26 Януари, 2012 21:19 1 631 0

Удря ни и силен вятър

  • зима-
  • вятър-
  • прогноза за времето-
  • код червено

Ще се образуват преспи и навявания

През нощта в Дунавската равнина и в Източна България метеорологичната обстановка ще остане твърде сложна. Там снеговалежите ще продължат и в много райони ще бъдат обилни. Ще остане и ветровито - с умерен и силен вятър, а в пулсации до бурен северен вятър, който ще причинява снежни виелици, преспи и навявания, предуреждават метеоролозите от НИМХ при БАН.

В петък в Западна България валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Минималните температури ще са между минус 12° и минус 7°, в София около минус 11°.

Преди обяд в Източна България ще продължи да вали сняг и да духа умерен и силен северен вятър. Остават условията за виелици, преспи и навявания. След обяд и там снеговалежите ще спират. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, на места ще намалее до слънчево време. Ще бъде студено с дневни температури между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони около 0°; в София – около минус 3°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за януари.
Над планините ще има значителна облачност. Преди пладне на места в Централна и Източна Стара планина и Странджа ще превалява сняг. Временни разкъсвания на облачността ще има над Рило-Родопската област. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 7°, а на 2000 метра – минус 11°.

През нощта и утре преди обяд по Черноморието метеорологичната обстановка ще остане твърде сложна. Ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Ще остане и ветровито - с умерен и силен, а в пулсации до бурен северен вятър, който ще причинява снежни виелици, преспи и навявания. Ще застудява чувствително и дори дневните температури ще бъдат отрицателни – между минус 6° и минус 2°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде бурно – 4-5 бала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА