Last news in Fakti

12 Март, 2018 10:41 31 517 156

Ердоган: Кърджали е част от нашите душевни граници (ВИДЕО)

  • кърджали-
  • ердоган

Тези градове физически са разположени в други страни

Президентът на Република Турция Редждеб Тайип Ердоган в своята реч се обърна към българските турци като им приветства ''Кърджали е част от нашите душевни граници'', съобщава сайтът Хабербг.нет.

Вчера, по време на местния конгрес на партията му в град Сакария още на първата си реч спомена за българските турци. В Сакария живеят много изселници както от България, така и от балканските страни.

Ето част от речта на президента Ердоган изнесена в град Сакария на 11 март:

''От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния.

Братът на Сакария, Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и на Мостар споделяме нашата сърдечност. На тези братя,който носят в сърцата си и в очите си,за тези молещи се за успеха на Турция,пращаме наши поздрави на всички жертви и потиснати наши братя.

Всеки път го казвам: Тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници. Значението на Турция е треска от два пъти от площта 780 хил. квадратни километра. Половината от сърцетo ни е в Истанбул, Диарбекир, Трабзон, Анталия, Измир, а другата половина е Алепо, Киркук, Ерусалим, Санджак и Бухара'' каза Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    206 35 Отговор
    Евреите баклава ти точат в Ерусалим. Само чакай!

    Коментиран от #135

  • 2 реалист

    181 21 Отговор
    А сега да видим Борисов ще се правили на мъж.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Орхан Папук Чепик

    183 31 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    Борисоф отдавна му е МОМИЧЕ на този господин.
  • 4 ПЕЕВ

    129 25 Отговор
    КЪДЕТО СЕ ИССЕЛИ БЪЛГАРИН СТАВА БЪЛГАРСКО.
  • 5 Пеньо

    80 71 Отговор
    Мераците на султана нямат край! Тези, които подкрепиха кремълският орк в анексирането на Крим, сега подкрепят и султана в претенциите му към България! Безродника си е безродник!

    Коментиран от #14

  • 6 поздрав по съседски

    139 11 Отговор
    Така ни поздравява Ерди за 3-ти март....много сърдечно!
  • 7 гост

    168 25 Отговор

    До коментар #2 от "реалист":

    гербаджиите се правят на мъже само ако отсреща стои руски поп, пред Ердоган падат на колене и поемат резанчето.

    Коментиран от #9, #17

  • 8 Валя

    92 14 Отговор
    Ужасно,трагично и травматично

    Коментиран от #65

  • 9 Реалист

    57 42 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ти от личен опит ли го разбра това с резенчето?
    Поредния популистки ход на ер-домуз. Грузинския геврекчия ака Тюркиш Сталин си къса добрите отношения със съседите. Нямате НИТО ЕДИН добронамерен към Турция съсед.
    А това което го говори ер-домуз пред изселниците се обезмисля с времето - от 1986 до сега най-малко половината измряха ( естествен процес) а с това намалява и интереса към тях като избирателна група. Погледни - процеса е същия и при избирателите на бсп-то.
  • 10 me be re

    95 11 Отговор
    А Одрин е кои граници е бил ?
  • 11 SAAB

    106 23 Отговор
    Така е ........EU ни освободи от руснаците , за да ни върне на турците !
    Щом си наведен и въртиш опашка ......
    Историята пази спомен ....и за едни "патриоти" пуснали турците в Търново , предали Левски и погубили Ботев .......кръвта вода не става !
  • 12 Умозаключител

    54 10 Отговор
    Тази реч имам чувство,че от гугъл преводач е вадена.Даже смисълът й бяга.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 КККККК

    61 13 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    И как я реши тази простотия,че не ми стана ясно или е важно са се пишат кухи постове и да се гони хонорара.
    Първо ,Крим си е руски.Второ виновниците това да се случи ги търси зад океана.Както едните агресивно правят база след база така и другите имат право да вземат мерки.Трето почети да видиш какъв е статута на военната морска база там.Макар и подарен Крим това не се е отнасяло за базата там и въпреки това са плащали и наем за нея.
    А относно разбеснелия се фес няма какво да говорим.Слаби европейски лидери му напомпаха излишно самочуствието и се взе за велик .Няма как да се подкрепя такъв!!!

    Коментиран от #63, #67

  • 15 Да т. Иб. В потурите

    32 72 Отговор
    Султане пращай фесове по влака да ги слагаме и да ставаме турци щот ни омръзна да сме руснаци и американци!
  • 16 гост

    45 8 Отговор

    До коментар #13 от "Инвер Паша":

    ако наистина си роб, ела да ми измиеш колата преди да те освободят.
  • 17 Рамбо Хасан

    38 53 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    И какво трябва да направи Бойко ???
    да нападне Истанбул "операция Баклава"
    Той и да иска няма с какво! Кумунягите съсипаха всичко .

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    46 7 Отговор

    До коментар #17 от "Рамбо Хасан":

    нищо не може да направи, разбира се. Какъв е Бойко, че да прави нещо, да не би да е премиер случайно???
  • 19 bibbo

    54 7 Отговор
    През VI век по средното течение на река Арда се заселват славяни и прабългари. Днес личат следи от миналото на Първото и Второто българско царство. Те установяват своите традиции, език и бит, като заимстват и културата на завареното местно население. Когато се образува българската държава, този край все още остава в пределите на Византийската империя. По времето на хан Пресиян към 847 г. той влиза в пределите на българската държава. За първообраз на Кърджали се приема съществувалото през 9 – 14 век на територията на днешния град селище и крепостта Вишеград (наричан и Горна крепост)[1] до кв. Горна гледка над яз. „Студен кладенец“, които имат общи белези с материалната култура на старите български градове Плиска, Преслав, Търново, Месемврия и пр. Тя е охранявала разклонение на пътя от Адрианопол до Филипопол към вътрешността на Родопите по долината на река Върбица. В добре запазената цитадела вероятно е резидирал управителят на средновековната област Ахридос. Днес запазените ѝ стени са високи до 8 m. Тя е в пряка визуална връзка с близката крепост Моняк която е на хълма отсреща. Между тях е съществувал и забележителния средновековен манастирски комплекс Свети Йоан Предтеча от 11 – 14 век, когато манастирската крепост става и епископска резиденция. Поради важното си стратегическо и стопанско значение Източните Родопи са били непрекъснато подлагани на вражески нашествия. Цар Калоян към 1199 г. освобождава областта от византийско владичество и тя става един о
  • 20 Българина

    72 13 Отговор
    След фиаското на Симеонов и всички русофоби, антируската политика на герб и бб е редно да се случи нова национална трагедия и нов народен съд, хайде звънете на нато да видим какво ще ви кажат. Територия се пази с население. Където няма българи заминава... възродителния процес това му беше смисъла, но българите са глупаци че позволяват да ги управляват глупаци и предатели
  • 21 Сенко

    47 20 Отговор
    Май пак ще трябва да ги караме да търкат имената на близките им от гробовете. Това се нарича естествен процес. На всеки 30тина години трябва по,,малко,,бой и душевна мъка,иначе от нищо друго не разбират!!!

    Коментиран от #145

  • 22 аз съм

    69 28 Отговор
    Е това вече е НОВИНА.Евала до къде я стигнахме.Борисов,стъпи си здраво на краката и заличи един път завинаги тази партия ДПС.Направи като Тошката.Смени им имената с това започни.Ако са турци в Турция.Ако са българи в БГ ноооо с български имена.Така прават на Запад.Колко турци има в Германия?Кога немците ще допуснат турска партия?Никога.А БГ ?Не само има партия но ни и командва.30 години сам в чужбина и не гласувам и няма да гласувам докато това не се промени.Турци са.Живеят в Кърджали и с български паспорти влизат в Европа.Сложи край на това.

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    44 35 Отговор

    До коментар #22 от "аз съм":

    това са глупости, какво са виновни турците в България за политиката на Ердоган??? Да не би те да са го избрали?
  • 24 Гост 7

    54 5 Отговор
    Днес е само душевно ,утре ще е и натурално да знаете.И се чудя кво ще правим тогаз.......

    Коментиран от #35

  • 25 OMG WTF

    17 37 Отговор
    Я да видим сега лизачите на руски задници какво ще кажат... Те са му големи фенчета на ерГРУХанчо. Все пак путя каза да го обичат. :)

    Коментиран от #30

  • 26 кемал ататюрк

    60 11 Отговор
    Това са мераците на един луд, бълнуващ за световна слава
  • 27 Граби Експлоатирай Руши България

    26 50 Отговор
    Да ви кажа сега си мисля ,че ако бяхме останали в турската империя сега щяхме да сме по добре,ние и сега сме роби ,имаме само илюзията за свобода и не съм турчин или циганин така че спестете си този тип коментар.

    Коментиран от #28, #96

  • 28 гост

    46 18 Отговор

    До коментар #27 от "Граби Експлоатирай Руши България":

    да, много добре щеше да е, да вземат синовете ти за еничари, а дъщеря ти в някой харем.

    Коментиран от #29, #155

  • 29 Граби Експлоатирай Руши България

    56 11 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Да щото сега да не е така,спри телевизора и се оглеай,жените ни проститоират в цяла европа а тези с малко морал бършат насраните задници на 90 и 100 годишни гъркини и германки,мъжете ни мрът в ирак и една камара други са в легиона,да не споменавам безбройните работници по фабрики и ферми дето живеят като скотове и карат смени по 12 часа,няма да продължавам щот почвам да се ядосвам а днес деня е хубав и не искам да си го развалям.

    Коментиран от #33

  • 30 Тролю

    32 9 Отговор

    До коментар #25 от "OMG WTF":

    Какво общо има русофилството и изказватето на Ердо? Пак ли Путин ти е виновен? Абе това да смучеш краварски вимета да удоволствие ли го правиш или срещу заплащане?

    Коментиран от #45

  • 31 Ттт

    66 3 Отговор
    И нашите душевни граници са България на три морета ама ьок!!!
  • 32 Другарю

    15 10 Отговор
    айде стига сте се правили на загрижени за чуждите територии с Путин. Вашите братя били подтиснати.. Еми 1969 имаше спогодба с Демирел, ама не си я чел. Купи си още ракети от РФ за сваляне на врабците.
  • 33 гост

    13 5 Отговор

    До коментар #29 от "Граби Експлоатирай Руши България":

    имаш право
  • 34 Антон

    37 10 Отговор
    Нашите скочиха в един глас на руския дедо поп.
    Сега ми се иска да ги чуя и боко и валерката , и плевнята и всички други които се правят на ястреби.
    Що сте такива пъзльовци бе натегачи на нато.
    Я звъннете по червения телефон на столтенберг да издърпа ушите на на ердоган.
  • 35 Я изкарай Гано

    10 17 Отговор

    До коментар #24 от "Гост 7":

    Каквото правиш и до сега.
    Ако си в Столицата, ще се кефиш на Слънцето и ще ревеш "по принцип" как някой е отнел данъците, идващи при теб(залъка ти), полагащи ти за "шопското ти величие".
    Ако си в Източните Родопи, ще живееш и спазваш новите закони и порядки с вяра в бъдещето, в името на децата си.
    Ако си в Северозападна, ще се чудиш накъде да хванеш по държавите за да оцелееш физически.
    Ако си в Централна северна ще се шматкаш "и тази година", ще търпиш разпенен това, което ти се случва - работиш за по-малко от преди 15години, поглеждайки завистливо на Юг.
    Ако си в Източна ще се облизваш да минеш по-скоро към Хасковско-кърджалийска област. Та това, нищо особено... Става дума за 300 национални флага, и табели за населените места на турски.
  • 36 Пламен

    36 4 Отговор
    Дали просто си говори за сплотяване на колектива или подготвя терена? Днес Кърджали е в душевните му граници, ами ако утре реши Кърджали да стане в териториалните му граници, тогава какво? НАТО ще се намеси ли.... не ми се вярва... А ние как бихме могли да се противопоставим? С реформираната по време на неспиращия преход армия ли и високия боен дух на българския войник?

    Коментиран от #38

  • 37 Сеил ефенди

    19 57 Отговор
    Ердоган е велик политик той скоро отново с силата която Аллах ще му даде ще сьздаде великата Османска империя аз го подкрепям до край

    Коментиран от #42, #54

  • 38 гост

    25 9 Отговор

    До коментар #36 от "Пламен":

    много им пука на нато за кърджали, но и на ердоган не му пука, за какво му е една бедна община? И на самите българи не им пука, иначе нямаше да ходят да слугуват в Европа като евтина работна ръка.

    Коментиран от #48

  • 39 фесари

    29 7 Отговор
    Голяма хапка иска да хапне чатака, ще се задави...гаранция !
    Иначе очаквам сега Боко болонката да му изпрати благодарствено писмо, че ни е споменал в плановете си за "обединение" ?
  • 40 ГОСТ

    31 9 Отговор
    И АЗ ИМАМ ДУШЕВНИ ГРАНИЦИ И МЕРАЦИ КЪМ ИМОТИТЕ НА ПРА ДЯДО МИ ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ И ЧАКАМ НЯКОЙ ОТ ДЪРЖАВНИЦИТЕ НИ ДА ПОИСКА ,А НИЕ ДА СИ ПОЛУЧИМ ДЪЛЖИМОТО ОТ ТУРЦИЯ. ЗА ЖАЛОСТ ТОВА СКОРО НЯМА ДА СТАНЕ ДОКАТО НА ВЛАСТ СА ИБРИКЧИИ КАТО БОРИСОВ И НЕГОВАТА ПАСМИНА ПРОДАЖНИЦИ И ДУПЕДАТИ НА ТУРЦИ И АМЕРИКАНЦИ.

    Коментиран от #43

  • 41 Сеид ага

    11 39 Отговор
    Турция спаси и освободи Бьлгария от Руско робство нека дане забравим искам да сме признателни

    Коментиран от #98

  • 42 гост

    26 6 Отговор

    До коментар #37 от "Сеил ефенди":

    отивай в африн да станеш на пушечно месо като си толкова отворен

    Коментиран от #44

  • 43 Сеид ага

    7 19 Отговор

    До коментар #40 от "ГОСТ":

    Ти неси добре!Спри с алкохола!
  • 44 Сеид

    10 33 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Африн ще падне там ще се вее Турско знаме!
  • 45 OMG WTF

    3 21 Отговор

    До коментар #30 от "Тролю":

    Общото го има, но е малко сложно за схващане от прости руски роби. :)

    Коментиран от #53

  • 46 Бойко

    21 0 Отговор
    Рано или късно се очакваше ,нали си дадохме задниците на тях хахах
  • 47 Tre

    10 12 Отговор
    Започва се!!! особеност на турската външна политика е, че следва НЕОТКЛОННО поставените цели, независимо от външните дразнители! И постига желания РЕЗУЛТАТ!!!
  • 48 Лост

    21 5 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Не му трябва община Кърджали, трябва му земята на община Кърджали. Има 2 варианта:
    1- По мирен път, с промиване на мозъци.
    2- С военна операция.
    Засега се е спрял на първия вариант. Ако дреме още, ще има и втори вариант.
  • 49 Лост

    18 3 Отговор
    Ако дремем*
  • 50 Бахур Бахар

    12 19 Отговор
    Брат Ердо, чакаме те след Африн.
  • 51 Старият пич

    33 5 Отговор
    Когато беха комунягите на власт имаше сила армия и ракетни установки и турчолята подрискваха като погледнеха към БЪЛГАРИЯ вашето продажничество развали и армия идържавата за това сега смучете биберона на ердомуз барбар с боко и джендър захариева да ви е сладко
  • 52 Гост

    26 1 Отговор
    Те турците не са си тръгвали и в момента си точат фонд земеделие
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 толкова

    13 2 Отговор

    До коментар #37 от "Сеил ефенди":

    до край Силяне,че ще умреш ли за ердугановите блянове?
  • 55 Старият пич

    19 7 Отговор
    Не знам дали ще възтанови османската империя ама скоро ще се поклони на свети ПЕТАР и ще се изплюе на великия ви измислен реза аллах кюрдите ще му секнат мерсците
  • 56 Борисов не може да е мъж

    24 2 Отговор
    Кога Борисов е бил на ниво, та и сега. По-лесно да продадеш българските интереси, отколкото да ги отстояваш.
  • 57 Пичонкее

    14 1 Отговор
    Ми тей то кат' не си знаем българите интереса ша търсим пак руснака дани освобождава
  • 58 Осман

    11 28 Отговор
    Това е голям политик с едно изречение успява да раздвижи всички слоеве,а ганьо все си мисли за най-хубавото.Човека не е заявил никакви претенции за никъде,но коментиращите мнозинството са дебили и няма как да го разберат.Пример бесарабските българи,българите от западните покрайнини както ги наричате не са ли ви на сърце , дори имате териториални претенции към Македония.

    Коментиран от #60

  • 59 като гост

    28 5 Отговор
    А Одрин-част нашите душевни граници Реджи...
  • 60 гост

    20 2 Отговор

    До коментар #58 от "Осман":

    стяга си електората и поддържа мат'ряла надъхан, за да го величаят колко велик е, като гледам му се получава, явно не е трудно.

    Коментиран от #78

  • 61 Гого

    24 5 Отговор
    А пък на мене Истанбул и Одрин сами душевните граници.

    Коментиран от #143

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гост

    6 13 Отговор

    До коментар #14 от "КККККК":

    Как го реши това "Крим си е руски"? Предполагам, че да си толкова прост изисва някакви усилия! Прочети и дори в руските исторически книги пише откога Крим е руски. Ако визираш неандерталският принцип "по-силният е прав", то тогава какво си се разквичал неандерталецо?Тръгнем ли по тая плоскост до никъде няма да стигнем. В нормалният свят има договори!

    Коментиран от #147

  • 64 Иванов

    7 8 Отговор
    Гано, много добре, не е на добре. България си хвана пътя с цивилизованите народи и ще си върви с тях за добро или зло. А ти си вей байряка червен колкото ти е кеф. Стъпите ли накриво, ще си берете гайлето, демек ще си кусате попарата и да ни ни се сърдите!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #65 от "Zzz":

    какво има да му обичаш на Шумен, този цигански град?
  • 67 ХАСАН

    9 15 Отговор

    До коментар #14 от "КККККК":

    Откога руснаци живеят в Крим???от Крисмко война !!!оттогава е окупирана от руснаците и местното татарско население е избито и деплртирано ..

    Коментиран от #68

  • 68 гост

    11 14 Отговор

    До коментар #67 от "ХАСАН":

    татарите са прабългари, хасане.
  • 69 джумбуш

    14 3 Отговор
    А братята кюрди го дебнат пред президентския му дворец за салюти...

    Коментиран от #79

  • 70 Дякона

    10 10 Отговор
    Турция и Русия - проклятията на България !
  • 71 Уую от Пичковци

    19 6 Отговор
    Дано турците си спомнят за Ататюрк и разкарат този де..бил.Иначе нямат бъдеще .Хасане ходи им го кажи
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Пилавджи ага

    9 20 Отговор
    Ердоган е много велик
  • 74 Пиладжи ефенди

    7 18 Отговор

    До коментар #72 от "До Мудератора":

    Ердоган е много справедлив
  • 75 тотано

    5 1 Отговор
    ааааааа,какво ще каже Валери. Не е съгласувано с него .
  • 76 тотаван

    8 1 Отговор
    валери къде е ?
  • 77 Янис

    16 5 Отговор
    На душевно болния му се привиждат душевни граници!

    Коментиран от #80

  • 78 Осман

    10 6 Отговор

    До коментар #60 от "гост":

    Именно не е казал нищо лошо,ако можеха и българския президент и премиер да говорят по този начин за българите извън граница поне от слово да го докарат не че им пука
  • 79 Осман

    6 2 Отговор

    До коментар #69 от "джумбуш":

    Верно кюрдите ли са ти братя , знаех си че има нещо кюрдско в такива като тебе
  • 80 Осман

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Янис":

    Опа Янис къде остана бе човек , губиш се нещо събра ли вноската за заема
  • 81 Мистак ефенди

    11 5 Отговор
    ЕрГолям първо да изрине камъните от устието на река Резовска и тогава да приказва. Ламтежите му нямат граници. Те затова няма никаква тежест нито в лайняното НАТО нито пък ЕУ ще го приеме, някога. Ще го въртят на шиш тоя самозван лапни шаран.
  • 82 Инвер Паша

    9 22 Отговор
    Ердоган да идва и да си прибере територията че да живне този краи

    Коментиран от #86

  • 83 патриотъ

    15 6 Отговор
    Борисов,разбра ли сега или още трябва да ти обясняваме!?
    Видяхте ли до къде доведе вашето безхаберие за ДПС.Тая партия по закон не трябва да съществува,защото е забранена по конституция и е заплаха за националната сигурност!Вашите комбинации дотам ни докараха,че ще загубим и български територии,ако не и цяла България.
    ДПС,Дост и всичко турско трябва веднага да бъде забранено,докато не е фатално късно,че и армия нямаме никаква поне да се защитим.
    Вие и с циганския проблем постъпвате по същия намин,ама и с тях ще стане същото.Докато не е късно,Борисов!!!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Бре

    6 3 Отговор
    Гласчета ли се надява да събере мустакатия?
  • 86 Абе

    14 3 Отговор

    До коментар #82 от "Инвер Паша":

    България Одрин да си прибере, по твоята логикаа?
  • 87 Pe6o

    10 6 Отговор
    Да благодарим на Ердоган, че каза душевни а не държавни граници.Щото всички видяхме какво направи неговият събрат Путин с Крим.При това в Крим руснаците са по-малко от колкото в Кърджали турците.
  • 88 vasik atanasova

    7 4 Отговор
    А ТАКА
    ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА
    ДОБРЕ ЧЕ ПУТИН МУ КАЗА ДА НЕ ПИПА БЪЛГАРИЯ
    АМА ДА ВИНОВЕН Е БОЙКО БОРИСОВ
  • 89 vasik atanasova

    5 4 Отговор
    А ТАКА
    ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА
    ДОБРЕ ЧЕ ПУТИН МУ КАЗА ДА НЕ ПИПА БЪЛГАРИЯ
    АМА ДА ВИНОВЕН Е БОЙКО БОРИСОВ
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 СССРБАРЕТА

    12 6 Отговор
    Ще ревете сега за Руският ПАТРИАРХ!!!
  • 92 vasik atanasova

    11 4 Отговор
    АХ КЪДЕ Е ТОДОР ЖИВКОВ
  • 93 Симеон

    14 3 Отговор
    А на мен Цариград ми е в душевните граници...
  • 94 българин

    7 3 Отговор
    айде пробвай се.
  • 95 666

    3 2 Отговор
    а за6то е пропуснал Гарцийа?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Странджата

    14 6 Отговор
    Цариград е една голяма и велика част от моят Християнски Свят!Амин!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Иво

    9 2 Отговор
    Тоя резак предявява претенци към територи които предо 1398 не са били негови.Боклук.
  • 100 ПОМНИТЕ ЛИ

    9 2 Отговор
    България желае да има силен и стабилен съсед . . . Това помня от държавническите ни пожелания !!! Ами това е , ето . Нашата държава желае да е така и е така . Турция не желае да е така . И нейното желание е спазено , да има слаби и не стабилни съседи . Желанията на двете страни са спазени . Какво може повече да се желае ?
  • 101 Щерю Атанасов

    6 12 Отговор
    Ако в Кърджали, в Свиленград и в Източните Родопи искат Турция да ги управлява, нека да си гласуват на местен референдум!
    ...
    Българите НЕ сме насилници и никой истински българин няма да спре помак и турчин да живее свободно както си иска...
    ...
    Да си решават сами, само без лъжи, клевети и насилие ... !!!

    Коментиран от #107, #120, #121, #122

  • 102 ВЪЙ

    4 16 Отговор
    2023 година кърджали,бургас и разград ще са под турски флаг.Българските турци не искат мизерия ,а просперитет само турция може да го осигури.

    Коментиран от #104, #108, #136

  • 103 1234

    13 2 Отговор
    Забрави да споменеш за братята си от Германия,Франция,Белгия,Англия,САЩ,какво да ги изреждам,той целия свят е на Турция.Този е толкова лаком за чуждите територии,че е готов да лапне целия свят,а не мисли,че му трябва само едно парче земя с размери 2/1/2 метра само.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 идва

    11 4 Отговор
    догане, ердогане... не сме забравили как се стреля с пушките кремаклийки
  • 106 bubu

    11 1 Отговор
    АААман от турски сеееериали!!!! ВАЙ!!!! САААКЪН !!!!ИМАМБАЛДЪ и ТУРЛЮ ГЮВЕЧ..........
  • 107 демокрация

    13 2 Отговор

    До коментар #101 от "Щерю Атанасов":

    Референдум се прави от целия народ.То така ако ставаше лятото туристите от Русия примерно могат да решат да присъединят Черноморието към Русия. Местен референдум не може да променя граници на държава. А ако някой иска да живее в Турция това е лесно,събира багажа и за един час си е при Ердоган да му е близо до сърцето.
  • 108 No fes no problem

    18 4 Отговор

    До коментар #102 от "ВЪЙ":

    Като и гледам просперитета на Турция се чудя защо поне 5 милиона мангала се тътрят по Европа да чистят кенефи.
    Би трябвало 5 милиона германци да отидат в Турция да просперират.
  • 109 наблюдател

    13 2 Отговор
    Тоз маймун като говори за Йерусалим дали знае че може една две гъби да изникнат покрай Константинопол и Анкара.Бойко може да е мека китка,но ония с кепенцата не си поплюват,вече70 години ритат ислямски задници.

    Коментиран от #146

  • 110 Азазел

    10 2 Отговор
    А нашите душевни граници, ако ги знае Ердоган, ехее. Развитата част на Турция почти ще изчезне. Ама нейсе. Да си чесаме езиците. Само на макетата душевните граници немат граници :)
  • 111 аз ас

    10 1 Отговор
    Резака пита ли кюрдите къде са им душевните граници.
  • 112 КУЧЕ

    12 1 Отговор
    ЕРДОГАНЕ КАТО СА ТИ МИЛИ ГИ ВЗЕМАЙ В ТУРЦИЯ НА НАС НЕ НИ ТРЯБВАТ
  • 113 Сибирь

    5 4 Отговор
    Ха така! Давай ,ердо!!! Още може!! Сега да видем Винкела...еее... симеонов,дали ще обиди ерди от трибуната ан НС ! Или обединерните педера...патриоти ги е страх? Къде си,бе,джамбазки!!
  • 114 геноцид

    4 0 Отговор
    кемал-хитлер-ердоган
  • 115 LEGIONARIVS

    11 4 Отговор
    Вече са ти скроили шапката мустакат анадолски недоносеник, времето ти истича!
  • 116 България

    10 1 Отговор
    А на мен душевно българия ми карпатите до егейско море и адреатичско но никой не ме пита
  • 117 Българин

    8 3 Отговор
    Да си ги вземе в турция кат толкова му липсват, и циганите му даваме
  • 118 зенит

    13 3 Отговор
    На мен много ми е на душата България на три морета! Ама пита ли някой
  • 119 Мари

    7 2 Отговор
    Душевно болен фанатик!
  • 120 Българин 13

    7 2 Отговор

    До коментар #101 от "Щерю Атанасов":

    Свиленград е един от най печелившите градове в България и ще си остани в България. Защото е до две граници, нямаш представа колко пари всеки месец заминават от Свиленград към София.
  • 121 Дончо

    15 3 Отговор

    До коментар #101 от "Щерю Атанасов":

    Щерю Атанасов ти си болен тип и предател , к'ви референдуми бе , к'ви турски управления бе ... Ща ратам до Турция както прадядо ми ги е ритал с Петко Войвода джагалите , плюя на такива предатели като тебе
  • 122 Дончо

    8 5 Отговор

    До коментар #101 от "Щерю Атанасов":

    И тия дето са му сложили плюс също...

    Коментиран от #123

  • 123 Побеснял

    7 2 Отговор

    До коментар #122 от "Дончо":

    Напълно те подкрепям !Такива предатели вън! Може и в Англия !
  • 124 Hahoman

    3 5 Отговор
    Кой ,колко си иска да си джавка.Ердоган не се е съобразил с никого ,не е бил подлога на руснаци или американци.
    И в речта си неказва нищо лошо.

    Коментиран от #125

  • 125 Константинопол

    5 2 Отговор

    До коментар #124 от "Hahoman":

    Имаше един Друк дето се правеше на велик говоря за Садам .Та и на тоя ще му резнат тиквата пуешка !
  • 126 Мустафа

    4 8 Отговор
    След около 50 години населението на Турция ще бъде пренаселена 150 милиона,на България 5 милиона следователно какво следва,завладяването на България

    Коментиран от #128

  • 127 2014-2018

    0 0 Отговор
    цариград е част от душевните... бла бла
  • 128 Салам Алеко

    7 2 Отговор

    До коментар #126 от "Мустафа":

    Бъркаш, следва епидемия, измират 100 милиона боклуци, и си сядат на задниците!
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Учуден

    11 3 Отговор
    Не бойте се братя!!!
    Ще дойдат Финландците да ни освободят!!!
    Литва, Латвия, Естония - - бе те си умират за нас!!!
    Като се дигнат и хоп, ще ни освободят!!!
    А ДА ВИДИМ СЕГА ЩЕ ГОВОРЯТ ЛИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА РАЗНИ ОБИДЕНИ ОТ ПАТРИАРХА!!! ТЕЗИ СЪЩИТЕ СЕГА ДА ГОВОРЯТ ПРОТИВ ЕРДОГАН!!!
    А. ДА. ВИДИМ. СЕГА. КОЛКО. СМЕ. БЪЛГАРИ.!!!
  • 132 Интресно

    8 2 Отговор
    Какво ли е имала във предвид пророчицата Ванга ,като е казала че пак Русия ще ни помогне!Сега вече е ясно ,идват лоши времена и пак Иван а не Джон ще помогне на България .
  • 133 Голям прос

    13 4 Отговор
    Одринска Тракия, Северна Добруджа, Беломорска Тракия, Македония, Албания също са част от нашите душевни граници, но ние си седим на задниците и не плещим глупости да ни се смее целия свят
  • 134 Ads

    6 2 Отговор
    И Путин и Ердоган са кучета, които лаят, но не хапят. Дрънкат по цял ден комплексарщини и си търсят публика. Накрая става това, което решат САЩ и вече Китай.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Бум

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "ВЪЙ":

    Туй Въй да не стане Вай-вай!.....
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 БЪЛГАРИН

    4 2 Отговор
    Като са турци да си ходят в Турция там да си гласуват да си живеят и да не се месят в другите държави от където са дошли.Не може хем съм християнин хем съм мюсулманин дошло е време разделно.
  • 140 Журналист

    2 2 Отговор
    Тук е място някои хора да си дадат отговор ,какво се е случило на 3 март .Дали руснаците са ни освободили или са ни завладяли?
  • 141 трети

    3 4 Отговор
    защо сега от ГЕРБ и патриотите мълчат , онзи ден разпънаха Руския патриарх на кръст , а сега не смеят да кажат думичка срещу този убитак , на кого слугуват те ! това доказва,че Симеонов и Борисов са слуги на Турция и САЩ
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Озал

    5 9 Отговор

    До коментар #61 от "Гого":

    Трябваше навремето възродителния процес Йозал да раздели България на 2части като Кипър вас Българите към Балкана при Гърците, Турците на исток Бургас Варна Добрич и Силистра.

    Коментиран от #144, #149

  • 144 Константинопол

    6 2 Отговор

    До коментар #143 от "Озал":

    Ще раздели но какво ще му се случи !!Русия е проляла руска кръв за тия земи и никога няма да позволи да се разделя България .Виж вас пуйкистан ще ви разделят това ще стане скоро.
  • 145 Mиджо

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Сенко":

    Трябва да жнаеш ти и такива като теб че това което го говориш се очаква с нетърпение от ЕРДОАН бъди сигурен......
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Гост":

    Ако не е руски ,какъв е тогава,Украина е държава от 1991г.
  • 148 СУЛТАНА ДЖЕНДЪР

    2 1 Отговор
    Този пульо вместо да говори за "душевни граници" да си направи една кола маска и една душевна "секира" та да миряса малко :))))
  • 149 СУЛТАНА ДЖЕНДЪР

    3 1 Отговор

    До коментар #143 от "Озал":

    Май теб до сега доста са те делели в Белене :)))
  • 150 Цонко цонев

    1 0 Отговор
    Къде е бойко. Искаме коментар.като е за хвали пръцко той винаги е първи.къде е аскаме коментар.ако сви сэгласни добре да идват братчедите. Ай сиктир бе кехая.
    ХАЙ сиктир
  • 151 На баща си син

    0 0 Отговор
    Уважение всекиму, вересия никому (лозунг в магазините отпреди 30 - 40 г.). Крим е бил (в обозримо време) скитски, гръцки (Херсон, Феодосия, та чак до Одеса), както и нашите морски градове, после кипчакско-татарски и васално-султански, та до Екатерина Велика (чиста германка). Следват още много войни надолу (учили сме го) и стремеж към Проливите. А 1454 г. последният константинополски император е стигнал Москва и дал Зоя (София) Палеологина на Иван Трети за втора жена, от там иде дядя (дядо станало у нас), Иван и зарекъл Ивана да се погрижи за православните надолу. Затова и някои европейци са се опитвали (Вл. Варненчик), но не можали, затова и Русия е имала и дълга, и династическотот право за всичките водени войни от Петрово време до Европейската война, ама Ленин нали рекъл "Мир без анексии и контрибуции", твърди се, че бил човек на Кайзера, а майка му е еврейка (девичья фамилия Шварц). Малко по-сложно е, отколкото да пише някой коментари с правописни и фактически грешки (явно "добре образовани" млади хора). Всичко гореказано го пише в амер., англ., бълг., рус., и пр., и пр. източници. Иначе, уважение за различните мнения, ако са основани на убеждения. Но ако са за пари ... язък за мокрия барут. И за нас. Не само ние граничим със себе си, а моята душа скита из Шар Планина, долината на Олт, Лозенградско и Централния Хемус. Е, и? Но съм възпитан в едни години, когато искахме да се обичаме като братя. Аз определено имам братовчеди извън България - потурчвни, п
  • 152 Русия

    0 1 Отговор
    Като шмаше Варшавски договор.. нямаше Едогановци..сега лижете задници и слушате молитви от джамиите които направихте за добро унтро Български управници-или продажници... и моля редакцията да побликува коментара ми !
  • 153 На дедите си внук

    0 2 Отговор
    Аз определено имам братовчеди извън България - потурчени, поалбанчени, помакедончени, порумънчени. Асимилирани. Без да са в гражданска война, в "Гората на обесените" румънци се бият с румънци. Аз пък съм побългарен. Имам внучка "българиканче", с БГ и УС паспорти, родена обаче в Ниските земи, постоянно пребиваваща там. Учителка по пиано й е една рускиня, с майка, работила май по зарина някога. Аз знам как се открива зарин с радиолампи пт 1940 г. и с чипове от 80-те години с помощта на алфа-лъчение. Сега може да има по-нови методи. Както се казва, и ся кво? Ми нищо. Надявам се да се основе европейска партия на умните, та да мирясат недочовеците. Ако не - лошо се пише за доста хора. Справка нашите класици, Х. Уелс, Джек Лондон и маса амер. и съв. евреи - фантасти. И здравия разум. Де ли го има, в Поликраище, или?
  • 154 И нечий правнук

    0 0 Отговор
    Аз що викам "добре образовани млади хора" - може и да не са млади. Чета писаното от госта "Русия". Такая, сякая, но не й срамете името с неграмотността си. Иначе излиза, че американците само бият негрите.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 xxxyyy

    0 0 Отговор
    Хайде бе, Като приобщаваме Македония към Бг няма проблем и всичко е точно нали.. :ДД смях
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове