Last news in Fakti

25 Март, 2018 16:10 1 384 18

БСП: Борисов да заяви на Ердоган, че изказването му за Кърджали е неприемливо

  • ердоган-
  • турция-
  • кърджали-
  • бсп

Социалистите приеха поканата на Тракийското дружество за отбелязване на 26 март

Националният съвет на БСП прие днес декларация за Деня на Тракия - 26 март. С нея социалистите настояват "справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво". В документа се казва още, че ролята на страната ни на посредник между Европа и Турция не бива да е за сметка на българския национален интерес. "Изказването на турския президент Ердоган за душевните граници до Кърджали е провокация към националния суверенитет и териториалната цялост на България. То е неприемливо. Премиерът Борисов да заяви тази позиция на срещата на 26 март", пише още в декларацията.

Членовете на НС на БСП решиха още да приемат поканата на Съюза на Тракийските дружества да се включат в отбелязването на Деня на Тракия. В декларацията си социалистите призовават още "да бъдем единни и единодушни в националните си приоритети, независимо от политическите си възгледи и пристрастия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    8 7 Отговор
    Да живее една бъдеща социалистическа Република Тракия ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бати Злати

    9 9 Отговор
    Колеги, я кажете, според вас Бойко ще мамери ли смелост да каже нещо?
  • 4 густо

    10 2 Отговор
    Борисов да се опъне на Ердоган,да не му пуска
  • 5 onq s konq

    17 13 Отговор
    А защо Нинова и цялото БСП зад нея ЛИЧНО НЕ КАЖЕ ТИЯ ДУМИ НА ЕРДОГАН,а кара Борисов да го прави?Плюс това Ердо е в БГ и няма нужда да се харчат за командировки до Турция.И от къде на къде ЕДНА АУТСАЙДЕРСКА ПАРТИЯ ЩЕ НАРЕЖДА НА УПРАВЛЯВАЩА ТАКАВА КАКВО ДА ГОВОРИ И КАК ДА УПРАВЛЯВА?А си имат Президент...но на него някакси не нареждат и не заповядват!Ама на Борисов може,...щото е по-лесно!Е не може да да сте в "канала" и да ви се чува думата бе другари!НЕ- МО- ЖЕ:)

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    15 10 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Точно така. Тая овца пак се изказа неподготвена. Да му го каже президента като се видят
  • 8 Ощърбий

    12 7 Отговор
    Другарката друго освен дълавери на дребно може ли?
  • 9 Борисов го кани в България

    10 9 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Домакин на убиеца Ердоган е Борисов, той го кани, затова се обръщат към него. Но няма лошо и президентът да му каже.

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Борисов го кани в България":

    Според мен бъркаш нещата УМИШЛЕНО,за да ме подведеш да сбъркам и аз.Е да,ама няма...при това не само тоя път:)Домакин НЕ САМО НА ЕРДОГАН А И НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТ НА ЕС е БЪЛГАРИЯ,а ердоган е тук НЕ ПО ПОКАНА НА БОРИСОВ,А ПО ВОЛЯТА НА ЕРДОГАН,УВАЖЕНА ОТ ЛИДЕРИТЕ НА ЕС!Май има разлика между твоите и моите думи а?Или ще кажеш като Русия-"Това изобщо не е верно":)

    Коментиран от #13

  • 11 jambazina

    12 1 Отговор
    Боко да каже че Одрин му е в душевните граници.
  • 12 Джвръъъц

    7 4 Отговор
    Байрам Байрактар утре ще мълчи като комунист на разпит в поза партер, а Лиляна Павлова ще мята гибеци!
  • 13 Искаш да кажеш

    6 8 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Искаш да кажеш, че Ердоган е решил да обиколи бъдещите си територии и Борисов случайно е разбрал и е изклюкарил на приятелите от ЕС :) Ердоган ще го изненадат неприятно. Той дошъл на оглед, а те ще го питат за правата на човека :) Но не искам да те подвеждам.
  • 14 българин

    6 3 Отговор
    Президентът Ердоган идва на официално посещение в България. Редно е да бъде посрещнат от българския президент Радев и той да му постави въпроса за обезщетението на тракийските бежанци. Явно на ГЕРБ и Патриотите не им стиска.
  • 15 СТАРОТО

    3 2 Отговор
    Бреййй,че тази ментаржийка жива ,ли е още? Къде се беше покрила до сега -в трета глуха,ли?хахаха Е,да там и е мястото и без това когато се изтъпанчи пред публика сипе само откровени лъжи!
  • 16 SDEЧЕВ

    1 2 Отговор
    ДЕМАГОГИЯ-В ТОВА ОТ БСП СА НАЙ ДОБРИ,ПСЕВДО-ПАТРИОТИТЕ СА НА ВТОРО МЯСТО. АКО БЯХМЕ 1918 ДА ПРЕГОВАРЯМЕ,СЕГА ЛЯЛЯМЕ ЗА ДА НЕ ПРОПУСНЕМ И ЗА КОМУНЯГИТЕ ДА НАПИШАТ НЯКОЙ РЕД В ТЕХНИТЕ СИ МЕДИИ. НЕКА ПЪРВО ГАДОВЕТЕ ДА ИЗПЛАТЯТ КОМПЕНСАЦИИ ОТ ПАРТИЙНАТА КАСА НА ИЗТРЕПАНИТЕ ОТ НАРОДНИЯ СЪД, :)
  • 17 Рувинка

    0 0 Отговор
    Турция не е преставала в тези 140 години да смята, че БГ е нейна територия. Кат Русия няма втора тъй могъща на света, тя е нашата опора!!! В Русия половината живеещи са българи!
  • 18 Баков

    0 0 Отговор
    На Европа не можем да разчитаме, а САМО НА РУСИЯ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове