Last news in Fakti

22 Май, 2018 09:41 18 511 35

Борисов се оказа с 10 акта от КАТ

  • акт-
  • кат

Платените фишове не се отразяват в системата като платени, когато се плаща повече от една санкция от една и съща банкова сметка

Премиерът Бойко Борисов стана жертва на грешка, след като неизправност в системата на КАТ присъди десет акта за нарушения на негово име. Самият вътрешен министър Валентин Радев е представил справката за това колко пари от глоби дължат някои ведомства за нарушения на пътя, съобщи в. "24 часа". Тази справка идва по искане на самия Борисов, който през април пожела да научи кои държавни служители са с неплатени глоби, след като тогава от всички министерства твърдяха, че са изрядни.

Истината е, че Бойко Борисов от години не шофира личен автомобил, но пък има актове на коли от Министерски съвет. Ядосан от наличието на неплатени глоби, премиерът разпоредил проверка, която показала, че паричните наказания са платени отдавна, но системата на КАТ не е отчела това. Вътрешният министър бил посъветват да отстрани проблема.

Според служители на Пътна полиция проблемът идва най-често от това, че се попълват погрешно платежните нареждания, когато се правело плащането в банката. Освен това платените фишове не се отразяват в системата като платени, когато се плаща повече от една санкция от една и съща банкова сметка. Друг проблем е, че хората масово бъркат номера на акта за установяване на административно нарушение с наказателното постановление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе

    94 19 Отговор
    Да бе станала грешка и излязъл в системата с 10 акта, а те сигурно са 100. Ама има ли кой да го барне....

    Коментиран от #2, #21

  • 2 RIDIK

    29 65 Отговор

    До коментар #1 от "да бе":

    Ама и ти си много умен. Кой спира главен секретар, кмет на София, министър-председател и му пише акт. Ако актовете са от времето, когато беше в охранителния бизнес - отдавна са паднали поради давност. Какво ? Дразни ли те нещо Бойко Борисов, че му написа 100 акта ? Много си опърничав рано сутрин. Да не си станал със задника на горе ? Пускай на пода първо краката бе човек. Иначе целия ти ден отива на кино. Ама ти май си свикнал, като чета с каква злоба го започваш.

    Коментиран от #4, #11, #12

  • 3 долна герберастия

    86 5 Отговор
    Когатостава въпрос за полицаи с изтекли нередовни документи е "грешка", когато премиера е с 10 акта е "грешка", а когато някой платил се, но не по негова вина отчетен го спрат и му вземат книжката не е грешка и му провалят почивка и пр. пак не е грешка !?!?
    И не е вярно, че Бойко Борисов не шофира напротив редовно лично той кара джипа с който уж трябва да го возят !!!
    Проблемът е че живеем в тоталитарна държава в която за властимащите са "грешка" актовете, "грешка" съдебното решение, което ги осъжда и пр. а индианците да го дух.т !!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българина

    35 3 Отговор
    Пак системата на кат нещо си не отчитала, като на митиците, нап ддс, здравната каса... Всички уж грешки са нарочнинс цел допускане кражба и манипулации. Абсплютно нарочна държавна политика със скапан софтуер

    Коментиран от #16

  • 7 Робот

    47 3 Отговор
    В държавната администрация, всички са негодници, от горе до долу, без нито едно изключение!!!
  • 8 Миташки

    32 4 Отговор
    И той дава пример на младежите......
  • 9 Морски

    34 2 Отговор
    Ако беше някои друг взимат книжката и номерата на колата....
  • 10 Пешо Солидарният

    46 5 Отговор
    Преди време Борисов караше луксозен джип пред телевизиите без колан, а джипът бе поръчан от ловно стопанство уж за чуждестранни ловци.
    Това да му е нарушението на Бойко Борисов Българоубиеца.
  • 11 гост

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "RIDIK":

    Актовете са от камери колега
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 21 севидж

    32 3 Отговор
    а моите платени глоби колко пъти подред да ги плащам и защо след като на бат бойко му стана проблем той трябва да оправи нещата само за себе си - да оправи цялата система на КАТ както е тръгнал - няма да плащаме глоби по 2 пъти
  • 14 Миташки

    18 2 Отговор
    Какво значение има откъде са тои и нарушител и трябва да му отнемат книжката
  • 15 газо

    30 2 Отговор
    Така е, ако КАТ имат свои гишета директно да се плаща на тях, а не клонове на банки които взимат безбожни комисионни, нямаше да е така!
  • 16 цено

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българина":

    според мен кат ще му ги опрости все пак не е някои случен нали той командва всички
  • 17 Коментар

    25 4 Отговор
    Аааа на Него ГРЕШКА В СИСТЕМАТА🤗
    А На Мен 470лв.и 11т.от Талона.
  • 18 ТнТ

    25 3 Отговор
    Да имат да взимат от МВР, пълна лъжа е това нескопосано обяснение на Радев. Глоба платена още 2014 година ми излиза като задължение през 2017, пазя си платежното, отивам да видя какъв им е случая и откривам че това плащане изобщо не фигурира в системата им. Пиша жалба, прилагам платежното - коректно попълнено с всичко необходимо за да се идентифицира правилно, чакам 30 дена че и повече и накрая отивам за да разбера резултата и се оказва че просто не било отразено както трябва в системата. Сиреч, някой който е трябвало да го свърши е проспал цялата работа. Да не говорим колко проблеми и главоболия ми създадоха, бях впроцес на купуване на имот и не можех да сключа сделка докато имам задължения към НАП... Нямам думи просто, но ей тъй за спорта реших да не им плащам 22 лв с ново платежно както ме посъветваха още на входа преди да подам жалбата!

    Коментиран от #30

  • 19 Лост

    6 1 Отговор
    Например на акта може да се отпечата QR код, с камерата на телефона и плащаш.
  • 20 Трол

    15 3 Отговор
    Ай стига с тези глупости,да не се водят колите от кортежа на негово име,или са го спирали и са му писали актове! Що им вярваме на тези щуротии!
  • 21 Селянина с колелото

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "да бе":

    не 100 а над 1000 са за всичките години и не е само той а всички облекли се с власт. Никой не плаща от тези мърши долни.
  • 22 Ставри

    16 1 Отговор
    Това е масово явление напоследък, за акт отпреди 7 години миналата седмица НАП Пловдив ми налага запор, Акта е платен тогава, срещу платежното в КАТ ми са върнали книжката и сега понеже са некадърни изхубих два дни да търся дубликат от СИ банк, ходене до НАП няколко пъти. Казх им,че ще ги съдя та се извиняваха, извиняваха да им.....Ако мине.
  • 23 Чудно как

    12 1 Отговор
    .....добре, че се случи на ББ
    Ако беше на някой друг как ли щеше да се оправи, мамка му...
  • 24 111

    12 1 Отговор
    Баце Вожд, ко' стана ся, що тей праиш?!
    Голям пример ни даваш и мотивираш да движим в правилната посока ... излагация!

    Коментар #1 го подкрепям на 1000 % Евала, прав си много. ;)
  • 25 гост46

    9 1 Отговор
    Току що си направих проверка и се оказа, че фиш за 20 лв. който съм платил края на януари виси като неплатен
  • 26 ангел

    13 1 Отговор
    нап да му запорира сметките докато не плати
  • 27 Morgoth

    9 1 Отговор
    Когато има грешка в системата за обикновения гражданин започва ходене по мъките. Все пак добре е, че поне от време на време след такива грешки идва набиване на канчето на минстъра.
  • 28 Driving pleasure

    17 1 Отговор
    Да да... ходи го разправяй на приятели, които за един и същи акт вече 5ти път ходят до кат да се разправят и да доказват, че не са камили!
    "Системата" за плащане е тотален провал! По-добре да дадеш парите на ръка на ченгето като рушвет, поне ще си спестиш ядовете по тичане да се разправяш и да доказваш какво кога и как си платил...
  • 29 Баш майстора

    12 3 Отговор
    До #2 : А ти поклоннико на еврогейската партия ГРОБ си най-умния, щото величаеш Винету! Той и президента може да стане не дай си Боже, ако си купи и този пост, но си остава един може би добре обучен пожарникар и елитна мутра, както и неговото протеже Цвъки - гуменката, защото е фикултурник! Лошото не е това, а че и двамата не стават за политици и държавници, каквито си мислят че са, и каквито ги изкарвате заблудените будали като теб! Докато тия са на власт нищо добро не ни чака!
    Не знам колегата дали го дразни този пожарникарски интелектуалец, но на мен определено ми бърка в джигера само като му видя мутрата или чуя дразнещият глас от тв екрана! Ежедневно да не пропуснат случайно ни го натрисат платените герберски подлоги - неграмотните журналя на слаботелесния и елегантен другар Пеевски! Ще се успокоя едва когато ги видя в раирани дрехи зад решетките! Тогава и народа ще се кротне! А ти може да им ходиш на свиждане и да им напомняш колко са велики! 😯
  • 30 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "ТнТ":

    Аз съм със същата история
  • 31 четящ

    7 4 Отговор
    Истината е, че Бойко Борисов от години не шофира личен автомобил, но пък има актове на коли от Министерски съвет...ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧУВАЛ!!!...и кой му направи тези актове!...Колите на Мин.съвет си имат шофьори, и актовете са на тяхно име!
  • 32 ЯНИ

    6 2 Отговор
    А сега да видим дали ша му приберат и на него СУ на МПС
  • 33 Реплика

    12 3 Отговор
    Този мухлъо да си види във какво дередже е докарал България
  • 34 Добре

    1 3 Отговор
    Много агресия в тази медия!!!
  • 35 Otoplitel

    0 0 Отговор
    За тази гадория незабавно трябва да има уволнени и дадени на прокурор.Да се научат да си вършат работата.Като не ги бива-на борсата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове