Last news in Fakti

18 Март, 2018 09:48 9 210 51

Бургазлийка вдига първата джендър сватба в България

  • бургазлийки-
  • сватба-
  • джендър

Еднополовите връзки са по-стабилни, категорични са жените

Бургазлийката Диляна се готви да направи нещо нечувано – да разбие стереотипа и напук на всички закони, канони и обществени нагласи да се ожени за своята приятелка Вяра.

Двете се канят да направят истинска сватба, на която да поканят всичките си приятели. Това разбира се ще е само тържество и по никакъв Вълнуващата история разказаха в „Ничия земя“ по Нова тв.

Диляна е на 25 години, а партньорката й е на 41 години. Диляна споделя, че е имала сериозен приятел, но и духовно, и сексуално й харесва да е повече с жена. По думите й мъжете не се старали достатъчно и с жена било много по-вълнуващо.

От своя страна Вяра имала голям опит с мъжете, но е разочарована от силния пол. Вяра дори има голямо дете, на 21 години от първата си неуспешна връзка с мъж.

„С жена се живее по-спокойно“, споделя тя и признава, че едновременно е имала връзка и с мъж, и с жена. Нейният дрескод определено е мъжки, но тя твърди, че е „унисекс“. Вяра е избрала красив бял костюм за сватбата, докато Диляна ще заложи на красива ефирна рокля.

На сватбата им ще има и други хомодвойки. Доведената сестра на Диляна също има приятелка, а в семейството си има и 70-годишна леля, която от 50 години живее на семейни начала с друга жена.

Вяра и Диляна разказват, че са преминали през различни стихийни житейски бедствия, за да открият голямата си любов. Мечтата им е да имат дете, което да бъде отгледано не от майка и баща, а от две любящи жени – мама 1 и мама 2.

"По-добре две добри майки, отколкото един лош баща", казват те. Диляна ще бъде майката, дори от няколко месеца ходила в инвитро клиника, но до този момент имала два неуспешни опита да зачене. "Няма да възпитаваме нашето дете да бъде хомосексуално, то само да си избере какво ще е. Това е природа", философски отсичат и Вяра, и Диляна, цитирани от "Флагман".

„Еднополовите връзки са по-стабилни, по-отговорни и двойките си изневеряват по-малко“, категорични са и двете.

Любовта между двете пламнала преди няколко години. Диляна работила в чужбина и в една от социалните мрежи се запознала с Вяра. Наясно била със сексуалната си ориентация, Вяра също не криела, че харесва жени. 7-8 месеца двете комуникирали във фейсбук, докато не се срещнали в България.

Вяра била по-смелата и предложила брак, преди година дала годежен пръстен на Диляна, защото била убедена, че това е любовта на живота й. Наскоро й подарила още един годежен пръстен, за да потвърди любовта си.

Сватбата ще е в Русе, а двете дами ще поканят и свещеник, който да ги благослови. Ще проведат празничният ден, така, както би изглеждала една истинска сватба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ......

    110 5 Отговор
    Втасахме я, ама центреално я Фтасахме...

    Коментиран от #49

  • 2 Бат Мишо

    82 4 Отговор
    ако отде свещеннк да благослови тая ,, снатба,,
    АЗ КЪСАМ С ПРАВОСЛАВЕТО и ставам будист

    Коментиран от #36, #47

  • 3 004

    69 5 Отговор
    Хубаво ама свещеникът от кое вероизповедение ще бъде? Нашата църква е срещу гей браковете? Май си е поредната медийна клюка...

    Коментиран от #28, #29

  • 4 Кълвач

    37 4 Отговор
    Обичат се, събират, се никой не им пречи, демокрация! Можело и без ИК!

    Коментиран от #8

  • 5 Неуспешният опит

    23 1 Отговор
    че я мънгърца.
  • 6 nonamenofacenonumber

    59 5 Отговор
    ОТВРАТ
  • 7 Четвърти пол

    37 4 Отговор
    много европейско
  • 8 МАК

    54 8 Отговор

    До коментар #4 от "Кълвач":

    Пълна простотия , която трябва да бъде спряна!! Повредени млади жени!!църквата не трябва да позволи ритуал!!
  • 9 123

    64 3 Отговор
    Дамите са просто лесбийки,а думата джендър е неуместно използвана...нарочно ли,или от простотия,отговорете си сами...:)

    Коментиран от #16

  • 10 волен сидеров

    34 6 Отговор
    намерете един талибанин...и той ще оправи работата с някоя кола....да почерпи младоженците....
  • 11 Буко Баламата

    59 4 Отговор
    Ама като взема едно дървО ............
  • 12 Коко

    21 22 Отговор
    Еми те жените се отвратиха от нас някой оттадени на алкохол изневери побоища тормоз вярно не е нормално но е факт затова трябва да се замислим и да проявяваме по голямо разбиране кам нежния пол сам мъж е като кол в пустиня
  • 13 юрист

    36 3 Отговор
    „...Публикувано във факти.бг: Двете се канят да направят истинска сватба, на която да поканят всичките си приятели....„ Това няма как да се случи в България, защото:
    Конституция на Р. България
    Чл. 46. (1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак.
    Семеен кодекс изм. и доп. ДВ. бр.103 от 28 Декември 2017г.
    Чл. 3. Всяко лице има право да сключи брак и да има семейство при условията, определени от този кодекс. Чл. 4. (1) Само гражданският брак, сключен във формата, предписана от този кодекс, поражда последиците, които законите свързват с брака.
    Чл. 5. Бракът се сключва по взаимно, свободно и изрично съгласие на МЪЖ И ЖЕНА, дадено лично и едновременно пред длъжностното лице по гражданското състояние.
    Който разбрал- разбрал. Който иска да си живее в собствен измислен свят, където парите растат по дърветата, принцесите се омъжват само за принцеси, може да си избира биологичният пол, въпреки , че пие лекарства за премахване на налудните си мисли- негова работа:)
  • 14 113

    30 4 Отговор
    Ужас . това е оществото в което отглеждаме децата си. Аз не вярвам че, свещенник ще ги благослови. Но ако това се случи , ще направя подписка срещу този свещенник
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 юрист

    27 5 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Едната г-жа не е лесбийка, а бисексуална- вижте текста на статията, и по-специално:“...Публикувано във факти.бг: „С жена се живее по-спокойно“, споделя тя и признава, че едновеременно е имала връзка и с мъж, и с жена...“ Що се отнася до твърдението, че “... с жена се живее по-спокойно“- това е абсолютна идиотия за всяка биологична хетерожена! ЕСТЕСТВЕНИЯТ И ЕДИНСТВЕНИЯТ БИОЛОГИЧЕН ПАРТНЬОР ЗА СЕКС И ЗА БРАК ЗА ЕДНА БИОЛОГИЧНА ХЕТЕРОЖЕНА, Е ЕДИНСТВЕНО БИОЛОГИЧНИЯТ ХЕТЕРОМЪЖ и пиша това като семейна биологична хетерожена на възраст, близка до тази на бисексуалната партньорка от връзката.

    Коментиран от #37

  • 17 113

    39 5 Отговор
    Това е психично заболяване , мисля че такива хора трябва да са в специални заведения на лечение.
  • 18 гост

    28 0 Отговор
    Ше си бъркат с пръсти по ДЖИ точките ...Ахахахахах. Атанасова абе Миме ти правиш ли разлика между джендъри и ле.бийки?
  • 19 Гост

    27 5 Отговор
    Абе,кво ви вълнуват тея т.в.а.р.и . Това дори не са хомосексуални, за да кажеш че се дължи на отклонение. Това са долни и покварени създания,които обменят секрети и с мъже и жени. Просто медиите не трябва да дават гласност на такива истории,да правят каквото искат хареми,орг и прочие,но без да се дава гласност. Адски същества,нищо хубаво не може да се очаква от такива. Не можем да ги горим. И всеки да внимава как възпитава децата си. И стига с тоя рефрен за Европа, тука изтъпленията са в много по големи мащаби и гласност.
  • 20 681

    17 3 Отговор
    Сопата.....

    Коментиран от #33

  • 21 юрист

    23 1 Отговор
    Ако моето семейство има за цел да влезе в новините по описаният в статията начин, можем просто да си направим едно голямо тържество, да поканим всички медии, и да кажем на всички, че празнуваме със съпруга ми ентата година от нашия ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН брак и че празнуваме това, че след напр. 10-15 години брачен живот сме останали заедно, а не сме се развели, като изрично наблегнем на думата ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН:) Не разбирам повишенипт интерес на медиите към две лица от един и същ биологичен пол, които си въобразяват, че като направят тържество по случай връзката си, и това тържество се приравнява на сключен граждански брак съгласно законите на България и че от това тържество започват да черпят от правата, които получават законните семейни двойки в България. И да- кой каквото и да ви говори, основният двигател на провежданото тържество е желанието за ПАРИ, НАСЛЕДЯВАНЕ И ОСИНОВЯВАНЕ НА ДЕЦА- нещо, което неистово се желае от еднополовите двойки, просто защото ПРИРОДАТА не им дава шанс да се размножават чрез нормален секс:)

    Коментиран от #35

  • 22 ГРЕШКИ НА ПРИРОДАТА

    25 4 Отговор
    Тези 2 те грешки на природата незаслужават внимание от нормалните хора. Как тези 2 те недоразумения ще обеснят на малките деца какво е семеини ценности един ден ? ЕВРОПЕИСКА ПЕДЕРАЩИНА И ПРОСТУТИЯ ! СРАМ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО СА ТИЯ !
  • 23 юрист

    21 2 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Диляна споделя, че е имала сериозен приятел, но и духовно, и сексуално й харесва да е повече с жена....“ На мен пък и духовно, и сексуално, ми харесва да съм със съпругът ми- биологичен хетеробългарин. Тогава питам- след като въпросната Диляна и аз имаме ЕДНАКВИ ПРАВА като бг. гражданки, защо нейното хомосексуално мнение по отношение на мъжете да тези повече от моето хетеросексуално мнение за мъжете? Защо едно наше семейно тържество, с което бихме отпразнували 10 или 15 години от брака ми с моят съпруг, да няма същата тежест и да не е център на новините в бг. инфо сайтове? НИКОГА семейството ми не е търсило такъв евтин и долен начин да влезе в новините, но вече доста се замислям дали да не направим нашето семейно тържество УМИШЛЕНА ПРОПАГАНДА НА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИЯТ БРАК МЕЖДУ БИОЛОГИЧЕН ХЕТЕРОМЪЖ И БИОЛОГИЧНА ХЕТЕРОЖЕНА!
  • 24 Роко

    25 2 Отговор
    На тези определението им е КИФЛИ. Живяла била старата чанта с мъж и жена..а кучето що го забрави или магарето на съседа, да пробва и с тях!!! Тия кифли ще възпитават деца..те дори котки не могат да отгледат
  • 25 Паисий

    19 2 Отговор
    Ех медии, медии ...
    Къде са хубавите времена, когато нямаше свобода на словото, а жестока "комунистическа" цензура. Сега свобода има само за подобни "новини", ама за сериозните неща от живота, като ограбването на народа от ВСИЧКИ политици след 10.11.1989 г. кротувате а?
    После да не се чудите, че децата ви са хомо или извратени, щом това са ви "водещите новини"?

    Сега естествено ще ми изтриете и коментара ...
  • 26 овчар

    16 2 Отговор
    Дилянчеее, ела батевото за няколко дни при мен и после ще забравиш за джендърството.
    давам гаранция.
    и ше забравиш да се върнеш.
    Поздрави!

    пп. може да доведеш и Верчето. Нямо да я върна.
    извинявам се краснописа, ама за повече не съм учил.
  • 27 44 сектор

    11 2 Отговор
    Мъжът и жената са като болта и гайката, дори това да не се харесва на някой индивиди, нищо против всеки да прави каквото иска, заварка на болт с болт или две гайки, каквото иската правете но не опорочавайте ценностите в българия, един ден за вас може да е правилно да правите секс с децата си които ще заченете изкуствено, може да поискате ако са мъже да правят секс заедно какво толкова , а може да се къпете заедно и да спите заедно , а защо и вашите деца да не ви направят бебе, или какво толкова като пораснат не поканят всички техни приятели и съученици и да си направите кефа какво толкова, ако сте ми наблизо ще ви тегля едни майни, бъдете каквото искате, всеки да прави, как ще направим обществото по добро, какъв пример да дадем на бъдещето, всички сме грешници, радвам се за вас бъдете щасливи, не занимавайте обществото с вашето щастие , може да не е правилно, замислете се за нормалните хора, а тези които пишат статиите , пожелавам това да го прочетат вашите деца .......
  • 28 Ромул

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "004":

    Този,, турският" поп от Кърджали Петър Гарена, ще свърши работата за пари!!!Той е готов на всякакви подвизи, срещу православието.А иначе католическата църква е готова, отдавна за тези,,бракове"!!!!
  • 29 Ромул

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "004":

    Картинка в Кърджали на 3 март: Поп, мюфтия и кмет на кафе при даскала!!!!!!
  • 30 Главътъ

    9 2 Отговор
    Не са мандърсани качественено тез девойки. Нужно е глъвътъ да се надуе дълбоко в тях и ще влезат в правия път.
  • 31 Къртев

    9 2 Отговор
    Извратена работа. И ся, ко стана? Жените да се женят, пък мъжете да ходят да лъскат в банките за сперма.
  • 32 ....

    21 1 Отговор
    Чак пък "сватба" понеже нито държавно нито църковно могат да сключат законен брак просто едни гейове и лесбийки, ще се съберат на купон прайд масдкарад, който за пореден път нагло да ни навират в лицето !!!!
    Къде мога да се оплача от тях, защото ме тормозят с тяхната пропаганда и ми причиняват дискомфорт!!! Аз не им навирам хетеросексуалност и пр.
    Има ли НПО, което да защити нормалния човек ???
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 zzz

    7 1 Отговор
    Само не ми е ясно от каква религия е тоя " свещеник" дето ще "благослови" сватбата . Във всички познати ми религии това деяние е сатанински акт . Ясно е, че има много свещеници дето за пари са готови на всикчо, ама пък чак толкова ......
  • 35 гост

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    "Не разбирам повишеният интерес на медиите"

    Е как да не го разбираш? Това е провокативно, нестандартно, модерно! Това е рейтинг и тираж, следователно повече пари от реклама! МНОГО вероятно е също така да освен всички маркетингови обяснения да е и НАРОЧНО ФИНАНСИРАНЕ на кампании през НПО.

    Това е просто налагане вижданията на актуалните господарите за бъдещето на Света и в частност на България. Музиката за която плащат и трябва всички в кръчмата да я търпят...освен ако не станат и не изгонят плащащият, барабар с оркестъра!

    По един + за коментарите ти!

    П.С.
    Нещо друго ми е интересно обаче: Как плановиците виждат съвместителството на все повече ислямизираща се Европа с ждендър философията. Според мен подцелта е подмяна на религиозната ориентираност на континента и унищожаването на християнството, но каква е ГЛАВНАТА цел на това упражнение в което са насочени толкова усилия и време? Кой стой зад това? ... добре, че няма да съм жив да разбера!

    П.С. 2
    Чета коментарите и хората които са ги писали. Хубавото в случая в, че и русифили, и русофоби, и безпристрастни са на едно мнение по темата. Това показва, че фобиите и филствата все още са под моралните устой на обществото.

    Коментиран от #46

  • 36 Манаф

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Мишо":

    А що не атеист
  • 37 Max

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Те точно това липсва вече на българските/и не само на на българските/жени-хетеро мъж. Те затова обръщат резбата.

    Коментиран от #38

  • 38 юрист

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "Max":

    Ами хетеромъжете произлизат от хетеро тинейджърите, което означава, че не е добре на 11 години лице в предпубертет от мъжки биологичен пол да си въобразява, че може да си избира биологичният пол, днес да е момче, утре- момиче, а на третия ден- “то“, не е добре да бъде възпитавано, че като приема хормони- блокери на пубертета, ще може да си промени биологичният пол/ защото биологичният пол е закодиран в днк-то на човека, а не е просто външни полови белези/- с две думи- хетеромъжете ще останат мнозинство в България, само когато НЕ СЕ РАТИФИЦИРА ИК и когато джендърите не промиват мозъците на 4 годишните деца, че е демоде и че не е добре момченцата да се чувстват момченца, а момиченцата- момиченца!

    Коментиран от #41

  • 39 РОМ

    9 1 Отговор
    Азис ли ще е КУМИЦАТА.
  • 40 Кака Гинка

    11 1 Отговор
    Той и Азис едно време направи такава "сватба",после се "разведе". Да си правят маскарадите в собствената им среда - никой не им пречи. А вие продължавайте да отразявате подобни "събития",много добре правите - дори тези,които са безразлични към прословутата конвенция, накрая ще разберат за какво иде реч...
  • 41 nonamenofacenonumber

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "юрист":

    Въпреки,че по международните въпроси имаме сериозни различия,тук имаш моята пълна подкрепа !
  • 42 неоджендър

    2 7 Отговор
    Гласувайте за ИК. Да живеят джендърите, те са бъдещето на децата ни!
  • 43 LEGIONARIVS

    6 2 Отговор
    Някой трябва да се жертва и да начеше хубаво и дълбоко тея двете отзад и всичко ще се оправи
  • 44 гост

    9 2 Отговор
    Джендър и гей не е едно и също бе прости народееееееее

    Друг е въпроса, че се даде свобода и се говори като нещо нормално за тия извратени от нормалното личности.

    Споко няма никой да ги отбележи в църква или гражданско. У нас не са разрешени еднополовите ПРОСТОТИИИИИИИ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 въх

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Е, как кой стои? Ами евреите в САЩ!
    Те командват там, намериха си или по-точно успяха да наложат еврогейове като ръководители на големите европейски държави, които им играят по свирката.
    Както и тук им играят по свирката - шлифера Боко, очилата Захариева, красивата Цачева, мнооого умната Караянчева, бедният ми Цветанов, НПО-тата..
  • 47 батко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Мишо":

    свещеници джендъри колкото щеш...
  • 48 Бърках си с молива в ухото и се питах

    7 0 Отговор
    Много ми е интересно ако случайно жената в тяхната връзка има някакъв гинекологичен проблем и не може да има деца и случайно се наложи така наречения мъж във тяхната връзка да забременее и след време какво ще кажат на детето................тати те роди
  • 49 ДДД

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "......":

    Но тия ли са в дъното?
  • 50 грешка на природата

    2 0 Отговор
    "сватбата" е само едно показване и парадиране, тя не е официална, но факта че това се толерира от обществото значи сме ударили дъното, но явна тая произлиза от такова семейство в кръвта и е да е збъркана, то си е на психическа основа, а то се предава генно
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове