19 Април, 2018 20:49 8 833 26

Бизнесмен: Много предприемачи са изнудвани от Иванчева

  • десислава иванчева-
  • младост-
  • подкуп

Серия сигнали на строителни предприемачи в „Младост” са довели до разследването и ареста на кмета Десислава Иванчева. Те не могат да коментират в детайли схемата заради следствената тайна.

„Аз съм част от разследването. И потвърждавам напълно думите на прокурора за това как множество предприемачи са изнудвани от Иванчева –чрез схемата – задържаме ти документите в преписката, държим я в кабинета на кмета и няма да се придвижи, ако не направиш едно или друго, което тя иска”, разказа пред bTV един от тях.

Сигнали срещу Иванчева са подавали и големи строителни фирми, и по-дребни инвеститори. Арестът обаче дошъл след като един от бизнесмените се съгласил да даде 70 хиляди евро за контролиран от службите подкуп.

„Човекът е бизнесмен, теглил е кредити, има тези пари и иска да прави честен бизнес, защото има по-друго мислене. Той не приема това мислене, че трябва да дава подкупи, за да му се свърши работата”, разказа председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Версията, че парите са подхвърлени в колата на Иванчева е несериозна, твърдят от прокуратурата. „От няколко дни получавам обаждания от мои приятели, които на шега питат – да им кажа къде слагат по 70 хил. евро, за да си оставят и те колите. Казаха, че може да си приготвят и кашончета, за да им ги сложат”, каза шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Защитниците на задържаните засега запазват мълчание. А във „Фейсбук” профила на Иванчева се появи публикация, вероятно подготвена от нейния екип, с теза, че е била неудобна и срещу нея е изпълнен класически сценарии за компрометиране и изваждането й от политиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    56 5 Отговор
    Всичко е верно.обаче, обаче има една подробност. Една част от бизнесмените сами бутат пари за изгода. А научи ли се веднъж да взима, почва сама да си иска. Имаше министър 10 процента.
  • 2 А така

    37 6 Отговор
    И как накрая и намериха цаката. Е кога има желание значи може.
    Очакваме на всякъде по същия и с по бързи темпове. Цели 30 години ослушване и що е това корупция и имали почва у нас? ??????
  • 3 гларус кръстоносец

    58 27 Отговор
    Това си е абсолютно активно мероприятие за да се покаже на тези които не играят по свирката и по ставките на ГЕРБ какво ще им се случи дори и народа да е стоял зад тях. Показно изпълнено и за назидание на тези които си мислят че могат да бъдат независими и непослушни пред бащицата ББ и пред ЦвЦв. Когато 15 години си учил един град като София на корупционни практики, за бизнеса и и инвеститорите по схемата е кристално ясно на кого по колко трябва да се отчете. Изведнъж се явява една фризьорка и става кметица. Няма как да стане ,защото пречи на всички- и на тези които са свикнали да взимат и на тези които са свикнали да дават. Ще ми иска от инвеститорите люлки и пързалки хайде де ще спъва инвестиционни намерения за глупости. Оказа се че даже не може и да брои бързо (как си е броила подкупите?)щом според разследващите за да преброи 56 000 евро -това са 5 и половина пачки и трябват 2 часа. От това по тъпа постановка здраве. А на публиката да е ясно- за да ви светнат ръцете е достатъчно някой да се ръкува с вас или да ви дадат да хванете предварително белязан предмет пък ако ще да е и меню.

    Коментиран от #6, #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    18 12 Отговор
    Затвор.
  • 6 333

    31 10 Отговор

    До коментар #3 от "гларус кръстоносец":

    На неудобните бързо им "скрояват шапката"
  • 7 гост

    36 7 Отговор
    Бизнесмен,от кои ?От тия от зората на демокрацията ли?С начален капитал от къде,от раздадените куфарчета ли?

    Коментиран от #11

  • 8 bobo

    5 3 Отговор
    Бог да пази проф.Божидар Димитров!
  • 9 един дебил

    26 8 Отговор
    Иванчева спряла проект за €5 милиона на зетя на Цветанов преди 10 дни...http://zeronewsbg.blogspot.bg/2018/04/5-10.html
    А дали тази инфо е вярна, някой знае ли?
  • 10 И.К

    24 6 Отговор
    Всичко е много добре организирано и пресметнато.И тези „бизнесмени”,всички са част от заговора.И сега са амоними защото са „час от разследването” и така е най-удобно.
  • 11 един дебил

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Иванчева спряла проект за €5 милиона на зетя на Цветанов преди 10 дни...http://zeronewsbg.blogspot.bg/2018/04/5-10.html
    А дали тази инфо е вярна, някой знае ли?

    Коментиран от #22

  • 12 НАЙ-ЛЕСНО СЕ ЯХА - МАЛКОТО МАГАРЕ

    15 3 Отговор
    АМА ШУМ ДО БОГА. ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ. БОРИМ СЕ ТА ПУШЕК СЕ ВДИГА.
  • 13 Работа и далавера

    20 1 Отговор
    Няма нито един от управляващите ни,който да не е за затвора.Който и да хванат няма грешка никаква.Всички са корумпирани и крадливи,те затова са станали партийни членове за да крадат и влачат.Та затова няма един невинен от това крадливо стадо.....
  • 14 262

    12 2 Отговор
    А защо не сме видяли подобна акция срещу някой от големите партии, това ли е най-корумпирания политик ?
  • 15 Фен

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "гларус кръстоносец":

    Искаме си Софиянски за кмет! Ако не, може и Румен Овчаров! Те направиха за София повече от всички други заедно!
  • 16 скитник по улиците

    10 3 Отговор
    дами и господа бяхте свидетели как богати българи и турци си извършват съвместни проекти за квартал Младост и не им се дават пари за подкупи на други богати (вече) българи. А междувременно оня фитнес маняк иска да узаконява циганските постройки... вижте сте бе толкова пари дадохте за огледала и още ще давате ама като го построите тоя новия мол на Александър Малинов съвместно с турските предприемачи сложете огледала срещу паркингите за инвалити за да може като спирате там да се видите какви жертви на времето си сте... кудос
  • 17 Ниска топка

    11 4 Отговор
    Небивалици....в юрисдикцията на кмета не фигурира процедура по издаване на разрешително за строежи,а дори и да забавя преписките,следва да бъде сезиран съответния съд.Има установен ред,но когато бизнеса е задкулисен няма как да работи законно.
  • 18 НКВД

    10 5 Отговор
    И всичките сигнали за корупция от гербаджийски фирмички!
  • 19 Полк Граф Монте Христо

    6 1 Отговор
    Далавери на комунягите във всички посоки...

    Коментиран от #20

  • 20 Полк Граф Монте Христо

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Полк Граф Монте Христо":

    Не визирам честните хора изкарващи си парите с труд и бизнес, а тeзи с подхвърляне на една пачка и половина скрита в джоба на полицай. Може да се скрият в полицейска униформа над 200 000 eur без да си личи че има пари.
  • 21 Показна акция за сплашване

    4 3 Отговор
    "Изнудваните" бизнесмени се обединиха и чрез държавата смачкаха неудобната кметица. Сега безконтролното строителство ще продължи с още по-голям размах, защото всички нови кметове ще знаят какво ги очаква ако са на страната на избирателите си.
  • 22 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "един дебил":

    Значи най вероятно физкултурника я е кордисал. Еми.....
  • 23 хаха бизнесмени

    1 1 Отговор
    тези така наречени бизнесмени колко откраднаха със подкупи та ега се жалват
  • 24 boreto

    0 0 Отговор
    Напълно възможно е всичкото да е супер манипулация и кметицата са я нарочили защото си върши работата ! Примерно може да са напръскали с въпросното вещество дръжката на колата й или волана ! И всеки човек все ще се пипне някъде по тялото или ще се здрависа с някой познат ! Аз питам защо не съдят човека който дава подкупа ? Нали по закон това е престъпление ! А за това не се говори ! Когато човек си върши работата като кметицата и спира строежи в градинки е факт че пречи на така наречените инвеститори мошенници , които искат бързо да забогатеят ! Цитирам от offnews :Сред най-известните инвеститори, оплаквали се от Иванчева и подали жалби, са Изабела Сярова, Димитър Логофетов и Христо Джампалски. Сярова дори обяви гладна стачка, а кметът Иванчева обясни през февруари миналата година, че мотивът за пречките пред строежа до бл. 64 е: основите са изкопани с 29 см по-дълбоко от предвиденото по разрешения план. На заседанието на комисията по градоустройство и архитектура стана ясно обаче, Иванчева е наела частна фирма да констатира нарушението, което е открила. Тази частна фирма обаче е била наета без конкурс, а по думите на шефа на строителния контрол в София Влади Калинов собственикът е получил разрешение за по-дълбоките основи.

    "Булинв" на Логофетов и Джампалски иска да строи в "Младост 4". Иванчева бави преписката им, те имат разрешение за строеж от 2012 г. Кметът на столичния район "Младост" трябва спре решенията си да спре строежите до блок 64 и б
  • 25 ббб

    0 1 Отговор
    вижте, НИКОГА политик не си иска пари. Няма такъв филм. Ако са му редовни документите на този тази жена няма власт да го спре. Парите са дават когато има проблем в плана или нещо друго и не в кашони.
    И защо по дяволите като има посредник ще спрат да ги броят на пъпа на София в кафене. Не може ли посредника да ги прибере и да ги предаде на някое друго място. Дали са толкова неумни (да на ме цензурират с друга дума)
  • 26 Да да

    2 0 Отговор
    Другари! Фактите са ясни. Взела е парите . Ама и други били взимали,що само нея! Ами дайте ги тия другите. Подайте сигнали. Посочете кой кмет харчи по 10 000 лв.на месец а заплатката му е 2-3 хил.Кой данъчен кара кола за 30-40 хил. а заплатка 800-1000 лв. Кой сиромах митничар има вила за 200 000 лв.,кой съдия или прокурор има палат и т.н. И пак да кажа- "Полиграф" (детектор на лъжата) във всеки съд! Хем няма да има невинни в затвора,хем и винивни на свобода!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове