Last news in Fakti

24 Януари, 2012 18:14 2 282 1

Новият британски посланик фен на чалгата и на БГ бабите

  • посланик-
  • джонатан алън

Бабите в България са супер герои, искам повече такива във Великобритания. Това заяви, новият посланик на Великобритания Н. Пр. Джонатан Алън по време на срещата си с кмета на Пловдив Иван Тотев, цитиран от „Дарик“.

Дипломатът допълни, че възнамерява да посети и чалга бар, преди да започне да изпълнява задълженията си в София. „Харесвам много чалгата, но съм я виждал само по телевизията“, разказа още Алън.

Дипломатът, който от началото на месеца е в Пловдив, ще встъпи официално в длъжност на 30-ти януари. Откакто е в града под тепетата посланикът е обиколил всички забележителности в града и е ходил до Карлово, Сопот, Калофер и Перущица. Посетил е къщите на Иван Вазов и Васил Левски, от които е останал очарован.

От началото на този месец Алън е настанен в дома на бизнесмена Костадин Стойчев и съпругата му, която е учителка по английски. Британското външно министерство задължава своите дипломати да изучават езика, нравите и обичаите на държавата, в която са, не чрез курсове, а настанявайки се временно при някое обикновено семейство.

Приоритет на Алън, след като стане посланик, ще бъде икономиката. Ще съдействам на всички британски бизнесмени, които имат интерес за инвестиции и работа в България и Пловдив, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гад Заеби

    0 0 Отговор
    Костадин Стойчев и съпругата му не са обикновено семейство, както се пише и изглежда от пръв поглед. Вярвам, че британците са проучили и четирите предложения са на семейства, които да приютят посланника за 1 месец и четирите да са на скрити евреи. Костадин и жена му се очевидни скрити евреи, чуждопоклонници, жидомасонски и англосаксонски подметки.