Новини

Джендъри питат децата: Суичър или рокличка?

Фондация разпрати анкета до софийските училища

Публикувана: 29 Януари, 2018 12:25
84 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4642
Джендъри питат децата: Суичър или рокличка?
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Джендър организация пита децата във всички училища у нас – къде ходят до тоалетна, в мъжката или женската и това вреди ли им на пола. Въпросите, спуснати с благословията на МОН, са част от анкета, предаде „Телеграф“. Целта на препитването е да се установи дали в родните школа съществуват насилие и стереотипи, основани на базата на пола.

За насилието във въпросника не се говори много, но за сметка на това питанията са насочени към това дали хлапетата от първи до 12 клас се чувстват ощетени полово от решенията, взимани от тяхното училище. Организацията, която се ползва с пълното съдействие на МОН, се нарича Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ и прави това проучване за пета година. Досега е успяла да организира анкетите си без проблем, но сега те се превърнаха в горещ картоф покрай темата за приемането на Истанбулската конвенция, предполагат експерти на МОН.

За първи път по тази тема преди дни протестира ВМРО в Стара Загора, където явно родители или активисти са открили, че питат децата им за доста странни неща, чийто предмет на изучаване не е училище.

Шефът на столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева потвърди, че въпросната анкета е била разпратена и до училищата в цяла София. „Суичър ли искаш, или рокличка?“ е един от въпросите в анкетата.

Повечето от училищните директори признават, че не са прегледали въпросите, защото са им били изпратени директно от МОН. Те директно са ги предали на своите подчинени за отговор, без да обърнат внимание за какво става дума.

Децата са били питани например дали ползват общи тоалетни или в училището има отделни за момченца и момиченца. Друг „сериозен“ въпрос в анкетата бил дали децата се чувстват дискриминирани от униформата в училище.

В много от школата хлапетата имат само еднакви тениски или суичъри и по тази причина част от момичетата твърдят, че не се чувстват добре в момчешки дрешки, поясни Диян Стаматов, директор на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов.“

Въпросите към децата включвали също дали задачите, които им да били поставяни, са свързани с тяхната полова принадлежност.

Не е ясно как може да се тълкува това – дали момиченцата не трябва да рисуват пеперудки и принцеси, а момченцата – автомати и пистолети, но се подразбира, че и двата пола трябва да рисуват едно и също.

Едва два въпроса са свързани с това дали върху учениците директно е оказвано насилие на базата на пола, тоест дали е нанасян побой или психически тормоз въз основа на това дали си момче или момиче.

Никой от училищните директори в столицата не можа да поясни за какво точно се използват събраните данни, освен за това някой да получава допълнителни средства от тази организация.

Въпреки че Регионалното управление на образованието в столицата смята, че няма проблем с тази тема, защото тя съществува от години, анкетната карта, която им е изпратена, както и писмото от джендърите, вече е засекретено и не може да бъде прочетено на сайта им. Въпросната анкетна карта вече е изтрита във всички сайтове и социални мрежи, където е била споделяна.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Темида
1 Отговор
Но всичко е точно.

Оценка:
-0 +56

Петко
2 Отговор
Пътят към ада е постлан с "добри" намерения.
Кой престъпник е позволил на тези изчадия адави да обърквят децата. За такива само доживотен затвор!

Коментиран от #82


Оценка:
-3 +111

3
Този коментар е премахнат от модератор
български език
4 Отговор
Спрете да използвате думи които ги няма в българския език , кажете им сбъркани или нещо подобно ,да се разбира за какво се говори , че децата може да си помислят че е нормално да си болен.

Оценка:
-2 +77

Питам джендърите
5 Отговор
Кога да ви го наджендим окончателно? Преди да сте ходили в тоалетна или след това, проклети во веки веков изчадия?

Оценка:
-2 +60

бесният язовец на оня с коня
6 Отговор
Хахаха, "Суичър или рокличка искаш?"
Че момичетата отдавна масово не носят роклички, това да не ти е едно време! На този въпрос поне 80 процента са отговорили- суичър.

Оценка:
-0 +31

юрист
7 Отговор
Чл.3 буква в, чл.4 пар. 3, чл.12 пар. 1 , чл.14 пар. 1, чл.60 пар.1 , чл.61 пар. 1 от ИК, т.43, т.53, т.87. т.313 от Обяснителния доклад за ИК влизат в пряко противоречение с чл. 6 ал.2, чл.46 ал.1 , чл.5. , чл.33 ал.1 , чл. 32 ал.1, чл. 38 , чл. 11 ал.1 и ал.2 , чл.57 ал.1 и ал.2 и чл.58 от КРБ и чл. 14 ал.6 от Закон за КС във вр. с Решение № 14 от 10 ноември 1992 г. по к.д. № 14/92 г. за тълкуване на чл. 6 , ал. 2 от Конституцията (Обн., ДВ, бр. 93 от 17 ноември 1992 г.) и чл.3 и чл. 4 ал.2 и ал.3 от Закон за международните договори на Р.България и на правни основания чл. 2 букви “b“, “c“ и “d“, чл. 3 буква “b“, “d“ и “е“, чл.4, чл.5 и чл.6 от КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И НАКАЗВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ГЕНОЦИД във вр. с чл. 416, 417 и чл.419 от НК представляват законно основание да се търси наказателна отговорност за провеждане на геноцид от правителството на Р. България спрямо хетеросексуалните лица от българския етнос в Р. България. Това е правното ми становище като български адвокат, упражняващ от около 18 години адвокатска професия.

Коментиран от #32, #59


Оценка:
-24 +17

юрист
8 Отговор
https://www.youtube.com/watch?v=FQ_EsUhITPo Подкрепям мнението на мъжа от клипа.

Оценка:
-6 +6

9
Този коментар е премахнат от модератор
един
10 Отговор
Това са пълни глупости! Какви "джендъри", какъв МОН, какъв "Телеграф", пълни простотии. Хайде първо да видите какво точно означава думата джендър! Това са неверни неща, кой ще тръгне да задава на децата скандални въпроси!? Покрай тази Истанбулска конвенция излезе на показ цялата ни простащина, цялата истерия, която изпитват определени партии към членството ни в Европа, целият безумен стремеж да станем колония на Путиенова Русия. Какво излиза, жените са за тормоз и бой, децата също, всички, по-слаби от побойниците и убийците да продължават да бъдат в опасност, макар че напоследък случаите зачестиха много, разпростират се в цяла Европа, внесени от арабските мигранти, за които жените са нищо, почти не са хора, нямат права и така нататък. Бай Ганьо е вечен, от него няма отърваване!

Коментиран от #14, #79


Оценка:
-70 +7

една майка
11 Отговор
Аз пък питам как така на малолетни, без разрешението на родител, се дава да попълнят анкета????? Изобщо за нещо, което е извън учебния материал, независимо какво е, как така ще се иска писмено мнението на деца, без изричното разрешение на родител/настойнок????

Оценка:
-3 +77

12
Този коментар е премахнат от модератор
гост
13 Отговор

До коментар #12 от "бай Тодор":


По модерно е байка. Както сега е модерно да се вика РОМ вместо циганин.

Оценка:
-0 +40

юрист
14 Отговор

До коментар #10 от "един":


“...Публикувано във факти.бг: Покрай тази Истанбулска конвенция излезе на показ цялата ни простащина, цялата истерия, която изпитват определени партии към членството ни в Европа...“ Аполитична съм, български адвокат съм, българска гражданка съм , живея трайно само в Р. България, част от българският народ съм, етническа българка съм, хетеросексуална семейна биологична жена съм и не се считам за истерична простачка. Вие- непростакът и високоинтелигентният , ще отговорите ли дали е верен или не моят систематичен анализ на правни норми от мой коментар № 7 и ще подкрепите ли отговора си с правни основания и с Ваш систематичен анализ на правни норми? Не, че нещо, но пък не приемам обидните квалификации за българският народ, за верни и за правилни.

Оценка:
-10 +16

една майка
15 Отговор
МОН изобщо не ги е грижа за децата, ама избщо. Не стига, че всяка година променят програми и правила и побъркаха цели поколения, при това все по-неграмотно следващо поколение, ами и тази простотия сега. Софиянци като са си мълчали досега, да си мълчат пак, ако искат! Но ние в малките български градове и села, с нормални, трудещи се хора, няма да допуснем децата ни да се объркват и да попълват такива анкети!

Коментиран от #60


Оценка:
-1 +47

Тъка има тука нема
16 Отговор
19 век- един мъж къса листата на маргаритката и си мърмори "обича ме, не ме обича"
20 век- един тип къса листата и си мърмори"става ми, не ми става"
21 век - едно същество къса листатата и си мърмори "мъж ли съм , жена ли съм"

Оценка:
-1 +38

Жарко патронааа
17 Отговор
Нали пищехте 45 години стигат долу комунизма?пионерчетата и чавдарчетата били нещо лошо и зло и се отрече сега по демокрацията по хубаво ли е?децата да не знаят момче ли е или момиче и да се съмнява в реалноста?и да се друсат и на 12 да има 5 аборта и да са ръгат с ножове и да подскачат на шушанка...маи новото време е по пагубно от вратовръзката в даскало а?

Оценка:
-0 +47

Бесен Язовец
18 Отговор
Абсолюти глупости. Аз като бях ученик не бях чувал за мъжка любов и нямах никакви самнения че харесвам момиченцата, но след 5-ти клас като започна да се разчува за тия неща и взех да се съмнявам в себе си. Сега съм убеден че съм влюбен във Владимир Путин!

Коментиран от #20, #54, #56


Оценка:
-12 +18

111
19 Отговор
Цялата тази истерия под лозунгите" защита на правата на жените и момичетата" означава ли , че без въпросната конвенция в Европа жените нямат законови права, нямат право да се защитават физически и морално? С какво допълнително джендърската конвенция помогна на жените и децата в Европа , който са подложени на унижения и нападения от страна на всякакъв вид арабски и африкански мигранти под разсеяния поглед на евробюрократичните институции. ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАБРАНА ЗА ПРАКТИКУВАНЕ НА ШЕРИАТСКИТЕ ЗАКОНИ,НА КОИТО МАСОВО СЕ ПОДЧИНЯВАТ МИГРАНТИ АРАБИ И АФРОАЗИАТЦИ.

Коментиран от #23


Оценка:
-0 +31

Илюзии
20 Отговор

До коментар #18 от "Бесен Язовец":


И защо си избра най-хубавия от чужбина, я се насочи към някой български левент

Оценка:
-1 +3

Пари и фондации
21 Отговор
На тези въпроси и тези от фондацията не могат да отговорят. Но нали им дават пари точно за тази дейност, ще пита и ако трябва ще избият децата, но ще си заработят парите.

Оценка:
-0 +18

Бесен Язовец
22 Отговор
Миналата година синът ми започна да живее на семейни начала с най добрият си приятел. Може и да е гей но съм сигурен че е 100% комунист за това съм напълно спокоен.

Оценка:
-17 +5

Имат и
23 Отговор

До коментар #19 от "111":


Разбира се, че имат, но ти да си видял работеща институция в България? Конвенцията няма да промени нищо по отношение на защитата от насилие, т.к. МВР няма намерение да развалят настроението и да почнат да работят или другите институции. Но фондациите, които полочават пари за защита на извратеността, ще мобилизират всичките сили. И като няма държава в България, ще успеят. Даже Бойко няма да бъде сигурен от кой род (пол) е :)

Оценка:
-0 +17

аве фюрер
24 Отговор
Без диктатура и разстрел ,нещата няма да се оправят ...

Коментиран от #68


Оценка:
-1 +22

Аааа
25 Отговор
Продажниците , трябва да си получат заслуженото !!!

Оценка:
-0 +22

Трол
26 Отговор
Колегите от Козяк и от НПО джендърите, що мълчат и се ослушват?

Оценка:
-0 +12

Бунтарджи Киро
27 Отговор

До коментар #3 от "Чурулик чурулик":


А Я у мивката... тва смята ли се за БУНТАРСКО???

Оценка:
-2 +1

Наблюдател
28 Отговор
Прави са хората от Джендер асоцияцията живеем в в 21 век и всеки има право да си избира пола нали все пак сме в ЕС а не в РФ! Не на пловата дискриминация да живее любовта независимо дали между мъж с мъж или жена с жена важното е да се обичат!

Коментиран от #30, #36, #66, #69


Оценка:
-41 +0

Morgoth
29 Отговор
Добре де, след като са правили анкети от 5 години защо не дадете резултатите. От тях ще се види дали има някакъв проблем или всички се чувстват добре без да сме джендъри. А пък по въпросите ще си проличи дали тази организация е вредна.

Оценка:
-0 +14

OMG WTF
30 Отговор

До коментар #28 от "Наблюдател":


Прав си колега, поддържам напизаното от теб комунизма подтискаше различните полове точно както фашистите през 30 г.на мин век

Оценка:
-22 +0

Българин
31 Отговор
За тива ли се борихме 28 г.за да отхвърляне различните ли? И те са хора като вас и мен, не са по различни и децата имат право да си избират пола още от училище

Коментиран от #33


Оценка:
-25 +0

Бат Саше
32 Отговор

До коментар #7 от "юрист":


Давай де, какво чакаш? Така и така изпълзя отново от хралупката си, по-добре си намери някакво по- смислено поле за изява, от досадното ти поведение и копиране на членове и закони. Свърши някаква работа, хем ще блеснеш...ако имаш качества!

Оценка:
-2 +4

една майка
33 Отговор

До коментар #31 от "Българин":


Да. Но не и без РОДИТЕЛИТЕ!!!! Никой от измислените асоциации, лапащи пари, не обича повече децата от самите им родители. Те ли ще ми помагат на детето да се ориентира какво било, а? Неее, те ще го ориентират какво е, ще му промиват мозъка, леко ще го насочват, щото от това съществува организацията им и от това лапат пари!!!

Коментиран от #37


Оценка:
-1 +15

Бат Саше
34 Отговор
Сигурен съм, че анкетиращите джендъри, всяка година остават разочаровани и може би все повече осъзнават, че са ненормални и извратени. С удоволствие бих подучил детето си, да нарисува един огромен фалос, на анкетата!

Оценка:
-0 +11

OMG WTF
35 Отговор
Искам да обърна внимание, че коментари 28, 30 и 31 са писани от един и същ руски трол, познат още като Бесен Язовец. Това изчадие отново се представя с моят прякор (както и с прякорите на други съфорумци) и само ако можех да разбера кой е, ще му навра електродите под опашката.

Коментиран от #39, #73


Оценка:
-9 +4

???
36 Отговор

До коментар #28 от "Наблюдател":


Каква ще бъде Вашата реакция, ако синът Ви ви доведе зет? Ще се похвалите ли веднага на близките и роднините?
А внучета ще чакате ли с нетърпение?

Коментиран от #38


Оценка:
-2 +16

Българин
37 Отговор

До коментар #33 от "една майка":


Децата имат нужда от специална помощ която точно такива асоциации могат да им осигурят .Понякога децата по - лесно общуват с чужди хора от колкото с родителите си! Тези хора са специалисти а не зрители на Предаването Кафе на Гала!

Коментиран от #41


Оценка:
-21 +1

Наблюдател
38 Отговор

До коментар #36 от "???":


Дете ми е ще го приема такова каквото, а децата и родители не се избират случайно ако сте забравила г-ж/ г-н.!

Оценка:
-11 +0

Везната
39 Отговор

До коментар #35 от "OMG WTF":


Скрий се интригант, монетата има две страни и какво си вкопчил в тоя Язовец все едно ти е гадже! Нека чуем и другата страна какво има да каже не само да слушаме плюване по джендерите.Това не е форум на партия Атака!

Оценка:
-9 +0

гост
40 Отговор
амчи аз съм си 100% мъжленце, ама ми е кеф да си слагам шотландска поличка....шефката ми не ми дава да идвам с нея на работа и ся ко...на джендърите ли да я дам.

Оценка:
-3 +0

една майка
41 Отговор

До коментар #37 от "Българин":


"Понякога" не е масов случай. А масово искат да вкарат в училище тая простотия и МАСОВО тестват деца!
И какво? Ако някое невръстно дете се колебае, защото е объркано от бръщолевенето на подобни организации, те ще се обърнат ли към родителите му? Не! Няма! Те ТАЙНО ще му "помогнат" да си втълпи, че е нормално да е момиче/момче, но да се чувства обратно- момче/момиче.

Коментиран от #49


Оценка:
-0 +14

42
Този коментар е премахнат от модератор
Бесен Язовец
43 Отговор
Няма да крия че съм траснджендър винаги. Много ме възбуждат другарите Ленин, Сталин и Георги Димитров, но голямата ми любоф ще остане другаря Т.Живков, този жребецго сънувам всяка нощ, как ме плющи, като шкембе в дувар, а аз викам:
"Ох, другарю, ох другарю."
Защото сме социалисти, другарки и другари.

Коментиран от #51


Оценка:
-7 +8

Bahti
44 Отговор
А попитаха ли Майките... Според мен и те имат Майка....

Оценка:
-0 +4

ха сега
45 Отговор
Предлагам към всички , които подкрепят тази "конвенция" да се обръщаме към тях с "джендър" - депутати , политкоректни репортери и други подобни. Даже Евгени Минчев, като гост в едно предаване каза за конвенцита , че е извращение. Както и за "прайдовете" . За който не знае - прайд има при лъвовете. Какво общо имат лъвовете с третополовите незнам.

Оценка:
-0 +14

Коментар
46 Отговор
Ах БОЙКО БОЙКО ХАРИЗА НИ И ДЕЦАТА

Оценка:
-0 +14

майка гост
47 Отговор
Тези луди ли са или са в процес на полудяване.Искат децата да ходят на училище.Ако имам дете в тази възраст щях да го спра от училище.Не оправят учебниците, а се мъчат да погледнат дупетата па после казват ,че имало извратеняци. Те зарибяват децата да търсят възрастни чичковци да им показват кое как е?Не търсете ученици, а стройте лудници.

Оценка:
-1 +12

нато и ес
48 Отговор
Една истина повторена 100 пъти от сервилните медии става истина и като гледам, как се навиват някои хора се убеждавам, колко прост народ сме.
България, за това е бедна, защото хоратя не мислят, или не могат да мислят!
Какви джендъри ви гонят бе ненормалници, става на въпрос за защита на жени и деца!
БЕЗ ОГЛЕД на религия и полова ориентация!!!!! ДА има гейове, има мъже, които се считат за жени, те са ФАКТ и трябва да ги интегрираме или интернираме???? Кой вариант си избирате????? Хитлер е избрал втория, а ВИЕ?
Много жалко, че Конвенцията се експлоатира манипулативно от партията БСП и нейните производни с цел създаване на напрежение и явно го постигат без усилие.

Оценка:
-20 +2

Българин
49 Отговор

До коментар #41 от "една майка":


Без тест няма как да се отсеят склонните индивиди от другите и тези организации работят със специалисти и целта не им е набиране на кадри а тично обратното да се помогне в нужда и навреме.Моляви се спрете с тази излишна агресия към непознатите материи!

Оценка:
-10 +0

майка гост
50 Отговор
Оставка на цялото ръководство на МОН по този случай.Не си гледат работата, а изграждат порно индустрия.

Коментиран от #57


Оценка:
-1 +11

Попилях теееее
51 Отговор

До коментар #43 от "Бесен Язовец":


Беше внимателно притеглен,прегледан,одран и продаден евтинооо

Коментиран от #55


Оценка:
-0 +3

нато и ес
52 Отговор
Обръщам се към полуидиотите по долу.
Вие ходили ли сте в Западна Европа, развитите държави, там където заплатите са 3000-5000 евра средно? Там където е спокойно, всички са щастливи, хората живеят достойни старини?
Там отдавна имат търпимост и толерантно отношение към хората с различна ориентация и всичко им цъфти, а тук в Бълхаристан хората са злобни, гладни, бедни и мразещи!?
Що така бе, какъв е проблема? Никой не прави от децата ви гейове, човек се ражда гей и никой не може да го накара насила, но е важно и да се разшири кръгозора на поколението и то да започне да приема различните без да иска да ги избива или пребива.

Коментиран от #58


Оценка:
-20 +0

една майка
53 Отговор
Моля Ви Вас, вие спрете! Аз живея в България. В България аз знам как работят институциите. Свидетели сме как работят Социални грижи, и институциите за защита правата на децата, и полиция, и прокуратура, и зелени, и оранжеви, и каквито се сетиш правителствени и неправителствени организации. С две думи- не работят. Прибират пари. За да прибираш пари, трябва да отчиташ нещо. Както училищата- отчитат бройки, малко ли "мъртви души" има записани!!! Не вярвам на тези организации, че искат да помагат! Малко българи изобщо им вярват! Ако искаха, нищо не им пречеше досега да го направят при наличието на куп закони.

Оценка:
-0 +12

БРАВО
54 Отговор

До коментар #18 от "Бесен Язовец":


Насочи се към Тетка Цетка.

Оценка:
-0 +1

55
Този коментар е премахнат от модератор
56
Този коментар е премахнат от модератор
майка гост
57 Отговор

До коментар #50 от "майка гост":


Защо не развиват мисленето у децата за да знаят да отсяват правилно от неправилно, а наблягат на това,кое как да пишка.За правене на деца всеки има инистинкт и който го интересува книги или това не е важно защото епруветките ще ги заместят. Мислете хора,защото в най-малките неща се крие злото.

Оценка:
-0 +8

интересно
58 Отговор

До коментар #52 от "нато и ес":


Верно ли бе ! Ти гей ли се роди или стана такъв по късно като писач за реформаторите ?

Оценка:
-0 +12

гост
59 Отговор

До коментар #7 от "юрист":


Колега,имаш минуси понеже не са те разбрали правилно.Тезата ти е интересна.Жалко че Сорос няма да финансира НПО,което да се яви ищец по делото срещу правителството.Тъй като отговорноста не може да бъде колективна,не е ли допустимо да се отправи иск срещу Цачева и Борисов като физ.лица?

Оценка:
-0 +4

Софиянката
60 Отговор

До коментар #15 от "една майка":


Какво пак против софиянци имате, не мога да разбера?! Кой каквото и да прави на Вас софиянци са Ви криви и са в устите! Озлобени хорица!

Коментиран от #61, #77


Оценка:
-10 +1

OMG WTF
61 Отговор

До коментар #60 от "Софиянката":


Основно развратщината идва от вашия град! Към вас нищо лично.

Оценка:
-0 +10

бесният язовец на оня с коня
62 Отговор
Във всяка къща, гласувала за Боко, поне по един джендър! хахахах
Новият лозунг на премиерът-слънце.

Коментиран от #64


Оценка:
-0 +12

нато и ес
63 Отговор
Айде отговорете си на въпроса: Колко гейове познавате, виждате или поне сте имали вербален контакт с тях?????
Сигурен съм, че повечето ще отговорят с :"НИКОЛКО".
Аз самият никога не съм виждал гей на живо, няма гейове в службата, по заведенията, в хотели, по курорти ......, а живея в голям град и често ходя по Европата!?
Щом не сте виждали гейове, дори, освен на парада, един път годишно, защо ги мразите??????? Ей това не мога да схавна, скакво ви пречат тези ХОРА?
Явно на българина омразата му е вродена, българина обича да мрази, мрази всичко, всеки му е виновен, което ни прави много жалко племе. Българина е най-комплексирания и най мразещия индивид в ЕС със сигурност, но може би и в световен план. Явно си е до народопсихология.

Оценка:
-11 +1

нато и ес
64 Отговор

До коментар #62 от "бесният язовец на оня с коня":


Какво значи джендър според теб?
Джендър на английски е ПОЛ, това е превода.
Във всяка къща по един пол? Какъв е смисълът на това изречение, че не мога да го схвана, я дай подробности?

Коментиран от #65


Оценка:
-8 +0

ес и нато
65 Отговор

До коментар #64 от "нато и ес":


От речника: GENDER ['dʒendə] 1. грам. род; 2. шег. пол. От Конвенцията: “gender” shall mean the socially constructed roles, behaviours, activities and attributes that a given society considers appropriate for women and men: "gender" трябва да означава сициално конструираната роля, поведение, дейности и характеристики които дадено общество разглежда подходящи за межете и жените. Тази дефиниция е хубава е за научна конверенция да си разсъждаваме над въпроси: Какво е общество? Колко онщества има в България? Какви роли се разглеждат като допустими? Но тази дефиниция не е подходяща за правен документ, т.к. всичките тези въпроси могат да се интерпретират по много различни начини. Всъщност това е притеснителното, че ще се нароят едни роли, които хич не ги искаме, а конвенцията дава права на разни неясни субекти да ги налагат. Не е лошо повече хора да я прочетат и да си мислят как може да се извърти. И познавайки българската действителност, точно тази ивратена интерпретация ще се реализира, а истинската цел (защита от насилие) ще си е като сега - никакво действие. То и сега си има хубави закони, но няма държава да ги налага.

Оценка:
-0 +2

Свобода
66 Отговор

До коментар #28 от "Наблюдател":


Няма проблем с правата на обратните и сега: паради и подобни си има и сега. Проблемът е, когато това състояние се превърне в идиология и когата въпросните фондации, които ужким ги защитават, тръгнат да принуждават децата да се определят по един или друг начин. Така че не е проблем, че някой е гей, проблемът е когато лелката от фондацията те превърна в такъв, т.к. трябва да си заработи заплатата. Познавай България, това ще вземе колосални размери. И вместо след това да се чудим как да отменим конвенцията, по-добре да внимаваме какво приемаме. ТИпичен пример е защитата на животните. Съответните фондации, усвояват едни пари, без да решават проблема, но от тяхната дейност се стигна до това животните да са по-добре защитени от децата.

Оценка:
-0 +8

Бай Дончо
67 Отговор
Руските джендъри са най-големите джендъри на света, а Путин е джендър №1!

Оценка:
-12 +0

Картечница с водно охлаждане
68 Отговор

До коментар #24 от "аве фюрер":


Да си дойдем на думата.

Оценка:
-0 +4

69
Този коментар е премахнат от модератор
КИРО
70 Отговор
Миналата година синът ми започна да живее на семейни начала с най добрият си приятел. Може и да е гей но съм сигурен че е 100% комунист за това съм напълно спокоен.

Оценка:
-7 +0

Наблюдател
71 Отговор
Няма да крия че съм траснджендър винаги. Много ме възбуждат другарите Ленин, Сталин и Георги Димитров, но голямата ми любоф ще остане другаря Т.Живков, този жребецго сънувам всяка нощ, как ме плющи, като шкембе в дувар, а аз викам:
"Ох, другарю, ох другарю."
Защото сме социалисти, другарки и другари.

Оценка:
-4 +1

Random
72 Отговор
РАЗСТРЕЛ !!!

Оценка:
-0 +6

крокозъбица
73 Отговор

До коментар #35 от "OMG WTF":


А обърна ли внимание, че коментари 18 и 22 не са писани от язовеца, а от киртака? Той си е ваш козяшки трол и първи пусна модата с кражбите на никовете преди мноооооого време.

Оценка:
-0 +9

Прост българин
74 Отговор
Световните гейове си измисриха конвенция за себе си. Замазват очите, че била в защита на жените, но никъде няма понятия като защита на майки, защита на бременни.
Това, което обобщава гейовете е една дума- егоисти.
А всичко, което се прави, е за пари, много пари. Точка.

Оценка:
-0 +10

Нов
75 Отговор
Хора,какво ви ствава бе!
Дърляте се като малоумни.
Какви са тия соросоиди,рубладжии,русофили,кравари...под новина, която засяга нашите деца.
Спрете се и се обединете,защото ще ни отнемат и тях.

Оценка:
-0 +9

гост
76 Отговор
"Привържениците" на конвенцията въртят около домашното насилие и половата дискриминация. О.К., но искате да кажете, че досега е нямало законово основание да се противодейства на това насилие? СЕРИОЗНИ ЛИ СТЕ?! Как сме живели без тази конвенция?

След като е толкова важна за вас тази конвенция, защо не апелирате за премахване проблемният член и изчистване двуяките тълкования на текстовете?! (риторичен въпрос)

Коментарите под темата много ясно затвърдиха предположенията за НПО финансираните драскачи. БРАВО! Доказахте си предателската и подкупна същност още веднъж!

Ще дойде "видов ден" и изобщо няма да ми е мъка за вас!

Оценка:
-0 +12

Подводница
77 Отговор

До коментар #60 от "Софиянката":


София е огледало на държавата - живее на гърба на цял народ

Оценка:
-0 +4

семи проф
78 Отговор
Ха да ви е честито тази година трети пол .....догодина четвърти

Оценка:
-0 +2

Людмил Трифонов
79 Отговор

До коментар #10 от "един":


Казвам се Людмил Трифонов. По професия сън инженер, сега съм на 84 години. Никога не съм членувал в никоя политическа партия или организация, не съм имал никакви контакти със специални служби, на съм от работническо или бедно селско семейство. През всичките години на Диктатурата на пролетариата и на социализмите бях малтретиран и уволняван от правоверните чобани, набутани да ни съобщават абсолютните истини от последна инстанция. Ненавиждам комунистите и тоталитарната агентура, прикривана сега с либерални шизофрении. Но пред унищожаването на нашия народ от имперският елит на САЩ чрез либералните ценности, предпочитам нормалните добросъседски отношения със съвременната Руска федерация. Трябва да се избира по-малкото зло.

Оценка:
-0 +2

РОМ
80 Отговор
Господа ДЖЕНДЖЪРИ,оставвте някакви координати,искам да ви стиана за гушата,извинете за ръката.Народе защо държавата допуска такива гейове до децата ни.Докога ще гледаме от страни,това е нашата държава,това са нашите деца.Не трябва да съществува такава сила,която да се опира до нашите деца без нашето знание и съгласие.

Оценка:
-0 +1

81
Този коментар е премахнат от модератор
Бай Благой
82 Отговор

До коментар #2 от "Петко":


Не заслужават дори и затвор....а направо бесило...

Оценка:
-0 +0

Krum
83 Отговор
Содомитите ще горят в ада!
Трябва да опазим децата си от тях, както и обществото си от болните им мозъци.
Трябват и психолечение и екзорсизъм.
Това са хора с психически дисфункции, имат реален проблем и имат нужда от помощ.
Но тези които искат да вкарат тази болест в децата ни заслужават затвор!

Оценка:
-0 +3

84
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Тити Папазов
Баскетболният треньор с въпрос към водещия Крум Савов по адрес на колегата му.
Този твой колега, който идва тука - Жоро Атанасов, който се къпе един път седмично ли ще слушаме?"

Още бисери