26 Април, 2018 13:10, обновена 26 Април, 2018 13:50 2 068 7

3 млрд. лева проиграни на хазарт през 2017 г. (ВИДЕО)

  • хазарт-
  • забрана-
  • лотарийни игри

Най-съществената промяна е хазартните билети и фишове за участие в томболи да се продават само в игрални зали или пунктове за приемане на залози

3 млрд. лева проиграни на хазарт през 2017 г. Това посочват от Демократична България.

На 23-ти април политическата формация излезе с изготвен законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, който предвижда пълна забрана за реклама на хазарт и ограничения за лотарийните игри с моментните печалби.

Най-съществената промяна, за която настояват демократите, е хазартните билети и фишове за участие в томболи да се продават само в игрални зали или пунктове за приемане на залози. Идеята е въпросните пунктове да се занимават само с хазартна дейност и в тях да е забранена друга стопанска дейност. Това сериозно би ограничило сегашното масово разпространение на талони за участие в лото и лотарийните игри на компаниите с участието на Васил Божков "Националната лотария" и "Лотария България", защото те се разпространяват в най-разнообразни търговски обекти.

"Към настоящия момент особени изисквания за разпространение на хазартни игри се наблюдава само при ситуиране и отстояние от училища и домове за деца, което на практика протектира разпространението на лотарийни билети и моменти игри без оглед важността за улеснен достъп от беззащитни обществени групи", коментират от "Демократична България".

"Сходна императивна промяна се въвежда и при разпространението на територията на и в близост до площи публична и общинска собственост, както и лечебни заведения. Промените целят да хармонизират критериите за организиране и разпространение на хазарта, без оглед конкретния вид игра", допълват оттам.

Формацията предлага още ограничаване на рекламата на хазарт. Целта е тази дейност да се третира наравно с рекламата на тютюневи изделия и алкохол.

"Императивната забрана за реклама на хазартни игри ще уеднакви регулацията с европейската в тази посока и ще даде оптимално рестриктивен достъп за промотиране и разпространение чрез масовите средства за осведомяване", коментират от "Демократична България".

Конкретното им предложение е реклама на хазарт да не може да се излъчва по електронните медии преди 22 ч. В проекта на демократите обаче остава възможността за теглене на тиражите по телевизията, което сега се ползва като "вратичка" за излъчване на хазартни предавания. Наградите ще могат да се обявяват като брой и вид само предварително. Забранява се обявяването на лични данни на спечелилите, независимо дали те са съгласни или не.

Неотдавна вицепремиерът Валери Симеонов се обяви за ограничаване на рекламата на хазарт, а преди десетина дни добави, че скоро предстои да внесе в парламента промени в два закона – за хазарта и за радиото и телевизията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    13 2 Отговор
    Продължавайте да търкате билетчета и да се надявате...

    Коментиран от #3

  • 2 майна

    4 1 Отговор
    Кво говорите 1/3 от българите живеели на прага на бедноста ли ?
    Всеки втори има поне по два апартамента в наследство , а били 1/3 бедни.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БОБИ КОЧА

    5 1 Отговор
    Черепа и Шиши кво мислят, тях питахте ли? Мисля че ще са против билети да има само в пунктове!
  • 5 гг7ът5

    7 0 Отговор
    изиграни -не,прибрани от няколко олигарха,прост народ
  • 6 ПЕЕВСКИ И БОЖКОВ

    3 0 Отговор
    АХ,ЯВНО ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИМЕ.......
  • 7 Иван Генов

    2 0 Отговор
    Това е най-смисленото предложение в народното събрание късаещо пряко хората.Браво на Валери симеонови и Демократияна България.Да се забрани показването на печелившите от тото и лотария!!!Трябва да се спре тази реклама на старци и работници от села и паланки с фишофе за милиони!Обърнете внимание,че всеки спечелил е инструктиран да казва,че не пропуска ден да не играе и съветва и вие да го правите.Децата са най-зле,пенсионерите ги гледам в пощата знаят всички игри и коментират по-опашките кой е спечели снощи по телевизора!!!Всяка неделя филма по нова тв закъснява докато дават 'МИЛИОНЕРИТЕ'.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове