Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 14:06 4 348 5

Прокуратурата: Чочо не е убит

  • мирослава николова-
  • перник-
  • чочо

Напролет търсят въжето, с което е удушена Мирослава

Стойчо Стоев-Чочо не е убит. Това е установила прокурорската проверка по случая, съобщи БНР.  Самоубийството на Чочо пред погледа на полицията постави редица въпроси за професионализма на правоохранителната система. Версиите за смъртта на Чочо се сменяха  неколкократно.

В деня, в който призна за отвличането и убийството на  18-годишната Мирослава Николова от Перник и разказа подробности пред следователите, Стоев се простреля смъртоносно по време на оглед на жилището му. Това стана в присъствието на антимафиоти от ГДБОП. Прокуратурата трябваше да установи дали това наистина е самоубийство.

Натривките от ръцете на служителите на МВР, които са били с Чочо в дома му, не са показали наличие на барут. Разследващите коментират, че с този извод тяхната работа в този аспект е приключена.

Анализът на поведението на антимафиотите и полицаите може да е обект на професионална оценка или дисциплинарна процедура, но не и на прокурорска проверка, смята държавното обвинение.

От екипа, който работи по случая "Мирослава" се притесняват за доказателствата по делото след самоубийството на Стоев.

Въжето, с което е била удушена Мирослава и чието място е посочил Стоев преди смъртта си, все още не е открито, заради лошите метеорологични условия. Очаква се, когато се подобрят те, търсенето на уликата да бъде възобновено и след намирането й да бъде приложена като доказателство по делото.

Човекът, на чийто разказ се крепи цялата история за отвличането и убийството на Мирослава - Стойчо Стоев - Чочо, не е разпитван пред съдия. На практика това означава, че показанията му срещу другия участник в убийството Марио Любенов - Заека, сочен от Чочо за физическия убиец на момичето, нямат стойност.

Според Наказателно-процесуалния кодекс, при положение че Стоев е починал, защитата на  Любенов може да не поиска показанията му да бъдат прочетени и използвани в процеса срещу него. Това каза главния прокурор на Перник Пламен Найденов.

„Марио не е разпитван пред съдия, а само пред следовател. До неговото обвинение стигнахме не само по твърденията на Стойчо. Има и други доказателства, които са достатъчни да му бъде повдигнато обвинение“, допълни Найденов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Гушевилов

    0 1 Отговор
    така ще кажат ми...много ясно

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван Гушевилов":

    @1 a da vsichki lajat i prokuratura i premier i ministar.goliam pras che ne viarvat niakakvi .
  • 3 Кил

    0 0 Отговор
    кога ги направиха тези натривки, да не би веднага след "самоубийството" а? Или след ден два когато следи от барут няма, или пък оперативните убийци може би не знаят, че трябва да се изпозват ръкавици? Абе колко сте жалки , хвърляте прах на хората в очите и то само защото диалогът с вас е едностранен иначе ще пропаднете с малоумните си доводи оше на старта.
  • 4 Пекенеза

    0 0 Отговор
    Всичко,което става в тази държава щеше да бъде смешно,ако не беше толкова тъжно.
  • 5 факър

    0 0 Отговор
    куките са тъпи лъжат винаги щото винаги се ос...т.те не търпят критика.