Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 14:47 966 1

БСП: Комисия „Първанов-Марин“ е извън закона

  • анкетна комисия-
  • марин-
  • георги първанов-
  • помилвания
БСП: Комисия „Първанов-Марин“ е извън закона - 1
Снимка: БГНЕС

Ако бъде създадена комисия „Първанов-Марин“ в парламента, това ще е конституционен гаф. За това предупреди БСП преди началото на пленарното заседание в сряда.

В дневния ред на депутатите за седмицата е включено предложението на РЗС, ГЕРБ, Синята коалиция и независими да бъде формирана временна анкетна комисия, която да проучи случаите на помилване и опрощаване на държавни вземания от Първанов и Марин в последните десет години. Социалистите настояха точката да отпадне от седмичната програма, но мнозинството не се съгласи.

„Правите тежък конституционен прецедент“, предупреди депутатът от БСП Мая Манолова и обясни, че НС не контролира президентската институция. „Това вероятно е удар и в гърба на президента Плевнелиев. Но каквито и предупредителни знаци да искате да му отправяте, не го правете с цената на нарушаване на Конституцията“, настоя социалистката.

Защо не проявим същия интерес и към предните 10 години, предложи от своя страна и колегата й Румен Петков.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    0 0 Отговор
    Тая Мая Манолова като се запъти към трибуната да се изказва ми прилича на онези дрогираните дето ти викат ,, - а ти що ма глед..ш лошо в , а ,,