Last news in Fakti

1 Февруари, 2012 16:43 5 049 0

Ново обвинение за Марио Заека

  • марио любенов-
  • заека

Нова мярка за неотклонение наложи пернишкият районен съд на Марио Любенов – Заека – единственият обвиняем за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник. Този път обвинението е за сключен фалшив договор от фирмата на Любенов.

„Неговата фирма е сключила договор с друга фирма през 2010 г. Има изпълнение по договора, платени осигуровки, данъци, всичко. Просто някой точно по времето, когато е задържан, е решил да представи, че този договор е недействителен“, коментира адвокатът му Диана Ангелова, цитирана от „Дарик“.

Заека продължава да бъде в ареста, след като Софийски апелативен съд прецени, че има достатъчно доказателства за това, че той е убиецът на Мирослава.

Във връзка с друго дело от миналата година трябва да бъде направена психиатрична експертиза, която да установи дали Марио страда от шизофрения. Тя трябва да бъде готова около 10 февруари.

Според адвокат Ангелова „всички тези задържания целят да забавят изследванията на психическото състояние на Любенов. По думите й очевидно някой се плаши от заключението на психиатрите.

На въпрос дали има яснота кога може да се извърши експертизата, която беше удължена с 20 дни, адвокат Диана Ангелова каза, че същото попитали „съответните органи“. „Те вдигат рамене и никой не можа да ни каже“, заяви тя.

„Според мен всички тези предложения за задържания и т.н. целят да се забави завеждането му за обективно изследване на състоянието. Някой явно се плаши от това, до което ще доведат тези изследвания. Иначе не виждам как органите, призвани да спазват ред и законността, не изпълняват решение на по-висша инстанция“, смята Ангелова.

Марио Любенов - Заека към момента е единственият обвиняем по случая с убийството на Мирослава Николова от Перник. На 12 януари тази година другият съпричастен към престъплението – Стойчо Стоев - Чочо се самоуби в присъствието на служители от ГДБОП при повторен оглед на дома му.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА