити ДС хора и откровени дебили, то не ме учудва, че са подписали този документ за ратифициране на конвенцията. Позвайки някои от тях, знам че са против

Оценка:
-0 +16

Бат Саше
43 Отговор

До коментар #40 от "Ads":


1001 процента си прав. Като прочетох Конвенцията, стигнах точно до този извод. Не е толкова опасна, колкото излишна, дискриминационна и сексистка. Освен това осигурява много кръв за лочене на всякакви измисляни НПО-та.

Оценка:
-0 +22

Антисоросоид
44 Отговор
Еми какво да се очаква от пропаднала държава със антибългарско платено от терористични организации на Сорос седерасо-соросоидно обучение.

Оценка:
-0 +16

Антиджендър
45 Отговор
Тези 107 "преподаватели" от кой от 31-те джендъра са? И защо не ги напишете всичките и от кои университети са, за да видим кой ги е спонсорирал и манипулирал да се обявят за конвенцията в нейната цялост? И къде учат и живеят децата им? Хайди Блиц, ти си на ред. Дай ни информацията цялата.

Оценка:
-0 +18

Изроди
46 Отговор
Сега,тези преподаватели като са вече известни със своето искане за развращаване на децата ни, не трябва ли да се уволнят моментално?!!

Оценка:
-0 +14

от 80 те процента
47 Отговор
Вие не разбрахте ли, че бат бойко е обещал до края на председателството конвенцията да се ПРИЕМЕ! Кой взел, кой ще вземе е ясно на всички. Какво правим обаче? Протести, бойко абдикира за пореден път (естествено обиден на лошия материал), избори и пак бойко. Бития бит............... Никой от управляващите не се интересува от мнението Ви. Така, че да сте живи и здрави джендъри и като си нямате друга работа, драскайте си по форумите.

Оценка:
-0 +9

ДВАМА
48 Отговор

До коментар #34 от "един":


Ами всички са гниди,защото от едно корито цоцат!

Оценка:
-0 +8

соросоидни кърлежи
49 Отговор
В Конвенцията много пъти се уповават на НПО гризачи, тава достатъчен повода за тревога у всички нормални хора.НПО лизачи нищо не правят без пари. Те финансират много отвратителни програми, но очакват възвращаемост многократна, най вече ги интересува едно ,как да направят хора идиоти без род и памет.За това стремят да препишат българска история по техен извратен начин. Например за историята на БАТАК, един "труд" на изроди от Германия с участието на българка. Или например напъни да представят 500 робство като владичество и нещо добро за българи.Или премахване от учебници трудове на български писатели. Отваряйте си очите .

Оценка:
-0 +5

соросоидни кърлежи
50 Отговор
Публикувано във факти.бг: „Настояваме Народното събрание без отлагане да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа" Народа ще реши, надявам се, а не измислени дървени философи.

Оценка:
-0 +6

ЕХА
51 Отговор
Това ми прилича на едни писма по онова време, примерно до БКП.до другаря Димитров..искаме смъртно наказание за враговете на народа,без съд и присъда и ръкопляскане. Позор..

Оценка:
-1 +4

гост
52 Отговор

До коментар #37 от "Наблюдател":


Що, ти правиш ли разлика като казваш:
"Единствените страни, неподписали конвенцията са Азербейджан, Русия и България."

Нима не знаеш, че България е в списъка на 45-те подписали, а?
или просто така си лъжеш, хибриде! К'во ще кажеш?

Оценка:
-0 +5

аве фюрер
53 Отговор
Ей , получиха си и те паричките най-накрая, и хайде писъмце до НС да си ги заработят .

Оценка:
-0 +9

аве фюрер
54 Отговор

До коментар #9 от "Наблюдател":


Добре е на време да обърнеш внимание на психичното си разстройство .

Оценка:
-0 +5

Пратеници на САТАНАТА
55 Отговор
ПРОПОВЕДНИЦИТЕ
ЦИТАТ ОТ КОНВЕНЦИЯТА


"Членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, се ползват от следните привилегии и имунитети по време на изпълнение на функциите си във връзка с подготовката и провеждането на посещенията в страните,при последващите действия и по време на пътуването във връзка с тези функции:

а)Имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество;

б)Освобождаване от всякакви ограничения на свободното им движение при излизане от и влизане в страната им на местопребиваване, както и влизане в и излизане от страната, в която изпълняват функциите си, и от регистрация като чужденци в страната, която посещават или през която преминават при изпълнение на функциите си.

Тоест! Могат да влизат в детските градини и училища както и колкото искат!

А това видяхте ли?!...Улеснения за митнически и валутен контрол?!

3) По време на пътуванията, предприети при изпълнение на функциите им, членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, получават същите улеснения по отношение на митническия и валутния контрол като представителите на чуждестранни правителства на временна официална мисия.

4) Документите във връзка с оценката на изпълнението на

Оценка:
-0 +2

Пратеници на САТАНАТА
56 Отговор
ФАКТИ
България
28 Януари, 2018 10:3651112
Цачева обещала да ратифицираме Истанбулската конвенция до края на февруари
Комисар Юрова не трябвало да има притеснения
Цачева и Юрова Снимка: БТА
Цачева и Юрова Снимка: БТА
Светослава Ингилизова
До края на февруари България ще ратифицира Истанбулската конвенция. Такова обещание дала правосъдната министърка Цецка Цачева по време на срещата си с еврокомисаря Вера Юрова, съобщава "Епицентъър".

Юрова отговаря за правосъдието, правата на потребителите и равенството между половете. Тя бе у нас във връзка с колегиума на еврокомисари и министрите на правосъдие и вътрешен ред на тема: "Външни работи, сигурност и отбрана, миграция и правосъдие".

По време на неформалното обсъждане на Истанбулската конвенция Вера Юрова изразила притеснение, че документът явно създава проблем в България и че вероятно няма да бъде ратифициран скоро.

Министър Цачева реагирала тутакси като заявила, че Конвенцията ще бъде ратифицирана до края на февруари и че комисар Юрова не трябва да има притеснение, тъй като такова било нареждането на премиера.


Това обяснява защо след заседанието на министрите Цецка Цачева заяви: „Не е оттеглен законопроектът за ратифициране на Истанбулската конвенция“, което доведе до объркване в коментарите - искрени ли са ГЕРБ като обявиха, че оттеглят Истанбулската конвенция до края на европредседателството, за да се проведе информиран дебат в обществото.

„Не е оттеглен законопроектът за

Оценка:
-0 +1

Пратеници на САТАНАТА
57 Отговор
4) Документите във връзка с оценката на изпълнението на Конвенцията, осъществявана
от членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, са неприкосновени, доколкото засягат дейността на GREVIO. Не се допуска спиране или цензуриране на официалната кореспонденция на GREVIO или на официалните съобщения на членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните.

5) За да се осигури на членовете на GREVIO и на другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, пълна свобода на словото и пълна независимост при изпълнението на задачите им, имунитетът от правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и с всички техни действия в изпълнение на задачите им трябва да продължи да бъде предоставян дори и след приключването на мандата им
за изпълнение на тези задачи

Оценка:
-0 +1

факт
58 Отговор
Е ТАКА БЕШЕ И СЛЕД 09,09,1944Г.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Алуалид бин Талал ас Сауд
Принцът от Саудитска Арабия Алуалид бин Талал ас Сауд коментира падащите цени на петрола
Никога няма да видите цени от $100 за петрол отново"

Още бисери