Last news in Fakti

15 Май, 2018 16:40 2 205 13

Свиленски: Българските превозвачи бяха предадени

  • георги свиленски-
  • превозвачи

БСП вика в НС Бойко Борисов да каже какво е направил за превозвачите 

Свиленски: Българските превозвачи бяха предадени - 1

„Българските превозвачи бяха предадени от премиера и министъра на транспорта. Председатели сме на Съвета на Европейския съюз и не можем да защитим националните си интереси. Проблемът с приемането на Пакета за мобилност ще засегне около 70 000 наши превозни средства и над 190 000 български шофьори, които ще останат без работа.” Това заяви на пресконференция в централата на БСП зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски.

„Както винаги, за премиера трябва да има някой виновен. Този път няма как да е виновна БСП, че правителството проспа над година, за да вземе отношение по Пакета за мобилност и по защита на правата на българските превозвачи и шофьори. Борисов намери виновник и това са Чърчил и Рузвелт- че така са разпределили България в тази част на Европа”, добави народният представител.

Свиленски допълни, че през ноември м.г., правителството е взело решение как да гласува транспортният ни министър на Съвета по транспорт. Позицията на правителството ни е била: „Българската страна, благодари на Естонското председателство за положените усилия за постигане на напредък по отношение на предложението, подкрепяме доклада за напредъка с оглед подготовката за по-нататъшен напредък по предложенията за предложенията за автомобилен пакет”.

Правителството е взело и решение, с което министърът на транспорта Ивайло Московски или упълномощени от него лица да вземат участие в заседание, касаещо Пакета за мобилност, за да изложи позицията на България. Според Свиленски на заседанието на Съвета по транспорт на 5 декември 2017 г., представителите на всички държави взимат отношение. Например Румъния е изразила притеснение относно ограничаването на каботажа, въпроса за връщането у дома, както и забраната за ползване на седмична почивка в кабината на водача и др.

Отношение взимат и: Ирландия, Австрия, Чехия, Великобритания, Финландия, Испания, Португалия, Франция, Германия, Белгия, Словения, Швеция, Дания, Унгария, Латвия, Малта, Холандия, Люксембург, Хърватска, Полша, Гърция и Италия. България е мълчала.

„Там където е било обсъждането, страната ни мълчи, а тук казват, че защитават интересите на българските превозвачи. Трябва да им е ясно, че през тази една година, те са били предадени от българското правителство. Тук си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград също, но там където трябва да бъдат отстоявани българските интереси, министър-председателят и министърът на транспорта – мълчат” отсече Свиленски.

Едва в миналия петък, когато НС прие позиция, с която задължи правителството да вземе решение и да каже какво защитава от исканията на превозвачите, има раздвижване.След това премиерът се е срещнал с еврокомисаря по транспорта Виолета Булц, която му е отговорила - да си дадем предложенията.

Свиленски обясни, че това означава, че до вчера, българското правителство не е имало позиция и предложение по казуса, за да защити българските превозвачи. Той добави, че „БСП за България” ще поиска утре министър-председателят да докладва в парламента- какво е свършило правителството за превозвачите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросче

    7 1 Отговор
    Ку Ку дзак, тук съм, там съм, никъде ме няма!!!
  • 2 Радев

    9 1 Отговор
    Да карат за чужди превозвачи!
  • 3 БАЙ ШИЛЕ

    5 0 Отговор
    В РУСИЯ СЪМ.....В РУСИЯ СЪМ...
  • 4 onq s konq

    5 5 Отговор
    СОБСТВЕНАТА МУ ЖЕНА/ДЕСИ/ ГО Е ПРЕДАЛА и е "пристанала" на Р.Радев/с прякор "Президент"/,но др.Свиленски търси съвсем по Сталински "врага с партиен билет" СЪВСЕМ НА ДРУГО МЯСТО и най-вече В ДРУГА ПАРТИЯ!И го отнася ББ...който "предал" някого!Браво Свиленов,браво Гошо,ще те включиме в някоя комисия да изкараш и ти някой лев над заплатата!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "антрашпиц":

    Пише се "пОмияр".Белене е с главно "Б".Пише се "на времето"-разделено защото са 2 думи.И това само в 1 ИЗРЕЧЕНИЕ!Не че се правя на даскал по граматика,защото без проблем ще те разбера какво искаш да кажеш преди изобщо да си си отворил устата но...ТАКИВА ПРОСТАЦИ да ми размахват "РЕТРОПРЪСТ"...Бе що ли си хабя думите ,ами не ти напиша една . ?Ето пиша я - "точка".ТОЧ-КА:)

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 барбалан

    5 0 Отговор
    Късно е либе за китка...
    ББ вместо да се обяснява като ученичка Тук и Там, да се обади за съвет на Орбан... Дано все още да му е приятел и да му отговори...
  • 10 антрашпиц

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Междо другото..във вашата партия има доказано повече комунисти отколкото при червените комунисти.Така че...не се сърди...ти си си неосъзнато комунде .Какво значение има че вашите гледат на запад след като хиляди наши шофьори могат да останат без работа?Все някой решава и то все не в наша полза.Преди решаваха руснаците какво ще правим и какво не ,естествено за нас неизгодно ,сега Меркел и оня евнух Макарон.Не виждам нищо позитивно,креативно,полезно и надеждно в това.Но за такива като теб няма значение.Важното е ББ да ръси малоумщини по цял ден и да се прави на клоун и тва е.
  • 11 Гербераси долни

    1 1 Отговор
    След превозвачите идва следващия "горещ картоф" Тецовете ,да видим кой ще набедят за виновен .
  • 12 пейо

    7 0 Отговор
    Това се прави заради шофьорите. Нормално е шефовете на фирмите да мърморят. Вместо да спиш като куче в тая кабина 45 часа на паркинг без вода и WC да им се осигурят нормални условия за живеене поне през почивните дни. Западните държави са си прави. Българи, румънци, македонци подбиват пазара в Германия, Австрия и другите стани. Там също има стачкина техните шофьори, че им подбиваме цените на заплатите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове