Last news in Fakti

17 Април, 2018 09:46 1 842 17

КАТ извади всичките си нови и стари камери на пътя

  • кат-
  • шофьори-
  • шофиране

Доказано е - не само в България, а в целия ЕС - скоростта е най-сериозният причинител на тежки ПТП-та. А у нас водачите се движат с по-висока скорост от нужното. Това заяви пред БНТ главен инспектор Росен Рапчев от КАТ.

От вчера Пътна полиция стартира операция за контрол на скоростта. Тя се провежда в цялата страна, като ще продължи до края на седмицата. Eкипите на "Пътна полиция" са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и следят основно за скоростта.

КАТ извади всичките си близо 200 нови и стари камери, като особено внимание ще се обърне на шосетата Русе-Бяла, Ботевград –Мездра, Кресненското дефиле и Бургас-Варна. Засилени ще бъдат и дежурствата по възлови кръстовища и по централните булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас и други големи градове.

"По причина "скорост" или "несъобразена скорост" с пътните условия ПТП-тата в повечето случаи са с тежко ранени и загинали. Когато е ниска скоростта - дори да има ПТП - то ще е само с материални щети", обясни инспектор Рапчев.

По думите му, в държави подобни на нашата - Унгария, Чехия - установените нарушения са с пъти по-малко, отколкото в България.

"А у нас разполагаме с по-малко технически средства. Какво означава това - че в България водачите се движат с по-висока скорост от необходимото. За предишната операция "Скорост" миналата година в Чехия 1000 точки за контрол са имали, а в България сме имали 415 точки за контрол. И са установени в Чехия - 3000 нарушения, а в България - 3500", допълни Росен Рапчев.

Само през март по пътищата у нас са санкционирани повече от 4400 души за превишена скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 1 Отговор
    Камерите се контролират от хората т.е.трябва да има превенция на корупцията,иначе лошо няма ,нека да има повече камери!
  • 2 Петър

    12 7 Отговор
    Скоростта е по голям убиец на пътя даже и от алкохола,сега тук ще се появят едни хора дето ще кажат че скапаните им коли позволяват да карат с 200кмч и много добре и бързо спират!

    Коментиран от #16

  • 3 Брадчед

    4 3 Отговор
    Нека да се следи скоростта, дори да се съобщава за камери, поне в определени участъци ще се кара бавно. Като се е стигнало до там, покрай сухото ще гори и мокрото, но и жерттвите ще са по малко
  • 4 Иванчо

    17 0 Отговор
    Акция "Събираме пари за море"
  • 5 Анонимен

    17 0 Отговор
    Акция пълним продъненият бюджет.
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор
    Утре заминавам за варна и ше карам само на 1 макс 2 скорост и не повече от 30 км
  • 7 Расулюлах

    8 0 Отговор
    То по харно е да се движа с магаре или кон по къра наи много да падна ма то не е високо и нема куки камери рекети бембени зони гуми куки рекет
  • 8 Брадчед

    1 3 Отговор
    Когато има загинали сме в траур, когато се следи за безопасноста протестираме. Ами протестирайте да се смени порочната система а не самата система
  • 9 onq s konq

    2 0 Отговор
    Мдааа...По идея на филма "Годзила срещу Биоланте" ще има и "Скрита камера срещу фалшив номер"
  • 10 антирадар

    3 2 Отговор
    Приложение за андроид което известява за потенциални камери на КАТ.
    Интегрирани канали по градове за известия между потребителите в реално време за евентуални засади на КАТ. Напълно безплатно. Не е нужно да си купувате скъпа навигация, за да може да ползвате тази функция за известяване за засади на КАТ
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appybuilder.go6otel.AntiRadar

    Коментиран от #12, #17

  • 11 Гого

    2 0 Отговор
    И като ги е извадила селфита ще ли си правят?
  • 12 Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "антирадар":

    Ама тия работи дето ти ги изброяваш на кой са нужни?
  • 13 Марио Ангелов

    2 0 Отговор
    На боеко бирниците.
  • 14 ала бала

    4 0 Отговор
    Те уж и светнатите фарове посред слънчев ден щяха да намалят произшествията,но като гледам статистиката нищо не стана.
    А въглеродните емисии от тези фарове никой не ги казва.Важното е полицайчето с палката да пълни гушата и да лобираме за продавачите на крушки.
  • 15 Гост

    1 1 Отговор
    Отново глупости и излишни действия.Ако толкова се искаше да се въведе ред по пътищата това не става със засади в храстите.Трябва нещата да стават в движение със скрити камери в внеобозначени коли.Високата скорост не е най големия проблем а безумните действия на много шофьори
  • 16 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    карал съм и пил и с над 200км и катастрофа нямам вие си преценете къде сте
  • 17 hmhmhm

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "антирадар":

    cool
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове