Last news in Fakti

31 Март, 2018 16:30 16 453 37

Втори моторист загина днес

  • моторист-
  • мото сезон-
  • загина

Младежът е изхвърчал на 20 метра и е загинал на място

Точно в деня на откриването на мото сезона, своеобразният празник за всички мотоциклетисти бе помрачен от две катастрофи в страната.

След като по-рано днес 39-годишен моторист загина в Пловдив, малко след това още един негов колега загуби живота си на една от най-смъртоносните отсечки в страната - пътя Бяла – Русе.

Инцидентът е станал към 9,45 часа. Мотористът, който е едва на 25 години, е застигнал товарен автомобил, пътувал в същата посока – към Русе.

На около 2 км след разклона за Две могили, в района на паркинга Мидата. Товарният автомобил рязко е намалил и моторът се е ударил в него. Младежът е изхвърчал на 20 метра и е загинал на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    83 27 Отговор
    Моторджилъкът си очевидна опасна лудост. Особено при тези пътища и тази култура на движение, при този комплексарски манталитет. Ако застрашаваха само тях си не ми пука. Но трябва да ги забранят. Десетки пъти са по-опасни от автомобилите. Произшествие при което автомобил се оттърве с намачкани ламарини при моторджиите спокойно може да си завърши фатално. И да другите участници в движението. Лудост е.

    Коментиран от #2, #32

  • 2 hmhmhm

    22 53 Отговор

    До коментар #1 от "толерантен":

    не те разбрах кое искаш да забранят? И кой кого застрашава не че нещо но този с камиона нищо му няма а тези с колите обикновенно при удар с мотоциклетисти са живи. Помисли пак какво искаш да кажеш и го напиши гладко защото мисълта ти нещо не я разбирам. И по добре нищо не забранявай щото не се изказваш коректно и няма мисъл в изказванията ти.

    Коментиран от #8

  • 3 Пастирът

    95 18 Отговор
    Айде пак с пинизите...рязко намалил и глупака се ударил в него. Карал е като луд и си го е намеил.
  • 4 гост

    32 14 Отговор
    По камиона има ли поражения?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бай Тодор

    73 6 Отговор
    Карат като бесни по бул."Сливница"и вечер не може да се спи от тях.
  • 8 толерантен

    51 10 Отговор

    До коментар #2 от "hmhmhm":

    Лесно ще ме разбереш, ако спреш да мислиш с каската си и почнеш да мислиш с главата. Даже няма нищо за разбиране. Както съм и писал нещата са очевидни. За нормалните, де.
  • 9 гЬс

    15 7 Отговор
    Бг не е за мотористи. За МАТАРИСТИ е...
  • 10 Я изкарай Гано

    58 4 Отговор
    Лятото се прибирах от Варна и карах зад мотоциклетист с немски номер, туристическо БМВ, караше с 90км/ч. На участък с ограничена скорост(60) и забранено изпреварването, немеца спазваше ограничението съвсем стриктно, карах нормално зад него, след края на ограничението го задминах и Бон вояж. За 22години шофьорски стаж това ми е за пръв път! Нашите "рокери" карат вечно бързащи, хванали господа за шлифера, изпреварвания, тирове, коли - абе Имола. Та съвсем нормално е да си отиват от този свят насила. Добре, че няма пострадали.

    Коментиран от #13

  • 11 Гост

    32 15 Отговор
    Днес е откриване на донорския сезон (мото сезон)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сашкона23

    25 3 Отговор

    До коментар #10 от "Я изкарай Гано":

    Повечето карат като ненормални. И аз го правя но много рядко и то на открит път. Не вдигам кантар и т.н. През повечето време карам с максимум 15-20 над ограничението. Всичко зависи от зад кормилното устройство.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кобрата

    27 3 Отговор
    Айде пак се започна, затопли ли се и мотористите са като пчелите, почват да бръмчат и пътищата стават като кошер, още по-натоварени и опасни...

    Коментиран от #19

  • 16 motoavangard

    10 36 Отговор
    ...ми плюйте по мотористите, ама вие дето карате САМО коли едва ли сте по-кадърни, това са човешки животи, вашият живот не е по-ценен от този на Моториста ..... на тези от бул. Сливница -гледайте да не ви се срине нервната система от безсъние

    Коментиран от #17, #27

  • 17 Кобрата

    29 4 Отговор

    До коментар #16 от "motoavangard":

    Ти откъде познаваш коментиращите хора тук, че да си позволяваш да даваш оценки кой е кадърен и кой е некадърен? Това, че ти си такъв, не ти дава право да даваш оценки и за останалите и да си мислиш, че те са като теб
    Кой им е виновен на мотористите, че карат с по 200 и не спазват дистанция?
  • 18 Бивш моторист

    15 1 Отговор
    За мотор над 250 куб см задължителен психо тест, физически с крос , лицеви опори и т. н. Сетете се защо!
  • 19 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кобрата":

    Не, като комарите(прекалено благородно сравнение им лепна... пчели), щото са и нахални, съответно се опитват, и да гинат като тях!
  • 20 ИМЕ НА ГОСТ

    7 5 Отговор
    За последното денонощие са станали две катастрофи с мотористи завършили със фатален край. За същият период е докладвано за 72 леки и 4 тежки инцидента с автомобили. 6 човека са починали а един е шокова зала и лекарите не дават надежди за живота му. За минала година са установени 975 водачи седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. От тях едва 17 са мотоциклетисти. Отнетото предимство неправилното престрояване и обратните завои особено при двойно не пресечена линия водят до почти 80 процента от призшествията с мотористи. 20 процента остават за не съобразена скорост без книжка и слаба подготовка. Това са фактите за съжаление.

    Коментиран от #36

  • 21 Крит

    6 1 Отговор
    По Гърция ако видиш пистов Мотор мотора е да си свършиш работа а не да го караш на мах оня ден беше -20 днеска +20 качва се и си вика аз мога
  • 22 незнайко

    15 0 Отговор
    Мотора не може да спира като автомобил !!! При неспазена дистанция се получава това, което се е случило !!!

    Коментиран от #23

  • 23 Ртддгйй

    2 11 Отговор

    До коментар #22 от "незнайко":

    Напротив, мотора спира много по-бързо от кола

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иво

    18 0 Отговор
    Излизат с лозунги "пазете моториста". Как да ви пазим, когато вие не се пазите, няма как да караш с 200 в градовете и да очакваш, че някой ти е длъжен да трепери за теб през целия си път който е поел. Ако ти е празна главата няма кой да те спаси!!
  • 26 Лео

    6 12 Отговор
    Не мога да повярвам , че има толкова злобни хора...търсели сме си го..донори...как може бе вие какви сърца носите!!!! Аз и приятеля ми сме мотористи , винаги сме били внимателни , изпреварваме само при видимост и мога да кажа че сме имали безброй случаи в които коли се опитват да ни избутат, хвърляли са цигари по нас, от къде е тая злоба! Дали си с кола или мотор нима имаш повече права от другия! Твърдо против съм за мотористи, шофьори на автомобили или на каквото и превозно средство което си мисли че може да се движи като бесен из града и да застрашава друг човешки живот! Да ми слагаш обаче всички моторости под общ знаменател е толкова тъпо ! Колите сигурно не са опасни ..и само едно въпросче кога сте чули един моторист да пребие друг заради клаксон? Все ми е тая за мнението на разни хейтъри..ама много ме боли че сте българи преди всичко и че за смъртта на някой друг българин реакцията ми той си го е търсил , само щото кара мотор е жалка и не знам кой урод може да се изкаже така! Да не говорим че някои хора даже не знаят за какво става въпрос! Мразете ни колкото искате , така правят слабите и ограничени хора ей заради това никога няма да се оправим защото все някой плюе по някого и никога ня а да бъдем задружни !!! Поклон пред паметта на всеки загинал по пътищата без значение от обстоятелствата! Бъдете толерантни към всички по пътищата !!!!! И не всеки който е на мотор кара с 200 и иска да умира!!!!!
  • 27 350000

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "motoavangard":

    И аз карам мотор.
    Но спазвам правилата за движение по пътищата.А такива които се мислят за всемогъщи просто умират.
  • 28 някой

    2 0 Отговор
    Тук да караш мотор не е толкова опасно, аз карах мотопед в Тайланд преди 2 г. и за няколко дена ми побеляха косите, там е истинския ад - всичко живо е на мотопеди, мотори, триколки, бусове, автобуси, автомобили и камиони и всичко е мешавица, и никой не спазва никакви правила. Направо е лудница, то и Тайланд е на първо място по загинали на пътя и като абсолютна цифра и като на глава от населението ;D
  • 29 gsxr

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ртддгйй":

    Ти от тесните специалистили си ,че толково много знаеш кое как спира ? Аман от разбирачи дето си нямат и понятие от мотори !
  • 30 Стара Загора Ванката

    9 4 Отговор
    Много грозни коментари господа ! Защо ? Питам ви ? Аз също съм моторист ,карам от 22 г. сменил съм над 30 мотора , в момента притежавам два мотоциклета ,пистов и чопър , не съм умрял за тези 22 години , нямам и ПТП а карам мотор през хубавото време редовно , за 2017 г. имам 14,500 км изминати в БГ с две излизания до Гърция на море . Ще отбележа че също всекидневно карам и автомобил , с пробек около 70,80 хил. км на година . Като погледна статистиката май повечето ПТП -та са на автомобилисти и смъртни случай . Защо някой трябва да нарича всички мотористи (донори) (камикадзета) , тези който всекидневно се убиват с колите какви са ? питам ви ? Господа звучите несериозно в коментарите си ... не всички мотористи са безмозъчни , сред нас има много качествени хора , лекари ,артисти , и т. хора с много потенциал . Не мисля че някой иска да умре излизайки на пътя ... Знаете ли миналата година се прибирам от Бургас с мотора по магистралата .. пред мен се хвърли един джип ,спрях извадих човека видима възраст около 60 г. звънах на 112 изчаках ги , и така .. установи се инфаркт .. човека ме потърси в времето Пловдивчанин ,занимаваш се с бизнес ,семейство две деца .. и т. покани ме в домът си да му гостувам , помоли ме да взема едно възнаграждение от благодарност , отказах му аз не се продавам или да правя добро за пари ...... а той реши да ми даде възнаграждение за това че съм му помогнал и спасил живота ,след този микро инфаркт , и ми купил консумативи за мотора , м
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Радо

    6 0 Отговор
    Лео напълно си прав.Нах-много ме е страх от празноглавите и неразумни мотористи.Преди 2 години за малко да отнеса моторист на Подуяне при престрояване и то защото изникна от нищото (демек караше с висока скорост и както го няма така е на няма и метър от колата) ,а бях със сина и женами в колата.Извиних му се , а той ме изгледа така все едно платното е негово.И най-лошото е ,че има доста като този индивид.
  • 34 Радо

    2 0 Отговор
    Забравих да добавя ,че вместо да се плюете един друг спазвайте ограниченията и законите за движения па пътищата и се пазете един друг.Лека му пръст на момчето.
  • 35 гост

    5 0 Отговор
    Ами като преминават покрай мен с 200км/ч как няма да загиват? Пътищата са ни отвратителни, особенно опасни за МПС на две гуми. Водачите не подават сигнал за промяна на платно, за маневри или каквото и да е друго, никакво възпитание и уважение на пътя. Добави и неразумните изпреварвания, лоша и липсваща маркировка и картинката става плачевна. А на такива условия да караш с двойна и тройна скорост над ограниченията не е смелост, а глупост. Не е за подценяване факта, че един мотор ускорява по-бързо от кола, но неговият спирачен път е по-дълъг, а контакта с асфалта е 2-3кв.см и при екстремно спиране основно на предната гума. Та едно камъче, пясък, дупка или клонче може да е фатално и да се озовете под гумите на някоя кола.
  • 36 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ИМЕ НА ГОСТ":

    Да ама колко от тях спират за проверка?
  • 37 Калкулатор

    2 0 Отговор
    Koга закриват сезона? Искам да сметна от колко мото-малоумника ще се отървем тази година!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове