Last news in Fakti

24 Януари, 2012 06:57 1 207 0

Откриват наблюдавано жилище за млади хора в Лозен

  • наблюдавано жилище-
  • лозен-
  • борисов-
  • открива

Днес министър – председателят Бойко Борисов ще пререже лентата на новоизградено Наблюдавано жилище за млади хора, напускащи социалните институции, в с. Долни Лозен, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Жилището е част от проект „Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, финансиран от фондация „Велукс” - Дания и подкрепен от Международната федерация на червения кръст и червения полумесец /МФЧК/ЧП/, зона „Европа”.

В наблюдаваното жилище ще се настаняват 12 младежи,  за срок от три месеца до една година, които ще имат възможност да изграждат умения за самостоятелен живот, да се включат в различни образователни и обучителни курсове, дейности на Българския младежки Червен кръст. Младите хора ще бъдат подпомогнати от доброволци и специалисти в намирането на работа. По този начин ще бъде стимулирано тяхното социално включване, самоинициатива и формиране на способност за поемане на отговорности.  

Целите на проекта се основават на мисията на Български Червен кръст за подкрепа на уязвимите хора, саморазвитие на общностите и за повишаване на тяхната устойчивост на неблагоприятни социални фактори.

Общата стойност на зданието възлиза на близо 200 хил. евро.  

На събитието ще присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА