Last news in Fakti

31 Януари, 2012 18:37 1 404 3

Наказани са двама спецполицаи в Перник

  • перник-
  • мирослава николова-
  • стойчо стоев-
  • марио любенов

След смъртта на Мирослава и самоубийството на Стойчо Стоев

Наказани са двама спецполицаи в Перник - 1
Снимка: БГНЕС

Двама служители на ГДБОП - Перник са наказани, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, който участва на продължително заседание на парламентарната вътрешна комисия. Депутатите обсъдиха извънредно убийството на 17-годишната Мирослава Николова от града на миньорите и самоубийството на един от двамата задържани за престъплението – Стойчо Стоев – Чочо.

Наказанията са съответно порицание и писмено предупреждение. Те дошли след проверка, която обаче е удължена за директора на териториалното звено БОП – Перник. 

Точната причина за двете наказания не бе посочена. Цветанов отказа да даде подробности и за развитието на случая „Мирослава“, който потресе страната. Същото направи и главен комисар Калин Георгиев, но с добавката, че е неприятно публично да се говори за наказания на високи постове в МВР. „В момента, в който приключат нещата, всеки ще си получи това, което е заслужил“, заяви той.

Стана ясно още, че срещу другия обвиняем Марио Любенов – Заека има доказалства. „Не сме убедени дали ще бъдат достатъчни да бъде осъден“, съобщи Иван Костов, съпредседател на Синята коалиция, и разкри, че на заседанието била дадена твърде много информация. Според него на заседанието на станало много ясно как е убита Мирослава и как Стоев се е самоубил в присъствието на полицаи.

Костов е убеден, че най-важното е да се изясни защо не е отнет пистолета на Стоев и защо не е било ясно дали изобщо той притежава такова. Станало ясно, че свидетелят, посочил къде е стрито тялото на Мирослава, имал карабина и два пистолета.

Червеният му колега Михаил Миков също не е успял да разбере важни подробности, тъй като на заседанието възникнали повече въпроси отколкото отговори били дадени. „Стана така, че едно разкрито престъпление няма годни доказателства за съд?“, пита се той.

Предмет на заседанието бяха и случаите на полицейско насилие в Мировяне и Скравена.

Председателят на вътрешната комисия Анастас Анастасов (ГЕРБ) обеща утре да има подробности за случилото се на заседанието, което бе засекретено.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фж63

    0 0 Отговор
    Наказани със МЪМРЕНЕ и МРЪНКАНЕ и ФЪФЛЕНЕ и тн ...

    ако стана полцай ще убивам хора за кеф(вместо дивеч) ... кво ще ми направят ? нищо !!
  • 2 effect

    0 0 Отговор
    Това е много несериозно гн. Цветанов... С това ли мислите да минете - не наказания... вътрешно разследване трябва!!! - ами ако ПОЛИЦАИТЕ които мъмрите са го убили значи това е заради трети човек.... Какъв е тоя втори оглед и знаейки че задържания има 2 пушки и пистолет и свободно да се разхожда у дома си... Освен това заподозрения има криминално минало - този тип хора не се плашат от полицаи и решетки, гн Цветанов.... последното нещо което ще направят е да се самоубиват защото са просто заподозрени към момента...
  • 3 irini

    0 0 Отговор
    Полицаите не са от Перник,а от ГДБОП-София.