9 Май, 2018 18:37 1 096 12

Каракачанов готви оставка, ако не модернизират армията

  • красимир каракачанов-
  • отбрана-
  • армия-
  • модернизация-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Вицепремиерът и министър на отбраната сподели, че не търси Корнелия Нинова за подкрепа

Каракачанов готви оставка, ако не модернизират армията - 1
Стопкадър: bTV

Аз не търся БСП за подкрепа, но е мое задължение като министър на отбраната да запозная г-жа Нинова със състоянието на армията и защо се налагат тези разходи. Това сподели пред bTV Красимир Каракачанов, вицепремиер, министър на отбраната и лидер на ВМРО, във връзка с вчерашната си среща с лидера на БСП, която предизвика напрежение в редиците на „Обединените патриоти”.

Каракачанов се зарече, че ще подаде оставка, ако българската армия не бъде модернизирана.

„Аз не търся БСП за подкрепа, не съм отишъл да търся подкрепа, но тъй като на два пъти г-жа Нинова на два консултативни съвета по национална сигурност, на които разглеждаме темата за модернизацията на армията и необходимостта от повече средства в отбраната, тя заявява, че БСП са против увеличаване на средствата за отбрана, което означава против увеличаване на заплатите на военнослужещите, против това да се закупува нова модерна техника, против това да модернизираме армията, против да поддържаме старата техника, аз смятам, че мое задължение е, като човек национално мислещ и министър на отбраната да запозная г-жа Нинова с това какво е състоянието на армията и защо се налагат тези разходи”.

Живеем в 21-ви век. Мен, човекът, който някои хора, крайните либерали в България, наричат националист, да го обвиняват за това, че е комуникативен и търси диалог с опозицията по важни за държавата проблеми, какъвто е проблемът с отбраната и въоръжените сили, не го разбирам, допълни той.

Една от тези теми, по които смятам, че трябва да има национално съгласие, а не евтин популизъм, е темата със състоянието на армията, състоянието на националната отбрана и проектите за модернизация на българската армия, заяви Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    12 1 Отговор
    Какви заплати , какви обуща ? Каква армия бе........населението емигрира , старците преживяват с по 200лв от които половината отиват при Марешки .....
    Началникът ти праща студентите да стават овчари .......:)
    Македонската армия беше на НАШИЯТ празник.......Султана забравихте ли го ? Или питката не е втасала още ....

    Коментиран от #3

  • 2 ХАХА

    2 1 Отговор
    По-добре без него да се маха
  • 3 19:13

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "SAAB":

    Τурция стана много опасна, ако не искаме ново робство, трябва да модернизираме армията...

    Коментиран от #4

  • 4 SAAB

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "19:13":

    България е член на НАТО след изпълнение на условията поставени от Турция ! Резултатът е очеваден .......
    На практика НАТО ни върна на Турция .....Никой няма да реагира , ако султана реши да си върне земите до Дунав...../ справка : Анкара - Атина : НАТО - оправяйте се сами !
    Гнусният евреин с трабанта ни зарови в лайната !

    Коментиран от #7

  • 5 Темиме дарий

    12 0 Отговор
    Нали искахте дънки пуканки западни телевизори и перални и шарени опаковки е на ви...предадохте дйржавата като крякахте 45 години стигат живков тиранин сдс времето е наше а да ви е честита победата
  • 6 Трифонов

    5 0 Отговор
    Никаква модернизация, докато не вкарат в затвора виновните за съсипването на армията ни! Иначе, ще похарчим едни милиарди и след 2-3 години ще е пак същото - ще се окаже че някой ги е разпродал някъде.
  • 7 19:32

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "SAAB":

    Турция стъпка по стъпка се отдръпва от НАТО, става опасна, иска територии, Русия няма да ни помогне, интересите й са с Турция, трябва ни армия и силен съюз с Гърция и Румъния.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Темиме дарий

    3 9 Отговор

    До коментар #7 от "19:32":

    И каква армия трябва да има бг че да се изправи реално срещу турция?тука целото население е колкото оркестъра на турската армия ?замислете се за идеологията и икономиката им ...те процъфтяват бг е загинала...дали не е по добре да станем техна провинция и наи после да заживеем по добре а?явно тяхния на живот и развитие е модел по успешен от тукашния дето има рекет и тормоз а?

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 SAAB

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "19:32":

    :)
    Кой да я " ражда " тая армия , бабите .......или тия от "княжество Столипиново "
    Икономика , образование и здравеопазване ! Това е нужно , чак след това се случват нещата ! Управленците нямат нужда от уни и можещи......защото ще ги изместят ! Е за това и бодигард е първи министър !
  • 11 Х.й Пий Чай от Китай

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Темиме дарий":

    Точно така е,хубав лаф каза за оркестъра!!А за над хилядата самолети и огромната армия да не говорим,тръгнат ли насам няма кой да помага,освен Русия ако се смили и пожелае да запази християнството!!Иначе с трите си кърпени самолета можем да си правим снимки само!!А виж гърците какво въоръжение имат,че и по голямата неизядена част от дълговете им е вкарана в сигурността!!
  • 12 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Коя армия ? И с какви пари ??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове