Last news in Fakti

5 Май, 2018 09:44 1 255 17

Нинова ще намали депутатските заплати, ако дойде на власт

  • корнелия нинова-
  • заплати-
  • депутати

Корнелия Нинова разкритикува в предаването "Панорама" на БНТ управляващите за корупцията. Според нея новият антикорупциоенен орган няма да се справи с проблема.

Корупцията е там, където се разпределят обществени поръчки, бюджет, средства, което обикновено се случва в управляващата партия или мнозинство, добави тя.

Не вярваме, че новият антикорупционен орган ще се пребори с корупцията, трябва преди да вярвам на главния прокурор, нали първо трябва да се съберат доказателствата. Не разбирам принципа на това тези, които управляват, да избират тези, които ще ги проверяват и ще събират доказателствата срещу тях. Да се очаква, че на този, който плащаш заплата, ще те разследва и ще те вкара за корупция в затвора, това е илюзия. Затова беше и големият ни спор, че този орган трябва да се конструира по друг начин, и тук не говори за партии. Този орган е удобен за всяка партия. Защото когато дойдеш на власт, ще си сложиш мнозинство, което няма да те разследва, каза Нинова.

Стана ясно и че вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов поотделно са я поканили на среща. Те ще се състоят другата седмица съответно във вторник и четвъртък. Повод да бъде потърсена е бил митингът на БСП пред Министерския съвет на 1 май, след който последва пресконференция на управляващите. На нея те успокоиха, че държавата се движи в правилна посока. След пресконференцията Каракачанов предложи шеговито на Нинова да се видят на по бира. Днес тя уточни, че шегата е породила и нещо съществено.

Единственото, което аз казах на г-н Каракачанов и предложих - държа тази среща да бъде публична. Не се срещам тайно, не пия бири по кафетата и по заведенията. Искам официална публична среща, на която сядаме разговаряме, чувам какво предлагате, казвам ние какво мислим и го обявяваме на обществото. Дори отделно от него получих подобна покана от г-н Валери Симеонов. Приех и тази покана при същото условие му казах и на него.

Лидерът на БСП коментира и бедността.

Според Нинова тя е проблем на България, на народа, който и да управлява. Несериозно е да се казва при едните сме по-бедни при другите по-богати, коментира председателят на БСП.

Проблемът бедност трябва да се решава в последователна политика, съревнованието няма да помогне за премахване на демографската катастрофа, бедност и образование, смята Нинова.

Тя открои, че ще намали депутатската заплата, ако БСП дойдат на власт. Нов правилник със справедливо заплащане ще бъде създаден, добави Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нинивае зазатвора

    12 9 Отговор
    Това е популизъм и връщане в бедния соц, по-добре да каже как е станала милионерка, та и бедните да станат богати.

    Коментиран от #6

  • 3 Спас

    10 5 Отговор
    Празни обещания само исамо да хванат кокала.
  • 4 БУДНАТА СЪВЕСТ

    13 4 Отговор
    Дърта лъжкиня.БСП четири пъти бяха на власт и нито веднъж не си намалиха заплатите!
  • 5 Браво!!!

    8 3 Отговор
    Всеки знае, че депутатите се издържат от корупция!!! Дори заплатата да им е 1 милион, те пак ще са корумпирани!!! Има едно нещо, което се нарича АЛЧНОСТ!!! Когато си милионер искаш да си мулти-милионер, а след това милиардер и така нататък!!! Затова Нинова много добре го каза, като пита Гробарите, след като имат такива големи заплати дали са се наситили на суджука или искат още. Също така трябва да се забрани на един и същи политик да работи в политиката повече от 6 години. Кво е това нещо политици за цял живот??? Политиката не трябва да е професия, а ДЪЛГ!!!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Да да

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "нинивае зазатвора":

    Как да е забогатяла жена с име Курнелия! Иначе при толкова открадено от нея,даже може и да си плаща да е депутат!
  • 7 Да да

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!!!":

    Ако депутатите които подкрепяш ти,знаеш че се издържат от корупция,то аз силно се надявам тези които подкрепям аз да не са такива! Аз знам за БСП и ДПС че са силно корумпирани и това е единственото нещо,което се случва когато са на власт!
  • 8 чуш

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Браво!!!":

    Дългът за който говориш няма срок, той е до гроб, тъпако.

    Коментиран от #13

  • 9 Плъха

    4 2 Отговор
    Ееееее ще върнели заграбеното? На власт едвали някой ще ги върне.
    Ние не вярваме че крадец може да сенпромени.
    А и от годпожата може да отглежда пуйки на село, втеме е да се научи на нещо положително освен протесттър по софийските улици
  • 10 Ефтини сензации

    4 2 Отговор
    А нещо смислено ще направи ли?
    Намаля заплатите назначава пеевски за шеф на данс и всичко ще си дойде на мястото...
  • 11 Townboy

    3 2 Отговор
    Нинова да остави популизма на Боко и да намери още хора като Румен Радев ако иска да управлява, защото "една птичка пролет не прави".
  • 12 Жоро

    0 1 Отговор
    Акото мирише!!!!!!!!!
  • 13 Ахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "чуш":

    Политически дълг означава да отидеш и свършиш нещо полезно, което да е за дълъг период от време!!! Например има много болни хора заради палмово масло в храните. Тмой дълг е да отидеш в политиката и да забраниш палмовото масло и след това да си работиш като лекар, инженер, учител или прочие. Не може физкултурници, бодигарди, плеймейтки да са ДОЖИВОТНИ ПОЛИТИЦИ В ПРАВИТЕЛСТВЕНИ И НЕПРАВИТЕРСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ. Политиката не трябва да е професия!!!!
  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ахаха №13 и Браво!!! № 5 имате право! Как може да се промени статуквото? Захапали са кокала по-здраво от питбул ! Никакъв референдум, никаква партия няма да позволят, която не им е угодна, защото ги заплашва да паднат от стола.
    За да има ДЪЛГ, трябва да има СЪВЕСТ и високо чУвство за ОТГОВОРНОСТ !!
    А това означава човекът да има ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО !!!
    Това са категории,непонятни за нашити безсрамници !!!
  • 15 месара

    0 0 Отговор
    с това дето е присвоила от зделката с техноимпекс, другарката "" истина "нинова може да се откаже и от цялата си заплата. тази другарка толко се оплете в лъжи и обещания, че затъва все повече!
  • 16 Гошо8685

    0 0 Отговор
    Нинова да намали депутатите на 120 и аз ще гласувам за нея
  • 17 ПЕЮ

    0 0 Отговор
    да върне първо това от приватизацията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове