Last news in Fakti

27 Февруари, 2018 21:30 5 817 27

Морето заля хотели в Несебър

  • море-
  • несебър-
  • плаж

Огромни вълни отнесоха Южния плаж в града

Огромни вълни заляха Южния плаж в Несебър и буквално „изядоха” цялата ивица.

Това съобщи наемателят на плажа.

Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Цялата плажна ивица в момента е под водата. Водната стихия частично е разрушила три от заведенията. Изцяло разрушени са защитните диги, които бяха издигнати в края на сезона за да предпазват пясъчната ивицата и обектите.

Зимната буря е нанесла сериозни щети не само на брега , но и на временните преместваеми обекти върху него. Има разрушени дъски и елементи от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени.

„Преди зимния сезон взехме всички необходими мерки. От наша страна, каквото трябваше да се направи, сме го направили. Оформихме висока пясъчна стена по цялото протежение на плажа с цел спиране на морските вълни и запазване целостта на пясъчната ивица. Но бурята, която се разрази през миналата нощ беше много силна, дори и в момента вълните са с височина 4-5 метра. Водата е нахлула в сушата и отнесла крайбрежието. Залят е целият плаж. Към момента ситуацията е много тежка. Пораженията заради силния вятър и мощните вълни са огромни. Пясъкът буквално е „засмукан” от морето”, каза наемателят на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов. По думите му трябва да се отделят много средства и труд за възстановяването на плажната ивица от зимната буря.

Отстраняването на щетите ще започне веднага, след като вятъра утихне и водата се отдръпне.

"Възстановяването на пясъка и заведенията ще ни коства много инвестиции и труд, но ще се справим и плажът ще бъде отново в изряден вид", казаха от фирмата-наемател „Ауто фактор”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опааа

    168 4 Отговор
    А тия хотели, какво правят на плажа А ???
    Години наред си строиха най-нагло по плажа и дюните и отмъщението на природата не закъснява, Честито !!!!

    Коментиран от #3

  • 2 jo hustan

    130 5 Отговор
    дано глътне всичките ви измислени хотели морето...мръсни гадове...хотелите им на 10м от морето...тва само в Булгаристан го има

    Коментиран от #16

  • 3 Марио

    8 100 Отговор

    До коментар #1 от "опааа":

    Не се прави на интересен.Те са отдавна.Нали трябва да има хотели до плажа.Искаме туристи ама нищо не правим.И в другите държави даже има повече.Не се излагайте.

    Коментиран от #5, #6, #10

  • 4 гост

    81 4 Отговор
    Почти навсякъде където съм ходил плажната ивица е десекти метри пясък, след това има алея, дървена или бетонна, след това още пясък, растения, природа и сгради. На самият плаж има временни постройки като барове, кафета, някой заслон, но няма туристически хотели на няколко метра от морето. Да, има на места дори директно в морето сгради, по скали, но не и сгради построени върху плажа без канализация. Усеща се миризмата като минеш покрай някоя незнайна тръба или канал, та посещението на Черноморието си е чиста форма СМ игра със здравето.
  • 5 Бате Симеонов

    83 4 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Правиш се ТИ на интересен, ТЕЗИ ХОТЕЛИ СА НЕЗАКОННИ, строени са без какастър и реална регулация, плажа е на всички българи
  • 6 Бате Симеонов

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Я влизайте в хотелите
  • 7 007

    56 5 Отговор
    Дано се Сринат! Амин!
  • 8 Хотели

    79 2 Отговор
    Не морето е заляло хотелите, а хотелите са залели морето в БъГъ.
    А това, че са изкопали плажа да си направят диги е извращение и позор.
  • 9 Калогера

    54 4 Отговор
    Ако всички българи се помолим за едно малко цунами което да разруши хотелите на 1ва линия в С.Бряг и Несебър то ще се получи

    Коментиран от #26

  • 10 опааа

    44 1 Отговор

    До коментар #3 от "Марио":

    Не знам, кой се прави на интересен !? От кога са тези хотели от мезозойската ера ли ? Извинявай едва ли разбираш, какво те питам!
    Като не се орилагатзако ите има корупция и пр. Чакаме природата, а тя си знае работата! Както е тръгнало скоро морето, ще си ги"вземе" и така и трябва! "Съжалявам," ако и на теб ти е пострадало нещо незаконно и Честито !

    Коментиран от #12

  • 11 Салам Алеко

    27 0 Отговор
    Изобщо не плачете, вече плачат тези дето са ви застраховали!
  • 12 опааа

    32 0 Отговор

    До коментар #10 от "опааа":

    Да се чете:
    "Като не се прилагат законите и има корупция и пр. чакаме природата, а тя си знае работата! "
  • 13 впечатлен

    33 2 Отговор
    Накъдето се обърнеш в държавата ни, все абсурди, тъпотии и бързане за забогатяване. Другарите от столетницата строят хотели, където им падне, потриват радостно ръце и мечтаят как лесно ще забогатеят, без да му мислят много. Хотелите се превръщат в мърляви бардаци, в които разпасани чужденци пият, вършат безобразия, бият камериерки, всичко се потулва. Туризмът у нас процъфтява, това е много важно. Що бетон се изля, където никак не му е мястото, що земя се съсипа, не ти е работа. Наречете ме злобен, но искам всичките им тъпи мърляви хотели да ги отнесе морето, всичките им строени на баири по крайбрежието, свлачищата да ги отнесат пак там. Защото те никога няма да разберат, че само крадени пари и имоти не стигат, трябва и акъл! Природата не прощава за разлика от хората в държавата ни, които отдавна са вдигнали ръце. Вместо това се навъдиха едни "зелени", които се пречкат в интерес на олигарсите, защитавайки интересите им. Наричат се природозащитници! Къде бяха, когато плажовете се заливаха с бетон същите тези "зелени"?
  • 14 me be re

    44 1 Отговор
    Е господа мутрохотелиери, можете да подкупвате чиновници да ви дават разрешение да строите на плаж, НО ПРИРОДАТА НЕ МОЖЕТЕ, ТЯ СИ ЗНАЕ СВОЕТО.
    Айде да ви е честито.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 дано

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "jo hustan":

    ако може , като ги гълта хотелите да са напълно заети с депутатите от герб и всички свързани по някакъв начин с тези безмозъчни,крадливи некадърни идиоти!ДАНО!

    Коментиран от #22

  • 17 Бррр

    21 0 Отговор
    Един селянин решил да си построи плевня,но нямал пари.Решил да откаже цигарите и така спестил пари и си я купил.След няколко дена решил да влезе вътре да се порадва.И тъй като вече не трябвало да пести,запалил пак цигара.Само че,от цигарата паднала искра и плевнята изгоряла.А той гледал как гори и казал:Господи,от дим дойде,на дим отиде!Така малко и тяхната работа!Ама те пак ще откажат цигарите и пак ще си построят хотели!
  • 18 СВЕТИ БЪЛГАРО УБИЕЦ

    16 1 Отговор
    САЩ, Сорос и НПОтата, веднага да направят едно дело срещу пясъка и вълните - Путин е виновен !!!
    Не бе, сериозно съм озадачен от българското милосърдие - наистина ли почнахме да съжаляваме "шефчетата", дето бетонираха плажовете???????
    Ами аз утре отварям фондация - нахрани депутат, тогава...
  • 19 Куранага сан

    13 2 Отговор
    Една радостна новина,а ако морето ги бутне ,още по добре.

    Коментиран от #21

  • 20 nanopool

    11 0 Отговор
    Този който се е подписал под разрешителното за строеж е бил пиян или поне е бил опианен от парични знаци.
  • 21 капитан немо

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Куранага сан":

    То морето ще ги бутне, ама после парите за новите хотели пак от нас ще ги откраднат, това е проблема.
  • 22 Модев

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "дано":

    Дапутати от Герб не са ти виновни, тези хотели са строени там главно от бивши ДС-та,
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 PlimP

    0 0 Отговор
    густоооооооо, природата може без хора, а хората без природа?, както казва ХанКо Брат - мааалко е
  • 25 знаещият

    1 0 Отговор
    От край време Ахелой има проблеми с плажната ивица . Даже преди около 20 години почти нямаха пясък и правеха някакви диги за да се задържа пясъка и да не дърпат вълните в морето...Който е ходил в Ахелой знае как е там и най-вероятно е ходил на плаж в Равда ,Несебър или Сл.бряг...
  • 26 зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Калогера":

    Не си го и пожелавай---! Само самоубиец или глупак може да иска това да се случи. Аз пък искам да мине гай Йисус и да разстреля де що е било политик и общинар там и в Софето от 72 години и насам...те узакониха престъпността и я обслужват със законите и делата си. Но нямам това щастие, понеже гайят си е гай и не сака да накаже любимите си грешни челавеци... А ти искаш цунами? Аз искам военните и ченгетата да се натряскат един ден и да арестуват цялага мафия на власт досега, понеже трезви не искат да сторят това добро дело за нас.
  • 27 Инефарин

    0 0 Отговор
    Не морето е заляло хотелите , а хотелите са заляли муриенциту
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове