Last news in Fakti

5 Февруари, 2012 16:34 1 173 0

Комисията за полицейското насилие няма да е бутафорна

  • комисия-
  • полицейско насилие-
  • красимир ципов

Анкетната комисия, която ще разследва последните случаи на полицейско насилие у нас, няма да е бутафорна. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, който бе избран за неин председател.

Временна парламентарна анкетна комисия, която да разследва последните случаи на полицейско насилие и действията на МВР по разследване на убийството на Мирослава Николова от Перник, бе създадена през изминалата седмица. В нея ще участват шестима представители на ГЕРБ и един независим депутат.

„Внушенията, че ГЕРБ ще разследват сами себе си, са неоснователни. Няма как нещо да остане скрито - покрито. Ние желаем да стигнем до истината по трите случая, които ще разследва комисията", заяви председателят й.

Красимир Ципов каза още, че от ГЕРБ са предложили комисията да бъде от 13 члена, в съотношение шестима депутати от мнозинството, шестима от опозицията и един независим. По думите му, ако комисията е съставена на паритетен принцип, пак няма гаранция, че ще стигне до истината.

Ако установим съответни факти и доказателства, че едно или друго лица от полицията е участвало в неправомерни действия, ще настояваме пред министър Цветанов да получи адекватно наказание, заяви Красимир Ципов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА