21 Април, 2018 13:48 4 002 27

Драстичен скок в броя на заловените с превишена скорост

  • камера-
  • кат-
  • движение

Само за година нарушителите са скочили повече от два пъти

Драстичен скок в броя на заловените с превишена скорост - 1

Драстичен скок в броя на шофьорите, заловени да карат с превишена скорост. Това показват данните на МВР.

За едно денонощие пътните полицаи са глобили над 7000 хиляди водачи. Това се е случило в рамките на акция „Скорост”, която се проведе в средата на седмицата.

Операцията е под егидата на европейската мрежа на службите на пътна полиция и се проведе в целия ЕС.

Само за година нарушителите са скочили повече от два пъти. За 2016 г. глобените при същата операция са били 2235, отбелязва бТВ.

На фона на останалите страни в ЕС ние сме в челото на анти класацията.

В акция „Скорост” тази година мобилните стационарни и т. нар. камери на триноги са били разположени на повече от 400 места в страната. Технически средства са работили и през нощта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г.З.

    17 1 Отговор
    Добър ден Радо переш ли вълна.Най вероятно и мотоциклетистите превишават нивото на шума ама това до година.
  • 2 Чиста пропаганда. Немате хора за това

    2 5 Отговор
    Комунист
  • 3 ДАРАБАРА

    59 7 Отговор
    А ЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СИ ОПРАВИТЕ ЗНАЦИТЕ И ОГРАНИЧЕНИЯТА СЛОЖЕНИ БЕЗУМНО ЗА ДА ПЪЛНИТЕ ХАЗНАТА НЕ МОЖЕ ОГРАНИЧЕНИЕТО В ГРАДА Е 40 А НА ПЪТ С ДВЕ ЛЕНТИ ДА Е 50. И НА ЕДНАКВА ОТСЕЧКА С 2 ЛЕНТИ В РАМКИТЕ НА 5КМ ДА ИМА 3 ОГРАНИЧЕНИЯ 50 60 И 80 ТОВА Е БЕЗУМНО НАПРАВЕНО С ЦЕЛ ДА СЕ ТОЧАТ ПАРИ ОТ НАРОДА И ДА СИ ИЗМИВАТ РЪЦЕТЕ ЧЕ БИЛИ НАМАЛИЛИ ПЪТНИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ
  • 4 Гост

    16 0 Отговор
    7000 хиляди = 7мил
  • 5 onq s konq

    49 6 Отговор
    Световно доказала се практика е,че след като един закон МАСОВО СЕ НАРУШАВА ОТ ОБЩЕСТВОТО,ЗНАЧИ НЕ Е ДОБЪР И СЛЕДВА ДА СЕ ИЗМЕНИ.Защото не обществото трябва да е в служба на закона,А ОБРАТНОТО-особено ако резултата от въпросният закон Е НУЛЕВ!

    Коментиран от #8, #21

  • 6 Кон

    10 4 Отговор
    И теб като та изплющат и ти ще караш като пенсия.
  • 7 катаджия зад храст

    23 5 Отговор
    Бойко доволно потрива ръце, ще събере много парички, а за останалото хич и не му дреме, неговия матрЯл си се размножава добре !
  • 8 Waffen SS

    18 13 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Един вид искаш да кажеш, че трябва да се премахнат ограчиненията по пътищата? Що за лудост? Трябва да се измени манталитета на българина, не законите. С този комплексарски манталитет на българина, какъвто и закон да му наложиш, той ще си остане същия комплексиран тъпан!

    Коментиран от #9, #22

  • 9 Totenkampf

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Waffen SS":

    Комплексари сме,щото тези който най много нарушават закона,имат комплекси на морето в Банско и така нататък.
  • 10 Трас

    25 2 Отговор
    Винаги съм искал да се срещна очи в очи с некадърниците, които поставят пътната маркировка! Трилентов път в безлюден район с ограничение на скоростта 60 км/ч!? Абе що не си....!
  • 11 Auduforever

    12 5 Отговор
    Стига сме писали по форумите генерално подкрепям оня с коня,и стига сме се обиждали
    Няма пътища и още по лошото адекватна маркировка за тия които имаме,също и законите са тотал хаос.Навсякъде по света се превишава скоростта но има едно но,там където ги има адекватни пътища спрямо маркировката,визирам западна европа има и по висока култура т.е. защо да не си караш по правилата след като всичко е ясно.Тук в България айде да видим Русе София тирове,трактори,каруци,румънци фърчащи по скапания път и кат сложим камера в храстите на местата дето може да се изпревари ко праим сега,аиде пак сме ние тъпанарите мдааа.
  • 12 НА БЪЛГАРИНА

    15 10 Отговор
    ВСЕ НЯКОЙ МУ Е КРИВ...ЗНАЦИТЕ...ПРАВИЛНИКА..ЗАКОНИТЕ И БЛА БЛА..БЛА...
    ВСИЧКО Е ДО СЪЗНАНИЕ И САМОДИСЦИПЛИНА....
    АБЕ...КАРАЙ ДА ВЪРВИ...САМО ГАЗ...
    Е НЕ МОЖЕ ТАКА...СПАЗВАЙ ПРАВИЛНИКА И ШОФИРАЙ ВНИМАТЕЛНО И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО...
    А В ЧУЖБИНА ГАНЬО СЕ ОСЛУШВА КАТО МИШКА В ТРИЦИ И СПАЗВА ПРАВИЛНИКА СЪС ЗАПЕТАЙКИТЕ ....
    ЗНАЧИ МОЖЕЛО...ТАКА ЛИ...
    ЕМИ....САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ...
    Е ЗАТОВА ЩЕ СЕ ТРЕПЕМ ПО ПЪТИЩАТА И ЖЕРТВИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ...АМА ХАК НИ Е....
    ЖАЛКО,ЧЕ ЗАРАДИ РАЗНИ КАТИЛИ СТРАДАТ И ТЕЗИ КОИТО СА ВНИМАТИЛНИ И СЪВЕСТНИ

    Коментиран от #17

  • 13 бобо

    4 3 Отговор
    А бе всички сме за Европата!! но щом лично го засегнат дава назад!!
  • 14 azko

    7 0 Отговор
    Бързай умно!!!
  • 15 Г.З.

    7 3 Отговор
    Обикновеният Българин рядко нарушава закона.Правилата се нарушават от няколко категории сънародници,да не ги изброявам само ще дам един пример:Млада дама в скъпа кола,ми отнема предимството и при моя забележка ми отговаря,Абе какъв кавалер си?Предлагам закона даде промени така:предимство имат пияния ,надрусания,наглия,красивата,богатата,безмозъчни я,самозабравилия се,бакшиша, политика,циганина с колелото,служебни автомобили,и много други.
  • 16 FUCK OFF

    13 1 Отговор
    ПО -ДОБРЕ ДА ЗАКЪСНЕЕШ ОТКОЛКОТО ВЪОБЩЕ ДА НЕ ПРИСТИГНЕШ...
  • 17 FUCK OFF

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "НА БЪЛГАРИНА":

    ЕВАЛА ЗА КОМЕНТАРА..👍
  • 18 Auduforever

    4 2 Отговор
    Не си позволявам да пиша втори път но за Българина,работя с много националности пътувам постоянно Южна,Северна Америка,Африка никъде не съм видял полицай да ми вика но спийк енглиш,да не може да пише,да не знае закона и да ми го прелиства пред мен,да бил съм и в нарушение но винаги са ме пускали с хява найс дей и,защо,защото има първо превенция и след това наказание и да туи за Бай Ганьо въобще не го признавам.Ми то всеки си гоима този герой но само Българина го върти както му изнася щото е комлексар,ама аз такива комлекси нямам и никога не съм имал щото си отговарям за действията и съм горд че съм Българин и не ме е срам да критикувам,и да никой не ми е виновен за скапаните пътища,закони,корупцоя,необразовани държавни служители,връзкари,суджуци,да аз съм виновен,че съм Българин и не се карам на никой просто споделям.Много мъка има на този свят.

    Коментиран от #23

  • 19 Morgoth

    4 1 Отговор
    Повече и по-качествени камери водят до повече глоби при такава акция. Нарушителите надали са се увеличили, то така и така никой не спазва малоумните ограничения. Иначе махнаха знаците за камера с което едва ли не щяха да решат всички проблеми.
  • 20 Да да

    4 1 Отговор
    7000- 2235 = 4765 случая на взимане на суми между 10 и 100 лв.на ръка! да кажем средно 5000 случая по 30 кинта = 150 000 левчета в джоба на добрите чичковци полицаи! И тпва е за едно денонощие! Да сложим 300 денонощия = 45 000 000 кинта на годинка за социално слабите полицайчета! Незнам колко служители има КАТ! Да ги делнем на 5000 = 9000 лв.на годинка среден допълнителен доход! Аз се чудя що карат по-хубави коли от мойта!Някои де,други са по-скромни.
  • 21 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ами те го изменят - всяка година по два пъти, ха-ха.
    Проблема е, че и тези които го изменят трябва да се сменят, ама и те за последните 20 години са сменяни нееднократно, но резултата е същия. Докато медиите събират зрители и кликове с "войната по пътищата" и политиците се чувстват длъжни да правят PR акции и да показват активност, всичко което се прави ще е ялово. Там трябват хора с професионален поглед и научна обосновка. Трябва да се работи в сговор с водачите, а не с омраза към тях. Трябват и много пари.
  • 22 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Waffen SS":

    Не знам какво иска да каже коня, ама предполагам, че е същото което и аз казвам. Че трябва да се премахнат малоумните ограничения за да може останалите да имат тежест. Че скоростта не трябва да се намалява, а да се канализира трафика, така че всички да карат с почти еднаква скорост и така да се намалят изпреварванията. Че КАТ трябва да имат статистика която да подпомага разбирането на причините за ПТП, а не да пишат скорост навсякъде за да защитят яловите мерки които вземат и да не си загубят мизерните заплати и още повече големите доходи от корупция. Че на водачите трябва да се гледа като на партньори, да се разговаря с тях и да се спазват техните интереси, защото е лесно да наложиш с репресия закона когато 80% от хората са на твоя страна и много трудно да го направиш, когато 80% от хората са против теб.
  • 23 ОНЯ СЪЩИЯ

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Auduforever":

    НЕ СИ МИСЛИ,ЧЕ КАТО СИ ПЪТУВАЛ КЪДЕ ЛИ НЕ,ПОЗНАВАШ СВЕТА....АЗ БЯХ ПРЕДЕЛНО ЯСЕН...ЧЕ НА ГАНЬО ВСЕ НЯКОЙ МУ Е КРИВ ВМЕСТО ДА СЕ ОГЛЕДА И ДА БЪДЕ ПО СЪЗНАТЕЛЕН....

    А И ОТ 15 ГОДИНИ ЖИВЕЯ И РАБОТЯ НАВЪН,ТАКА ,ЧЕ ВИЖДАМ КАКВИ СА ХОРАТА ТУК И КОГАТО СЕ ПРИБИРАМ В БЪЛГАРИЯ В ОТПУСК....НО ...ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА ВИЖДАМ ,ЧЕ СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ...НЕ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ МИ ХАРЕСВА,АМИ Е ОТ ТАКИВА ОТВОРКОВЦИ КАТО ТЕБ ДЕТО СЕ ИМАТ ЗА ГОЛЯМАТА РАБОТА....
    ЗАЩОТО НАВЪН ПРАВИЛАТА И ЗАКОНИТЕ СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ ...
    И СЛЕД КАТО СИ ПЪТУВАЛ ТОЛКОВА МНОГО НАВЪН И НЕ СИ ПРОУМЯЛ ТОВА КОЕТО СИ ВИДЯЛ И ПРЕЖИВЯЛ....ТОЛКОВА ПО ЗЛЕ ЗА ТЕБ....

    ПОСТАВЯЙТЕ СЕГА КОЛКОТО МИНУСИ СИ ИСКАТЕ И НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИ...ВСЕ МИ Е ТАЯ....
    ЕДНО НЕЩО РАЗБРАХ В ЧУЖБИНА...И ВСЕКИ КОЙТО Е НАВЪН И ПАТИЛ ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕ...

    ,,КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-ДАЛЕЧ ОТ БЪЛГАРИ"

    ПО ВЕРОЯТНО Е ДА ТИ ПОМОГНЕ ЧУЖДЕНЕЦ ,ОТКОЛКОТО СЪНАРОДНИК...

    ОСТАНЕТЕ СИ СЪС ЗДРАВЕ..
  • 24 Гражданин

    2 0 Отговор
    Евала на Оня същия,на място написано,защото всеки българин като премине граница и свива ушите,иначе в България е голям мъж и бабаит
  • 25 Малцината

    1 0 Отговор
    Сега ще Ви кажа на всички. По пътя преди Русе за около половин час при максимално разрешена скорост 90 км/ч всички коли ме задминаха нетърпеливи. С такъв манталитет ще Ви нарека - свини... Извинявайте, които не правите така, ако има такива. Почвам да губя надежда.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 безнадежден

    0 0 Отговор
    Да наапълним хазната ,че някой трябва да напълни джобовете
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове