Last news in Fakti

28 Април, 2018 13:38, обновена 28 Април, 2018 13:47 1 560 18

Евролибералите: Изключете националистите от властта в България

  • либерали-
  • атака-
  • вмро-
  • дпс

Причините - позицията на "Атака" в подкрепа на анексирането на Крим и тази на ВМРО срещу приемането на Сърбия в Европейския съюз

Евролибералите: Изключете националистите от властта в България - 1
Снимка: БТА

Да бъдат изключени националистите от властта в България. Това поискаха европейските либерали – АЛДЕ, по време на форума си, който продължава втори ден в София.

Причината е позицията на "Атака" в подкрепа на анексирането на Крим и тази на ВМРО срещу приемането на Сърбия в Европейския съюз заради провокация към българите в Западните покрайнини.

"Вчера нападнах "Атака" защото не е отговорно такава партия да е в управлението", обяви Ханс Ван Баален, президент на АЛДЕ, цитиран от bTV.

"При участие на националисти във властта чуваме тревожни изявления от Крим и се получи декларацията на другите им партньори за присъединяването на Западните Балкани в ЕС като приоритет. Че Сърбия не трябва да е част от ЕС се твърди в декларация на партия, която има вицепремиер", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

От името на националистите реагира евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО).

„Защо се случват тези истерии, защото ДПС е извън властта и обществените поръчки, загива, разпада се. Оценката на президента на АЛДЕ не означава нищо за нас, защото тя е основана на лицемерие”, каза Джамбазки.

От "Атака" ще отговорят утре на провокацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    4 28 Отговор
    Правилно, но кой ще ги чуе. "Патриотите" така се окопаха във властта, че се смятат за недосегаеми. Ще чакаме да видим мнението на ГЕРБ и на ЕС по този въпрос. От ГЕРБ мълчат, но това ще им коства загуба на следващите избопи.

    Коментиран от #15

  • 2 681

    39 2 Отговор
    От джендъри съвети не искаме. Само за физиономия трябва да е в лудницата тоя.
  • 3 Незаконно и нагло

    29 1 Отговор
    Как някакви си ще се мешат на суверенна държава какво да прави с партиите си, които Суверенът - тоест населението е избрало с домократичен избор?!?!?! Как въпреки изборът направен от Суверенът, други външни лица ще потъпкват това право на глас и изборът направен от Суверенът?

    Коментиран от #6

  • 4 вижте свинята как плюва

    11 1 Отговор
    https://bultimes.com/ВИДЕО-Докога-ще-понасяме-да-ни-държат-т/
  • 5 Фен

    14 4 Отговор
    Абсолютно прави са! България никога не е имала по - добро управление, от това на БСП и ДПС! И по - корумпирано.....
  • 6 клдклсдллдсл

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Незаконно и нагло":

    Това е все едно ние Българите да отидем в държавата на Ханс Ван Баален казал тези думи и да вземем да им се мешаме и искаме дадена партия да се махне от управлението им. Е та то е абсурд... Това е друга държава, която сама си е избрала тези партии, как и кое ни дава право да влизаме в тяхното управление.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Могат

    20 1 Отговор
    ...либертетата да го поемат....целия.
  • 9 Касапин

    21 0 Отговор
    Този гнусен евролиберастки шопар , се шиба с тъпите резаци от ДПС !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Eee

    14 1 Отговор
    Е как все едно да нямаме нация,че каква нация ще сме без националисти?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЕВРОЛИБЕРАЛИТЕ СА ВРАГОВЕ

    21 1 Отговор
    ЕВРОЛИБЕРАЛИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ !!!
  • 14 Владо Вр

    13 1 Отговор
    Ей! Аман от европе...... си! Да си гледат тяхната кочинка и да не се мешат на другите!Аз критикувам ли ги за марихуаната и другите наркотици?
  • 15 321

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Господин европедал това е демокрацията,който си изберем той ще е в управлението!Като не ви изнася майната ви!
  • 16 Асен

    11 2 Отговор
    Пак започнаха с "демократичните" съвети! Не стига, че някои от министрите ни ги назначават в чужди посолства, а сега и за партиите.Коя да участва и коя - не във властта. Това ли е прословутата Западна демокрация?
  • 17 Бати Злати

    7 0 Отговор
    Абе най-националистическата партия е ΔПС !
    Те непрекъснато ни занимават с една определена нация и с джамии...
    Това трябва да знаят €вропейските "либерали"
  • 18 filo

    1 0 Отговор
    Европомиярите вън от България. Тук не сте желани, не разбрахте ли боклуци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове