Last news in Fakti

13 Февруари, 2018 11:14 11 693 44

Питбул захапа за главата 4-годишно дете

  • дупница-
  • момиченце-
  • глава-
  • питбул

Момиченцето е извадило късмет, че е оцеляло без тежки наранявания

Питбул захапа за главата 4-годишно дете - 1
Снимка: Shutterstock.com

Питбул нахапа жестоко по главата 4-г. момиченце в градската градина в Дупница вчера около 19,30 ч. Бабата, 62-г. Стефанка, се опитала да отърве внучето си от захапката на кучето, но то нападнало и нея и забило острите си зъби в предмишницата на едната й ръка, съобщава сайтът „Струма“.

Стефанка, 4-г. й внучка и майката на момиченцето се разхождали в градската градина в Дупница, когато питбулът се отскубнал заедно с верижката от ръцете на собственика си и ги нападнал.

Кръвожадното куче захапало за тила 4-г. дете. Майката пищяла ужасена от страшната гледка. Бабата Стефанка успяла да запази хладнокръвие и се хвърлила да спаси внучето си от захапката на кучето, но то нападнало и нея и я захапало за едната ръка, като оставило дълбока рана от острите си зъби.

Минаващи по алеите на градската градина, станали свидетели на нападението на питбула, се обадили на тел. 112 да търсят помощ. На място пристигнали екипи на Спешен център и РУП – Дупница. Пострадалите баба и внуче са прегледани от доц. Д. Недин, който заяви, че раната на ръката на Стефанка е дълбока.

Четиригодишното дете е извадило късмет, че е оцеляло без тежки наранявания, въпреки че кучето е забило зъбите си в главата му. Според доц. Д. Недин няма опасност за живота на детето при първоначалния преглед, но ще му остане травма за цял живот от преживяния ужас.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    59 7 Отговор
    БМВ и Питбул - мечтата на всеки български турбо гъзар

    Коментиран от #41

  • 2 Дикембе Мутомбо

    41 6 Отговор
    И ся кво?! Фондация "Четири лапи" ще ги съдят задето са го лишили от прехраната му в естествения хабитат - сред малките деца?!

    Коментиран от #39

  • 3 6660

    47 7 Отговор
    Държавата трябва да забрани развъжданено на питбули, в момента сигурно 20% са от тази порода и тези "инциденти" ще станат ежедневие

    Коментиран от #20

  • 4 Няма оправия

    47 3 Отговор
    Собственика на кучето да си плати кУршума.Стига вече с тази ТОЛЕРАСТИЯ!!?!?
  • 5 хххх

    32 4 Отговор
    България вече не е място за живот
    Тук само ГЕРБ И ДПС прибират еврофондове и народни богатства
  • 6 пазете си децата

    33 5 Отговор
    Детето е виновно, кучето не разбира, какво прави, собственикът да плати сега 20 лв да купят шоколад на детето и готово.
    Веднага 4 лапи и всички кучешки фондации и организации да се сезират и да прегледат кучето за бяс, като причина за агресията, ако му няма нищо да го пуснат да разкъса още някое друго дете, деца колкото искаш, но такива красиви и верни кучета няма много.
  • 7 Я изкарай Гано

    18 5 Отговор
    Осиновяване в Перник го чака кученцето...
  • 8 Иванов

    49 2 Отговор
    Публичен линч на собственика. За да е такова кучето той е виновен. Комплексари.

    Коментиран от #11

  • 9 Пълна безотговорност

    26 5 Отговор
    Колко деца трябва да пострадат от агресивни кучета и ненормални собственици и защитници на животните, за да се стегне държавата и да забрани развъждането им и да след слагането на намордник на големите кучета. Редовно минавам в градинката Заимов, където е написано: забранено за кучета и не само има кучета, но са и пуснати. Кой контролира тези разпоредби? Фандъкова, вместо да ми ходиш на екскурзии в Америка, вземи си свърши работата.
  • 10 дог ийт дог

    20 12 Отговор
    "Вотан - нов живот за питбула"
    Тия от вотан обичат питбулите повече от вашите деца и щом всички си траем и не правим нищо по въпроса с кучетата, значи НЕ ОБИЧАМЕ децата си!
    Утре може да бъде вашето дете! Запомнете го добре!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кики

    22 24 Отговор
    Много пъти съм казвал, че кучетата трябва да бъдат забранени със закон! И улични и домашни, защото са опасни,замърсяват и пречат с лаенето. Вече има зоополиция... каква трагикомедия!

    Коментиран от #33, #40

  • 13 Гост

    16 12 Отговор
    Тези от "четири лапи" са престъпна организация защитаваща убийци животни и стопаните им. Явно е порочно всичко и се свежда до пари. Кучета убийци трябва да бъдат убивани веднага след инцидент, а стопаните съдени за убийство. Тези животни са оръжие в ръцете на стопаните им, следва, че стопанина носи отговорност, а кучето я ясно, цианида не е скъп, малко с гранулките и изхвърляне в някоя канавка. Може и един фишек 13-0 да го изряскат, макарче му е много.

    Коментиран от #15

  • 14 дог ийт дог

    19 6 Отговор
    Държавата не прави нищо по въпроса, а организациийки с щедро финансиране защитават правата на всички мастии в Кенефистан.
    Всичко това се прави, за да могат хората да живеят в страх, да бъдат потискани и да не обръщат внимание на големите проблеми и кражбите.
    Време е да излезем на протест и да се приемат закони за защита на човека от кучетата в Бълхаристан, няма таква държава.
    Просто заради простите кучета ще има мъртви хора, на някой нервите няма да издържат да гледа как куче разкъсва детето му пред очите.
  • 15 дог ийт дог

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Лошото е, че нищо не правим, само си лаем по форумите и това е, а в бълхаристан става по зле.
    Как да си пусна детето само да обикаля улиците, навсякъде гъмжи от цигански изверги, готови да убият за 5 лв, шофьори джигити неспиращи на пешеходни пътеки, кучета убийци, които убиват безнаказано!?
    В тоя скапан кенеф, даже и за кучетата няма прваосъдие, за техните лайняри също.......
    Трябва да се направи нещо по въпроса.
  • 16 Radity

    10 21 Отговор
    Хахах смешници има да си мечтаете да забранят породата.Ае някой отворко да дойде и да ви вземе питбула....оо не той не е агресивен ама аз ставам такава и за него мога и да убия.
  • 17 Radity

    7 21 Отговор

    До коментар #11 от "дог ийт дог":

    Хахах смешници има да си мечтаете да забранят породата.Ае някой отворко да дойде и да ви вземе питбула....оо не той не е агресивен ама аз ставам такава и за него мога и да убия.
    Ела де да ми утрепеш кучетж че да видиш тогава

    Коментиран от #19, #22, #26, #42

  • 18 Гостенин

    20 9 Отговор
    Забранете ги тия песове най-накрая.
  • 19 Гост1212

    24 4 Отговор

    До коментар #17 от "Radity":

    То да пипне само някое от децата ми- ти ще лежиш до него...това ти го гарантирам.
  • 20 не е кучето виновно

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "6660":

    Не мисля, че породата е виновна - виновни са собствениците им ;)
  • 21 Коичо

    9 3 Отговор
    Осиновяване на пицбула кви ги тарсят некви баби и внуци тоя парк кучетата са бадещето на тая даржава
  • 22 дог ийт дог

    23 3 Отговор

    До коментар #17 от "Radity":

    Пръскам ти главата на теб и на кучето без да се замислям даже, само да ми барне детето, вервай ми.
    Адвоката ме изкарва, че съм действал под афект и ще ми дадат няколко годинки максимум, а ако е добър и условна мога да получа.
    До там ни докара държавата, в която няма правила, няма закони и не се спазват, иначе НИЩО ЛИЧНО и мравка не бих убил, но за детето си убивам, схващаш ли?
    Като няма правосъдие, хората взимат правосъдието в своите ръце, аз да не съм го гледал това дете да го разкъса някоя мастия, ма*ката ви е*авам.
  • 23 дог ийт дог

    14 4 Отговор
    Просто не знам, какъв народ сме, толкова деца вече умряха, разкъсани от кучета, най-вече питбули и други бойни породи и всички седим и си траем, като се надяваме да НЕ Е нашето дете!?
    Можете ли да живеете в страх, ей тва не мога да го разбера, явно можем, като овце на заколение сме.
    Всеки зане как се гледа ДЕТЕ в тая кирлива държава и да ти го убие някакво куче, това е вече прекалено, жалък народ сме, да си оставим децата на някакви кучета, на олигофрени да решават съдбата на най -скъпото, нашите деца, нашето бъдеще.

    Коментиран от #38

  • 24 ссср

    15 6 Отговор
    Пълна забрана на тази порода за цялата територия на България!
    Собствениците сами да си платят приспиването на тези кучета!
    Който не го направи в срок- затвор!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гостуващ

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Radity":

    И като си толкова ербап плащаш ли си данъка за питбула? Заради сърцати идиоти като тебе преди време на плажа някой изтрещял застреля напълно безобиден женски бял самоед. Аз също съм любител на кучетата, имам куче и разсъждавам така: Ако някой комшия се подразни от кучето ми, има хиляди начини да ми го върне-с отрова в градинката примерно. И ще го отнесе кучето ми, което ми е като дете. Точно затова полагам усилия да не пречим на другите. Възпитавам го да е дружелюбно. Просто любовта ми към него е по-силна от омразата ми към другите. Аман от тъпанари-мизантропи, които си въобразяват, че са кучелюбци!
  • 27 Бате Цецо

    16 4 Отговор
    Има решение - кучето се приспива, собственикът в затвора и да плати обежщетение.
  • 28 SSS

    10 7 Отговор
    Няма ли кой да му тегли куршума на този проклет питбул!!!
  • 29 хххххх

    4 7 Отговор
    В спешния център не е постъпвала жена с такъв вид рани.
  • 30 киро

    9 7 Отговор
    Кучето да бъде екзекутирано за опит за убииство , а собственика - затвор за 1год. !
  • 31 Тошева

    5 1 Отговор
    Това се случва само в нашата жалка държава!!! Всички водещи се опасни породи кучета навсякъде в чужбина са задължително с наморник и разрешително. Ако евентуално те видят че го водиш без намордник или пък пуснато глобите са доста солени. Докато в България няма закони ще сме си на това дередже за съжаление.
  • 32 I can't believe

    6 4 Отговор
    Вие сериозно ли обвинявате кучето? Утре, като стане катастрофа, обвинете колата. Вдругиден, като убият някого, обвинете оръжието. Като разумни същества търсите отговорност от куче ли? А стопанинът на кучето, който има отговорността за него, какво - да си ходи кротко вкъщи, щото кучето е виновно. Да убият кучето и проблемът е решен. Ами нали този човек пак ще се сдобие с такова, кой ще го спре? Не мога да повярвам, че сте толкова първосигнални и не виждате корена на проблема - нерегулирано развъждане, безотговорно стопанисване, никакви или минимални глоби и за двете. А колко кучето е питбул, никой не знае. Журналистите паспорта ли му видяха? От междусъседско развъждане са се навъдили всякакви питоподобни кучета, които нямат нищо общо със стандартите на породата.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Vasik Atanasova

    6 4 Отговор
    трябва да ги забранят тези кучета
  • 35 Бах ви в гъза

    0 4 Отговор
    Ама много тъп народ в тази територия,селяноиди някъквви,ако не става за кльопане всичко живо да се изтрепе.Дано се затрие нацията ви тъпа.
  • 36 Таня

    2 5 Отговор
    Защо не искате смърт за убийците,изнасилвачите,педофилите ,садистите ,пияни шофьори,а за кучетата,които не осъзнават?Поразровете се за статискика на детската смъртност, даже кучетата не фигурират макар и в малък процент като причинители на детска смърт.Докога ще позволявате да ви манипулират медиите?Аз като дете съм хапана от куче,не само ,че не получих стрес ,ами и исках да ми вземат куче родителите ми.А от къде сте сигурни,че изобщо това е реален случай?
  • 37 Дора

    2 5 Отговор
    Пак медийна манипулация на тоя прост народ.Понеже дадоха кучето обвинено за убийството на циганчето на организация и веднага уж друго дете ухапано.Вие видяхте ли,че е ухапано?А видяхте ли ,че пътвото дете е убито от кучето ,а не от някой циганин?Толкова прости хора лесно се управляват и затова сме най смотаната държава.
  • 38 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "дог ийт дог":

    Кои са тези толкова деца убити от кучета?Кажете ги!А убитите от пияни шофьори деца,защо не се борите срещу тях?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Защо се расхождат кучета бес наморник ак

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Защо се разхождат кучета без наморник ако е имал наморник няма да се стигне до тук.За мен сопственика е виновен за неспазване на закона за разхождане на кучето без наморник.
  • 42 Патето Яки

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Radity":

    Тъщата би го излекувала това куче с правата лопата в главата.
  • 43 шкода

    0 0 Отговор
    СМЪРТ ЗА ПИТБУЛИТЕ И ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ
  • 44 нира

    0 0 Отговор
    смърт за всички питбули
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове