2 Май, 2018 09:13 2 281 30

Каракачанов: Защо БСП не вдигна доходите при Тройната коалиция и Орешарски?

  • 1 май-
  • доходи-
  • заплати

Левицата не подкрепи предложението за минимална пенсия от 300 лв.

Вчера бе празник, но с Горанов и Томислав Дончев имахме от сутринта още една среща. Идеята бе да обсъдим чисто финансовите аспекти на два проекта за модернизация на армията, които следващата сряда трябва да бъдат гласувани. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на Нова тв.

"Ако бях някъде на празник или бира, нямаше да мога да им отговоря вчера. Съжалявам, че не можах да присъствам и на тържествата в Копривщица. 1 май е и годишнина от Априлското въстание все пак, не само Ден на труда", добави той.

"В края на краищата на опозицията това й е работата - по всеки повод да иска оставки. Подразнихме се, разбира се. Още в петък вечер трябваше да съм в Копривщица или на други места, за които имах покани", каза още Каракачанов.

Запитан защо е казал, че е байганьовско да се критикува властта, той отвърна: "Казах, че не трябва да се прави по байганьовски. Разбирам да кажат, че за година управление на Орешарски са свършили това и това... Те не питат. Разбирам, когато критикуваш, да кажеш кое не ти харесва и как може да стане. А когато ти не си направил нищо и всяко твое управление е свързано с провал, да говориш колко си велик и ще оправиш нещата, ми изглежда чисто политически".

"Винаги съм казвал, че политиците трябва да търсят обединение в българския национален интерес, а не това, което ги разединява. Разбирам да кажат така: "Когато ние управлявахме по време на Тройната коалиция или Орешарски, доходите бяха по-високи отколкото сега", каза още вицепремиерът.

"Факт е, че българските доходи са най-ниски, но правителството опитва да вземе мерки. Виждате, че не с толкова бързи и радикални мерки, доходите се увеличават. Последната година има увеличаване на доходи на полицаи и военни - за БСП това не са български граждани ли? БСП отново бяха против да се дават още средства за сектор сигурност! Това не са български граждани ли или граждани са само избирателите? Айде стига с тези партизански подходи", добави той.

"Като ни критикувате, когато 2016 г. предложих в бюджета за 2017 г. да се заложи сумата за минималната пенсия 300 лева, БСП ги нямаше половината в залата. Услужливо си излизаха. Човек като критикува, трябва да каже: "Аз го правех по-добре от вас", каза още Каракачанов.

"Не са ни важни магистралите, не са ни важни парите за учителите, не са ни важни парите за полицаите... За това вчера се пошегувах и поканих Нинова на една бира, ако вече не е седнала да яде агнешко, макар че ние вчера работихме до 17:00 ч.", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iQ5

    28 31 Отговор
    Доходите си бяха мн.гут оо време на 3та коалиция поске ГЕРБ дигна тока със 150% и данъците + още 100% и се нахвърлиха на народа като гладни кърлежи! А тоя каракачанин какъв македонец е и какво е това ВМРО което го водят каракачани?

    Коментиран от #16, #22

  • 2 Мек Член

    31 18 Отговор
    Абе свински 10 гидини от как сме в Е.С. и сте дигнали пенсията на майка ми с 50лв.много бе много.А бате ви Боци Шефа от 8-9 години управлява.
  • 3 Активен Борец

    36 16 Отговор
    И вие не сте стока , Но Червените са на дъното най долу
    Комуниста гад , напаст , проблем , ..........

    Коментиран от #5

  • 4 НАЙ ГОЛЯМАТА ПРИЧИНА ЗА БЕЗПАРИЧИЕТО

    31 5 Отговор
    Е МНОГОБРОЙНАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ПАПЛАЧ КЪМ КОЯТО СТЕ И ВИЕ С ПОДОБИЕТО ВИ НА ПАРТЙКА ТА ТАЗ ПАПЛАЧ НЕНАСИТНО СМУЧЕ КРЪВТА НА НАРОДЕЦА И РАЗПРОДАВА НА ЧУЖДЕНЦИ НАЙ СЛАДКИТЕ ОТРАСЛИ В БИЗНЕСА.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ford Prefect

    21 20 Отговор
    Защото са същите продажни боклуци като вас. Докато не се отървем и от последното руско мекере, България няма да се оправи. През цялата ни история, "братушките" умишлено или не са ни дърпали надолу към тинята. При тях. Вън руските слуги от държавата ни!!! 👿
  • 7 ДДР

    24 0 Отговор
    Карат се две партии:
    - Вие сте боклуци - вика едната.
    - Не, Вие сте боклуци - отвръща другата.

    Народът ги гледа, гледа и им казва:
    - Не се карайте и двете партии сте прави !!!

    Лошото е, че народът само ги гледа, избира ги им се радва, а после ги псува...
  • 8 Гост

    4 11 Отговор
    Как пък управлението влияе на доходите? Този нещо не е в час. Доходите през последните години се вдигат въпреки управлението. Ръста на икономиката от 2008 до сега надали е повече от 10% а доходите растат. За сравнение ръста за 2007г е 7.9% а доходите не са се вдигнали с кой знае колко.
  • 9 АЛО

    12 5 Отговор
    Комунистически Комита и Дано БОГ да им Увеличи Горенето и Престоя в АДА
  • 10 paisa

    20 11 Отговор
    Протестите на БСП против мизерията са проява на безочие.
    Онези, които причиняват мизерията чрез червените работодатели, банкери и едри червени капиталисти излизат на митинг против бедността. Помним и Лукановата зима, когато хората се редяха от 4 часа сутринта, за да имат шанс да си закупят елементарни стоки за оцеляване, помним и Лукановите куфарчета, изгребали последните остатъци от държавната каса, за да бъдат подарени на новите господари - червените капиталисти. Помним и Виденовата хиперинфлация и опашките за хляба наш насъщен. Помним и Тройната коалиция, която чрез приемане на ЗАКОНА ЗА АМНИСТИЯТА в края на мандата си, узакони кражбите на европейски средства, предназначени за БЪЛГАРИТЕ и забрани каквото и да е разследване в тази посока. И сега, тези същите крадци и разбойници инициират протест против бедността и мизерията. Степените на наглостта са нагъл, по-нагъл, най-нагъл, комунист.
  • 11 gest

    11 1 Отговор
    Знам със сигурност че за една година направиха магистрала Марица,от което аз бях рядко изненадан.После Бойко я откри.Той откри и старта на работата.Че беха въртолети,джипове и мохабети.После орязоха гората и 4 години си чесоха м..........
  • 12 некойси

    3 8 Отговор
    Вдигането на минималната заплата беше стъпка отпред назад. Няма как задължавайки изнемогващия малък и среден бизнес да плаща по-големи заплати да подобри бизнес средата.
    Това не са зрели хора, които могат да взимат целесъобразни решения.
  • 13 Мда

    15 11 Отговор
    Аз пък знам със сигурност, че омразната тройна коалиция, вдигна за 4 години пенсиите с почти 40%. Заплатите бяха доста високи, с по-ниски цени на тока и косвени данъци! После дойдоха гробарите и заплатите паднаха, на всички! Вдигнаха цените на тока, драстично! За последните 5години крайно бедните хора са се увеличили с над 165 000 човека!!! Тиквата взе 16млрд. Лв заеми, в сравнение с излишъка за всяка година от 3-4 млрд.лв през 96-99г. Така, че кой загробва България е повече от ясно!
  • 14 И още

    15 9 Отговор
    Оставиха му излишък от 12млрд., тиквата ги окраде, и още 2 млрд. от здравните осигуровки откраднаха! Тези неща ги забравихте, щото не ви отърват!!?!

    Коментиран от #15

  • 15 НКВД

    14 8 Отговор

    До коментар #14 от "И още":

    + че заборчи държавата с 12-13 милярда € + фондовете които влеязоха в БГ.и ние нищо не разбрахме само видяхме калпаво сложен асвалт!
  • 16 Бенц

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "iQ5":

    Тоя пък какво общо има с каракачаните.Предполагам че ти не си виждал жив каракачанин .МАЛАКА...
  • 17 Бенц

    5 4 Отговор
    Ти обиждаш етноса като наричаш тоя каракачанин...

    Коментиран от #20

  • 18 Дедо Грую

    8 1 Отговор
    Всички бивши и настоящи "управленци" са отрочета на бкп, независимо от коя партия са в момента. Свидетели сме на давичканията им пред копанята, наречена ВЛАСТ. В името на тая власт те образуват партии, коалиции, колизии, които безразборно напускат или се присъединяват. Важното е да се краде и да не изпаднат от келепиреца. А народа и държавата - вълци ги яли. Всички тези "избранници" са за доживотна присъда в панделата, без изключение!
  • 19 Тоя пък

    3 3 Отговор
    Някой да знае как се разшифрова вмро? Ако знае нека напише, че и останалите да знаят..
  • 20 Сравнение

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бенц":

    Етноса го обижда не съфорумника ни с коментар #1, а този на снимката..

    Коментиран от #23

  • 21 веремето

    10 3 Отговор
    Шопара двадесет години търси съюзници за властта и сега си намери.Много си паснаха по кражбите.Всички ресори са разспределени и ги тръскат здраво.Народа горкият е успешно разделен и са създадени идеални условия за мошениците.Прокуратура и съд подчинени на властимащите.Нама такава държава.
  • 22 Да да

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "iQ5":

    Кажи какво пиеш? Течно ли е,на таблетки ли е?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Извинете

    4 3 Отговор
    Само да вметна - сигурно има вина и Орешарски, но той практически не можа от протести и др. гейски мероприятия да управлява реално държавата. И въпреки това имаше някакви наченки на подобрение на икономическата среда.
  • 25 Ахаха

    4 2 Отговор
    ДуПеСе е СКРИТ партньор на партия ГРОБ. Партия ГРОБ бачка за Европейската Нацистка Партия (ЕНП), а ДуПеСе бачка за Антисоциалните Лоши Другарчета на Европа (АЛДЕ)
  • 26 Дааа

    7 3 Отговор
    При БСП народа не е богат, но смъртността е ПЕТОРНО ПО-МАЛКА, отколкото при управлението на партия ГРОБ!!!! При управлението на БСП се даваха 1 милиард за здраве и бяхме назад в класациите по-смъртност. При партия ГРОБ се дават 5 милиарда за здраве и сме 3ти по-смъртност в цял свят, като скоро ще станем 2ри!!!! По-добре бедни и живи, отколкото заради 20 лева повече да отидеш в Гроба!!!! ВЪЪЪН партия ГРОБ и Каракачанските прЪсета

    Коментиран от #28

  • 27 Ахаха

    5 5 Отговор
    При БСП нямаше Евро Фондове и теглене на огромни кредити. При партия ГРОБ хем има Евро Фондове, хем има теглене на ОГРОМНИ КРЕДИТИ, хем бедните се увеличават като бройка!!! При БСП смъъртността беше ниска, а при партия ГРОБ гоним ВТОРО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ

    Коментиран от #29

  • 28 Да да

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Дааа":

    Кажи какво пиеш? Течно ли е,8на таблетки ли е?
  • 29 гербераст

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Ахаха":

    Боко само да заповяда и ще видиш, колко ще скочи нивото на смъртност сред избирателите на Столетницата (БКП).
  • 30 Фактите болят

    4 4 Отговор
    Каракачанов сигурно е бил болен по време на тройната коалиция. Без да ги хваля, но тройната коалиция спазваше благоприличие, т.к. трябваше да се влезе в ЕС. Тогава редовно се индексираха пенсиите и заплатите. Не че им се е искало, или е имала голяма грижа. Но при ГЕРБ не беше нужно да се прави мили очички на ЕС и ГЕРБ наказа пенсионерите, учителите и други работещи в бюджетната система, т.к. не е имало нужда. Вместо това парите се пренасочваха към магистрали, саниране и други, от които може да се краде по-лесно. То качеството на построеното затова е толкова ниско. Увеличението на учителските заплати миналата година трябваше да се направи през 2009. Така че Каракачанов да все последната пука на армията и да се гръмне. Не че БСП трябва да идва на власт, но ГЕРб трябва да си ходи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове