Last news in Fakti

25 Март, 2018 08:03 6 902 71

Ердоган идва с 2 самолета антураж и с личен готвач

  • варна-
  • ердоган

Цял етаж в хотел “Тунела” в Евксиноград е отделен за турския президент

Два самолета антураж, сред които и собствен готвач, води в понеделник във Варна Реджеп Ердоган, научи “24 часа”.

Готвачът ще следи дали приготвяните за вечерята на турския президент ястия са безопасни и отговарят на мюсюлманските изисквания.

Вечерята на Ердоган с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер и българския премиер Бойко Борисов в понеделник в двореца “Евксиноград” трябва да затопли отношенията между Турция и ЕС, които бяха определени като крайно влошени от Борисов в петък.

Разговорите са насрочени за късно вечерта в понеделник. Първи във Варна ще кацне Доналд Туск, след него идват Юнкер и двата самолета на Ердоган.

Турският държавен глава води и засилена охрана със себе си. От десетина дни голяма група турски охранители са във Варна и координира с НСО мерките за сигурност. Турската охрана проверява както маршрутите, по които Ердоган ще стигне от летището до двореца, така и доставките на продуктите за официалната вечеря.

Ердоган води и 4-ма свои министри, въпреки че форматът на срещата е 1 плюс 2. От българска страна освен Борисов в разговорите ще участват външната министърка Екатерина Захариева и министърката на европредседателството Лиляна Павлова.

Все още не е ясно дали турският президент ще доведе и съпругата си. Засега обаче не било предвидено преспиване на Ердоган във Варна и по-вероятно той щял да бъде без първата си дама.

Цял етаж в хотел “Тунела” в Евксиноград е отделен за турския президент, ако реши да пренощува. Един етаж ще има и за Юнкер, а Туск ще отседне в Слънчевото бунгало.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 робота

    67 30 Отговор
    Престанете да насаждате напрежение никой българин не харесва турците от едно време е така
  • 2 Хасан

    58 46 Отговор
    Напротив между българи и турци има уважение,добросъседство и приятелство...това е бъдещето ...не може да живеете с комплексите от миналото ,с комплексите за малоценност..

    Коментиран от #19

  • 3 garbage

    9 31 Отговор
    Руссияните на които стана съдружник феса също не ни харесва.То и преди беше така с тях двамата!България е в Европа!!!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да ве

    48 28 Отговор
    Никога не сме били приятели с турците, всеки българин Презира турците. Хасане не лъжи. Това, България те търпи теб,не означава, че ние българите сме ти приятели.Нещо се бъркаш яко.
  • 6 Султанът иде

    43 10 Отговор
    Човекът прати хиляди невинни в затвора само защото са против него, доста хора уби. Но така става, когато помагаш на такива хора. Борисов даже наруши българските закони, за да му върне хора, който най-вероятно са невинни, но сега няма как да разберем, т.к. там всички са виновни. Това ли е целта на Борисов и той да стане такъв?

    Коментиран от #20

  • 7 гражданин

    32 8 Отговор
    Едва ли на турчина ще му готвят манджи от нашите продукти от магазините.Просто турчина си е вид фанатик и си иска техните им манджи!А и го прави от съображения за личната си сигурност по мюсюлмански фанатизъм.

    Коментиран от #22

  • 8 А СКОРО

    19 10 Отговор
    В МЕНЮТО ЩЕ ИМА И ПУЙКА С ОРИЗ ПО СИРИЙСКИ :)
  • 9 Парашкевов

    49 1 Отговор
    Прав е колегата, който казва за храната. Тука във България цялата храна е с неясен химичен състав и неясно хранене и отглеждане на животните. Никой не знае, докато не изследва персонално животно преди да се заколя, какво ти има в кръвта си и в тъканите си. Пълен произвол в животновъдството ни. А вносното месо е отпадъкът на света. Всичко изхвърлено и дефектно се докарва българите да го изядем. Цялата храна е отровена с боклуци извън всякакви стандарти на ЕС.
  • 10 ИВАН

    23 16 Отговор
    Турски мурафети, бе не са ми симпатични - различни религии, обичай, традиции ... всеки да върви по пътя си, освен това турците са нагли натрапници - по са нагли и от нас българите.
  • 11 Иво

    11 23 Отговор
    Айде пак Борисов "ни" е виновен, че бил нарушил закони:::::))))))!!!!То на разни там винаги Борисов ще им е виновен защото те само присвояваха България за 20г под различни фракции!!!

    Коментиран от #39

  • 12 ИВАН

    6 2 Отговор
    ... обичаи ...
  • 13 Въй

    13 15 Отговор

    До коментар #4 от "Прав е турчина":

    Че къде по Европа храната не е ГМО .Бил съм по Европа и мога да ти кажа че във България месото е най хубаво,просто такова вкусно месо няма никаде!А пък за зеленчуците няма да ти говоря все едно ядеш гъба.така че нашите продукти са най вкусни.На пазара е залято със турски домати ,краставици чушки и какво ли не но всичкото им е боклук даже моето прасе беше да ги яде .
  • 14 Расулюлах

    13 26 Отговор
    Най после идва да ни освободи Ердоган от българо мутренско робство

    Коментиран от #24, #55

  • 15 Хасан

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Прав е турчина":

    Не бе ..човека е диабетик ..има си специална диета затова си има готвач..
  • 16 Гост

    21 7 Отговор
    Поръсете му червения килим с Новичок.
  • 17 Варна

    26 13 Отговор
    За какво си води готвач, във Варна вече са му приготвили пача чорба и свинско с кисело зеле.
  • 18 бай Бай

    42 0 Отговор
    Не се връзвайте на политиците. Те мислят само за себе си , да "царуват" по-дълго. Ние обикновените хора няма за какво да се караме, било то българи , турци , руснаци, сирийци ...

    Коментиран от #71

  • 19 Гост

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасанчо, Ханс, Асене, шапка ти свалям за първият ти смислен, човешки коментар! Е тва е истината за нормалните хора.

    Коментиран от #21

  • 20 Хасан

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "Султанът иде":

    Ако отидеш в Централния затвор ,всеки ще ти каже че е невинен..даже оня кмет педофил дето изнасили 16 годишната дъщеря на секретарката си ..и той ще ти каже че детето само е искало да преспи с 55г дядка...

    Коментиран от #40

  • 21 Хасан

    22 19 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Ама не съм ли прав...няма друг народ който вече три поколения да възпитава децата си с това че прадедите са му били «роби»,прабабите са им били «изнасилвани»..това поражда комплекси в хоратата

    Коментиран от #27, #51

  • 22 Пази си здравето

    9 5 Отговор

    До коментар #7 от "гражданин":

    Ами то не да му готвят от нашите манджи, хубаво това, ама продуктите нали ако са от нашите са все химично обаятелни. А дори с негови продукти да се готви, нашите "мастер шефове" освен киселини, друго няма да му докарат. Човекът не е задължен да виси в тоалетната на самолета после.
  • 23 Аз сьм

    9 2 Отговор
    Ще му направим рибка-днес е Благовец!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 моше

    8 2 Отговор
    Никой не насажда напрежение. Осведомяват ни, че великия мустакат султан, си пази гърба. Нали с Борисов са приятели, защо по десет пъти проверяват трасето за придвижване. Май акцията в Африн си е казала думата! Да не вземе да го прегърне и тук някой негов последовател, че не знам дали ще стане чудна гледката!!!
    Да не се изпусне пак, мустакатия султан.

    Коментиран от #42

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост

    8 7 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    И аз искам това да се промени. Защото след това всичко ще се промени. Имам роднини и познати чиито деца от бебета са възпитани, че турчина е гад мръсна. Малкият/а на възраст вече коментира каква измет били турците, без да е виждал или контактувал с турци!!! Това отношение трябва да се промени с възпитание! Обаче се изисква и реципрочност - нужно е да "намалеят и бройките" на любителете, на неоосманизма в Турция! И там като тук има доста "закърмени с любов" към българите! Ако това се получи в бъдещите времена, фактори от типа "Ердоган и Борисов", просто няма да са такива за двата народа!

    Коментиран от #28, #29, #33, #57

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Цомба

    10 6 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Цитирам думите ти: фактори от типа "Ердоган и Борисов", просто няма да са такива за двата народа! Откъде накъде Ердоган ще е фактор за мен, това е човек от друга държава, не е Българин? Ердоган не е никой.

    Коментиран от #35

  • 30 Morgoth

    6 4 Отговор
    До тук всичко е нормално за държавен глава от неговият ранг. Особено за държава участваща във война и заплашена от терористична организация.
  • 31 glupaka

    9 8 Отговор
    Бойко е умен и хитър ще се разбере с Ердоган вие скачете но армията ни са от турци , цигани и нереализирани другаде българи. Нато ще ни пази от Русия и Турция колкото Американците опазиха кюрдите в Сирия за това за това умната с приказките.
  • 32 Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #28 от "Иля":

    Гледам реално на нещата, не повдигам костите на дедите си и искам децата ми да живеят, пътуват, и работят по света без притеснения от изкуственото, политически създадено неизвестно! И понеже исторически най-вероятно съм по-напред от теб: знаеш ли какво се е случило с отряда на Караибрахим, дето помохамеданчвал из Родопите?! От над хиляда души, само няколко десетки са се добрали до Цариград! "Благодарните" днешни помаци са ги изклали до крак! А за Барутанлията, Синклер и населението на източна Тракия, след Освобождението?! Ти, в светлината,в която се представяш трябва много да се срамуваш от тази "случка"?!Реципрочността е много важна, за съжаление и толкова трудно постижима, колкото, и възможността да се спре "производството" на кухи лейки, като... сети се, като кой!

    Коментиран от #38

  • 33 Хасан

    15 7 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Причината е че българския патриотизъм се изразява в това да мразиш някого..това може да е гърка,руснака,немеца ,рома..но най добре да е турчина...колкото првече мразиш толкова си по най...но тая злоба прерасва към това да мразиш съседа си,колегата си,работодателя си,града си,държавата си,културата си ..затова всеки българин който се е «спасил » на Запад мрази българите и България...

    Коментиран от #36

  • 34 ТЪЖЕН ТУРЧИН

    9 5 Отговор
    Модерен султан .Тежко им на турците .Тежко им и на съседите .
  • 35 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "Цомба":

    Напротив, относно обозримото и необозримо твое бъдеще, Ердоган, Путин, Тръмп, Меркел и още няколко такива са най-важни! Осъзнай го човече. Ти си пионка на пионката, на пионката в театъра. Проблемът е, че го осъзнават поколенията ни.
  • 36 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    А не, мрази и тези в чужбината, около него! Хасане, много точни коментари праскаш под тази публикация! Ако повече хора бяха, като нас, Света наистина щеше да е еднин много добър общочовешки хабитат!
  • 37 Иванов

    4 3 Отговор
    Да внимава с безалкохолните!
    Всъщност прогнозата ми за утре е много лоша. Тук ври от терористи на Даеш и кюрди. Все някой ще го докачи и ще стартира Третата световна. О, Аллах, пази Боко, че има високо кръвно и после няма да има кой да дава по празниците на пенсионерите по 40 лв.
  • 38 Хасан

    12 7 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    А и не забравяй Караибрахим беше еничерин ..не е турчин ...направи своя избор ..за кариера и власт потурчи своите съселяни..след Освобождението Капитан Петко войвода също яде бой "както турцит не са го били " от други българи...."Ястребинчетата"бяха също разстреляни от българи в името на Царя....след 9 септември царския елит и интелегенция беше разстреляна от "червените " българи в «името на народа " и светлото "бъдеще на социализма"
  • 39 Пенка и Станка

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иво":

    Значи, ако Пенка е грозна, трябва взема Станка ли? Ами ако и Станка е грозна. Това, че Костов, Цярят, Станишев, Доган са крадци (да не използваме други думи), то не значи, че Борисов не е същото. Вярвахме, че е различен някъде 2008-2009, когато си мислихме, че е готов да направи необходимите реформи (те трябва да се правят бързо, иначе не става). В края на 2009 бях сигурен, че Борисов е просто поредната крадлива пионка.
  • 40 Две неща

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Двайсет хиляди университетски преподаватели са виновни? Пап си помисли. А за случая с върнатите турци, без съд - нарушение на българските закони. Дали даденият човек е бил виновен или не решава съдът, а не Борисов. Така че сравнението с централния затвор е за наивници. Просто Борисов е една пофлога на Ердоган, т.к. там се развива една доходоносна контрабанда и турските служби знаят и съответно Борисов трябва да се подлага, иначе парите секват. А всичко друго - мигранти, които не искат да стоят в България, и т.н. е прах в очите. Какво и Западните балкани.

    Коментиран от #44

  • 41 Анонимен

    6 6 Отговор
    Ех,ех Сабудете се бе БЪЛГАРИ.Тоя Борисов продаде цялата БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА НА ТУРЦИТЕ.Сигорно не е чел "БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ" Сега ако могат от някаде да видят "ЛЕВСКИ" И "БОТЕВ" Сугорно ще се самоубият ило ако виждат сигорно се проклинат че са умряли за "ИСВОБОЖДВНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ" Иедин продажник ни поднесе на тепсия пак на тях.Че даже и ЕРДОГАН идва с цялата си свита у нас.Ех ех г-н Борисов .

    Коментиран от #60

  • 42 Бай Курти

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "моше":

    Ад ще му направя боб с кожички с люта чушка, ще му нарежа сланина за мезе за виното.
  • 43

    11 4 Отговор
    Харема в кой самолет ще бъде.А кенеф донася ли си.

    Коментиран от #45

  • 44 Хасан

    8 6 Отговор

    До коментар #40 от "Две неща":

    Ами в Турция имаше опит за преврат организиран от една религиозна секта ...Тая религиозна секта има последователи между военните,прокатурата,преподаватели,бизнесмени,журналисти.....редови полицай член на тая религиозна секта уби дипломатическия представител на Русия в Анкара с цел да предизвика дипломатически скандал..военни дезертираха в Гърция и въпреки че е съюзник тя не ги връща

    Коментиран от #69

  • 45 Хасан

    11 3 Отговор

    До коментар #43 от " ":

    Няма харем...Еминето ше му избоде очите..
  • 46 681 БГ

    11 1 Отговор
    Баба Ванга да каже за турчина
  • 47 Бай село

    14 6 Отговор
    да ме извинявате ама някой ходил ли е от Вас в Турция..Ами отидете и тогава пишете..нали уж са изостанала държава що тогава ядете тяхните домати и краставици,щото няма български..икономиката ни е като на маймунска държава..кое не ви харесва това че жените и дъщерите им след работа се прибират в къщи а нашите отиват да ги на...бе колегата им...пенсионерите им след 17 сядат по кафетата и разговарят ама съм сигурен че не говорят че не могат да си платят тока и хапчетата..отидете и вижте..и между другото БЪЛГАРИН съм..

    Коментиран от #49

  • 48 никой

    8 3 Отговор
    тоя дали ще си доведе и главният МАНАФ да прасне някой от политиците ни
  • 49 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #47 от "Бай село":

    Просто хората запазвайки традициите и морала си се модернизират и развиват...в нашия блок половината млади живеят на семейни начала..викам що не правите брак?било модерно...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 незнайко

    9 5 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    И Вие 30 години квичите за възродителния процес, на това какво да кажем ??? Хукнахте като откачени към Турция а защо се върнахте после ??? Защото никой в Турция не Ви искаше !!

    Коментиран от #61

  • 52 Bahti

    7 4 Отговор
    А тиквата ще си носи възглавница и вЬзелин!
  • 53 jpower

    7 5 Отговор
    Ердо ще докара 2 самолета евнуси. Нашите богомили-мюсюлмани, да се наредят на опашка пред хотела във Варна, и да почнат да си праскат главите в земята от кеф...После Ердогрух да си ги натовари на някой кораб и да си ги вземе в турция....Само,където в турция им викат цигани.....и не ги искат.
  • 54 Джвръъъъц

    3 6 Отговор
    Най- добре е Варна да бъде окупирана от турската армия за да се избегнат всякакви инциденти.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Голям прос

    6 2 Отговор
    Мразя наглеците!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 999

    8 5 Отговор
    Меню за Ер-доганя:
    закуска - свинско краче на супа с чесън.
    обяд - свинска глава върху зеле с лимонче в устата.
    вечеря - мешана карантия.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ПСЕВДО

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Анонимен":

    А,ти бягай първо да се на учиш да пишеш на правилен Български. 80% Прост народ ,проста държава- доказваш,че си един от тях :)
  • 61 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #51 от "незнайко":

    Възродителния процес е престъпление на комунистическия режим..обикновения българин няма нищо общо освен ако не се е възползвал лично от ситуацията...защо се върнаха??ами земите,имотите,приятелите,спомените,младостта им е тука
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Bahti

    3 3 Отговор
    След като меркел плати 9 милиарда на ердоган, за така наречените бежанци. Ердоган ще ги въоръжи криво ляво и ще ги изпрати да правят Халифат... Или все още има наивни? Явно да.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Bg пародия

    4 0 Отговор
    Големи метани ще има ,хайде всички от парламента на опашка Падишаха е това,слагайте чалмите!Предатели!
  • 69 Отец Прецакии

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хасан":

    Луд ли си,бре? Кви секти,кви пет лева? Ердоганя си организира всичко самичък за да излезе мъченик един вид,а после да мете с голямата метла. Нашия Доган направи същия цирк с празния газов пищов
  • 70 Па де да го знам

    2 0 Отговор
    Че той кво ши прави............да не съ заселва край Варна............
  • 71 Dark h

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "бай Бай":

    КАТО. Адвокати са...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове