Last news in Fakti

24 Май, 2018 16:43 2 536 28

ДБ за визитата на Радев в Русия: Интервю за работа

  • румен радев-
  • путин-
  • русия

От "Демократична България" осъждат поведението на президента Румен Радев по време на посещението му в Русия. Те призовават за гражданска мобилизация срещу путинизацията на България.

"Не на Белене! Не на "Южен поток"! Да на европейска и достойна България!", пише в декларация на партията.

"Предупредихме още преди време, че тази визита е нецелесъобразна, но срамната гледка в Москва и Сочи надхвърли и най-песимистичните ни очаквания", пишат от новата синя партия.

"Радев постоянно се извиняваше на руските си домакини, че България е член на НАТО и Европейския съюз и пламенно ги уверяваше в готовността си да им помогне да осъществят корупционните си проекти в България като Белене и "Южен поток", забравил за конституционното си задължение да представлява с достойнство страната в международните отношения, изгубил чувство за приличие, той си позволи да критикува собствената си страна и своите предшественици за всичко, което бе направено през годините за еманципиране на България от руската опека.

След като неотдавна бе унижен от руския патриарх в София, Радев се сблъска с едва прикритото презрение както на Путин, който го накара да чака четиридесет минути, нечувано неуважение според стандартите на дипломатическия протокол", пишат от новата политическа формация.

Радев е чакал и премиера на Русия Дмитрий Медведев, стана ясно от изявлението на новата синя формация. Според тях, руските управници са приели с иронична усмивка вероподаническите декларации като са дали на Радев да разбере, че очакват истинските услуги към Москва да дойдат от Борисов.

Единствената новина, произведена от визитата на Радев, бе съобщението, че в края на май ще има посещение в Русия и на българския премиер, с което българският президент се изяви в незавидното амплоа на пресаташе на руското правителство.

От Демократична България определят посещението на Румен Радев в Русия не като посещение на държавен глава на суверенна страна, а интервю за работа за длъжността генерал-губернатор на Задунайская губерния. "Люта е битката между Радев и Борисов за този пост, а за българските граждани остава горчивата истина, че водещите български държавници се надпреварват за благоволението на батюшка Путин", пишат от Демократична България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    42 4 Отговор
    Дебили против България! Малобройна, кресливи шайка от джендър-соросоиди, национални предатели! Пак се опитват да изпълзят от дупките си.
  • 2 СссереМ

    12 33 Отговор
    Съвършенно вярно заключение.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АБЕ ТИЯ ОТ КОЯ ДУПКА ИЗКОЧИХА...А

    31 2 Отговор
    ДАА ТВА СА ОНИЯ СЪЩИТЕ НА КОСТОВ ДЕТ ПРОДАДЕ ТЕЦА НА ГОВЕДАРИТЕ И СЯ ХАРЧАТ КОМИСИОННИТЕ ЗА НАША НАРОДНА СМЕТКА.
  • 5 Добър знак

    26 2 Отговор
    След като тези либерасти квичат така, значи всичко е било точно както трябва.

    Коментиран от #27

  • 6 плевен

    19 2 Отговор
    "Интервю за работа"беше определението на речта на Плевналиев пред ООН.След това най-презираният български президент,отказа да се яви на изборите.Къде са квесторите които дебнат преписвачите?
  • 7 1234

    20 2 Отговор
    ДБ , хората извън сайдера! Умират от яд, че никой не ги бръсне за слива.
  • 8 ПЕЕВ

    12 21 Отговор
    НЕЗНАМ ЗА ДБ НО ОТ ПРЕЗИДЕНТА ЛЪХА СЕЛСКА ПРОСТОТИЯ.
  • 9 Философ

    15 0 Отговор
    То и Дяков цирикаше срещу рашъните и накрая стана преподавател в Русия.
  • 10 Хубаво

    7 12 Отговор
    Може ли някой да каже нещо хубаво, което сме получили от Русия (СССР) и не сме си го платили с лихвите. Няма такова, но не сме достатъчно добри, за да си пеомем съдбата в своите ръце. А сега се вижда, че нямаме нищо един държавник в страната. Единия заслепен военен и едон продажен полицай. Нищо съществено.

    Коментиран от #28

  • 11 Hhhhhhh

    16 4 Отговор
    Малоумници са Дб
  • 12 Иван

    10 12 Отговор
    Колкото и да не ги харесвам ДСБ, горното е много близко до истината.
    За какъв чеп ни е Белене като при инсталирани 12 мгвт мощности едвам харчим 5,5 мгвт. Кой ще дойде да налее 10 млрд и да търси да продава тока в околията, където има излищък и се очакква Турция да вкара 4 реактора след 5-6 години. В момента със зол продават 0,5 мгвт на по-ниски цени от вътрешните. Южен поток-ние ползваме 3 млрд кубика газ, за толкова на руснаците не им трябва нова тръба-могат да ни ги пуснат в краен случай и през Турция и така и ще стане. Очаква се Сърбия да вземе нещо, но Австрия и Унгария си имат алтернативи и при тях им е все едно и надали ще имат интерес. Кой друг освен руски газ ще го пълни този хъб-никой. Пълна глупост от икономическа гледна точка. Въбоще като махнем тези двете аз не виждам в момента какво имаме да обсъждаме с Русия-на тях нито дзомати имаме да продадем нито нищо. Купуват едно евтино фалшиво вино от Карнобат и това е което изнасяме натам. А да им правят метани в момента точно сега е пълна глупост от муждународна гледна точка. Никаква логика и полза от тези срещи. Евентуално за туризма може да има някаква полза от такова едно близане на задници, но руснаците винаги са предпочитали Турция и Египет и западна Европа. В дупка като България/както те се изразяват/ идват много закъсалите.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Манаф

    8 4 Отговор
    От ДБ ,пак получиха сърбежи ,аз ще ги начеша !
  • 15 Рпг

    5 4 Отговор
    Един път да са и те прави

    Коментиран от #17

  • 16 Питам

    12 5 Отговор
    Кога ще се отървем от гнидите на въшката И.Костов ?
  • 17 Селяк

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Рпг":

    Като пикаещи крави ..
  • 18 Краен

    10 3 Отговор
    ДБ са белите червеи от разложения труп на СДС !
  • 19 Баш Майсторът

    8 1 Отговор
    Ей,то зависта край няма.Още ги държи,че ги победи на изборите,При Путин,сега баце и той ще ходи,Мисля,че обърка държавите.По често ходи в анадола баце, при Ердоган..Защо ли????
  • 20 Перото

    5 5 Отговор
    Толкова опорочена статия не бях чел скоро какво му е на Южен поток вече го направиха турски поток при положение че и самият премиер призна за грешката си Пълен смях нещастници президента е супер А вие взимайте комисионната отивайте да харчите написахте си статията
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ads

    3 2 Отговор
    Ужас, директно му казаха, че е никой. Чакали Борисов, това е унизително.
  • 23 да живей сдс

    3 0 Отговор
    Само да се появи някаква благоприятна икономическа възможност за българия и синия боклик моментално го мобилизират за да пречи. Дори комунистите не се подчиняваха така безропотно на командите както синята измет.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 да да

    3 0 Отговор
    Вие не сте демократична България, вие сте убийците на България. Какво лошо има да си сътруничат два братски народа?.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 понито

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Добър знак":

    1. Те не квичат, а изразяват по "европейски" достойно и демократично, чрез вой и квацане, възмущението си, че Радев е на "интервю за работа" - на среща с Путин. 2. Лъжедемократите на Костов подариха златото ни на Дънди на мижава комисионна. Това е за разстрел - уж е наша българска държавна собственност, а държавата не ни дава да си го добиваме, а го подари на чужденци... Излиза и, че и военните и магистратите и ченгетата ни заспали са продали и нас и държавата и ресурси и територия на чужденци и то с усмивка "демократично и по европейски и евроатлантически ценности"??? 3. Вярно Радев се натяга пред Путин, но пък и Плевнята постоянно се натягаше пред Шорош и останалите кукловоди и блясно по ирландски хапеше Русия, но пък откъде изкопава толкова мангизи и тия политици да хранят любовниците си и да купуват имоти на Луната, това за НАП и нас е табу и загадка? 4. Ние с продажни лакеи политици няма как да сме суверенна страна и народ, затова няма нищо лошо, да се разбираме приятелски с руснаците, още повече, че сме си еднакъв европеиден манталитет, а не само да изпълняваме наредби на кой ли не от Уошингтън Брюксел, Страстбург и все да духаме супата! 5. Какво означава "европейски ценности и достойна България"? И къде я видяте тая България, освен на картата? Доколкото чета новините, политиците ни се назначават отвън, слугуват на наредби отвън и по интересите си, но името наистина е България тук.
  • 28 един от всички

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хубаво":

    Какво си платил на Русия,бе цървул? Освобождението ли? Онези близо 28 хиляди руски мъже,които загинаха в България за нашето Освобождение, ли си платил? Ами след това? Русия ни откупи огромния дълг,който международния арбитраж отсъди да платим на Турция,за да признаят независимостта ни. Турция тогава дължеше огромна сума на Русия,и последната предложи,да й отмени дълга,с което Турция да няма претенции от България,и така получихме независимостта си в 1908 г. И след това Русия ни опрости този дълг. Или след това нещо си платил? Русия колко самолета ни даде за войната в 1912 година, и даже с руски пилоти,доброволци. Те разкъртиха прословутата Одринска крепост и първи в света използваха самолета за военни цели. Това бяха пак руски мъже ,макар че,заради дипломатическо благоприличие,този факт тогава се премълчаваше.Тази услуга платил ли си я? Ами да не говорим пък след Втората световна война -стотици заводи,безплатни лицензи,например тракторния завод в Карлово ,не виждаш ли,че на Болгар можеш да слагаш части от руски трактори,и те пасват. И ЮМЗ и Беларусь ,ти познаваш ли някой,който не е успял да си сложи руски съединител на Болгар-а? Аз не! Ами лицензите и ноу-хауто за оръжейната промишленост? Платил ли си стотинка,бе цървулане? Това струва много много пари,не всяка държава може да си го позволи. А на нас ни го дадоха БЕЗПЛАТНО ! И т.н. и т.н. А ти ми кажи,дали някой друг,вече 28 г. ни е дал нещо? Те даже ни вземат и това,което имаме,например АЕЦ-овете ,а ти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове