Last news in Fakti

30 Април, 2018 19:28 1 716 6

Борисов дава бонбон на всеки протестиращ

  • бойко борисов-
  • протестиращи-
  • бонбон
Борисов дава бонбон на всеки протестиращ - 1

Шенген не ни трябва, но сме принудени да кандидатстваме. Това заяви в предаването „12+3“ социологът Андрей Райчев.

„На практика Шенген е премахнат. Второто е, че наличието на Шенгенски споразумения там и липсата тук ни пази от имигрантите. От тези имигранти от Ирак, Афганистан, главният проблем – наистина пази, защото той преодолявайки нашите защити, трябва още веднъж да преодолява и техните защити и излишно си усложнява задачата.

По тази причина, освен ако Ердоган нарочно не пусне сирийци да тръгнат на север, ние не сме застрашени. Никакъв Шенген не ни трябва. Пък и самият Шенген се смята за „погребан“, искат да го преразглеждат“. Това, на което много се надявахме, е да получим в тези 6 месеца покана за чакалнята на еврото, добави Райчев. Според него това е много важно:

„Повечето малки държави, които взеха еврото, не съжаляват. … Ние минусите от еврото сме си взели, но плюсовете не сме. Може малко да скочат цените, но това е нищо в сравнение с резултата. Плюсът е, че те разглеждат от европейското валутно пространство, ти си истински в Европа. Втори много голям плюс е, че заемите ти ги дават на по-ниски лихви“.

Според Райчев, по време на Българското председателство не трябва да се предприема нищо, но може би си струва след това да се направи един експеримент, като се въведат две валути. Свикнахме на перманентен скандал, каза социологът за отношенията между управляващи и опозиция. Той посочи, че разликата между ГЕРБ и БСП намалява:

„И двете партии не се борят за всички места. Ако тяхната разлика е по-малка от малка партия, това значи, че при съюз с някоя малка партия вторият може да победи първия. За ГЕРБ е много важно да води значимо“. Райчев отбеляза, че към момента не се говори за предсрочни избори. Причините за това са две, каза той и ги посочи:

„Икономиката в държавата върви добре. От друга страна Борисов предприема нещо, което е характерно за „Борисов 1“ и за „Борисов 2“ – перманентно връчване на малки бонбони на всеки протестиращ. Това е характеристика на управлението, така ще бъде – такъв е човекът, такъв е политикът, такива са съответно неговите избиратели. Това води до не правене на съществени реформи и дава възможност за солидна критика, но тя не е много сериозна в очите на електората.

В очите на по-интелигентните хора се вижда ясно, че ако ние продължаваме да плащаме за тези железници например, които продължаваме да не реформираме – 30 млн. на месец, т.е. всички българи събират по 5 лв. и ги дават на железниците на месец за нищото. Сега същата история наблюдаваме с инвалидите. В България има чудовищно количество инвалиди, фалшиви инвалиди. Ако ние наистина сме такава страна, ние сме за хоспитализиране на нацията, абсурдно“.

Според Райчев всичко това дава усещане за застой, а от друга страна – и за спокойствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Демостен

    9 11 Отговор
    Борисов е изчерпан. Силичките ще са му да избута "прецедателството" и отлита в безтегловност. Останалите кюнци толкова се изложиха с метаните към Москва, че ще гледат власт през крив макарон.

    Ако наистина има демократи в България, властта е в краката им. Стига да не оплескат пейзажа както през 2014-та.
  • 3 Пълни глупости

    11 2 Отговор
    Временните затруднения се представят като вечни, а вечните проблеми като залитания. Райчев се е изчерпал повече и от Борисов.
  • 4 ПЪНЧО ЗРЪНКОВ

    8 2 Отговор
    Прав е човекът, за кво ни е шинген? Нас ни интересуват ефропарите, останалото е тинтири минтири. Па като спрат парите ще търсим други спонсори, амахаааа.
  • 5 Иванов

    12 2 Отговор
    Цените щели да скочат но за Райчев това не е проблем, той къта милиони в офшорки, а хората бъркат в кофите за смет. Бих го набил на кол за назидание!
  • 6 факт

    2 0 Отговор
    тия сами се избират и назначават
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове