Last news in Fakti

18 Януари, 2012 10:55 915 1

Стачкуват 91,6% от работещите в „Мини Марица – Изток”

  • стачка-
  • мини марица – изток-
  • генчо генчев
Стачкуват 91,6% от работещите в „Мини Марица – Изток” - 1
Снимка: БГНЕС

В „Мини Марица – Изток” стачкуват 91,6% от работниците, съобщи за Факти.бг Генчо Генчев от КТ „Подкрепа”. Той уточни, че това е процентът за трите рудника, без работещите в администрацията. Точната цифра е че от 2486 работника в трите рудника стачкуват 2276.

Все още няма развитие по преговорите с работодателя, посочи Генчев. По думите му обвиненията, че заради стачката ще поскъпне електроенергията са несъстоятелни. „Не са основателни тези обвинения. Някой се опитва да си оправдае неправомерните разходи направени в други сфери с нашата стачка”, подчерта Генчев. „Ако работодателят си беше изпълнил подписаните договорености по споразумението, нямаше да има никакви загуби,” заяви още Генчо Генчев.

Днес е четвърти ден на стачката. Миньорите стачкуват от неделя, 15 януари. Тогава след назначението на нощната смяна в 20.00 часа, ефективни стачни действия започнаха 100% от миньорите. Протестиращите настояват за изпълнението на условията на Колективния трудов договор (КТД) и изплащането на бонуси по 1000 лв. на човек.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 едеее

    0 0 Отговор
    Уливат се...