Last news in Fakti

15 Март, 2018 09:45 1 931 17

Гневно писмо на Местан до СЕМ заради Кошлуков

  • лютви местан-
  • дост-
  • емил кошлуков

Според лидера на ДОСТ Кошлуков си е позволил обиди спрямо партията

Гневно писмо на Местан до СЕМ заради Кошлуков - 1

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан прати гневно писмо до шефа на БНТ Константин Каменаров и до СЕМ срещу програмния директор и водещ на "Още от деня" Емил Кошлуков.

Според Местан в предаването си вчера Кошлуков си е позволил "тежки провокативни и лъжливи твърдения спрямо ДОСТ и президент на съседна държава".

В текста на Местан се казва:

Лъжите и обидите, които г-н Емил Кошлуков изрече в ефир: „Точно преди година горе-долу бяха изборите, спомняте си историята на Ердоган и на премиера им с нашите изселници където бяха едва ли не инструктирани да гласуват за ДОСТ, директно се намесиха в изборите, стояха по урните, преди година беше. “; „… той пробва в България, направи си партия с ДОСТ…“; „…направи партия директно от Анкара работи…“; „…20 000 са ДОСТ, 10 000 за ДПС. Това е цялата работа, какъв половин милион, какви глупости прави тоя ... луд човек.“, са недопустими за журналист от националната телевизия, която е обществена и се издържа с парите на данъкоплатците, част от които са и над 100 000 избиратели на ДОСТ.

Припомняме, че на всички избори преди последните парламентарни вотът на българските граждани в Р Турция бе консолидиран и монополизиран само за една партия – ДПС. Рекордът принадлежи на Г. Първанов, който по призив на ДПС получи над 90 000 гласа – близо 100% от гласовете в Турция.

На последните парламентарни избори българските граждани в Турция за първи път имаха шанс да гласуват не просто свободно, но и плуралистично според политическата си ориентация. Показателен е фактът, че съотношението 60:40 в полза на ДОСТ се получи като изборен резултат и във всички държави от Европейския съюз.

В Германия, Англия, Белгия, Холандия, Швеция, Дания и пр. ДОСТ печели срещу ДПС в приблизително същото съотношение както в Турция и това не беше резултат от намесата на канцлера Меркел или на премиерите на останалите държави в полза на ДОСТ. Би било смешно и нелепо.

Да се представя свободната волеизява на българските граждани като насилствен процес, дирижиран от турската държава, е обида за избирателите и недопустима провокация за двустранните добросъседски отношения между България и Турция.

С тенденциозната си и провокативна риторика, в която се съдържат и абсолютно недопустими директни обидни квалификации за държавния глава на приятелска Турция („ ... тоя … луд човек“ Вж. https://www.bnt.bg/bg/a/koruptsionni-skhemi-i-merki-sreshchu-tyakh-govori-plamen-georgiev, 38`24``), водещият остави тягостното усещане, че пристрастно обслужва определени политически интереси. Това е недопустимо за журналист от национална телевизия, който при това е на ръководна длъжност – Програмен директор на медията на българските данъкоплатци – БНТ.

Налице е грубо погазване на принципите на обществените електронни медии, уредени в ЗРТ, и затова очакваме освен Правото ни на отговор да се излъчи в същото предаване на БНТ, компетентните органи в лицето на ръководството на БНТ и най-вече на СЕМ да се ангажират със случая по компетентност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 54321

    4 19 Отговор
    г-н КУШЛУК/ов е политическа миялна на определена пратя и не е тайна,коя е тя...

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    24 2 Отговор
    Каква гнусна физиономия има тоя продажник.

    Коментиран от #13

  • 3 ПЕЕВ

    28 2 Отговор
    ИСТИНАТА БОЛИ А Г-Н МЕСТАН.А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ КОГАТО СЕ СКРИХТЕ В ТУРСКОТО ПОСПЛСТВО.
  • 4 ПЕЕВ

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "54321":

    54321-ТИ МЕХМЕД ЛИ СИ ИЛИ ХАСАН.
  • 5 О чаво

    25 5 Отговор
    Може Кошлуков да е,,политическа миялна,,но и българска. Турските миялни в Турция!!!Тук е България!!!

    Коментиран от #10

  • 6 Русенец

    28 5 Отговор
    Ако Местан живееше в Турция под режима на Ердоган, отдавна щеше да е в някой зандан, ама ние му търпим магариите и му даваме трибуна за тях. Да бъде експулсиран от БГ и да му се отнеме българското гражданство на него и цялото му семейство !
  • 7 Стига вече

    21 2 Отговор
    Kрайно време е да се отнеме възможността на лица чието основно място на пребиваване не е България да участват в избора на тези които да я управляват. Всякакви външни фактори трябва да бъдат премахнати, това е работа на хората тук, и специално на българите.
  • 8 Реалист

    17 1 Отговор
    Абе местан защо не обясни от къде са тия 100 000 евро заради които ДАНС му закриха една от фондациите. Около него ВОНИ НА МРЪСНИ ПАРИ ОТ ТУРЦИЯ...
    Наглец безподобен
  • 9 това е България

    17 1 Отговор
    ХАХАХА, ами Местан Бей, твоята партия с чии пари се издържа бе, ефенди?????
    С парите на данъкоплатците???
    Нормално ли е с парите на БЪЛГАРСКИТЕ данъкоплатци да правиш анти-българска пропаганда???????
    Не е виновен тоя, който яде баницата, а този, който му я дава. Бай Местан, ако се чувства турчин, нищо не го спира да отиде да живее в Турция, там стандарта на живот и без това е по-висок от България.
    С новата А8 - ца, подарък от Ердоган за заслуги срещу България.
  • 10 това е България

    1 11 Отговор

    До коментар #5 от "О чаво":

    Всички пърдят в едно гърне, и Кошлука е същата история, той пък защитава ДПС, димек руска подлога.
  • 11 Пеньо

    16 2 Отговор
    Тъкмо го бях забравил и той отново изпълзя! Никога повече протурска партия във властта!
  • 12 ххх

    5 1 Отговор
    По логиката на закриване заради финанси,трябва е герп и бсп,и атака,и....всички партии,защото нито една партия НЕ Е БЪЛГАРСКА!Значи,че всички обслужват интереси на други държави с изключение на българската!
  • 13 Кой

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Кой е продажника? Наистина не разбирам.
  • 14 радев

    4 0 Отговор
    ТОЗИ ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРА?
  • 15 Експерт

    5 2 Отговор
    Местане,заради доносници на ДС,какъвто си и ти,Кошлуков лежа в затвора преди 89година.И за разлика от тебе,момчилградския михлюзин, има право да казва това, което мисли за теб.Анадъм?Затова си затвори смрадливата уста !
  • 16 mediator37

    1 0 Отговор
    Одобрявам силно казаното от Кошлуков и почвам да го харесвам.
    Местан гузен , та гузен.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове