Last news in Fakti

25 Март, 2018 12:51 2 888 17

Малинов: От срещата ЕС-Турция най-много печели Ердоган

  • варна-
  • среща-
  • ердоган

Проблемът е, че през последната една година нещата в Турция още повече се влошиха, арестите продължиха

Малинов: От срещата ЕС-Турция най-много печели Ердоган - 1

“Срещата „Турция – ЕС“ в момента върши много по-голяма услуга на президента на Турция Реджеп Ердоган, отколкото на ЕС.

Единственото позитивно нещо, което България може да извлече от тази среща, е потвърждаване на ангажимента на ЕС за новите 3 млрд. евро в помощ на Ердоган, но само за бежанците. Така ще се препотвърди подкрепата на ЕС и финансирането на бежанците. Това е ключово за България. Такова мнение изрази по БНР евродепутатът от ЕНП Светослав Малинов.

В срещата, която ще се проведе в понеделник във Варна, ще участват председателите на ЕК и ЕС - Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, и българският премиер Бойко Борисов, от една страна, и турският президент Реджеп Тайип Ердоган от друга.

Още при сключването на споразумение то между ЕС и Турция, беше ясно, че то е изгодно за България и независимо, че тогава имаше крайно недалновидни български политици с опасни изказвания за това споразумение, благодарение на него в момента върху България няма бежански натиск. Това е нашият национален интерес номер 1, коментира Малинов.

Проблемът е, че през последната една година нещата в Турция още повече се влошиха, арестите продължиха, осъдените магистрати, журналисти, академични преподаватели – броят продължава да расте и в момента е изключително трудно да се намери европейска столица, която би могла да приюти Ердоган и да разговаря с него, изтъкна българският евродепутат.

Той допуска и възможност за влошаване на отношенията като краен резултат от срещата във Варна.

Малинов беше категоричен, че в момента няма нищо позитивно в отношенията между ЕС и Турция и припомни, че ЕП замрази преговорите за членство на южната ни съседка в Съюза.

Не може в момента в ЕП да се събере мнозинство в подкрепа дори на одобряване на тези отношения по линия на преговорите за еврочленството на Турция. Ситуацията е на много ниско ниво на доверие и много трудно може да се направи някакъв пробив, каза Малинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    8 3 Отговор
    Не харесвам политиката на Б.Борисов,както и напъните му в международен план,но не може да му се отрече,че на този етап се е разбрал с Ердоган и към момента няма бежански натиск към България.Няма безплатен обяд,но и сигурно е,че няма да разберем какво е обещано и на каква цена.
  • 2 JPOWER

    8 10 Отговор
    и МОИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ СА БЕЖАНЦИ ОТ ОДРИНСКА ТРАКИЯ, И АЗ ИСКАМ ДА МИ ЗАПЛАТИ ОСМАНЛИЯТА ЗЕМИТЕ, ИЛИ ДА МИ ГИ ВЪРНЕ.........

    Коментиран от #4

  • 3 Джвръъъъц

    6 8 Отговор
    Утре шоуто ще бъде потресаващо. Бодигадирдите на Реджеп ще бият и Туск и Юнкер. Тези двама невзрачни чиновника, назначени без пряко гласуване от европейските народи може би ще им се ниложи да приемат ислама, за да се спасят от ятагана. За Бойко е ясно, той отдавна е Байрям Байрактар, паша на еничарския корпус на Османския халифат.
  • 4 Хасан

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "JPOWER":

    Крайно време е да почнеш да работиш а не да се надяваш на измислените ти земи на дядо си в Тракия..

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Салам Алеко

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Крайно време е да си зминеш за Турция, вместо да се надяваш е тук ще стане турско!

    Коментиран от #8

  • 7 Салам Алеко

    3 6 Отговор
    Крайно време е да си заминеш за Турция, вместо да се надяваш че тук ще стане турско!
  • 8 Хасан

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Салам Алеко":

    Аз не искам да бъде турско а българите да са в добри отношения с комшиите си..

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Салам Алеко

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Голям левак си бе! Даже не знаеш да се изразяваш, кога се казва "аз искам" и "аз не искам"! Можеш да желаеш, но да искаш? От каква позиция, като какъв? Я ми обясни и разликата между аритметичната и геометрична прогресия? Може би затова дразниш толкова хора във форума! Щото начина ти на изразяване, е неграмотен, и неправилен!

    Коментиран от #11

  • 11 Хасан

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Салам Алеко":

    Все пак българския не ми е майчин език...на английски,руски и френски също правя грешки...само в турския съм добър

    Коментиран от #12

  • 12 Салам Алеко

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Знаем колко знаеш турския! Знаем!хахаха!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 malta yok

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ангажимента на ЕС за новите 3 млрд. евро в помощ на Ердоган, но само за бежанците

    Куршуми, танкове и хеликоптери ще станат парите и деца ще проделжи да убива любовникът на терористите джихадисти.
  • 16 jambazina

    4 1 Отговор
    На Турция не и трябва членство в ЕС, Ердоган не би се лишил от геополитическа независимост.
    За съжаление ЕС, макар да е икономически гигант, е политическо джудже, ама то с джендърия и корупция няма как да те взимат насериозно.

    Коментиран от #17

  • 17 Байко Локумов

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "jambazina":

    Джамбаз ефенди , много си точен. Турция не желае да влиза в ЕС , Ердо много добре разбира че а са влезли и край с независимостта, и страната му ще бъде разграден двор , и ще се напълни с джендъри мендъри . Ердо е умен , хитър и има лидерски качества. Едвали иска да бъде кукла играчка на конци. В света е пълно с такиива марионетки, пример е този Гюлен . Но не успяха да го насадят, леле щеше да кадрува и да лапа само. БРАВО НА ЕРДО, колко време вече се грижи за бежанците, и сега ги връща в своите свободни земи. Няма терористи няма каубойци, това са 7 години война? ЕРДО ГИ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ , догодина имат избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове