Last news in Fakti

25 Януари, 2012 10:42 830 0

ДПС иска строги наказания за случая "Мировяне"

  • дпс-
  • начкови-
  • мировяне
ДПС иска строги наказания за случая "Мировяне" - 1
Снимка: БГНЕС

ДПС също реагира на случая „Мировяне“ и поиска по-строги наказания за допусналите насилие служители на реда. Заместник-председателят на парламентарната група и на партията Лютви Местан апелира за „адекватни наказания“ от парламентарната трибуна.

Трима ръководители в СДВР бяха наказани – двама с порицание, един бе наказан с мъмрене.

Както е известно: при акция в дома на семейство Начкови, завършила с откриването на пет кутии цигари без бандерол, съпругът е бил малтретиран от полицаите.

„Случаят в Мировяне е нещо повече от полицейско насилие.  Полицейско насилие, което се ползва с политическо покровителство се превръща в политическо насилие”, заяви Местан.

Той поиска от премиера Борисов ясно доказателство, че властта се разграничава от случая на полицейско насилие. В противен случай „силното усещане за безвластие ще се окаже, че е силно усещане за силова власт, а не за демократична“.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА