24 Януари, 2012 08:44 4 379 9

Тече акция „Банкерите“

  • мировяне-
  • банкерите-
  • мвр-
  • цветан цветанов
Тече акция „Банкерите“ - 1
Снимка: БГНЕС


В ход е нова акция полицейска акция -  „Банкерите“, обяви в ефира на бТВ вътрешният министър Цветан Цветанов. Вече има задържан мъж с 50 000 лв., който извършвал незаконна лихварска дейност. Очакват се още арестувани.

Смятам, че след тази операция няма да има оплаквания за полицейско насилие,  коментира Цветанов.

Полицейското насилие е тема, която винаги сме казвали, че не трябва да бъде допускана, заяви вътрешният министър по повод на скандалната акция в село Мировяне. „Не казвам, че сме безгрешни. Но трябва да сме открити, а не да се крием“, заяви той.

Както е известно, полицията нахлу в дома на семейство от софийското село, което се оплака, че е бито, и откри пет кутии цигари без бандерол.

Цветанов призова да не се приемат за чиста монета думите на семейство Начкови, тъй като те се разминават с това, което твърдят полицаи, участвали в акцията.

Не винаги трябва да приемаме за достоверно на 100% това, което казват пострадалите, допълва министърът, според когото е много лесно да се инсценира насилие и да се раздуха по медиите.
Грешката е, че са използвани специализирани служители на МВР, призна Цветанов и допълни: „Установи се, че има недобро планиране“.

Наказанията са достатъчно тежки, категоричен е Цветанов, визирайки тримата наказани ръководители в СДВР – двама с порицание за една година и един с мъмрене. Министърът е категоричен, че санкции е щяло да има, независимо от намесата на премиера Борисов, който още от вчера сутринта призова за наказания.

Той призова да се оцени реално постигнатото за две години от правителството в борбата му с престъпността. „Винаги се стремим да дадем трибуна на лошата новина. Не казвам, че медиите са враг. Искам да дават обективна оценка“, критикува медиите той.

„Алексей Петров беше продукт на синьо-червената политическа класа“, заяви той.

Цветанов потвърди, че няма трети заподозрян за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник. До момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека, единият от двамата задържани. Вторият, Стойчо Стоев, се самоуби в присъствието на полицаи. Той имал разрешение за притежание на оръжия – за разлика от Любенов, който е с психически проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цвък

    0 0 Отговор
    както винаги на ниво с беден речник
  • 2 КАКВО ЧАКАШ

    0 0 Отговор
    АБЕ ЦЕЦО
    ГОЛЕМИТЕ престъпници не са в затвора !

    ... или вкарваш мафията в затвора или вкарваш съдиите и прокурорите на мафията в затвора !! А ТИ КАКВО ЧАКАШ, КАКВО ДРЕМЕШ ?!

    какво си тръгнал да тормозиш хората ?!?!? РЕЙТИНГ С ПРОСТОТИЯ НЕ СЕ ПРАВИ !!
  • 3 Петър

    0 0 Отговор
    Ще дойде и твоя ред нагъл и корумпиран.
  • 4 ivancho

    0 0 Отговор
    bitiq si e bit zakona e nai veche za mvr ate go naru6avat nai mnogo stignigi imam poznati i v arestite e taka policai ot tqh go nauchavam stqgaigi i priberi tiq tiq narko bosove veche
  • 5 Дик

    0 0 Отговор
    Само се моля да няма акция "чек..жиите" че сериозно ще загазя..:(
  • 6 pacoran

    0 0 Отговор
    pravat si akcii MVR-to kvo tolkova stranno ima na vsiakude po sveta ima akcii i policeisko nasilie 6to ne doidat u nas da mi napravat akcia otgovora e iasen 6oto ne se zanimavam s ni6to nezakonno zatva si4ki dalaveragjii da gi iznasilvat ako iskat ne me interesuva posle i pandelata i taka jivota si produljava
  • 7 Анонимъс

    0 0 Отговор
    Веднага да си подава оставката този некадърен мошеник. Бачка с престъпниците и ми разиграва някви измислени акции тука - прах в очите. Запознахме го с измамата на мутрата Божидар Ангелов за няколко милиона и абсолютно никакви действия.
  • 8 служител

    0 0 Отговор
    браво Цветанов побъркаги тези крадливи комунисти
  • 9 татяна

    0 0 Отговор
    Защо ли вчера само бегло се показа новината за изпуснат газ пропан-бутан от бензиностанция в Чирпан на изхода за с. Плодовитово.И не се опомена компанията.Нима се страхува да признае,че газ-съораженията и са твърде стари и опасни, както за персонала така и за клиентите.Щракнете на картата и ще видите бензиностанцията на чия компания принадлежи, ''Петрол АД" бе, кой да е друг :)