Last news in Fakti

14 Април, 2018 13:20 1 973 35

Захариева: Няма заплаха за България! Ударите в Сирия са еднократен акт

  • сирия-
  • българия-
  • дамаск-
  • сащ-
  • удари

В момента няма информация вълна от бежанци да се придвижва към Турция

Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви, че страната ни тълкува атаката срещу Сирия като еднократна военна акция. Няма заплаха за България.

Изявлението тя направи след съвещанието при премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Атаката е имала за цел да предотврати използването на химическо оръжие, което е военно престъпление. Макар, че анализа на МВнР не предвижда ответен удар на Русия, България призовава за деескалация на напрежението.

„Разглеждаме ракетните удари в Сирия като еднократната военна операция и като възможност за предотвратяване на нови подобни химически атаки. Считаме, че това е еднократен ограничен удар срещу бази за производството на химическо оръжие. Смятаме, че тази еднократна акция трябва да предотврати използването на химическото оръжие срещу мирни граждани“, каза Захариева. Тя призова за деескалация на напрежението и изрази подкрепа за работата на ОЗХО. Захариева съобщи, че българската страна е била информирана за ракетните удари.

Няма непосредствена заплаха за България. В момента няма информация вълна от бежанци да се придвижва към Турция, съответно и България, заяви от своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ryty

    28 0 Отговор
    Кво ше кажеш за еднократен акт, а захариевке захарче
  • 2 Гого

    29 0 Отговор
    Няма заплаха няма корупция и няма дупки по по пътищата спете спокойно гаранция Франция!
  • 3 Гуньо Простия

    29 0 Отговор
    ПОЧНАТ ЛИ МНОГО ДА ТИ ПОВТАРЯТ ЕДНА И СЪЩА ДУМА. ЯСНО Е, ЧЕ ТЕ МАНИПОЛИРВАТ. ОТ НОВИНИТЕ НА БИТИВИ И НОВА, РАЗБРАХ, ЧЕ АТАКАТА В СИРИЯ Е БИЛА ПОВТАРЯМ: "ПРЕЦИЗНА"... ПАК КАЗВАМ "ПРЕЦИЗНА"... ОБЩО ДВЕТЕ ТЕЛЕВИЗИИ ПОВТОРИХА ДУМАТА "ПРЕЦИЗНА" НАД 100 ПЪТИ, КАТО ЗА КАПАК, ТРЪМП И ТЕРЕЗА МАЙ СЪЩО ПОВТОРИХА ЗА ВСИЧКИ НЕЧУЛИ И НЕРАЗБРАЛИ, ПОВТАРЯМ АТАКАТА Е БИЛА "ПРЕЦИЗНА"... И ДРУГОТО КОЕТО МИ СТАНА ИНТЕРЕСНО: "УНИЩОЖЕНИ СА ДВА СКЛАДА ЗА ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ". СЯ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ АКО ИМАТЕ ДВА СКАЛДА ТЪПКАНИ ДО ГОРЕ СЪС ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ, ХИМИЧЕСКИ БОЙНИ ОТРОВНИ ГАЗОВЕ КАТО ЗАРИН ИЛИ НОВИЧОК ИЛИ БОГ ЗНАЕ КАКВА ХИМИКЧЕСКА ШАРКА ОТ КОЯТО ТИ ПАДАТ ВЕЖДИТЕ ЗА 3,2 СЕКУНДИ... АКО ГО УЦЕЛИШ ТОВА С БОМБА КЪДЕ ОТИВАТ ВСИЧКИ ХИМИЧЕСКИ БОЙНИ ВЕЩЕСТВА... ДАЙТЕ ДА СЕ БОРИМ С ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ КАТО ПУСНЕМ ВСИЧКО В АТМОСФЕРАТА, ПОЧВАТА И ВОДАТА... ЕВАЛА... И ЗА ФИНАЛ ДА ОБОБЩИМ ВСИЧКО Е БИЛО: "ПРЕЦИЗНО"... ДРУГ Е ВЪПРОСА, ЧЕ ПО НОВИНИТЕ КАЗАХА ИЗСТРЕЛЯНИ СА НАД 110 РАКЕТИ, ПО НЕПОТВЪРДЕНИ ДАННИ СЕ СЪОБЩАВА ЗА ТРИМА РАНЕНИ... АВЕ КВО ДА ВИ КАЖА: ПРЕЦИЗНА РАЛТА....

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дядо Йоцо

    31 1 Отговор
    Що за Министър трябва да си и колко трябва да ти е багажа в главата за да кажеш, че конфликтът в Сирия е ЛОКАЛЕН ? Визирам Дебелия ни Министър на Отбраната .
  • 6 Аятолах Хомейни

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гуньо Простия":

    И тез ракети свалени с остарелите и нефункционални съветски зрк бук и квадрат
  • 7 Хасан

    17 4 Отговор
    Имам мерак на Катето...много е секси в очила..събужда първичното в мене...

    Коментиран от #18

  • 8 ООН ГО НЯМА И ТЪЗ АГРЕСИЯ НА

    16 1 Отговор
    НЯКОЛКО КРЪВОЖАДНИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ Ш ПОСТОЯНЕН ВЕЧЕ ПРЕЦЕДЕНТ . ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ НИКОЙ И НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ Е ЗАСТРАХОВАНА ОТ АГРЕСОРИ ИЗЯВЯВАЩИ СЕ КЪТ ПРОКУРОР СЪДИЯ И ПАЛАЧ ЕДНОВРЕМЕННО.
  • 9 Реалист1

    9 0 Отговор
    Кой знае колко химически оръжия са пръснали тия тъпаци със взривовете на ракетите. Ще изтровят всичко наоколо. Или целта им е била да избият елитната останала войска на сирийците за да няма кой да пречи като се навървят с Хамърите в Дамаск. Явно след ислямистите е останало още нефт за крадене и мародерите от бившите колониални страни се точат на него
  • 10 Гост

    13 0 Отговор
    Много знаеш ти дали е еднократен акт или не и дали има опасност за България или не. Да има нещо за крадене а па другото квото си ще да става.
  • 11 юрист

    7 0 Отговор
    Като няма заплаха за България, да не бъде допуснат нито един сирийски гражданин да прекосява незаконно нашата държавна граница и ако се случи това, да бъде заловен, съден и изпратен обратно в Турция! Нови нелегални имигранти не ни трябват- пращайте ги директно в сащ, франция и в англия- тези държави и без това доста се ислямизираха, та арабите ще са си там в свои води, даже ще си развяват исляма на воля и ще гонят дргите граждани с жилетки с надписи “Шериатска полиция“- като в този казус- 1. https://offnews.bg/sviat/germanski-sad-pozvoli-sheriatskata-politcia-605345.html OFFNEWS СВЯТ Германски съд позволи шериатската полиция Последна промяна на 10 декември 2015 в 18:42
    2. https://www.dnes.bg/eu/2017/02/10/sheriatski-syveti-paralelna-britanska-pravna-sistema.331556
    Шериатски съвети – паралелна британска правна система
    Мюсюлманки на Острова, които искат да се разведат, се обръщат към тях 10 фев 2017 22:00, Елка Василева
    3. http://legalworld.bg/15714.sheriatyt-veche-e-chast-ot-britanskoto-pravorazdavane.html
    Шериатът вече е част от британското правораздаване
    26 август 2009, 14:33 | Гасан Насър
    4. Във Великобритания действат десетки шериатски съдилища към джамиите 15.12.2015 | 07:30
    https://www.novini.bg/news/323259-no_mobile.html
    5. http://www.paragraph22.bg/22-novini/read/velikobritaniia-e-obezpokoena-ot-85-sheriatski-sudilishta-v-stranata
    §22 Новини Великобритания е обезпокоена от 85 шериатски съдилища в страната 14. декември 2015 - 15:22
  • 12 iQ-5

    11 0 Отговор
    Добе че ни каза, сега ми е по спокойно. а аз си мислех че по нас ще удрят
  • 13 гост

    17 0 Отговор
    " Атаката е имала за цел да предотврати използването на химическо оръжие"...след което външната ни министърка избухнала в смях след, като осъзнава че е изтропала поредната си глупост.
  • 14 НКВД

    11 2 Отговор
    Захариева е в траур очаквала снощи и нейния задник да бъде поразен от ракета но уви ракета няма
  • 15 патриотъ

    12 0 Отговор
    Тая не знам кой я е направил министър и то на външните работи,ама като и гледам акъла,по става за чистачка в министерството или в мюфтийството,там ще и се израдват много!
  • 16 Румяна Костова

    10 2 Отговор
    Е, щом Захариева казва,че няма страшно за България,тази нощ ще спим спокойно.Пролича си ,че ракетите са умни и убити за сега няма, особени поражения също.Над 100 милиона долара за атака на едно летище,военните от които са евакуирани.А американския данъкоплатец ще работи за още такива ракети.

    Коментиран от #22

  • 17 ТОКУ що говорих епицентъра, други

    7 0 Отговор
    Трусове няма да има. Тебе КОЙ ТЕ .... за сли..
  • 18 Kcaniba

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Е па фани козичката от обора, тури ѝ една метла за коса, сложи й очилата на баба ти и те ти Катето! Тъкмо и няма да изневеряваш!
  • 19 Ххххх

    9 0 Отговор
    Липсва коментар от МВнР за ЗАКОННОСТТА НА БОМБАНДИРОВКИТЕ.
    САЩ 🇺🇸, ВБ и Франция 🇫🇷 са престъпници.
  • 20 А КАК се казва

    6 0 Отговор
    ХИМ оръжие? Къде се е съхранявала? След УДАРА, Хим.оръжието УНИЩОЖЕНО ли е? Ако е УНИЩОЖЕНО, НЕ СЕ ли е разпространило сред жителете? Как избегната жертви сред ЦИВИЛНОТО население. Бомбете били умни, но ХИМ ОРЪЖИЕТО Е БИЛО УМНО ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ Е ПОСТРАДАЛ ОТ НЕГО. ТОЛКОЗ УМНО ХИМ ОРЪЖИЕ ЧЕ ДОРИ ГО НЯМА ТАМ. КАКВА ИМ БЕ ЦЕЛТА , ЗАЩО БИХА В ГРАДА И ЛЕТИЩЕТО ?
    ЗАХАРИЕВА - ПЕДЯ ЧОВЕК, ЛАКАТ КОСА И С ОЧИЛА. ЛЕКА НОЩ СЕГА. О БОЖЕ О ШИТ. ТРЕПАНЕ НА МИРНИ ХОРА ЗАРАДИ ПЕТРОЛА ИМ. ГЛЕДАМЕ И НЕ ОСЪЗНАВАМЕЕ НИЕ СМЕ В КОШАРАТА И ЕДИН ПО ЕДИН НЯКАКСИ НИ НЯМА В ТОМ, СТРАНИЦА, РЕГИСТЪР. НАС СЪЩО НИ ПОМАГАТ С ДЕРМОКРАЦИЯ.
  • 21 р56тгф

    4 0 Отговор
    некомпетентни соросоиди
  • 22 И ХИМ ОРЪЖИЕТО Е БИЛО УМНО

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Румяна Костова":

    ПРИ УНИЩОЖАВАНЕ НА СКЛАДОВЕТЕ И ФАБРИКИТЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НЯМА ХИМ ОРЪЖИЕ, ЗАРАЗЯВАНЕ. - НЯМА. А КАК СЕ КАЗВА ХИМ СЪСТАВА НА ТОВА УМНО ХИМ. ОРЪЖИЕ - БОГ ЗНАЕ.
  • 23 ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА ИМАМИ ПЕТРОЛ

    6 0 Отговор
    КАКВО КАЗВА ДОНИ на Обема в ИРАК - ТЕЙК ДЪ ОИЛ ! ТЕЙК ДЪ ОИЛ ! САЩ РАЗБИХА ТОЛКОЗ БОГАТИ НЕФТЕНИ ДЪРЖАВИ ЗА ДА НАГРАБЯТ ПЕТРОЛА И ГАЗТА. НИКАКЪВ НАРОД ТАМ ТЕ НЕ ВИЖДАТ. А ИГИЛ Е ДЯВОЛСКАТА АРМИЯ НА САЩ.
  • 24 О, о о но.о.о.

    4 0 Отговор
    ТИ МИ УБИ ЛИБИДОТО ПОНИ ЗА ДВА ДНИ.
  • 25 Коко

    8 0 Отговор
    Добре че тая миниСтерка да ни каже.....цЕцка що не ни каза нещо? Или цВцВ?? Срах ги е да не полетят доматите....Айде бегайте при Тръмпи на закуска-инструктаж.
  • 26 копеле

    8 1 Отговор
    Тази очиларка искам да я лижа докато се взриви

    Коментиран от #27

  • 27 Ама ти наистина ли?

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "копеле":

    Щото аз са сривам гат я видам. ТЯ МИ ТРЕПЕ ЛИБИДОТО, МЪЖКИЯ ЗОВ И ТРЕПЕТ ОТ СНИМКА, ПОНЕ ЗА НЕДЕЛЯ.
  • 28 Трак

    8 0 Отговор
    Гинкопитечка умопомръкнала...тъпа,тъпа,че чак се вдлъбнало гладичкото и "мозъче"
  • 29 kiro

    7 3 Отговор
    Може да ни нее много умна министърката,но е много секси с тези очила.
  • 30 българина

    5 0 Отговор
    я няколко едно кратни акта броят ли се за многократни, щото това е за втори път за 1 година? ще взема да я изнасиля тая ще го вкарам само веднъж и така безброй пъти еднократно! на съда ще обясня че е бил еднократей акт и може да се счита за грешка
  • 31 Гост

    2 0 Отговор
    Защо към Турция? Нека ги кътат тия идиоти които ги трепаха сутринта рано.
    После уффф атентати, да им е.. мамата!!!


    Вв
  • 32 Оня

    4 0 Отговор
    Захариева, как бих ти го набучил в пърдялника. 240 палячовци със смешни изказвания на някои от тях,
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 анонимен

    0 0 Отговор
    имаме доверие на г-жа Захариева :)
  • 35 некойси

    1 0 Отговор
    Ами остава и тия некъдърници да ни вкарат във война накрая.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове