Last news in Fakti

5 Февруари, 2012 17:42 691 1

Британският посланик фен на чалгата и баницата

  • джонатан алън

България не е София, учи колегите си Джонатан Алън

Аз не искам да оставам само в София. България не е София. Искам да говоря с обикновените българи, за да разбера страната. Това заяви пред бТВ новият посланик на Великобритания у нас Джонатан Алън. Още на първата си среща с колегите си в София той заявил, че всичките те трябва да бъдат отворени към българите, да пътуват, да опознават страната.

“За да бъдеш добър дипломат, трябва да разбираш хората. А за да ги разбереш тях, много по-лесно е, когато говориш езика им и познаваш живота им”, смята дипломатът.

Алън разказа,  че, за да опознае по-бързо и лесно страната ни, е учил предварително български, още докато е бил в родината си, а тук, особено в Пловдив, където бе отседнал за повече от месец, го е усвоил още по-добре.

“Много са ми трудни глаголите, още не мога да свикна с времената”, сподели дипломатът, а най-трудната му дума за произнасяне е “благотворителност”.

Домакините му в Пловдив споделиха, че той е изключително позитивен, усмихнат човек. Миел чинии, гледал бебето Марти, а особено бил впечатлен от факта, че доайенът на семейството сам приготвял виното, пеел и свирел на китара.

Гостът пък организирал традиционна английска вечеря за своите хазяи. “Аз съм им много благодарен, за всичко”, сподели с усмивка английският посланик.

Посланикът призна, че често слушал с хазяите си нашенска чалга, която дори му харесала. Най-вкусното българско ястие за него е традиционната ни баница. Дори майка му много харесала нашенския специалитет.

За него са особено важни естествените връзки между хората. Хората не могат да правят бизнес, ако не се разбират, смята Джонатан Алън. Той е възхитен от историческите места, които е посетил – Котел, Калофер, както и се прекланя от историята на България.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мак

    0 0 Отговор
    Има вид на изтресеняк! Яко чалга !