Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 17:25 1 588 0

Не избраха шеф на Окръжния съд в Хасково

  • окръжен съд-
  • хасково-
  • миглена тянкова-
  • иван ванчев

Висшият съдебен съвет (ВСС) не успя да избере председател на Окръжен съд-Хасково. Единственият кандидат за поста - Миглена Тянкова, която в момента шеф на Районния съд в града, е изпратила писмо, в което изборът да се отложи,  като посочвала обективни причини.

Членове на Съвета предположиха, че й е невъзможно придвижването до столицата, за да бъде изслушана, заради тежката метеорологична обстановка в региона. ВСС отложи избора за 23 февруари.

Наскоро Миглена Тянкова бе забъркана в скандал с окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев. Двамата били в близки отношения, но от ревност Ванчев наел частна детективска фирма, която да я следи и подслушва. Така били прихванати нейни разговори с политици и висши магистрати. Заради тези му действия по предложение на главния прокурор, ВСС образува дисциплинарно производство срещу Ванчев, което още не е приключено.
 
Иначе ВСС избра шестима председатели на административни съдилища. Светлана Борисова бе избрана за шеф на Административен съд-Добрич, Виктор Атанасов – за ръководител на Административен съд-Кърджали, Габриела Христова – за председател на АС-Ловеч, Огнян Евгениев – за шеф на АС-Монтана, Димитър Първанов – за ръководител на АС-Плевен и Росица Сбиркова – за председател на АС-Смолян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА