Новини

Цачева обещала да ратифицираме Истанбулската конвенция до края на февруари

Комисар Юрова не трябвало да има притеснения

Публикувана: 28 Януари, 2018 10:36
24 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1644
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

До края на февруари България ще ратифицира Истанбулската конвенция. Такова обещание дала правосъдната министърка Цецка Цачева по време на срещата си с еврокомисаря Вера Юрова, съобщава "Епицентъър".

Юрова отговаря за правосъдието, правата на потребителите и равенството между половете. Тя бе у нас във връзка с колегиума на еврокомисари и министрите на правосъдие и вътрешен ред на тема: "Външни работи, сигурност и отбрана, миграция и правосъдие".

По време на неформалното обсъждане на Истанбулската конвенция Вера Юрова изразила притеснение, че документът явно създава проблем в България и че вероятно няма да бъде ратифициран скоро.

Министър Цачева реагирала тутакси като заявила, че Конвенцията ще бъде ратифицирана до края на февруари и че комисар Юрова не трябва да има притеснение, тъй като такова било нареждането на премиера.

Това обяснява защо след заседанието на министрите Цецка Цачева заяви: „Не е оттеглен законопроектът за ратифициране на Истанбулската конвенция“, което доведе до объркване в коментарите - искрени ли са ГЕРБ като обявиха, че оттеглят Истанбулската конвенция до края на европредседателството, за да се проведе информиран дебат в обществото.

„Не е оттеглен законопроектът за ратифициране на конвенцията. Стана ясно, че е необходимо още време онези, които имат съмнения да прочетат, да се запознаят с документите. В понеделник в Брюксел ще се проведе конференция, в която отново ще дебатираме защитата на жертвите от престъпления и отново защитата на жените", каза Цачева в петък.

Пред БНТ финансовият министър Владислав Горанов се отметна от изразената си на 3 януари позиция "против" Конвенцията и заяви, че ако не я ратифицираме, ще "останем от другата страна на Босфора".

Натискът върху правителството на Борисов е ужасен, разказват не само от екипа на Цачева. Българските държавници обаче вместо да обяснят на Брюксел каква е истинската ситуация с общественото настроение у нас във връзка с налагането на Конвенцията, обещават, че въпреки недоволството ще я прокарат в парламента.

Към този момент Конвенцията е минала само в две от петте комисиии, където трябва да бъде разгледана. Освен това от Съвета на Европа обявиха, че преводът й на български е неточен и затова се прави нов. Тогава изниква въпросът - доколко легитимен е документът, който е внесен в парламента и който се обсъжда в парламентарните комисии.

В парламента още не са внесени и промените в българските закони, които Конвенцията налага и което е трябвало да стане още през 2016 година, когато министър Захариева я е подписала от името на правителството "Борисов-2".

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Глупак
1 Отговор
Ще помогне ли някой на Цецка Ц как да се самоопредели.…
Къде ги намира Господ Боко тези отрепки ???
Къде го намериха и него ???
Почвам да си мисля, че и цигани биха управлявали България по-добре

Коментиран от #14


Оценка:
-3 +62

пипи
2 Отговор
стига сте се кланяли на ЕС и Запада,Цачева да не се прави на велик гендер,или иска да е мъж по природа вече?

Оценка:
-2 +53

Комсомолци
3 Отговор
ТИпично за безмозъчните комсомоци, важно е да изпълнят безсмислените изисквания на началниците, а не да се погрижат за хората, които са ги избрали (и искат или не и за тези, които не са ги избрали). Но какво значение има, че ще прецакат народа. На Борисов не му е за първи път. Важното е да дойде Юнкер да се лигави.

Оценка:
-1 +43

точка
4 Отговор
Цачева, като иска да е джендър - палто и друм в държава с ратифицирана конвенция... тук, такава няма да има!!!

Оценка:
-3 +42

Истината винаги боли
5 Отговор
Цецко Цачев,до края на февруари да изчезва от отговорният пост,който му хариза Тиквената партия за антиБългарски заслуги!

Оценка:
-1 +40

ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
6 Отговор
Подписваме конвенцията в срок с анекс че президента /НА Р Бълтария / може да бие жена си на воля а тя горката няма право да му отвръща!

Оценка:
-23 +2

Бойко и мира
7 Отговор
Ето за какви идиотии Борисов искаше да няма протести през председателството. Пръдльо, кого лъжеш?

Оценка:
-0 +36

Юнкер
8 Отговор
Според информацията от днес на сайта на съвета на Европа, към днешна дата 28,01,2018 конвенцията е подписана и ратифицирана от парламентите на 28 държави, и е подписана и още нератифицирана от парламентите на 18 държави, включително и от Съвета на Европа. Почти всички 28 ратифицирали я държави имат резерви по отношение на определени членове от конвенцията. От големите 4демокрации" без възражения е подписана и ратифицирана от Белгия, Португалия, Италия, Турция и др. Дори Германия, Франция, Холандия, Идпания, Великобритания и др. имат резерви по определени членове от конвенцията. Към момента конвенцията НЕ е подписана от Азербайджан, Русия, Канада, Япония, Мексико, САЩ и Ватикана. Въпросите оставяме за мислещите, а отговорите за управляващите. За информация: https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/treaty/210/signatures

Оценка:
-1 +25

onq s konq
9 Отговор
Спорет мене е редно да се приеме!Щом сички са го приели що ние да се цепиме?

Коментиран от #23


Оценка:
-38 +0

не на ИК
10 Отговор
Четете и споделяйте!
ПРАВА НА ДЖЕНДЪР ПРОПОВЕДНИЦИТЕ
ЦИТАТ ОТ КОНВЕНЦИЯТА


"Членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, се ползват от следните привилегии и имунитети по време на изпълнение на функциите си във връзка с подготовката и провеждането на посещенията в страните,при последващите действия и по време на пътуването във връзка с тези функции:

а)Имунитет от личен арест или задържане под стража и от конфискуване на личния им багаж, и имунитет от всякакъв вид правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и всякакви действия, извършени от тях в служебно качество;

б)Освобождаване от всякакви ограничения на свободното им движение при излизане от и влизане в страната им на местопребиваване, както и влизане в и излизане от страната, в която изпълняват функциите си, и от регистрация като чужденци в страната, която посещават или през която преминават при изпълнение на функциите си.

Тоест! Могат да влизат в детските градини и училища както и колкото искат!

А това видяхте ли?!...Улеснения за митнически и валутен контрол?!

3) По време на пътуванията, предприети при изпълнение на функциите им, членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, получават същите улеснения по отношение на митническия и валутния контрол като представителите на чуждестранни правителства на временна официална мисия.

4) Документите във връзка с оценката на изпълнението на

Оценка:
-0 +26

не на ИК
11 Отговор
4) Документите във връзка с оценката на изпълнението на Конвенцията, осъществявана
от членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, са неприкосновени, доколкото засягат дейността на GREVIO. Не се допуска спиране или цензуриране на официалната кореспонденция на GREVIO или на официалните съобщения на членовете на GREVIO и другите членове на делегации, извършващи посещения в страните.

5) За да се осигури на членовете на GREVIO и на другите членове на делегации, извършващи посещения в страните, пълна свобода на словото и пълна независимост при изпълнението на задачите им, имунитетът от правни действия във връзка с техни устни или писмени изказвания и с всички техни действия в изпълнение на задачите им трябва да продължи да бъде предоставян дори и след приключването на мандата им
за изпълнение на тези задачи."

Джендър проповедниците ще се ползват с имунитет и защита и нашите закони няма да важат за тях?!
Хора,разбирате ли какво ще се случи с децата ни?!

Оценка:
-0 +27

Джендо Цачев
12 Отговор
Цецко Цачев се изсилваше и в предизборния дебат с президента Радев. Сега нека се запознае с народния гений: "Абе знаете ли,че тази година на пазара щяло да има нови мартенички?! Какви? Ами...Пижо,Пенда и..Дженда!!!! Ха-ха-ха како Цецке!!!!

Оценка:
-0 +33

Ели
13 Отговор
"Този текст е публикуван преди четири години в сайта на TGEU (Transgender Europe), джендър организация в която членуват 105 членки от 42 държави. Той има информативен характер и обяснява как Истанбулската конвенция защитава правата на ЛГТБ (лесбийки, гейове, транссексуални и бисексуални). В него се обяснява механизмът на действие на този документ, обвързващата му сила за промяна на местните законодателства и решителното навлизане в образованието на джендър идеологията, както и специалното отношение към мигрантите, които се самоопределят по полов признак. Според авторите на тази статия "Конвенцията е първия международен документ, който съдържа определение за социален пол (gender) и изисква от страните при прилагането на Конвенцията и при оценката на предприетите мерки (член 6) да вземат предвид проблемите, свързани с пола". Статията описва много ясно и как държавите, които са я ратифицирали, задължително трябва да променят законодателството си и да предадат част от националния си суверенитет на т.нар. комитет GREVIO - политически орган, който ще следи за прилагането на Конвенцията: "Веднъж ратифицирана Конвенцията, като международен правен акт, има предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които ѝ противоречат. Това изисква националното законодателство да бъде приведено в съответствие с целите и мерките на Конвенцията". Статията, която е написана през 2014 г., завършва с констацията: "консервативните групи се опасяваха по-специално от необхо

Оценка:
-0 +19

Аааа
14 Отговор

До коментар #1 от "Глупак":


Такива като тази , отдавна са се самоопределили : да работят за чужди интереси , затривайки собствения си народ !

Оценка:
-0 +21

Ads
15 Отговор
И да я ратифицираме, все тая. Нищо няма да се промени. Тук Наказателния кодекс за нищо го нямаме, та неква Конвенция ли?

Оценка:
-10 +2

анализатор
16 Отговор
Цачева е само от мъжки хормони но и е късничко за любовница а и грозничка/поне за мен/

Оценка:
-0 +10

Време е
17 Отговор
Боко да си ходи.Управляват ни извратени психопати.

Оценка:
-0 +15

Борис
18 Отговор
Явно герберчетата искат предсрочно да прекратят мандата си.Ще настъпят мотиката ми се чини.

Оценка:
-0 +10

Plovdiv
19 Отговор
Тоя политически труп откъде изпълзя?!.... Хората не могат да го(я) дишат - вече беше доказано! Защо продължават да го(я) навират в очите на хората? Банкянския луд ли е, че продължава да залага на подобни екскременти?!...

Оценка:
-0 +7

1234
20 Отговор
А тя от кой пол е?

Оценка:
-0 +6

21
Този коментар е премахнат от модератор
22
Този коментар е премахнат от модератор
Бай Хой с Магарето
23 Отговор

До коментар #9 от "onq s konq":


Щото да ти го нацепим.... То като няма с какво да мислиш, няма как да ти го налеят...

Оценка:
-0 +4

Патриот
24 Отговор
Подле ми разправяйте, че герберастите са хора!
Днес едно, утре друго.
Цецка Цачева: Няма да въвеждаме трети пол
https://fakti.bg/bulgaria/281352-cecka-cacheva-nama-da-vavejdame-treti-pol
А защо САЩ не са я ратифицирали?

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Бойко Борисов:
Премиерът Бойко Борисов коментира обвиненията на президента на ПЕС Сергей Станишев, че правителството на ГЕРБ е изгонило RWE от АЕЦ "Белене"
Деляне, свържи се с централата на RWE и поискай писмено да ти отговорят дали ГЕРБ или нашето правителство е изгонило RWE и дали RWE са били съгласни с тия заеми от половин милиард"

Още бисери