31 Март, 2018 17:10 11 227 90

Дайнов за Скрипал: България направи гибелен избор

  • скрипал-
  • дипломати-
  • евгений дайнов

Къде е заровено кучето – това можем да разберем от изказванията както на Бойко Борисов, така и на Корнелия Нинова

Дайнов за Скрипал: България направи гибелен избор - 1

Управляващите вкупом се опитват да ни откачат от Запада – и съответно да ни прикачат към Русия – в най-неудачния възможен момент.

Това заяви пред "Дир.бг" политологът Евгений Дайнов по повод решението на Съвета за сигурност към МС по случая "Скрипал". Българското правителство оповести, че подкрепя Великобритания, но няма да гони руски дипломати. Ето какво коментира още Дайнов:

"Това е сегашният момент, в който, след дълго разсейване, общността на демократичните и развитите страни предприема действия за собствената си защита от външна агресия. Да припомня малко история. Западните демокрации по природа не са агресивни. Никога две такива страни не са воювали помежду си. Техните управници са под контрола на населението и работят за едно – същото това население да живее все по-добре всяка изминала година. Това прави западните демокрации уникално мудни, когато около тях някой, който по нищо не прилича на тях, започне агресивни действия. До последната възможна секунда – дори след последната възможна секунда – западните лидери не се мобилизират за отпор. Надяват се нещата да се разминат, за да не натоварват своите граждани с допълнителните грижи по самоотбрана.

Нарастващата агресия на Русия е добра илюстрация. През 2008 година руски войски нападнаха Грузия и поеха покровителство върху два отцепили се грузински региона, Абхазия и Южна Осетия. Западът шумно преглътна и – нищо. Няколко години по-късно руски войски взеха Крим от Украйна. Руски подразделения подкрепиха украински сепаратисти, чиято цел бе да отцепят от Украйна – и прехвърлят към Русия – териториален пояс, който да съедини Донбас, през Мариупол, с Крим; и, впоследствие, да погълне Одеса. Руската армия трябваше да излезе на румънската граница, лишавайки Украйна от достъп до море. Западът този път доста се разшумя. Но руският план пропадна не заради този шум, а заради напълно неочаквания героизъм на жителите на Мариупол, които опасаха града си със защитни съоръжения и ясно заявиха, че ще се отбраняват сграда по сграда, ако бъдат нападнати. Последва опит за преврат в Одеса, не успял – отново – не заради някакъв отпор от страна на Запада, а заради нежеланието на населението да живее под брезентовия ботуш на руските войници. Не след дълго руските служби почти успяха да направят преврат в Черна гора. И там черногорците се оправиха сами, докато Западът се чудеше, как да гледа в друга посока.

Всеки историк ще ви напомни, че точно това бе поведението на западните демокрации по повод агресивните действия на Мусолини и на Хитлер през 1930-те години. Западът се разяри едва тогава, когато Хитлер, вече погълнал няколко държави, нападна Полша. Този път Западът, провокиран по аналогичен начин от Владимир Путин, се разяри преди да се е стигнало до голяма война.

Все пак се стигна до нападение с военни средства – отравянето на бившия руски агент Скрипал и дъщеря му Юлия. Това нападение бе проведено с бойно отровно вещество (БОВ) на територията на водеща западна държава, Великобритания. БОВ е военен инструмент и се прилага (макар по принцип да е забранен) от армии по време на война. След като си дадоха сметка, че са нападнати с военни средства, западните демокрации се разяриха. „Хайде стига толкова!” – заваляха репликите на западни лидери, европейски и американски. Войната, обикаляща покрай Запада от години, беше влезнала вътре в него. И всяка отделна държава си направи ясната сметка: днес жертви са англичаните – утре може да сме ние.

Разяряването на западните демокрации обяснява напълно безпрецедентното масово изгонване на руски дипломати и шпиони от САЩ и от страните на Европейския съюз. Западът най-сетне реши да се отбранява, преди да се е стигнало до голяма война. Може би се сетиха, че миналия път, когато проспаха всички провокации и се стигна до голяма война, накрая сметката показа 60 милиона трупа и разрушена Европа. Преживяваме един от онези редки моменти в историята, които променят всичко. Нещата, които са били възможни преди него, вече не са възможни. И неща, невъзможни дотогава, стават възможни.

В такива моменти всеки избира, на коя страна да застане. От този избор зависи неговото бъдеще за десетилетия или за поколения напред. Изборът, който в момента се опитват да направят българските държавни мъже и жени, ще предопредели съдбата на България за много време напред. А този избор е гибелен. В момента, в който западният свят се мобилизира за самоотбрана, нашите предводители се опитват да ни подредят до Русия. Нямало да гонят никакви руски дипломати, защото нямали били информация. Е, браво... Тридесетина държави, наши съюзници в НАТО и ЕС, имат информация. Само нашите нямат.

А когато идната седмица пристигне информацията от лабораториите на различните международни организации, занимаващи се с химическа война – и тогава ли няма да имат информация? Липсата на информация няма никакво отношение към поведението на политици в такива случаи. В такива случаи те вземат политически решения, избирайки между различни политики – т.е. между различни варианти на бъдещето. Истински тревожно е плътното обединение между премиера, президента и лидера на опозиционната БСП около избора да обърнем гръб на нашите западни съюзници, за да се подредим до Русия. Още по-тревожни са почти бащинските поздравления, които те получават от руското посолство.

Не в липсата на информация, разбира се, е „заровено кучето”, както казваше навремето руският болшевишки главатар Ленин. Къде е заровено кучето – това можем да разберем от изказванията както на Бойко Борисов, така и на Корнелия Нинова от последните две денонощия. И двамата искат България да стане... „мост” (Нинова) или „посредник” (Борисов) между Европа и Русия. Чакайте малко... Цялото това съобщение е потопено в пропагандна лъжа. По „мостове” лесно минават, гърмейки с ботушите си, военни подразделения. За посредничество пък изобщо не може да става въпрос. Как така България ще е посредник между Европа (и, предполага се, САЩ, които изгониха най-много руски лица) – след като същата тази България е член както на ЕС, така и на НАТО? Посредник може да бъде само някой, който е външен както на Запада, така и на Русия. Ние сме вътрешни на Запада, част от всички негови международни структури и институции. Нашите закони са уеднаквени със „западните”. Нашите деца живеят на Запад и нашата икономика е напълно обвързана със западните.

Намерението на нашите държавни предводители е повече от ясно: да се използва разколът между Запада и Русия, за да бъде България опозорена пред своите съюзници така, щото да й остане единствено Русия като съюзник. Това е намерението както на управляващата партия, имаща в заглавието си „европейско”, така и на опозиционната БСП, която е член на Партията на европейските социалисти. За да е по-сигурно това развитие на нещата, българската армия е оставена без бойна авиация, която е връчена на... Русия за ремонт и поддръжка. При положение, че в американските санкции срещу авиационната руска фирма МиГ ясно е казано: всеки, който си има работа с МиГ, може да се окаже в режим на санкции. За да си държим бойните самолети в Русия сме готови да поемем санкции, налагани ни от главния ни днес глобален съюзник и гарант на нашата независимост, САЩ.

Става ли ясна картинката? Не за пръв път български държавници действат така, все едно прилагат на дело разпоредбите в Наказателния кодекс, събрани в главата „Държавна измяна”. Днес, когато Западът се е мобилизира за отбрана срещу руската агресия, подобно поведение е бременно с истинска, реална държавна измяна. Западните страни – нашите съюзници от над десетилетие – рядко се мобилизират и разяряват едновременно. В момента са. А когато са – не прощават предателства. А пък е ясно, че както от предателствата, така и от тяхното не-прощаване страдат обикновените хора. Накрая сметката отново ще платим ние. Каква беше онази българска басня за стоте тояги, торбата сол и онова другото нещо?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    194 47 Отговор
    Ревете джендъри и соросоидиоти. Ще ви мине. И почвайте да свиквате. Че номерата ви спират да вървят пред българския народ. Засега, се си поревете още малко. Принудени сме да ви търпим. Но ще дойде и вашият ред.

    Коментиран от #15

  • 2 Аааа

    177 32 Отговор
    Кой е този изрод ?

    Коментиран от #12

  • 3 гост

    188 32 Отговор
    Тоя прошляк не си намери място...цветарка!
  • 4 ТАА ПОДЛОГА НА И. КОСТОВ

    147 27 Отговор
    ДА ЗЕМЕ САМ ДА СА ЗАКОПАЙ ЧЕ ТАКВИЗ НЕ ИСКА НИКОЙ ДА ГИ ПОГРЕБЕ
  • 5 Историк

    47 158 Отговор
    Русофилщината е проклятието на България.

    Коментиран от #10

  • 6 Работа и далавера

    146 26 Отговор
    Този плужек и Скрипалчо са от партия!Партията на продажниците....
  • 7 бай Тодор

    137 23 Отговор
    Има вид на нечистоплътен човек.
  • 8 волен сидеров

    151 27 Отговор
    Пич нищо лошо не е станало ,че сме избрали Русия.
    сега внимавай два аргумента...
    Руснака няма да се опита да го ликвидира А ЩЕ ГО ЛИКВИДИРА-това първо
    и второ
    Познаваш Баба Ванга ако не пряко то косвено-ти си публична личност и имаш приятели поразпитай ги тези които са ходили при Баба Ванга-
    Тя каза-Не обръщайте гръб на Русия-Не се отказвайте от Русия....
    така ,че бъдещето е пред нас дай Боже да го има-ще се види и да не се скриеш тогава някъде.

    Коментиран от #18

  • 9 реалист

    145 19 Отговор
    Много объркани разсъждения прочетох в тази статия.Че Дайнов е русофоб се знае,но съм чел по свестни неща от него,явно деградира в мисловен процес или пък си търси по богати спонсори и работодатели.Няма смисъл да коментирам обърканите му мисли и неумелия опит за интерпретация на фактите.
  • 10 нормален

    102 16 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Това в джендърското огледало за обратно виждане.

    Коментиран от #13, #22

  • 11 мунчо

    116 20 Отговор
    къф е тоа бе и кой го е напрАил професор??!
    за лъжците нЕма умора!
    западните държави не били агресивни-ха ха,а колониите и
    милионите роби и избити жени деца и стари хора!
    не били воювали по между си?!
    КОЙ бе,швабите и пейзаните или англогейците!
    лъжи,лъжи,лъжи!
    онзи,прочети в афера.бг "русия трябва да умре" и тапията за
    професор я скрий някъде!
  • 12 реалист

    87 12 Отговор

    До коментар #2 от "Аааа":

    Евгений Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в Пловдив, а по-късно живее в София [1]. Баща му Александър Дайнов е бил член на БКП и „рабкор“ – кореспондент на в. „Работническо дело“ – в Лондон
    Разведен е с Аня Юриевна Майоровна /съветска гражданка/, от която има син, пребиваващ в Китай [1].
    Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година. [4]От проведената аспирантура има докторат по съвременна история на тема „История на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г.“ (1985) [2] [5]. Работил е като преподавател в Института по история на БКП. Главен редактор е на списание „The Insider“ от 1993 и директор на Центъра за социални практики в София [5]. Доцент (1999) и професор по политически науки в НБУ (2002) [2].
  • 13 Историк

    31 104 Отговор

    До коментар #10 от "нормален":

    Русофилията е патология и извращение, не е нормалност.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 реалист

    95 9 Отговор
    Пропуснах да кажа,че е виден радетел на евроатлантическите ценности и водещ семинарите на несъществуващото СДС.
  • 17 goni

    96 13 Отговор
    Абе, Дайнов когато ние сме били съюзници с Германия, Италия и Япония, кой бомбандира София?! Хитлер нали беше демократично избран! Ако, беше спазил договора Рибентроп-Молотов, сега щеше да поздравяваш с хай Хитлер! Ама, нали трябва да си изкарваш хляба! Дано да е от мекият!:)

    Коментиран от #63

  • 18 Гост

    15 63 Отговор

    До коментар #8 от "волен сидеров":

    Лудница, лудница ви трябва на вас. България с този вкиснат материал нищо хубаво не я чака.
  • 19 аман от продажници

    78 9 Отговор
    Ало политолога,какъв доктор по история си -да не би да не помниш,че преиначаваш .....Знаем,че отдавна си купен -що не последва жена си или си живей в с. Миндя'...

    Коментиран от #20

  • 20 Да уж

    66 12 Отговор

    До коментар #19 от "аман от продажници":

    Особенно за нападение на Грузия. Това е чиста лъжа
    Първи нападнаха грузинци на руските войници.

    Коментиран от #21

  • 21 Русофилски лъжи

    22 93 Отговор

    До коментар #20 от "Да уж":

    Край нямат русофилките лъжи. Не ви ли омръзна постоянно да лъжете, че Русия е невинна жертва?
  • 22 Ганьо

    63 8 Отговор

    До коментар #10 от "нормален":

    Пич, с това "огледало" ми хареса :) като го гледам този политически анализатор, май всяка сутрин е пред него :) вече няма да се чудя как може да си вярва на глупостите които говори!
  • 23 Кккк

    79 11 Отговор
    Няма какво да му обръщаме внимание на този соросоиди.Никой нищо не казва на големите държави.Сащ бомбардира Сирия,Турция директно си влезна там .Турски войски имаше и в Ирак.Изрел си прави каквото иска.Кадафи финансирал Улад в кампанията му за президент и след това французина пусна първите бомби на Либия. Големите и силни държави си правят какво им е кеф.На България не и трябва да си разваля отношенията с Русия.Не от любов към Русия ,а чисто икономически.Руснаците харесват България най малко заради черноморието ни. А тия англичани винаги са ни забивали нож, та те много скоро ще са извън икономическата нибзона .Брегзит те си сами си избраха и пожелаха сами да се опрвят

    Коментиран от #79

  • 24 Натовец

    60 8 Отговор
    Има много предатели в Родината ни,нека си ходят на Запад или на Изток.Истинските българи мислят за бъдещето на България и за бъдещите поколения!
  • 25 Учителя

    82 10 Отговор
    Aбсолютни простотии. По-несвързана статия не съм чел..."Запада...Хитлер...Пак запада ...Ами нали Хитлер е западняк, нали Мусолини също е от западняците...После бойни отровни в-ва...Аз мисля ,че за смърта на Скрипал са виновни англичаните ...

    Коментиран от #29

  • 26 Радост вкъщи

    70 9 Отговор
    Щом "умника" Дайнов е против, значи решението е правилно!
  • 27 onq s konq

    46 11 Отговор
    Дошло е време да изградим отново МАВЗОЛЕЯ НА ДИМИТРОВ!А също и да предложим на Русия подходящи територии за изграждане на военни бази с цел балансиране на американското присъствие.

    Коментиран от #41

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Да уж

    52 8 Отговор

    До коментар #25 от "Учителя":

    Абсолютно сте прав. На тоя господин пълна каша му е в главата. Не се появява на синия екран от доста време.
    Въобще много странно, че искат мнение на хора, които разполагат с такава информация, каквато имаме и ние с вас. Защо трябва да преразказват в най добрия случай вестниците, а в най лошия да ги интерпретират лъжливо.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 БАЙ ГАН4О

    30 6 Отговор
    Аз пък си мисля че това се отнася до теб гост ли си гостенка ли си,а що се отнася до олигофрена който всияки коментират много точно да се беше поокъпал бе педро че тогава се снимай
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 знаещият

    58 9 Отговор
    90% от българите са на мнение ,че руснаците не трябва да се гонят от България . И привържениците на БСП ,и тези на ГЕРБ. Рядко при нас се среща такова единомислие .Ами нали това уж е демокрацията .Мнението на мнозинството да надделее над това на малцинството...Какво искат тия тъпанари или търсят начин да излязат от черупките си . Дали е привилно или не това решение бъдещето ще покаже.Важно е ,че на този етап това сме избрали
  • 35 Диди

    20 68 Отговор
    Дайнов е прав.На България е нужно развитие,а не стъпки назад в руско подчинение.Българите имат осакътен манталитет,резултат от десетилетия руско господство.

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Уфффффф

    58 6 Отговор
    Бойко поумня, а този оглупя!Парадокс!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гюрза

    42 7 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Тва с взривяването на мавзолея беше грешка..можеше да се използва за музей на соца..архив на филми,картини,книги,отдолу има климатик..на Бакърджиев трябва да му подирят,,сметка,,за безумието.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 555

    53 9 Отговор
    На този Дайнов здраво му е огладняло дупето ...надява се на тлъст хонорар от ,,Америка за България " ... Като се върна в историята да си доказва тезата някак умишлено забрави да спомене че не за пръв път политиците се сблъскват с подобен проблем относно Русия ... През втората световна война цар Борис 3 е бил притискан от Хитлер да изпрати бълг. войски срещу Русия...Не е изпратил макар че е бил в коалиция с оста Берлин Рим Токио .. т. е с Хитлер . Съобразил се е с добрите чуства които народа е хранил към Русия .И на края искам да вметна на всички политически гладни Тъпанари че в всяка държава освен политици има и народ ...
  • 45 патриотъ

    45 7 Отговор
    Ти господине или госпожо/по косата не мога да определя пола/не знам какъв политолог си ,но си пълен дебил и нещастник,соросоидиот,който се опитва да превърта историята и въобще нещата в нужните за него посоки!Само не мисли българския народ за такива като тебе,защото си твърде прозрачен в опитите се да пробутваш фалшификати и да наложиш мнение!ББ постъпи правилно и не си ти човекът,който трябва да учи някого!
  • 46 луди хора на които им плащат да лъжат

    49 6 Отговор
    Тоя е напълно изкукал:,,две западни демокрации никога не са воювали помежду си,,
    Милиони жертви има в битките между Франция,Англия и Германия
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 реалист

    43 5 Отговор
    В правото е казано докато няма доказателства има презумпция за невиновност.А нас някой да ни зачита от ЕС ,че ние да сме солидарни с тях от 7 години ни разиграват с Шенген като парцалени кукли а сега искат съпричастност.Големият остров напуска ЕС пя химни и унижаваше всички членки от ЕС особено от източна европа а сега да им бъдем съюзници и да сме съпричастни как ли пък не ....това е особенно добра и разумна позиция.За да сме с тях първо трябва да ни уважават иначе да се оправят сами.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ЧНГ

    37 6 Отговор
    Кой им дава на тия пари трябва да е луд.Такива като тоя само настройват обществото срещу медиите
  • 51 САЩ

    21 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ: Горди сме, че Македония е с нас срещу Русия. Здравият разум подсказва, че Англия е права. Това не е първият случай на отровен или убит руски шпионин, политик и т.н. в чужбина. Интересно, когато всичко се разнищи, ние пак ще сме се ...
  • 52 бивш колега

    40 4 Отговор
    Евгений, нали твоя баща беше кореспондент на "РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО" в Лондон /Официална длъжност/ и там научи английски.
    Евгений в всяка една библиотека стоят още томовете на ИИИ БКП,
    /Известия на института по история на БКП/ където са твоите публикации за международното работническо движение.
    Такива хора като теб народът ги нарича отметници, на латински адепт, а братския турски народ - дьонме. Всъщност ти си ПОЛИТИЧЕСКИ ГЬОТВЕРЯН /търси думата в турско-българския речник/.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ads

    13 19 Отговор
    Никога няма да станем бяла държава с хора, които лягат и стават с поговорката "Преклонена глава сабя не я сече". Има и друга "Високо вдигната глава, сабя не я стига". На половината им текат лигите като чуят Русия, щото дават някой лев, другата половина пък се оаква от страх щото щели сме да станем мишена. Каква мишена, нали тук само русофили и страхливци има, няма да си хабят за нищо ракетите я. Същите сте като тия дето плюете по тях, дето гледат само на запад и оттам чакат подаяния.

    Коментиран от #55

  • 55 Да уж

    7 14 Отговор

    До коментар #54 от "Ads":

    Хахаха
    Това за вдигнатата глава сам ли го измислихте? Много е смешно.

    Коментиран от #58

  • 56 Иван Господинов

    30 7 Отговор
    Да не мислите, че някой ще седне да му чете изтиквите на тоя космарлак?
  • 57 киро

    31 6 Отговор
    Тоя трябва да е КЛОШАР , а не политолог !
  • 58 Ads

    3 5 Отговор

    До коментар #55 от "Да уж":

    Не, не съм го измислил аз.
  • 59 аз ас

    30 6 Отговор
    Този косматия . защо не направи анализ от 2008 г. до сега САЩ и НАТО колко невинни хора изпотрепаха
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 аман от права

    29 6 Отговор
    Въобще няма да му чета на този ПРОФЕСОР тъпотиите. Имотна криза - запад. Имотен балон - запад. Ситито,уолстрийт, пари, акули, финансови кризи - запад. Права на гейове-запад. Правото мъж и мъж да гледат дете - запад. Права на затворници и затвори със стъклени фасади - запад. Дискриминация западняци, източноевропейци - запад. Корумпирани футболни босове - запад. Уредени мачове- запад. Лъженето за разхода на колите - запад. Феновете биячи извън стадиона - Англия. Хранителната индустриална мафия - запад.

    Ай западняците да видят себе си после да ми говорят. Те пуснаха бежанците в Европа. Те мислят тъпотии-щастлива кокошка,еко краставица, еко домат, био мляко..................Да го д....хат ЕС. ЕС е харчене на пари за чиновници без полза от тях.
  • 62 Бай село

    27 8 Отговор
    АЙ АЙ малеейййй ти плачеш за БЕЛЕНЕ ама си от тарикатитееее като си намери българия мястото на самостоятелна и независима държава такива като теб първи ще са в редиците да обесняват че неправилно са били разбрани...продажна сган сме ееееейййй..ако небяха руснаците ти сега щеше да си с име Мемюн бе тапак..
  • 63 Costelo

    9 15 Отговор

    До коментар #17 от "goni":

    Ами ако се замислиш къде е сега Германия, това щеше да е много добре за нас българите, ама ти явно си циганин и затова Хитлер те притеснява.
  • 64 Бат Мишо

    23 0 Отговор
    преклонена глава сабя не я сече.....
    само я боли г...за
  • 65 Бай село

    28 3 Отговор
    Абе те Англичаните вече сами немогат да се понасят и напускат евросаюза и гледат след тях да е погром какво ги защитавате абе те още са укопатори на няколко държавици от както съществуват само смучат кръвта на другите..
  • 66 сноу

    21 4 Отговор
    Мамино Еуженче ..ама то какви гнойни размисли сътворило бе..То отдавна не беше изпълзявало, но то плужека мирен стои ли ,а и някой сигурно го е раздвижил с някоя пачка в зелено.
  • 67 додо

    20 3 Отговор
    Дайнов, то бива да си купен, но толкова прост и при това професор - идва в повече! Ама то, ако беше умен нямаше да се ожениш за рускиня? Или тогава това ти беше от полза? И Стоян Ганев имаше да си връща на Русия по същата причина, но .... не успя!
  • 68 Sky-blue

    27 4 Отговор
    От соросоиден професор и университет Нбу акъл не искаме тази пияна гадина нагласен,предателски да не се обажда че знаем как стана професор и колко рушвети взима такива съсипват България уж демократи слуги двойни за пари и Русия ще заобича пак.Бог да пази България от продажници и американофили
  • 69 vasik atanasova

    7 23 Отговор
    за мене Евгени е прав
  • 70 Работник

    23 5 Отговор
    Хора помислете малко-като си малък на ресурси -мълчете си никой не ви пита да сте първи на бойната линия. А ако някой толкова иска да изрази мнение да помисли малко за БЪЛГАРИЯ от кого има интерес --от стотици хиляди руски туристи или от европейцй който освен че всеки ден на ограбват от към работна ръка но и на презират. Например Франция на която пречим откъм електроцентралите. Помислете малко. Или си мълчете или погледнете-имам 100 коли рентакари-95 ги карат руснаци. Американец още нее идвал в офиса ми да ми донесе хляб в ръката. Американците искат само проблеми и го доказват всеки ден
  • 71 ЗАПАДА Е ГИБЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ

    22 6 Отговор
    ЕВГЕНИЙ ДОЙНОВ Е КУХА ЛЕЙКА И ДЕМАГОГ РАБОТЕЩ В ИНТЕРЕС НА ВЪРХУШКАТА А НЕ НА НАРОДА.
  • 72 КОЙ ТИ ПЛАЩА Г-н Дойнов ?

    18 3 Отговор
    ТОВА НИ КАЖИ, НЕ КОЛКО А КОЙ ? ТИ СИ ЗНАЕШ ЧЕ СИ ДИНЕНА КОРА. ИГРАЕШ ВИНАГИ КАЛЪЧ - СРЕЩУ НАРОДА. ОГЪН ЩЕ ТЕ ГОРИ АКО НЕ ДРЪПНЕШ НА ВРЕМЕ. МАКАР, ЧЕ ДЕТО И ДА ИДЕТЕ ПАК ЩЕ ВИ НАЙДЕМ.
  • 73 Аха

    16 2 Отговор
    Тоя политолог е доста пристрастен. То това си му е политиката на нашия премиер - седиш на два стола и затова никоя не ти вярва и помага. Бай да уей, какво куче търсят заровено :)?
  • 74 Моля ви мадам Обратен Ефект

    25 4 Отговор
    Боже Боже дайнов ,как ти се събраха толкова много лъжи в толкова малко съдържание -текст. Когато се лъже ,трябва да е умно и хитро , иначе ставаш за посмешище , и постигаш обратен ефект.
  • 75 Plovdiv

    21 5 Отговор
    "Западните демокрации", които се вменява, че са нужни на Бългaрия, както слънцето и водата, скоро ще станат Близкоизточни, Средноизточни и Африкански, под мъдрото ръководство на Джендерите меркел, оланд, макрон, льовен, жан клод юнкер. И всички подобни на тях сбъркани идиоти, които нямат деца, нямат съвест и продaват Европа на сорос! Нека всеки избере кое предпочита...
  • 76 Западняк

    14 8 Отговор
    Дайнов мръсен комунист такъв. Само комунист като теб може да манипулира така историята.
  • 77 Дедо Грую

    18 4 Отговор
    За да разберете защо дайнов ръси такива гнусотии, трябва да знаете, че той НЕ Е БЪЛГАРН, а е хазарин с българско гражданство. Предполагам, че това обяснява всичко.
  • 78 SAAB

    12 5 Отговор
    Тоя е джендър / завършен / ......ето един цитат от биографията МУ !
    ......." Евгений Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година '......
  • 79 Гост

    8 8 Отговор

    До коментар #23 от "Кккк":

    По младите руснаци дори не знаят къде е България. В България се живее в обща параноя и изкривена реалност. Въобразява се реалност която няма общо с истинската.
  • 80 ооооо

    6 18 Отговор
    Браво Дойнов - отново много силна статия, отново пълно разбиране на нещата.
    Не си харесван от ушанките, но ти карай все така! Докато не измрат комунистите в света - ще има заплаха от войни!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Гоши

    10 3 Отговор
    Този човечец в желанието да е угоден някому такива лъжи изрече, че като си е прочел статията сам не си е повярвал.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Гост2

    5 2 Отговор
    От статията разбрах само едно, че децата му учат в чужбина благодарение на преводите в банковата му сметка от неизвестен дарител да плюе по поръчка.Сам си го е написал човека евала.Ами нашите деца Евгений???Кога ще живеят добре а?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Гост и то просъ

    2 3 Отговор
    Не може да съм по-прост от този "професор"
  • 89 666

    2 0 Отговор
    поздравления за анализа
  • 90 Левски

    1 0 Отговор
    Руски изроди, получихте ли си рублите? Русофилството е дебилство и идиотизъм, но и национално предателство, а за предатели като вас наказанието е едно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове